2009-08-31
 20:48:54

Det beroendeframkallande räkspelet

Hej hopp!
Haha, såg i Amirs blogg en parodi han nu gjort på "Amandavardet.blogg.se"s mycket omskrivna videoinlägg "Kvällsmys". Gah, flickan gör mig galen. Hon måste sluta sminka sig och se ut som en jävla målarfärgsklick.
Jag och brorsan tävlar i ett mobilspel vi båda fastnat för. Det heter Bubble Jump och jag fick det av Linus idag. Sen jag fick det har jag inte kunnat släppa det! Helt otroligt. Spelet kan ni ladda ner gratis här.


Tänkte sova efter det här, jag börjar halv nio imorgon. Usch. Men man ser fram emot att sluta tjugo över elva. Wohoo!
Godnatt!
2009-08-31
 16:21:19

Oväntat möte

Hej, är hemma nu. Snacka om att man är räddad av gonggongen, eller "saved by the bell". Jag hade egentligen suttit kvar i skolan nu och haft spanska i en dryg halvtimme till. Gah, blotta tanken ger mig ångest. Haha! Så det var väl bara tur att vi slapp.
Imorgon slutar vi strax innan halv tolv, vet inte om jag ska göra ett nytt försök och besöka Sjöängsskolan för att hitta Janne, Martin eller Britt. Kanske jackpot och träffa alla tre? Jag får som sagt se hur jag gör. Beror också på vädret, det ser ju inte ut att bli så bra men vi får hoppas helt enkelt.


Förresten träffade jag på så mycket "gammalt" folk idag, från sexan och nian. Emma från nian har jag ju stött på ett antal gånger men vi räknar in henne ändå. Kate och Lukas ifrån nian också, på bussen. Visserligen har jag träffat på Kate ett antal gånger också men ja. Sen Patrik från sexan! Honom har jag inte träffat sen dess. Förstår ni hur lång tid det är? Helt sjukt. Vi bytte nummer och ska försöka att hitta varandra nu i skolan. Han går på Didaktus som bara ligger två våningar ovanför min skola, så det är väl inte svårt.


Jaha... så vad ska jag hitta på nu då? Tror jag ska jobba lite med träningsprogrammet eftersom jag inte kom så långt i skolan. Sen får jag se. Vi hörs senare!
2009-08-31
 13:00:04

Sitter i skolan

Hallå!
Kom tjugo minuter för sent eftersom jag missade första bussen. Typiskt mig när man får sovmorgon och sen kan det tolkas som att det inte var tillräckligt med sovmorgon... Rikard var i alla fall inte i klassrummet när jag kom hit men sa inget senare heller. Får bara inte göra det till en vana att komma sent.


Vi käkade på McDonalds där det var fullt som vanligt. Eftersom vi hade tjugo minuter senare lunch än vanligt idag vore det idiotiskt att ställa sig i kö till restaurangen. Så vi gick till Donken istället, och det kanske var lika dumt.
Idag skulle vi ju ha slutat fem. Men gissa vad? Någon där uppe gillar oss! Vi slutar istället en hel fotbollsmatch (hehe) tidigare! 15.20 slutar SGM (studiegruppsmötet) och då slutar skoldagen. Moderna språk börjar nästa vecka istället, den 7/9. Vad skönt!


Kollade igenom lite kurser vi kommer att kunna ta senare, typ i tvåan. Jag blev jättesugen på att ta Psykologi A, samt Mediekunskap. Wow, om man får blanda lite hur som helst så vore jag i himlen. Jag hoppas på att man får göra så. Typ... skräddarsy sin utbildning. Men det borde väl gå? Eller är jag lite efter? ;) Det är i alla fall något jag skulle vilja studera. Väldigt intressanta ämnen båda två, dock olika men sån är jag, antagligen.


Nej... jag kanske inte borde skriva mer. Egentligen ska jag jobba, men jag har verkligen idétorka just nu. Tur att man kan arbeta hemma också via hemkatalogen! Men vi hörs senare i alla fall. Ha en bra dag! 
2009-08-30
 22:38:04

Spanska under en hel fotbollsmatch! (90 min)

Sova alldeles strax. I skrivande stund är klockan strax över halv elva. Det låter rätt lagom. Eftersom jag ska upp om... elva timmar. Hihi. Men glöm inte att jag slutar sent också. Så det är inte en dans på rosor (snarare på rosens stjälktaggar...).
Får se till att äta mycket imorgon eller få med mig pengar. Troligtvis får jag ta med mig pengar. Det blir en lång skoldag...
Sen kommer man hem och äter middag. Och hela eftermiddagen är som bortblåst. Fan vad schyst! (ironi)


Nej, vi hörs imorgon istället. Godnatt!
2009-08-30
 20:40:01

090830

Hej hopp.
Vad skönt att få sova i typ... minst nio timmar nu inatt. Jag ska upp halv tio imorgon, börjar halv elva och slutar ju fem... Jävla spanska. En och en halv timmes spanska. Okej, kanske inte ska klaga. Jag gillar ju spanska. Matten i två timmar skulle nog ha varit värre men märkligt nog led jag inte. Det är väldigt konstigt. Jag menar, förr var man ju i en jättebra klass. Trevliga människor, härlig stämning och så vidare. Läraren var inte heller dålig. Så varför känns det bättre att ha matte nu?
2009-08-30
 19:09:09

För alla oss The Sims-nördar

Ibland finns det folk som är alldeles för bra på att göra filmer med bitar ur spelen. Som i det här klippet.
Vi alla minns väl Susan Boyle. Kvinnan som förvånade oss alla i "Britain's Got Talent", men som tyvärr inte nådde hela vägen fram. I The Sims 3 har man gjort en hyllningsfilm till henne. Detta var i och för sig för snart fyra månader sen, men den var väldigt bra gjord. Se om ni hittar någon annan känd person "simifierad" här i klippet!


2009-08-30
 17:25:50

Titta här!

Färgat håret nu! Såhär blev det:




Mycket nöjd. Däremot har håret inte torkat än men det ska jag fixa snart. Därför är det fortfarande väldigt frissigt, jag som älskar att rufsa håret med handduken. Så vad säger ni? Hiss eller diss? Själv gillar jag det verkligen. Det blev ett helt nytt jag och nästa steg blir att färga ögonbrynen ljusare. Det passar inte riktigt in på mig med svarta ögonbryn och blont hår. På vissa är det skitsnyggt. Men med min hudfärg så är det nog bäst att inte mixa. Så Emilie ska hjälpa mig i veckan att bleka ögonbrynen också. Det blir nog fint.



Hahaha! Jag hoppas att ni inte gick på det. Gud nej. Såhär ser jag inte ut. Jag har en peruk på mig på bilden ovan. Emilie kom visserligen hit, men vi hittade ingen tillräckligt svart hårfärg inne på Vivo så vi ska handla en på ICA i veckan istället. Imorgon hinner jag ju bara åka hem efter skolan och äta middag. Sjukt att man kan sluta så sent!


Nej, nu tänkte jag hitta på annat. Vi hörs senare.
2009-08-30
 13:29:03

Tjohoooo

Jag trodde att jag inte skulle få sova länge i natt alls. Somnade rätt sent, men vaknade vid halv ett ungefär. Åh, så skönt. Nu kanske man kan komma till skolan utvilad imorgon.
Har tjatat på Emilie lite nu, så hon ska masa sig hit från Ted och så ska vi färga mitt hår igen. Som jag sa förut, hoppas att det inte ramlar av nu. Okej, det var väl några veckor sen. Här färgade jag håret. Det var den åttonde. Så det borde nog vara lugnt nu, nästan en månad sen snart. Okej, om en vecka. Men tre veckor då. Det ska nog gå! Tror dessutom att vi råkade köpa en toning sist. Tur att jag nu köper hårfärg med Emilie som har varit med om detta ett antal gånger och kan se skillnad på toning och färg. För det kan inte vi, tydligen.


Nåja. Har inte så mycket annat att göra idag, jag ska ju umgås lite med Emilie och ja, färga mitt hår. Sova tidigt ikväll och sen blir det skola imorgon. Edicons hemsida funkar... YES! Äntligen! Så nu kan man kolla schemat.
Vi börjar halv elva imorgon (wohooo) men vi som har spanska slutar fem (mindre woho). Fan! Det börjar bra men slutar dåligt. Har man hört det förut, kanske?
Vet ni, jag var så onödig att jag räknade ut hur många vi är som går på Edicon i Liljeholmen. Vi är bara 158 elever här! Haha, den sista åttan måste stå för vår klass...


Ska ner och äta, sen kommer Emilie. Ha en bra dag!
2009-08-30
 00:48:39

Årets skräckbild

Jag tror inte jag kommer kunna somna nu. Kolla här.





Det värsta är att hon tydligen inte har dränkt sig i vitt puder. Kolla ansiktet, halsen. Det är ju jämnt vitt också. Fy satan! Läskigt alltså. Stackars tjej. Hon ser ut som en albino. Röda ögon på köpet. Uuuuuh.


"Godnatt då."
"AAAAAAH... jag kommer inte kunna somna."
"Varför?"
"Jag såg en läskig bild."
"Jaså? Vadå då?"
"En brud... hon var typ albino."
"Okej. Natti natti."
2009-08-30
 00:17:38

Hemmafestande föräldrar och lidande barn




Det här är något som har stört mig länge.
Är det inte meningen att föräldrar ska vara en förebild? Typ, säga åt sina barn att inte göra ditt och datt?
Jo, det brukar ju heta så. Men i många fall är det nästan tvärtom.
Föräldrar som har hemmafester, spelar för hög musik, föräldrar som är pinsamma och jobbiga som berusade.
Föräldrar som inte tänker på vad de gör eller säger efter överdriven konsumtion av alkohol.
Föräldrar som förr eller senare kommer att få detta vänt emot sig. Hur lång tid det än kan ta.


Kan man inte visa lite respekt åtminstone? Lyssna på sina bedjande barn, som ber en att sänka volymen, både på musik och röster. Av hänsyn, för att barnen kanske vill sova. Vill ha lugn och ro, slippa höra fyllevrål.
"En gång till och jag flyttar hemifrån", tänker den förbannade dottern som inte vill annat än att bara fly undan allt där hemma.
"Är det sådär vi också kommer att hålla på när vi blir äldre?" undrar sonen i rummet bredvid sin syster. Han funderar länge på om det är så han vill se sig själv i framtiden. Man ärver ju alltid något av sina föräldrar, kanske blir som dem på något sätt. Men han hoppas innerligt att han inte blir som dem, festmässigt.





Vad är det för mening att skämma ut sig inför sina barn om man ändå inte tjänar något på det? Ja, förutom att de flyttar ut så fort de fyllt arton och inte tvekar en sekund. Friheten är nog väldigt lockande redan flera år tidigare.
Alkohol förstör så mycket. Förstör många relationer, skapar missförstånd, lägger en falsk personlighet över folk.
Varför ska det vara så jävla bra egentligen, om man inte kan kontrollera sig?


Om man inte kan kontrollera sig själv när man dricker, då är man alkoholist. Om ens vänner säger att de upptäckt vissa punkter man uppfyller för att klassas som en alkoholist, då är man alkoholist. Om man sedan nekar att man har problem, blir det ännu lättare att säga det.


Föräldrar är inte alltid förebilder, har jag kommit fram till. Man kan lika gärna ha en bästa vän som förebild.
Föräldrar som har hemmafester jämt och inte tar hänsyn till barnens krav, är inga förebilder.
Föräldrar som är berusade i barnens sällskap och beter sig illa, är inga förebilder.
2009-08-29
 21:36:24

Oj oj

God kväll! Förlåt för kass uppdatering, men jag har bara bara inte haft tid. Haft ett liv, kanske. Haha, det låter så dumt att säga så.
Hittade en gammal tidning som jag inte läst här hemma. Okej, gammal är den väl inte, men sen i torsdags i alla fall. Och såhär fick det lov att se ut.




Det här är fel. Snacka om nyhetstorka om man tar till så desperata handlingar att man intervjuar henne.


Ledsen men jag har ingen lust att blogga just nu. Jag får se om jag bloggar senare, annars hörs vi imorgon.
2009-08-29
 12:27:14

Jag hade en gång en båt (sen sjönk den)

Hej. Det är väldigt fint väder ute idag, vad skönt! Ska träffa Sandra sen och handla lite presenter till pappa som fyller år om fem dagar. Hinner inte handla imorgon då jag ska färga om håret med hjälp av Emilie. Vi får hoppas att håret tål det och inte ramlar av. Och att färgen håller i mer än en vecka denna gång.


Så jag får se vad jag hittar till pappa. Just nu har jag absolut ingen aning om vad jag ska köpa faktiskt. Lite pinsamt men varje gång jag har köpt något har det inte riktigt känts som att det var uppskattat. Köpte ett Bluetooth-headset, en rolig mugg där Homer Simpson säger saker så fort man lyfter på den... mamma verkar inte heller ha större användning av det vi köper till henne. Okej, ansiktsmaskerna. Men tvålarna vi köpte förra året som kostade runt sextio spänn paketet har hon inte ens luktat på. Jag vet liksom inte vad jag ska köpa till folk för att de ska uppskatta det, om de ändå inte säger vad det är de vill ha.


Nåja. Ska fixa mig lite grann och sen ska jag ta och åka in mot stan. Vi får höras senare ikväll! Ha en riktigt bra dag ♥
2009-08-28
 23:41:13

Distraction

Hej! Hoppas ni haft en bra kväll?
Min kväll var rätt okej. Avslappnad och händelselös, hehe. Som det brukar låta ibland. Fast det var skönt.
Körde plankan nyss, och då insåg jag hur otränad jag egentligen är. Jag klarade strax över två minuter... jag har bestämt mig för att klara minst fyra! Så jag ska börja träna. Jag lovar.
Nu när vi börjat med träning och hälsa-projektet i skolan har man börjat intressera sig mer för hela grejen. Det är lite småkul faktiskt.


Vet inte riktigt vad mer jag har att säga. Är lite småupptagen och sysslar med andra saker, så vi kan väl sätta punkt här då.
Hörs imorgon istället. Godnatt och sov gott! ♥
2009-08-28
 16:03:40

En kul skoldag

God eftermiddag!
Oj, så mycket bilder det börjar ploppa upp i mina inlägg. Det känns lite... mycket. Eller? Säg till om det är för mycket av något i bloggen så ska jag försöka att minska på det. Jag är alltid öppen för förslag. Tyvärr kommer det fler bilder idag. Jag har börjat ta lite mer bilder nuförtiden... ganska kul ändå tycker jag.


Det är ju fredag! Däremot kändes det inte som att det var fredag när man gick ifrån skolan. Väldigt konstigt.
Idag när vi skulle äta lunch åkte vi till Zinkensdamm där Simon bor ungefär. Gick förbi denna härliga syn.




Hammarbys supporterbutik ligger i Zinkensdamm, inte långt från tunnelbanan.


Sen gick vi in i affären också, jag, Simon och Linus kunde inte låta bli, så Alicia fick lida lite.




Hammarbymärket prydde allt som fanns där! Jag hittade även ett halsband med Hammarbymärket på, ett sånt fick jag av pappa när jag var liten. Född Hammarbyare. Så är det bara.


Sen gick vi till en asiatisk restaurang där de hade buffé idag. Det kanske var lite smådyrt, men ändå värt pengarna.




Där kunde man välja på precis allt! Thaimat, japansk mat, kinesisk mat. Det fanns även sushi. Fy satan!


Sen efter ett tag kollar Linus på klockan och säger "Vi börjar om åtta minuter". Haha, det var inte så kul. Jag hade halva min cola kvar, men fick halsa i mig den. När man har betalat ska man äta/dricka upp det man köpt. När det ändå ska kosta 35 kr extra med Elevkortet. Simon smugglade med sig ett kycklingspett och sitt colaglas ut...




Här i rulltrappan på väg ner till tunnelbanan. Simon tog med sig glaset hem sen när vi slutade, haha!


Undrar om kineserna märkte något? Vi lyckades ju få ut detta genom folkmängden som stod och trängdes vid utgången. Sen sprang vi och hann till tunnelbanan - precis!
Kom till skolan ungefär tio över och då hade vi lärarfri lektion och satt och körde Pinball-turnering på datorerna i klassrummet. Självklart vann jag. Linus kunde ha vunnit om han haft lite mer tur, det var inte så stor skillnad mellan oss.


Sen körde vi kubb med några ur IT09 och i vår grupp vann tjejerna. Första gången gjorde vi "självmål" och sköt ner kungen innan vi ens fått ner deras klossar. Men andra gången vann vi utan att de hjälpte oss med kungen, hehe.
Gick sen med Linus till tunnelbanestationen/bussterminalen, vi sa hejdå och så satte jag mig på bussen.
Buss 165 mot Farsta jag skulle åkt med hem krånglade och till slut fick vi byta buss till 165 Högdalen som precis rullat in. Att det alltid ska vara fel på alla bussar. Kan de inte bara byta ut dem?!


Nåja, ska väl inte skriva så mycket mer nu, jag hör av mig om ett litet tag. Ha en fin eftermiddag/kväll!
2009-08-27
 21:06:50

Ciao, bello! Come stai?

Dagens klipp! Återigen en bit ur ett Family Guy-avsnitt, men detta tog jag med för att... ja, jag har en vän som är lite italiensk. Och i detta klipp försöker de prata italienska. Mycket kul.





Och efter det här säger jag godnatt. Tänkte sova tidigare och få lite längre sovmorgon. För jag börjar faktiskt tio imorgon!
Tyvärr måste jag ta bussen som går 09.21 och då är jag framme i Liljeholmen 09.40. Lite tråkigt att sitta i centrum själv i en kvart och göra ingenting, sen gå till skolan. Det tar inte ens fem minuter att gå. Det tar max tre. Rätt trist. Men om jag tar bussen som går 09.41 är jag framme i centrum 10.00. Och då är jag sen. Ja ja. Det får bli så.
Godnatt på er, vi hörs imorgon!
2009-08-27
 20:42:50

Dagens... klagomål




Veckans snackis - alla bloggerskor som får läsare och kommentarer för att vara... rentav dumma i huvudet. De måste vara blonda, och om de inte är det naturligt så bleker de sönder håret tills det nästan blir grått. Förstorar brösten (en viss "kissiekatt), sprutar in en massa grejer i läpparna, spelar elaka och bitchiga, tar lättklädda bilder... åh! Finns det värre?
Man undrar hur den mediala framtiden kommer att se ut. Hur långt folk kommer att gå om de redan kunnat gå såhär långt.


Katrin Zytomierska har redan pratat om det här idag, och ärligt talat - är ni förvånade över att t.ex. Kissie kände sig påhoppad? Haha. Hon påstår att Katrin har fel. Nej det har hon inte. Hon har fullständigt rätt i det hon säger. Det är klart att Kissie tar åt sig för att hon innerst inne vet att Katrin har rätt. Vad är det för fel på folk egentligen? Varför måste man ta till såna konstiga metoder för att göra sig hörda/sedda?
2009-08-27
 18:23:50

Porn flakes

Hahahahaha, aldrig hört något så klyftigt namn på en artikel. Aftonbladet kan vara lite roliga ibland.
Via Bloggportalen hittade jag en länk till en artikel på Aftonbladets hemsida om en kvinna som köpt ett paket flingor där man fick med en cd-skiva med ett träningsprogram på. När hon senare öppnade skivan i datorn länkades automatiskt upp en hel del porrsidor. Kul.


Men fortfarande... porn flakes? Hahaha!
2009-08-27
 17:51:37

Jag talar i gåtor

1. En kvinna gick på en nära bekants begravning. Där träffar hon på en man, som hon blir blixtförälskad i. Men lite senare försvinner mannen. Ingen vet vem han är, vart han bor - ingenting. Kvinnan blir helt förkrossad, och när hon kommer hem mördar hon sin syster. Varför gör hon det?


2. En man bor på fjortonde våningen i ett hyreshus. Han åker ner med hissen varje morgon och drar sen till jobbet. Men sen när han ska upp igen på vägen hem, åker han bara upp sju våningar med hissen. Varför?


"Priset" blir en länk i svarsinlägget. Har inte så mycket materiella grejer att lotta ut... men det kanske kommer i framtiden?
2009-08-27
 17:13:22

Mycket bilder och text...

God eftermiddag/kväll!
Imorse var det bra väder. Helt otroligt. Eller okej... det var rätt skumt väder. Men solen sken lite, trots att det fanns en del grå moln men ändå blå himmel på sina ställen.





Bussen blev jättesen imorse, hela nio minuter senare än den skulle ha varit. Så 08.53 gick jag fort genom centrum mot tvärbanan och över övergångsställena. Jag sprang nästan sista biten idag igen. Dock inte pga regn nu.


Hade en rätt okej skoldag idag, trots matte i två timmar på morgonen. Oj oj, Lotta. Hoppas nästan att du läser min blogg, du som väldigt gärna velat sätta IG på mig pga mitt svaga intresse. Tror faktiskt det beror på vilken lärare man har.
Andreas är egentligen något fantastisk. Jag har haft honom två gånger men ändå verkar han vara en riktigt bra lärare. Han berättar lite gåtor för oss också som vi får lösa. Skriver ner två av dem i nästa inlägg!

Svara gärna på vad du tror nere i kommentarsfältet! De rätta svaren kommer upp ikväll.




Andreas egna sätt att komma ihåg en räkneregel. Han kanske borde ha blivit bildlärare istället?


I alla fall. De där två timmarna gick ändå rätt fort, vilket var skönt. Sen hade vi skumt nog lunch. Vi åt på Lövholmen och idag serverades bland annat pannkakor (var det inte pannkakor i förra veckan?) och någon pasta. Linus och Simon tänkte köra pannkakstävling men det blev ingen. Själv åt jag bara två pannkakor medan de åt fem. Wow. Fattar inte hur man orkar så mycket. I mina förra skolor hade vi alltid pannkakstävlingar. Rekordet låg nog i min första skola på närmare sexton pannkakor. Sexton! Det äter jag inte ens på ett år.




Tog en bild på skolans skylt.



Man ser inte så bra, så jag förtydligar här att EU IT-Gymnasiet (som Edicon hette tidigare) ligger på sjätte plats bland de sämsta gymnasierna. Men det är en väldigt luddig mätning, eftersom det inte är många alls som känner till skolan och det går ungefär 300 elever på alla tre skolorna; i Farsta, Danderyd och Liljeholmen. De har alltså gått på hur många elever som har rekommenderat skolan, vilket ju inte har varit lika många som på t.ex. Enskede gård. Så det kanske inte är en så bra undersökning trots allt.


Efter lunch hade vi arbetspass med Rikard och vi jobbade vidare med projektet. Skrev lite på mitt träningsprogram och sparade det i hemkatalogen som tog en fruktansvärt lång tid. Allt i skolan går segt nu, i teknikväg. Rätt besviket. Men det kommer väl att fixas snart.


Gick med Simon, Alicia och Linus till bussterminalen, Alicia tog tvärbanan. Linus skulle ta tunnelbanan så honom sa vi hejdå till. Så när jag skulle dra kortet i spärren (som krånglade rätt mycket) står brorsan framför mig och säger hej. Wow. Rätt kul faktiskt. Han skulle iväg till pappas jobb, sen skulle de samåka till matchen som han ska spela senare.




Ska sätena behöva se ut som att någon har kastat spya på dem? Det var väldigt vidrigt att sitta och stirra in i det här hela vägen hem.


Nåja. Det får väl räcka i det här inlägget nu. Som sagt kommer jag att lägga upp gåtorna i nästa inlägg, och sen blir det en liten "dagens tanke". Ha en fin kväll!
2009-08-26
 20:41:40

:)

Hej! Tänkte bara skriva lite kort nu... ska hoppa in i duschen och sen sova.
Slutar typ tre imorgon, så det blir väl lite skönare än idag. Dock två timmar matte på morgonen. Kul.
Ja ja. Hörs imorrn! Godnatt. ♥
2009-08-26
 19:09:20

aaaaaah

Jag måste ut... Jag blir tokig.
2009-08-26
 17:51:35

Ångest, snygg dator!

Gah! Jag vill ha den här. Skitsnygg dator. Alicia har en sån här. Och jag är kär i den! Perfekt bloggdator. Perfekt skoldator över huvud taget. Mycket lätt att ta med sig då denna Samsung NC10 endast är 10.2 tum. Bra dator, skönt tangentbord.




Visst är den söt? Däremot ligger det lägsta priset på 3990 kr, dyraste ligger på 5295 kr! Wow. Otroligt att det kan finnas såna stora skillnader.


Förresten... visst märks det att jag gillar rosa? Haha! Bloggdesignen förut var ju rosa. Min webbläsare är rosa (Firefox är så jäkla bra där man kan anpassa typ allt, så jag har ett rosa tema där, hihi), förra telefonen var rosa, mitt Game Boy SP är rosa (jag är lite av en spelnörd ibland faktiskt) och mina tofflor är rosa. Crazy.
2009-08-26
 17:35:32

Lång skoldag (även om vi slutade tidigare)

Hej hopp! Är hemma nu sen tjugo över fyra ungefär. Vi slutade lite innan fyra idag... jag satt och led sista timmen. Första timmen trodde jag skulle bli värst, men det blir den imorgon istället. Matte imorse i femtio minuter, imorgon är den sjuttio minuter längre. TVÅ TIMMAR MATTE! Lotta skulle vara skadeglad om hon fick veta.


Det regnade imorse. Gissa om jag tyckte att det var kul som fortfarande förnekar att hösten är på väg, i ett linne och en kofta.




Det ser rätt deppigt ut, va? Synd om han som inte har ett paraply där, han med den mystiska gula väskan.
Bussen vart fem minuter för senad så jag trodde jag skulle komma för sent till skolan. Sprang sista biten, därför blev bilden en aning suddig. Sen mötte jag Linus vid skåpen som undrade om jag sprungit. Det märks alltså att jag har kass kondition.


Vi käkade lunch på McDonald's (jag, Simon och Alicia i alla fall - för Linus åt med några i trean) och där var det proppfullt. Vi fick klämma in oss mellan ett gäng treor för att få plats, och till slut drog de. Skönt, då fick man mer plats, hehe.
Sen hade vi arbetspass med Rikard och fortsatte jobba på projektet ett bra tag. Vi fick sätta oss vid datorerna och jobba, vilket var skönt för det är alltid bättre att skriva på dator än för hand.


Blev efter ett tag uttråkad, och såhär kan det se ut...




Tog kort på streckgubbarna som Simon ritade på tavlan för att demonstrera hur man ska göra för att träna vilken kroppsdel. Och ja, för er som lyckades se det så står det faktiskt "Tuttar" längst ner på vänstra raden.




Tog kort på Nordea-grisen som hänger med mig på min nyckelknippa. Söt är den. Fick den av Niklas någon gång i början av nian tror jag. Tack, förresten! (det har jag egentligen redan sagt, men äsch)


Jaha, ja så vi slutade lite tidigare idag med. Rikard kan vara riktigt grym, alltså. Vi skulle bara skriva lite loggbok över allt som hänt sen vi började, hur allt känns och så vidare. Loggbok skrev jag sist när vi gick i trean. Så det var väl ett kärt återseende.
Gick tillsammans med Sebbe, Alicia, Simon och Linus till centrum för att alla skulle ta sig hemåt. Satt sen nere vid bussterminalen med Simon och Linus då vi alla väntade på en buss eller tunnelbanan för Linus del. Min buss gick 15.58 och jag var hemma ungefär kvart över fyra.


Så såg min dag ut, alltså. Gissa vem som var trött sen precis efter hemkomst? Jag somnade i min saccosäck...
2009-08-25
 22:08:23

Mina åsikter om...








Han har en bra blogg. Förutom när han festar. Jag gillar de få stunder som finns då han är som en slags förebild för homosexuella som inte riktigt vågar komma ut, eller bara vill prata angående sin sexuella läggning. Han verkar ha humor och skriver rätt roliga saker ibland. Men festandet tar mycket överhanden, och det är något jag kan säga om många av bloggarna jag ska skriva om.
Och en sak till. Han borde inte skämmas över vart han bor, säger aldrig vad stället heter längre. Han kallar alltid sin hemort för "förorten" (jag vet vart han bor och vad området heter). Var stolt! Jag bor också i en förort. Jag skäms inte. Örby. Så svårt var det. Oj, vad ghetto jag blev.







Hon får mig att undra vad folk egentligen är kapabla till att göra. Hon gör allt för att provocera och får läsare för det. Även om hon smutskastar sina läsare och kallar dem för korkade, blåsta och idioter. Folk fortsätter ändå läsa. Har inget bra att säga om henne, hon är inte i närheten av en bra förebild då hon festar dagarna ut i ända (även skoldagar), planerar att förstora brösten och ideligen fyller läpparna med restylane. Nej. Hon är inte bra. Hon skriver inte bra heller.







Söt tjej, verkar egentligen vara en trevlig och rätt okej människa. Genom bloggen får hon dock festpolare som hon festar jämt med. Hon säger flera gånger att hon ska sluta skriva så mycket om festandet för att bli en bra förebild, men det händer liksom aldrig. Att ha en blogg ger en inte rätt till att festa och hålla på varenda kväll. Hon är ju faktiskt bara sexton år. Ja, man får ju hoppas att hon återupptar studerandet och att det blir något av henne, istället för att hon sitter hemma och hemmafestar jämt.







Hon färgade håret brunt för att äntligen bli kvitt stämpeln som den dumma, festande fjortisblondinen hon var när hon var yngre. Och hon har väl lyckats ganska bra. Dock tänker jag inte på hårfärgen, men med allt hon lyckats åstadkomma. Hon skriver väldigt lite om sina utekvällar, skriver att hon ska ut och roa sig med vänner och inget mer. Vilket jag tycker är bra, för mer behöver man egentligen inte veta. Bra att hon börjat jobba upp sig äntligen.







Världens skönaste bloggerska. Hon är väl en av de få som inte alltid försöker hålla en perfekt yta utan ibland även kan klanta till sig lite (i videobloggar till exempel, hehe) och visa en mänsklig sida. Däremot tyckte jag att det blev lite för mycket festande hos henne också, nu när hon fyllde 18 för bara några månader sen. Men hon skriver inte heller sådär jättemycket om hur mycket hon dricker och allt som händer på klubbar/barer. Hon försöker nog ändå fortfarande vara som en förebild för yngre, bara bra det.







Googlar man på hennes namn hittar man bara såna här bilder. Ett foundationsbombat ansikte, upptryckta bröst, synlig behå och ett riktigt ansträngt och äckligt flin. Hela bilden säger vem hon är. En brud som festar på tok för mycket, umgås med idioter och är själv inte en sån lysande person. Hela grejen med att hon ska härma "Kissie" är inte heller så attraktiv. Nej, det finns få bloggare som man kan kalla förebilder här i Sverige. Men det finns några och dem ska man väl ta vara på och sluta kasta skit på. Och en förebild ser jag inte på bilden ovan.





Med det här inlägget säger jag godnatt. Klockan är ju faktiskt strax över tio och jag behöver min sömn. Den fick jag inte mycket av i natt så nu ska jag ta igen det. Sov gott, så hörs vi imorgon, då jag slutar fyra... Kill me. Nu kommer alla hemska skoldagar igen.
Nåja, godnatt! ♥
2009-08-25
 21:24:41

Tisdag kväll

Hej! Kom hem från Emilie vid sex, då hon skulle iväg och träffa Nettan hemma hos Lulle. Satt hemma ett tag, men sen drog vi och kollade på Jeppes träning ute i solen. Åkte hem, åt middag och... ja, nu är jag här.
Ska sova om ett litet tag, åtminstone försöka. Jag ska ta en längre sovmorgon imorgon då jag alltid sitter helt klar redan vid tio över åtta och väntar på bussen i tjugo minuter, vilket inte är kul. I såna situationer hatar jag att vänta.


Jag funderar på att göra en Amir-liknande grej, typ "vad jag tycker om alla storbloggare". Jo. Nu har jag bestämt mig. Det gick fort.
I nästa inlägg skriver jag om vad jag tycker om ett gäng storbloggare!
2009-08-25
 15:09:36

25/8

Ett roligt klipp från Family Guy där familjen sjunger "The Rose" i bilen på väg till Grand Canyon.
Kanske låter vackert men jag kan inte sluta skratta.


2009-08-25
 14:06:25

You've ruined my life

Hej igen. Internetanslutningen krånglade, så jag fick vänta någon timme med att börja blogga. Det händer alltid med ComHem. Hör inte mycket om alla andra, t.ex. Telia eller Bredbandsbolaget. Vi borde byta. Vi har ju allt hos ComHem; telefoni, bredband och tv. Dumt egentligen när hela ComHem ligger nere, så blir man isolerad på mindre än två sekunder. All kommunikation bara försvinner. Läskigt.


I alla fall. Slutade alltså elva idag, rätt skönt. Men jag lunchade med Alicia, Simon och Linus innan jag begav mig på bussen. Vi käkade på restaurangen längst nere i byggnaden vid namn Lövholmen, jag och Alicia valde potatisbullar medan killarna tog mexikanska köttbullar i tomatsås med ris. Ganska skum mat idag, men tydligen var kycklingen också bra, enligt Simon som hämtade mat två gånger, två olika maträtter. Snacka om hungrig. Sen gick vi alltså gemensamt till tunnelbanan/tvärbanan/bussterminalen och skildes åt där.


Åkte till Sjöängsskolan för att hälsa på, men jag hittade tyvärr ingen lärare som man velat hälsa på, t.ex. Janne och Martin. Migge däremot, som jobbar i cafeterian, stod jag och pratade med ett tag. Så det var kanske inte helt bortkastat ändå! Får ta mig dit någon annan dag och vid en annan tidpunkt, kom ju dit vid lunch ungefär så då har väl inte alla tid heller. Ska se vad jag hittar på nu, väntar på att Emilie ska sluta, sen ska vi ses ett litet tag. Hör av mig senare!



Lägg gärna märke till armbandet. Hehe. Tänkte faktiskt visa det för Djurgårdaren Janne idag men eftersom jag inte träffade på honom fick jag tyvärr inte chansen. Men nästa gång så!
2009-08-25
 08:14:28

08.14

Hallå hallå.
Bussen går alltså 08.31, som jag hinner med utan tvekan. Den går trots allt bara en minut hemifrån, hehe.
Föreläsning med Rickard i två timmar idag, sen slutar vi (Det kanske inte var så dumt att börja gymnasiet ändå?). Skönt, då kan man dra hem och sova. Jag fattar inte att jag sov fyra timmar i natt och är (typ) pigg nu. Priset för att man vaknar av sig själv för tidigt resulterar i ett blodbad. Okej, nästan. Min näsa har en förmåga att göra lite som den vill, bortsett från att nysa då. Men den börjar blöda så fort man trycker lite på den, och när man minst anar det. Oftast när man minst anar det är på morgonen. Kanske sov för lite? Då brukar såna där grejer träda fram. Skumt.


Nåja, dags att fixa med lite grejer och sedan dra ut till bussen. Vi hörs om... typ tre timmar. Hihi. Puss på er, ha en bra dag.
2009-08-25
 07:09:56

Livet är hårt, sa bonden. Grymt, sa grisen.

Jag vet inte ens varför jag är vaken redan nu.
Just nu är den tio i sju. Jag ska vakna om fyrtio minuter. Jag har sovit i fyra timmar i natt. Trodde ärligt talat inte att jag skulle somna, men tydligen.
Jag känner mig så äcklig. Arg och besviken. Jag vet inte om jag är ledsen. Jag var nog det igår kväll, men jag måste ha slagit rekord i hur kort tid jag någonsin kunnat gråta. Jag tror jag grät i två minuter. Sen tog det stopp.


Jag har så mycket blandade känslor just nu, det är lite läskigt.
Att jag låter människor göra såhär mot mig är ännu sjukare.
Nej, dags att öppna ögonen lite. Strunta i alla falska människor, ge dem ingen cred, ingen uppmärksamhet, ingenting.
Jag vill bara säga att om ni ville göra mig ledsen/arg/besviken, så har ni lyckats.


Fast den här gången reagerade jag inte såsom jag brukar göra när det väl händer saker. Även om det här må vara det värsta jag varit med om. Jag tror jag vet varför. Och det är väl bara bra, att jag börjar bli psykiskt starkare. Snart immun mot allt vad gäller tårar, ilska och vrede över såna här saker. När folk antingen slutar tänka för en stund, eller gör det med flit för att såra. Jag vet inte vilket. Men jag bryr mig inte.
Huvudsaken är att jag är sårad. Och att jag inte förlåter.
För det gjorde jag för några månader sen, och det visade sig att det fick jag äta upp nu.


Tack för att ni givit mig den här insikten. Mer ska ni inte ha något tack för. Vet inte hur jag ska beskriva allt, och förklara.
Men jag orkar inte.
2009-08-24
 20:37:54

Lidelsefull middag

Du och jag sitter vid matbordet, pannbiff, potatis och en brun sörja man brukar kalla sås pryder våra tallrikar som står rakt nedanför våra näsor. Jag tittar lite försiktigt på dig, slår ner blicken men ser dig fortfarande. Du ser på mig, men tittar bort. Jaha, vad är han sur över nu då, tänker jag och antar en förbryllad min. Ser du den? Nej. Du tittar inte. Du äter. Det är väl det man borde göra när man har en tallrik mat framför sig. Fantastisk logik, det där.
Jag äter, sakta, sakta. Försöker hinna med i ditt tragiskt långsamma tempo. Kallas det där för att njuta av maten? I mina ögon ser det ut som att du lider av maten, snarare. Livet är kort! Vi har inte tid att idissla som kor under varje måltid.


För det är så du gör, när vi äter. Du tuggar, långsamt, långsamt. Du dricker en klunk eller två, ställer sakta ner glaset, ser ut genom fönstret. Börjar äta igen, samma process sätts åter i rullning.
"Vad fint väder det är ute", säger jag som snarare lider av den pinsamma tystnaden, än lider av maten.
Jag får ett litet mumlande till svar, vad är du egentligen sur över?
Jag borde fråga, men det gör jag inte. Fortfarande. Vad är det med mig, varför är jag så feg?
Ska jag kanske bara låta det vara? Jag får nästan lust att skjuta en bit potatis på dig. Bara för att se hur mycket argare du kommer att se ut. Men jag låter bli.


Så jag bestämmer mig. Tar sats. Dags för "ett litet kliv för människan, ett stort steg för mänskligheten". Det må vara fyrtio år sedan det sas sist, men nu gör jag det.
"Vad är det du är så arg över?" frågar jag. Andas ut. Väntar på domen. Rättegångssalen är knäpptyst. Domaren ser på mig. En kritisk blick. Irriterad. Domaren väger sina ord. Han... ser på mig. Och sen börjar han flina.
Va?
Missade jag något?
"Jag gillar att du inte kan hålla käften i ens fem minuter. Ska inte du äta upp?"
Och när jag ser på hans tallrik är den tom. När hände det? Han som åt så tragiskt långsamt alldeles nyss, hann före mig.
Han provocerade mig. Det borde räknas som fusk.
Men då skulle jag inte vilja att han själv bedömde det, han med hans dömande, kritiska blickar. Domaren i rättssalen som åt bedrövligt sakta.


Okej, vi har kommit fram till en av alla mina brister. Jag hatar pinsam tystnad.


Ibland kan det bli så att man har tråkigt. Och då börjar man hitta på saker. Haha! Så kan det gå.
Och med det säger jag godnatt. Kommer nog inte blogga mer ikväll, men hoppas ni hade en bra dag!
2009-08-24
 20:09:57

Två roliga bilder

Oj. En temporär bildbomb i min blogg, ser jag nu. Haha, jag borde egentligen lägga upp bilder oftare. Men jag är så kass på att ta kort när det väl händer kul grejer.




Visst skulle det vara coolt att vara gift med denne man?
"Vad heter du?" "Nathalie." "Jaha... efternamn?" "O'Yeah."




Var inte säker på om jag skulle ha med hans ansikte i bild ifall att han inte hade velat det. Man vet aldrig. Så jag censurerade, hehe. Motivet på tröjan syns inte här men det ska stå "WHO THE FUCK IS BLONDINBELLA?" (ursäkta om jag gjorde någon upprörd med "the F-word").


Synd att den här tröjan inte fanns i Kissie-version! För Blondinbella har ju i alla fall blivit någon med nätshopen Bellme.se och bloggen, men kom igen. Någon som Alexandra "Kissie" Nilsson kan aldrig bli något stort så länge hon pratar illa om sina läsare och alla andra som hon är avundsjuk på. Hemsk liten flicka (på 18 år...).


Och på tal om bloggkonkurrenter har ägarna till de två största bloggarna här i Sverige gjort ett intressant samarbete i radioväg som vi snart kommer att få höra mer om - nämligen Blondinbella och Kenza! Kul kul... mer info om det kommer alltså snart.
2009-08-24
 19:00:42

Verify

Följ min blogg med bloglovin
2009-08-24
 18:29:31

Snygga skor på Bianco!

Phew, så nu är man hemma! Träffade Sandra inne vid T-Centralen som vi brukar, letade sedan efter, samt hittade, Wayne's Coffee där vi satte oss och fikade. Den ligger något krångligt beläget inne på Mio, möbelaffären. Man får ta och leta sig fram lite, men det kanske är värt det ändå. Misstaget jag gjorde igår på Wayne's i Farsta (vad fet jag låter som fikar två dagar i rad... tyvärr kommer det fler onyttigheter strax!) med cheesecaken gjorde jag idag inte om. Bra det.
Inne på Wayne's satt vi och snackade ett bra tag, sen drog vi ut och gick in på SOUK, bland annat på Bianco Footwear där jag hittade ett par ursnygga skor för ett kanonpris! Köpte dem tyvärr inte, men det ska jag göra någon dag har jag bestämt (om affären finns kvar...)




Ett par skitsnygga klackskor, hittade innan balen ett par liknande fast krämfärgade.




Ursprungspriset låg på 600 :-, men sen sänktes priset med hela 75 % för att affären ska lägga ner inom kort.
Det nya priset blev följande...




... 200 kr! Förstå vad lyckligt lottad den som köper dessa är. Någon hinner ju definitivt före mig...


Jaha, så något surmulen var jag alltså när vi gick därifrån. Men äsch. Måste ju faktiskt spara lite pengar, nu när jag får studiebidraget ska jag endast slösa på hälften varje månad. Max, alltså. Det är ju inget tvång, hehe. Bara bra om man inte behöver handla för maxbeloppet, så man kan spara lite mer. Har bestämt mig för att nu spara till en ny mobiltelefon (den jag har nu gör mig galen). Sen får vi se vad som händer.


Visst fasen, glömde berätta om min andra onyttighet tidigare idag. Vi åt kebab till lunch. Haha! Gissa vem som kommer bli fet under gymnasietiden? *räcker upp handen* Stackars mig.
2009-08-24
 14:34:06

På tunnelbanan

Även om det är rätt dyrt mobilbloggar jag ändå. Så hej, har ni haft en bra dag? Min dag slutade två timmar tidigare för att hela internet slagits ut i skolan, och vi skulle med hjälp av internet leta information till det nya projektet vi ska ha nu i tre veckor framöver. Skönt! Då slapp man sluta halv fyra, hihi. Hann inte sätta mig vid datorn hemma för nu ska jag träffa Sandra i stan. Vi ska väl fika och snacka skit som vi brukar, hehe. Nåja, jag skriver senare när jag är hemma, dvs. ikväll. Ha en fin eftermiddag!
2009-08-23
 21:05:45

Falskt spel



Det här är en sak jag har stört mig på ett tag nu. Tänkte skriva om det häromdagen men orkade inte, så då gör jag det nu.
Hur kan man bara klippa av kontakten med någon, vars vänner man inte gillar? Speciellt om man inte har någon anledning. Då känns det inte så himla macho. "Jag vill inte vara med dig längre." "Varför inte?" "Jag gillar inte dina vänner." "Varför?" *tystnad*


Kissie-Amir-syndromet med andra ord. Kissie dumpade Amir för att hans vänner inte var som henne. Ingen tillräckligt stark anledning, om ni frågar mig. Jag hade velat dumpa henne själv, om jag hade varit Amir. För såna där brudar är inte kloka på någon fläck, alltså.
Varför ska man ens göra något över huvud taget utan att förklara sig? Såvida det inte var en impuls, men sådant brukar man ångra i många fall också. Och ibland kan det vara bra. Men då kanske man kommer på en tillräckligt bra anledning senare. Eller inte vet jag.
Men fortfarande känns det inte så schyst att göra så som fröken Kissekatt gör. Men vi alla vet ju hur hon funkar i skallen.


Så... detta något luddiga inlägg vill jag avsluta med en liten sammanfattning. Skumma handlingar utan en förklaring ger ändå en hyfsad förklaring på hur personen är. En idiot.


Dags att sova! Vi hörs imorgon, puss och godnatt.
2009-08-23
 18:56:43

Mycket bilder, hyfsat med händelser

Nu kommer det en hel del bilder. Men det är väl bara kul, antar jag, hehe.
Medan vi väntade på bussen hade jag tråkigt. Så jag skrev på mina ben. På högerbenet fick jag för mig att skriva "1337". Några förstår, andra inte. Orkar alltså inte förklara. Hur jag går tillväga beskrivs enklast med naglarna. Inte som att jag river mig själv hårt (aj, det lät rätt självdestruktivt) utan mer som att man kliar sig. Ni vet. Nåja, såhär såg det ut.




Ibland finns det inga gränser för uttråkning.


Väl i Farsta drog vi och kollade runt lite. Jesper ville köpa jeans och låna pengar av mig för detta, men jag tyckte inte att det skulle se så bra ut om han kom hem med ett par jeans igen, för 500 kr. Mamma skulle gå i taket. Han köper nya kläder jämt! Helt otroligt.
Vi fikade på Wayne's Coffee och cheesecaken där var inte så god som jag trodde. Man kan köpa ett helt paket från Almondy (tror jag?) i affären hemma, för samma pris som man köper en åttondel på caféer.


Gick senare till Guldväskan och där köpte jag min nya älskling; en rosa plånbok av märket Zack.








Haha, var tvungen att använda laptopen som underlägg, sängen är inte tillräckligt plan. Hehe. Denna plånbok kan ni alltså hitta på Guldväskan i Farsta Centrum, för ett bra pris på 198 kr.


Sen gick vi in på InterSport, kollade runt lite där. Själv fastnade jag framför "lagavdelningen" med AIK-, DIF- och HIF-prylar. Självklart hade jag bara ögon för Hammarby-grejerna. Köpte en sån här:



Ett armband för oss som älskar vårt lag. 20 kr på InterSport.

... och tänker önska mig en sån här i födelsedagspresent:




... eller:



Dessa kommer i två pack och kostar 159 kr i Hammarby Fotbolls E-shop.


Aaaah! Vet inte vilken av dem jag vill ha... men någon av dem i alla fall. Man borde kunna beställa en av varje. Då hade det inte varit några problem!
Nej, ska ta och se vad vi får för mat nu, hör av mig efteråt. Ha en fin kväll!
2009-08-23
 13:47:22

Plånboksjakt - igen

Tjalala. Tänkte dra till Farsta snabbt och kolla efter en plånbok, och om jag inte hittar en där... så får jag åka vidare. Först Farsta i alla fall. Börjar bli lite bråttom men bussen går 14.07 och den hinner jag lugnt med. Alla affärer stänger nog vid fyra, så man har lite mindre än två timmar på sig... men det går nog ska vi se till.
Ha en riktigt fin dag så får vi höras senare. Puss på er!
2009-08-23
 11:36:33

23/8

God morgon. Jag är trött, men kan inte somna om, vilket är enormt irriterande. Men det kanske är lika bra, med tanke på att jag ändå måste sova tidigt ikväll för att orka med skola imorrn.
Så idag vet jag inte vad jag ska göra. Folk krånglar bara, kanske lika bra att hitta på något själv. Kanske ta en promenad ut i det fina vädret som man troligtvis inte får se mycket av rätt snart.


Ska ner och äta lite i alla fall, men jag hör av mig lite senare. Ha en fin dag!
2009-08-23
 02:18:46

En lyckad släktmiddag

Oj oj oj. Håller på att slockna här, men tänkte berätta lite smått om kvällen och bifoga en eller två bilder. Var riktigt dålig på att fota under kvällen, så det var inga släktbilder denna gång. Men det kanske kommer! Vi ska ju fira mig och pappa nu i september, så då blir det även lite fler släktträffar.
God middag med thaimat, trevligt sällskap och härligt umgänge under kvällen sen när det blev kortspel och annat.




Denna oredigerade bild påminner om att jag faktiskt måste skaffa mig en bättre kamera. Körde på mobilkameran ikväll och dess megapixel antal ligger bara på 2.0. Så när jag skaffar en ny telefon, vilket förhoppningsvis blir ganska snart, måste jag kolla extra på megapixel-siffrorna. I alla fall åt vi thaimat ikväll som sagt, mycket gott! Tigerräkor, fisksoppa, kyckling och annat.




Fick även en god drink som till utseendet påminde mycket om San Francisco, men smaken var helt annorlunda.


Totalt var vi tio personer hemma här ikväll; Kennet (min äldsta farbror), Lotta (hans fru), Janne (min andra farbror), Kicki (hans fru), Caroline (deras dotter) och Rasmus (hennes pojkvän) samt hela min familj. Det var rätt okej, skönt med få människor. Dock kunde vi blivit två fler om inte Therése behövt jobba, och om Sebbe hört av sig tidigare. Men dem får man väl träffa snart hoppas jag!


Så detta var väl min kväll i korta drag. Håller ju faktiskt på att somna här... klockan är trots allt strax efter kvart över två. Men jag hoppas att ni hade en bra dag samt kväll. Vi hörs om ett par timmar så jag får sova ut lite, hehe. Godnatt!
2009-08-22
 18:00:54

Dags för släktmiddag

Hej!
Strax kommer släkten över på middag, så jag ska väl ta mig ner alldeles strax.
Jag vet inte riktigt när alla drar hem, men jag kommer nog skriva innan jag lägger mig i alla fall.




Denna bild får duga. Minns ni klänningen jag hade på skolavslutningen? Idag har jag på mig en liknande, fast utan en massa färgstänk. Idag är den bara enkelt vit, vilket kan vara fint det också. Hinner inte ta en "outfit-bild" nu, tyvärr.
Ha en fin kväll så hörs vi senare!
2009-08-22
 14:04:21

Short

Här hemma städas det för fullt inför kvällen då mamma ska ha släktmiddag/fest.
Just nu sitter jag bara i mjukiskläder, osminkad och helt ofixad. Men jag orkar inte sitta och vara sminkad och finklädd flera timmar innan, så jag kommer väl att fixa mig om ett litet tag.


Nej, ska ner och äta, sen får jag se vad jag gör. Ha en fin eftermiddag!
2009-08-22
 11:50:57

22/8

God morgon. Blev brutalt väckt vid tio idag, hann alltså sova i sex timmar. Kul. Jag hatar när folk väcker en - under helgen!
Ska in och duscha - hörs sen!
2009-08-22
 01:30:02

Tjalalala

Nej jag tror jag slutar blogga för dagen/natten nu. Vi hörs "imorgon" istället. Puss och godnatt!
2009-08-22
 00:57:58

Nattinlägg till en kär vän

Alltid när jag vill prata, finns du där.
Det spelar ingen roll vilken tid på dygnet, du finns alltid där (om du inte är ute på äventyr! Hehe).
Och det är så jävla skönt! För vid den här tiden sover kanske de flesta. Klent nog, haha, men så finns det vissa som inte gör det. Och det är oftast mitt i natten som jag vill prata. Och då finns du där!


Vi har känt varandra i två år ungefär. Lite mindre än så - men man kan inte neka till att det känns som en längre tid. Vi har upplevt mycket tillsammans, vi har pratat om allt mellan himmel och jord, det gör vi i och för sig varje gång vi pratar.
Och det är skönt. Det är det jag älskar med dig! Du är som min egen psykolog, hihi.


Jag älskar dig, Sandra. Glöm inte det!
2009-08-21
 23:41:06

Designhjälp? Haha!

Tjena! Har precis gjort om lite på Settans blogg... vad tycker ni om headern? Jag tycker att den vart skitsnygg, hehe. Inte för att vara egoistisk, men för att vara en nybörjare (nästan då) så vart den väl rätt okej, antar jag.
2009-08-21
 20:01:28

Språkpolisen slår till igen

Nu börjar jag snart uppfattas som en dum, självgod och bitchig person, som har börjat med något slags tema som kan benämnas med "Språkpolisen slår till". Men jag kan inte sluta fascineras/irriteras av att folk inte kan stava. Inte ens folk som gått ut skolan.




Så här har vi då dagens. Dagens irritationsmoment. Folk som inte kan stava till anorexi. För det heter faktiskt så.
Såvida du inte tror mig kan du gå in på Google och skriva in ordet i sökfältet så kommer det bara att visas "anorexi" som förslag.


Med andra ord - jag gick, och går fortfarande, på svenskalektionen.
2009-08-21
 19:14:16

Mamma, jag har varit för snäll och obstinat



Då kommer det en sån här gullig rosa ruta igen då, som indikerar att jag tänker skriva ner lite tankar i detta inlägg.
Såhär är det. Jag har länge fascinerats av faktumet att vi aldrig kan sluta få fördomar/förutfattade meningar om varandra.
Nio gånger av tio då man möter någon ny, får man en tanke om denne. Faktiskt kom jag på det i måndags, då detta inte hände mig med några av de nya människor jag träffade. Tänkte att "det verkar vara intressanta människor man vill lära känna" och inte den klassiska "hon är säkert...", eller "han brukar nog...". Vilket förvånade mig! Jag brukar faktiskt tvärtom komma på mig själv med att döma varenda människa direkt då jag ser dem. Tror jag lärt mig en läxa nu, att det inte alltid är som man tror.


Och där har vi en sak som kan svida rejält. Att lära känna någon, men sen förändras personen helt i en drastisk handling och perspektivet på personen förändras likaså. Hur gör man om det man trott om en person under flera år inte visade sig stämma?
Falska personligheter, kallas det, och det är bland det värsta jag vet. Jag har upplevt flera såna under de senaste åren. Folk jag lärt känna, lärt mig umgås med och lärt mig älska. Folk som ljuger, försöker vara någon de egentligen inte är, folk som helt enkelt inte är den de annars utger sig för att vara.
Ständigt möter vi på dem men lär oss aldrig att undvika dem.
2009-08-21
 12:20:22

Dagens låt

Dagens låt, Nickelback - Just to get high
Texten är otrolig. Därför tog jag en video med text så man kan läsa medan man lyssnar, hehe.



2009-08-21
 11:37:24

800!

(Detta är mitt åttahundrade inlägg. Låter kanske inte så mycket med tanke på att jag bloggat i ett drygt år... eller gör det? Jag vet inte. Men det är i alla fall en rätt hög siffra, så det firar vi!)


Det verkar som att de flesta storbloggar börjar köra lite renoveringar, stora som små. Kenza har skaffat en helt ny design och gått (liksom jag för ett litet tag sen) från rosa till svart/vitt. Blondinbella har gjort lite små ändringar. Dessie har skaffat sig en ny header.


Jag själv ändrar min design hela tiden... Behöver nog en helt ny tror jag. Men jag vet inte hur den ska se ut. De flesta har ju bilder på sig själv över hela headern... men jag har inga bra bilder på mig själv som jag kan skylta med. Nu när jag tänker efter har jag typ max sju bilder på mig själv här på datorn. Och fyra av dem är på mig själv och en eller flera andra. Hmm. Ja, jag har ju aldrig riktigt varit den som älskar att fota mig själv eller ens vara med på bild. Jag tycker liksom inte att jag blir så bra på bild, så det kanske är en anledning.
Och jag har inte riktigt lärt mig till 100% hur man gör med alla koder och grejer här på blogg.se. Så... jag får leta efter hjälp helt enkelt. Jag har i alla fall bestämt mig för att renovera om den helt och hållet. Ny header också. Den här var ju bara för ful.
2009-08-21
 11:11:38

Onödig skoldag

Idag hade vi en väldigt kort skoldag. Onödig kanske, som rubriken lyder. Vi började 09.00 och slutade 09.35. Kul.
Vi skulle egentligen bara redovisa för veckans projekt, utvärdera osv.. Vi hann till och med fika med bullar och grejer.
Rikard är bra. Han påminner om Martin på något sätt. Typ... tränar och så. Plus att han är en grym lärare som är både snäll och jag tror att han kan vara sträng om han nu vill det. Fast det behövs inte i vår minimala klass.
Jag tror förresten att han är vegetarian, för han käkade det vegetariska alternativet när vi andra åt schnitzel i restaurangen. Och ris, istället för potatis. Skumt.
Sen dess har vi förvisso bara ätit på Donken, men även det är bra, dock inte för många gånger, hehe.


Jaha... så nu har jag hela dagen framför mig, däremot sitter alla andra med ansiktet ner i skolbänken. Och jag sitter här hemma i soffan med laptopen i knät. Ibland älskar jag att vara skadeglad, hihi.
2009-08-20
 20:51:04

Natti natti

Dags att sova snart! Vi hörs imorgon. Godnatt på er.
2009-08-20
 20:28:59

Man or woman?



Titta på bilden ovan. Vad var din första tanke? Att det var en man? Ja självklart.
Men det är en kvinna.
I alla fall om man får tro media. Men det gör inte jag. Kolla musklerna. Kolla ansiktet. Kom igen!
Klart som fan att det är en snubbe.


Och när vi ändå snackar friidrott måste jag säga att uppståndelsen kring "Kung Bolt" är alldeles för stor. Han är inte kung någonstans. Bara en simpel jamaicanare som lyckats slå en del världsrekord. Wohoo.
Det är inte ens kul att kolla på honom längre. Man är liksom inte spänd när han springer. Man vet att han kommer slå världsrekord. Han är så mallig och vet redan om att han kommer slå världsrekord och att hela världen kommer att älska honom.


Men vilket helvete det skulle bli om det kom fram att han var dopad.
2009-08-20
 19:11:45

"Har man snopp är det gratis att kissa"

Hej hopp!
Förlåt för att jag inte uppdaterat så mycket idag, men jag kom faktiskt hem vid sex ungefär. Direkt efter skolan drog jag in till centrum och väntade på Fredrik för att han skulle komma tillbaka till Liljeholmen med bussen. Sen väntade vi ett bra tag på att Settan skulle göra sig klar, men sen träffades vi inne vid Hötorget. Satte oss vid en musikaffär precis vid tunnelbanan och vi blev kvar där ett väldigt bra tag. Jag fick det bevisat att Settan verkligen borde ha gått vidare i Idol. Verkligen!


Drog hem vid halv sex ungefär, efter att ha stått och velat fram och tillbaka om jag skulle köpa silikondroppar till håret eller inte. Mitt hår är ju så torrt och slitet, så det behövs verkligen. Nåja. Det blev inget idag i alla fall. Är lite fattig... så jag måste vänta tills studiebidraget ramlar in på kontot. Wohoo!
Ikväll ska jag somna tidigare så jag inte blir lika trött som jag var imorse. Jag missade 22-bussen, så jag tog den som gick 31 istället, var framme fyra minuter tidigare än skrivet på SL:s hemsida, så jag tjänade lite på det. Ändå kom jag till skolan fem minuter innan vi började. Hm. Jag börjar tydligen gå snabbare, hehe.


Läste en grej på Aftonbladet att det typ aldrig kostar något för män att kissa i en pissoar, men för brudar som sitter ner på en vanlig toalett ska det minsann kosta en femma. Så om man har snopp får man kissa gratis. Orättvist. Jävla män alltså. Jag ska bli feminist. Haha!
2009-08-19
 20:51:02

Alla öden är värre än döden

Kom hem vid sex ungefär, höll brorsan sällskap som kände sig lite ensam. Sen blev det mat vid sju och sen dess har jag bara tagit det lugnt, var ute en sväng till efter maten också. Man får väl ta vara på det fina vädret nu, det börjar ju faktiskt bli höst, jobbigt nog.


Imorgon ska jag inte åka för tidigt till skolan som jag gjorde imorse. Var i Liljeholmen redan tjugo i nio... så jag strosade runt i centrum som en liten irrande höna. Kul var det dock inte. Så imorgon åker jag med bussen som går 08.22 och är framme 08.41. Om jag tar bussen som går 08.32 kommer jag fram 08.50 och då blir det tyvärr lite för tajt. Vill kunna gå i lugn takt till skolan med tanke på hur trött jag alltid är på morgonen.
Snart dags att sova igen... det är otroligt vad man måste sova tidigt och vakna tidigt för den delen. Nåja. Det är lill-lördag idag! Vilket betyder att det inte heller är farligt långt kvar till originallördag, hehe. Onsdag, imorgon torsdag. Inte så illa. Snart är första skolveckan avklarad redan. Det är kul att tiden går fort.


Tänkte dela med mig av en grym låt. Denna gång står Kent för underhållningen och bjuder på sin fantastiska låt "Elefanter". Skrev ju ner en del av texten igår, den delen som är bäst. Men hela låten i sig är självklart underbar den med.
Efter imorgon har nog alla börjat skolan tror jag, eller nej... Ludvig N börjar den 24:e, den jäveln. Ja, så hoppas jag att även vi kommer att ha det när vi börjar trean. Wohoo!





Puss och godnatt.
2009-08-19
 14:28:59

Hemma - fint väder ute nu!

Hihi, hemma redan. Men jag ska iväg snart. Lämnar brorsan hemma och får dåligt samvete... Men vi får ta igen det en annan dag.
Slutade 13.50, gick sällskap med Alicia, Sebbe och Linus, sen tog jag bussen från terminalen som tydligen gick tidigare än den skulle (14.01) för jag var hemma fem minuter senare än angiven tid. Skumt. Nåja, höll inte så bra koll på vad klockan var när bussen gick men det var bra att vara hemma tidigare.


Nåja. Jag hör av mig senare ikväll, ha en bra eftermiddag!
2009-08-19
 12:47:51

Skol"jobb"

Hej, sitter i skolan igen nu då. Haha, det kanske blir en vana att blogga från skolan.
Vi hade precis en diagnos i Engelska A, en del grejer var från nationella provet i nian så det kunde man typ utantill. Kul!
Innan lunch hade vi svenska-diagnos, på den gick det väl sådär. Jag hatar läsförståelse däremot, för det är alltid saker man missar.
Det var ingen bra mat i skolan, så vi gick till McDonalds inne i centrum. Studentrabatt på en Big Mac- eller Mc Chicken-meny, 40 kr! Hyfsat bra. Får bara hoppas att inte det blir en vana, att äta där när skolmaten inte duger.


I alla fall. Vi slutar strax innan två idag igen, så den sista lektionen är bara femtio minuter lång. Vi fick välja språk idag, jag och Linus kommer att gå spanska steg tre i alla fall. Sebbe skulle välja franska, och de andra var inte riktigt säkra än.
Spanska steg tre... undrar hur svårt det kommer att vara? Eller lätt? Haha, ingen aning.
Hörs senare när jag är hemma!
2009-08-18
 21:36:26

Katrin Zytomierska - faktiskt en härlig brud

Ska nog egentligen sova ganska snart. Somnade lite sent igår kväll så det blev ganska sömnigt i plugget.
Gjorde precis ett test på Facebook som benämndes med "Vilken bloggerska är du?". Mitt resultat blev ingen mindre än Blondinbella. Nej okej, ett alldeles för uppenbart skämt. Jag blev Katrin Zytomierska. Och på ett sätt tar jag det faktiskt som en komplimang. Inte för att jag liknar henne. Men jag gillar hennes humor. Hennes elaka, hjärtlösa och obarmhärtiga humor som alla andra bara hatar. Okej, finns hittills en jag vet som gillar henne, besides myself. Kate (själv blev hon Kissie på det där testet. Jag lider med henne, gott folk). Tack för att du står på min sida, hehe.
Ja, men inte är det mycket fel på Katrin inte. Ibland kanske hon skriver lite flummiga inlägg i sin blogg, som kanske inte är sådär jättegenomtänkta. Men vad gör det. Man lever ju trots allt bara en gång.


Nej, dags att slagga. Hörs imorgon, hoppas ni hade en bra dag!
2009-08-18
 19:20:01

Jävla Facebook!

Jag skulle gå med i nätverket för EU IT-gymnasiet Stockholm (Edicon hette tidigare EU IT-gymnasiet och har ännu inte bytt namn... på Facebook, alltså) och råkade trycka på "EU IT-Gymnasiet I Danderyd"... men när jag skulle byta fick jag inte göra det. Meddelandet lyder:
"Du har redan bytt skola en gång under det senaste halvåret. Facebook tillåter inte att man byter skola för ofta och därför kan du inte byta skola just nu."


What's up with that? Det är väl inte Facebook som bestämmer om det är konstigt om jag byter skola ofta eller inte? Dessutom byter jag inte skola. Jag råkade ju trycka fel. Vilka jubelåsnor.


Så alltså om ett halvår kan jag äntligen byta till "EU IT-Gymnasiet I Stockholm". Om ett halvår kan jag byta skola. På Facebook.










2009-08-18
 16:23:22

Första riktiga skoldagen avklarad

Hallå i huset. Kom hem strax vid två, skönt. Jag höll på att somna i skolan under sista lektionen, hehe. Det gick ganska segt, med tanke på att man fortfarande inte vant sig vid klassen än, och man vet inte riktigt vad man ska snacka om. Själv känner jag att jag inte har några problem angående att prata. Ibland pratar jag på för mycket, och då håller jag käft istället. Det är då den där pinsamma tystnaden lägger sig. Men det är en av tjejerna i klassen som helatiden sa "och nu blev det sådär tyst igen" så fort ingen sa något på rasten. Ganska dumt. Pinsamt är nog rätt ord egentligen.


Nåja. Den här veckan blir nog ganska skön ändå, med det första "projektet" som ju handlar om att vi helt enkelt ska lära känna varandra bättre. Det känns som att det blir mest påtvingat så fort, med tanke på att vi faktiskt bara gått i klassen i... tekniskt sett två dagar. Hittills går det väl ganska bra, samtalen man har ute i rasthallen börjar bli lite längre, haha. Äsch, det löser sig med tiden.
Simon var sjuk idag, än har inte de sista två eleverna dykt upp men om jag ska vara ärlig tror jag att de började på en annan skola men glömde tacka nej till platsen på Edicon.


Ska ner på kiosken en snabbis med lillebror, behöver köpa tuggummin för jag blir tokig så fort jag inte har något att äta på. Ett riktigt beroende måste jag säga.
Just det, glömde berätta att jag träffade på Erika vid bussen, hälsade på henne och det visade sig att vi går på gymnasiet i samma byggnad - fast hon går på Didaktus och jag på Edicon en våning över henne. Vi träffade Lukas på bussen också, han går i Brännkyrka tydligen. Kul att få träffa på lite folk från gamla klassen. Vi såg Johan springa vid bussen utanför Parkudden där han bor också. Jag sms:ade honom och berättade att vi såg honom, frågade sen vart han hamnat. Kärrtorp, som så många andra. Det verkar ju visserligen vara en grymt bra skola, men det måste vara tråkigt att jämt stöta på folk man känner sen tidigare. Jag tycker faktiskt att det är skönt med helt nya människor, även om jag var nervös inför det i början. Faktiskt senast igår morse... men nåja. Det gick över fort!


Ja... just det. Jag skulle ner på kiosken. Haha! Vi hörs senare, puss och kram på er.
2009-08-18
 11:45:23

Sitter i skolan... he he

Hallå där.
Sitter just nu i skolan, i skrivande stund har vi tjugo minuters rast. Åt precis lunch nere i restaurangen. Rätt okej mat, man får varje dag välja bland tre olika maträtter. Rätt okej. Idag var det pasta med köttfärssås, schnitzel och stekt potatis, samt något annat jag inte riktigt minns. Men det var okej i varje fall.
Hela klassen minus en (sju minus en, alltså) sitter vid datorerna här. Däremot kan man inte logga in på Facebook, sidan är svartlistad här. Fan också.


Idag slutar vi 13.50 och då får jag se vad jag hittar på. Får hoppas att någon annan har slutat!
Det kommer att bli en ganska okej vecka nu, mest till att lära känna lärare och klasskompisar. Första projektet handlar om att vi ska göra en s.k. "mindmap" över våra klasskamrater; favoritfilm, -musik osv., sen ska vi redovisa det. Skönt att redovisa inför en så liten klass! På ett sätt är det väl bra att vi går i en så liten klass. Men på ett sätt känns det ändå lite skumt, väldigt tomt om man säger så. Ja, för nuvarande är vi ju bara sju i klassen.


Nej, vi får ta och höras sen när jag kommer hem. Ha en bra dag!
2009-08-17
 21:52:39

Sova

Hej igen!
Tänkte skriva ett sista inlägg innan jag ska sova. Skratta på, men vissa av oss har ju faktiskt börjat skolan igen.
Vilket fortfarande känns väldigt konstigt, men man vänjer sig. Tyvärr.
Har inte gjort så mycket ikväll, fyllde i en del blanketter som ska in imorrn så vi kan kvittera ut skåp och annat. Man kan även låna en dator från skolan om man betalar in tusen kronor, (som man självklart får tillbaka när man lämnar tillbaks datorn vid läsårets slut, om inte efter alla tre åren, minns inte vilket) men man får i alla fall tillbaka pengarna sen om man inte slarvar bort datorn, då kan man anse de där tusen kronorna som en ersättning.
Äsch, jag har ju en egen dator. Kan ta med den ibland, den är ju mycket bättre än de sega skoldatorerna man brukar få.


Nej, dags att sova! Vi hörs imorgon, godnatt på er.
2009-08-17
 18:23:09

You're an artist in naughty

Hej hopp.
Sitter och väntar på mat... magen kurrar högt och ljudligt. Det var inte mycket till lunch vi fick i plugget, men äsch. Förhoppningsvis blir det väl bättre med mat imorgon.
En sak jag inte riktigt förstod var det här gällande matkortet. Det laddas en gång i månaden med fyrtio kronor. Och hur ska man klara sig på fyrtio kronor under en hel månad, när dagens lunch på majoriteten av alla restauranger kostar runt 60-70 kr? Då kan man ta med sig en tjuga och betala med hela matkortet också - för en lunch. Sen får man ta med sig mat hemifrån för varje dag resten av hela månaden. Vad dum grej, egentligen. Hur ska man ha råd?


Nåja. Det löser sig säkert. Det brukar det göra. Eller så går det åt helvete. Antingen eller.
2009-08-17
 15:35:01

Tidernas värsta videobloggare

Herre... min... skapare... vilken... irriterande... jävla... brud!
Hoppas fan inte min dotter blir likadan. Det här var den värsta videoblogg jag någonsin sett. Helt fantasilös. Bara en massa "mm", hårfixeringar och fula halvflin genom hela filmen som är knappt två minuter lång. Den känns faktiskt längre än vad den är.
Amanda var det. Punkt blogg punkt SE. Jaså? Trevligt att råkas. Hoppas du är stolt över dig själv. Hoppas dina föräldrar är det.
Innan de ser det här inlägget.


Och just det. Glöm inte att höja volymen om du vill garva lite.



2009-08-17
 14:36:15

Elefanter

En bit ur Kents underbara låt Elefanter.



I hela mitt liv har jag väntat
På någon som liknade dig
Hur kunde du lämna mig ensam
I en värld som har blivit så hård?

I hela mitt liv har jag längtat
Långt, längre bort härifrån
Nu står du först på min lista
Över folk som förtjänar ett öde värre än döden

I hela mitt liv har jag väntat
På någon som liknade dig
Hur kunde du lämna mig ensam
I en värld som blivit så hård?

I hela mitt liv har jag längtat
Långt, längre bort härifrån
Nu är du struken från listan
Jag har lärt mig av dig, alla öden är värre än döden
2009-08-17
 13:39:00

Kul grej

Klicka här! Inget virus eller sånt tjafs. Bara en lite rolig sak.
2009-08-17
 12:47:19

SP09LIL - nu är det på allvar

Hej igen! Slutade efter en dryg timme i skolan. Visserligen kändes det längre än en timme, dock inte på ett dåligt sätt.
Förvånad? Jo, jag med.
När jag väl hittat till skolan (lättare än jag trott) var det bara att hitta rätt våning. Det stod på varje våning vad som fanns där, förutom på den våningen dit jag skulle. Jag visste att det var plan fyra, men det stod ingenting där. Så jag gick upp en våning till men det hjälpte inte heller. Gick ner sen och öppnade dörren till vänster om trappan, jo jag skulle dit. På väggen innanför dörren stod det nämligen "EDICON". Bra, så jag hittade. En man som presenterade sig som Rikard anvisade mig till ett klassrum, och sen gick jag in och satte mig med ett hjärta som slog nervöst i bröstkorgen.


Det kom in ytterligare tre personer, vilket gjorde att vi nu var totalt sju elever i klassrummet. Rikard berättade att vi kunde börja ändå, trots att det saknades tre personer. Tre? Ni vet väl vad det betyder?
Vi är tio personer i min klass. Helt otroligt. Jag som trodde att gamla 6B slog rekord i fjorton elever. Tydligen inte.
Okej. Så vi satt i klassrummet, fyllde i några papper, fick veta lite kortfattat om hur det kommer att gå till under första veckorna. Vi fick en elevkalender, väldigt praktisk, med en massa erbjudanden från bl.a. Subway, Burger King och en frisersalong vid Mariatorget, massa rabatter. Det fanns även en hel del användbar fakta; geografi, periodiska systemet (för mig som gick i matte-natur-klass förut så är det mer än bekant, hehe) och massa annat.


Under lunchen serverades det grillad korv, grillspett och dricka. Alicia och Simon i klassen som gick i samma skola förut vinkade mig till sitt bord, så jag satte mig och snackade med dem. Det var nog inte så farligt ändå, jag erkänner att jag mer än överdrev. Men jag kan vara sån ibland, haha.
Så efter lunchen fick man dra hem, vi börjar nio imorgon och då ska betyg från nian med samt elevkortet som vi precis fyllt i. Det ser ut att gå rätt bra, men ja... man vet aldrig. Nej, jag ska tänka positivt. Det kommer att gå bra.


Så ni som inte än har börjat gymnasiet har inte mycket att oroa er för. Faktiskt. Tro mina ord, jag är vanligen jävligt blyg och tillbakadragen inför nya människor. Det gick bra för mig idag, så det kommer nog gå bra för alla andra också.
2009-08-17
 07:35:55

Skolstart... Neeeeeej!

God morgon. Gissa vem som är trött?
Har inte gått upp såhär tidigt på två månader drygt. Ändå ska man upp timmen tidigare under vanliga skoldagar snart. Och vi får se hur länge jag pallar det.
Jaha... så jag börjar tio egentligen men måste piggna till rejält, äta mycket och fixa mig innan - och det tar tid må jag lova. Speciellt det där med att äta frukost. Jag är ingen höjdare på sånt. Är oftast för trött för att äta frukost och får inte ner en enda smula. Men idag så. Nu ska det gå, hehe.


Och usch, vad jag är nervös. Haha, jag var så desperat igår kväll att jag googlade på min skola. Hittade en hel del lugnande grejer, man kunde sätta betyg på skolan; lärare, skolmaten, hur
Hör väl av mig när jag kommer hem antar jag... Det kanske syns i mitt skrivande att jag inte är på topphumör? Nej, jag vet. För jag är nervös. Gah. Försvinn, dumma rädsla.


Ni andra, som inte börjar skolan idag, får se till att ha en bra dag. Själv ska jag se till att inte min heller går åt helvete. Puss och kram på er
2009-08-16
 20:30:05

Sommarresumé - lagom till skolstart och höst...

I sommar har jag hunnit med detta:

  • Fått soleksem för första gången i mitt liv
  • Besökt en spansktalande ö (som tillhör Spanien då, men den ligger inte i Spanien) som jag alltid velat
  • Blivit psykiskt starkare
  • Kanske till och med lite fysiskt också
  • Färgat håret svart som jag ville redan innan sommaren
  • Slutat bita på naglarna helt (nu går de bara av självmant istället...)
  • Upptäckt skrämmande egenskaper hos en del människor
  • ... men även upptäckt många härliga egenskaper hos en del
  • Fått höra minst en rejält överraskande nyhet
  • Ändrat åsikt om en eller flera personer
  • Börjat skriva igen
  • Börjat blogga ännu mer än tidigare
  • Tagit mig någorlunda ur något som gjort mig oerhört ledsen och deprimerad
  • Insett en massa bra saker och lärt mig att livet faktiskt inte bara kretsar kring en sak/person
  • Fått mycket friskare hår (det är inte lika torrt längre, tack och lov för det)
  • Lärt känna någon ny
  • Tagit upp kontakten med någon gammal vän

Det är väl ett urval, antar jag, hehe. Ska hoppa in i duschen och försöka sova sen, ska ta mig upp vid sju imorgon. Åh!
Jag tror jag hinner blogga snabbt innan jag drar på upprop. Ha en fortsatt fin kväll, ni som inte har skola imorgon... ;)
2009-08-16
 18:58:01

En runda på stan

God kväll! Haft en bra dag?
Har precis ätit, kom hem för ungefär en timme sen, handlade mat och åt. Så mer har jag inte hunnit göra.
I stan gick vi runt i en hel del affärer, bland annat inne på SOUK, PUB och inne vid Gallerian. Rasmus fick tag på en tröja och Fredrik en ansiktskräm (han är väldigt mån om sitt ansikte, he he). Själv gör jag ett nytt försök imorgon med mamma och vi ska hitta en plånbok och en kalender till mig. Jag slutar ju rätt tidigt med tanke på att det bara är upprop, så då hinner man mycket.


Och värst vad fint väder det blev idag! Glömde ta en outfit-bild (det brukar jag i och för sig inte göra men jag tänkte på det imorse och glömde det senare), ni skulle ha sett. Såhär kan jag beskriva den i alla fall:

- Jeans: Victoria Beckham
- Rött linne: Gina Tricot
- Korallfärgad lång kofta: La Redoute



Jeans? Kofta? Mamma sa att det kanske skulle bli kallt. Men när jag stod där ute och väntade på bussen ångrade jag mig. Tur att jag hade linne under i varje fall, så man kunde ta av sig koftan väl inne i stan, folkmyllret och värmen.
Nej okej, ska hitta på något annat nu, men bloggar om ett litet tag igen. Ha en fin kväll!
2009-08-16
 13:53:42

Dags att dra

Nu sticker jag till stan! Ha en fin dag allhopa, så hörs vi senare ikväll.
2009-08-16
 11:57:25

Tjohoo, skola imorgon! (kill me)

God morgon! Nu vaknade jag av mig själv för inte så längesen och är inte så jättetrött... Ungefär som jag brukar vara när jag går till skolan. Vilket jag ska redan imorgon. Hur ska jag kunna somna vid typ tio ikväll och vakna sju imorgon bitti?! Panik!
Ska till stan i alla fall, ladda upp med lite grejer. Jag tror jag åker till Högdalen lite tidigare än killarna, jag måste snabbt in på Bokia och se ifall de har någon vettig kalender där för ett bra pris. Min budget ligger just nu på 200 kr, så det blir väldigt svårt.


Det fanns ju faktiskt en på Ordning & Reda som kostade femtio spänn mer... men om jag köper den kommer hela familjen att bli ganska sura. "Hur kan du köpa en sån här liten kalender för 250 kr?!?!" Ja... Den är ju snygg, så jag skulle inte ångra mitt köp, kan jag lova. En tillhörande anteckningsbok kostar ca 170 kr. Kul. Fasen vad dyrt.
Annars vet jag inte vart jag ska få tag på en kalender. Någon som kan hjälpa mig?


Ska ner och äta något snabbt, kanske hinner skriva något innan jag åker. Annars får ni ha en bra dag!
2009-08-16
 02:07:12

Stan imorgon

Okej, grabbarna gick hem. Kanske lika bra, för jag lär få höra en massa jäkla snarkande annars. Eller nej, jag har ju skaffat öronproppar. Äsch! Vi ska hur som helst till stan imorgon och jag har bestämt att hitta en plånbok eller kalender. Vet inte riktigt vad som är viktigast just nu, men jag tror jag satsar på en kalender.


Nåja. Vi hörs "imorgon" angående planer. Godnatt!
2009-08-16
 01:03:08

Lugn kväll hemma med sällskap

Hallå igen.
Grabbarna Grus är kvar... hihi, Rasmus sover på min soffa. Han har inte sovit mycket sen han var tvungen att gå upp tidigt imorse för att åka hit till Stockholm. Antingen sover de över här eller så går de hem, och då tycker jag ärligt talat synd om dem. Mörkt och svinkallt ute... Haha.


Vi såg lite filmer som gick på teve, bland annat "Scary Movie" (skitdålig film) som jag sett ungefär 249 gånger tidigare.
Ska väl försöka hitta på något annat nu, innan jag sover. Kanske skriver senare, men vi hörs senare i varje fall, vare sig det blir imorgon eller om ett litet tag.
2009-08-15
 21:49:59

TV for dummies

Hallå hallå.
Jag sitter och ser på teve, helt värdelöst egentligen.
Det går två skräckfilmer och en skräpfilm på teve just nu. "The Village", "White Noise" och sist skräpfilmen "Snuten i Hollywood". Har inte lust. Och jag orkar inte heller sätta på en egen film, så jag får väl skylla mig själv lite.
Har målat naglarna alldeles blodröda (uttråkning...) och det var ett riktigt dåligt nagellack som inte kan sluta kladda. Det brukar ju torka på någon minut men... inte det här nej. Valde tydligen fel, typiskt mig.


När som helst får jag sällskap så då måste jag fokusera på dem. Vi hörs lite senare, ha en fin kväll!
2009-08-15
 17:56:57

:(

Besviket. Ja, vi förlorade... skratta på ni AIK:are och DIF:are (eller kanske Elfsborgare?).
Hammarby kommer igen!
2009-08-15
 17:43:54

Spänningen är oliiiidlig

Straff för Elfsborg, 3-1. En dryg minut senare pangar bollen in i Elfsborgs nät. 3-2, det är i skrivande stund ca fem minuter kvar - och spänningen stiger. Kvittering...?
2009-08-15
 17:35:47

Slutet är nära

"Hammarby är de bästa! Heja heja heja Bajen!"

Undrar om det räcker att klacken gapar som idioter och peppar på laget, med blott 12 spelminuter kvar.
2009-08-15
 17:08:05

Neeeeej!

Hammarby-Elfsborg 1-2... Helvete! Andra halvlek har precis börjat och nu får Hammarby komma igen lite faktiskt.
2009-08-15
 15:01:54

?

Varför har man helt plötsligt lösenordsskyddat en så stor blogg som Dessies?
Eller så är den avstängd. I så fall... synd.





Nästa blogg på tur... Kissie? Blondinbella har redan fått sig en del hackers på halsen, nu vore det på tiden att någon riktig idiot fick sin blogg hackad/avstängd.


Nej, nu ska jag överraska mamma tills hon kommer hem senare ikväll - jag ska städa hela huset. Skumt som det låter men hon fyller ju faktiskt år. Så något måste man väl göra. Och hon älskar när folk städar åt henne. Så nu gör jag det. Ciao!
2009-08-15
 14:30:55

15/8 - mamma fyller 40 (två dagar kvar!)

Hallå. Vi har haft lite strul med internetuppkopplingen, men nu så fort den började fungera igen tog jag chansen. Vi får hoppas att den inte försvinner medan man skriver inlägget här då.
Idag fyller alltså mamma år. Och jag kan berätta vad det var hon fick av mig och Jesper.




Ansiktsmask, 20 kr styck på Kicks. Vi köpte fem olika för hundra, det fanns bland annat med jordgubb.





Något slags badskum med granatäpple och chili. Mamma som är lite av en både granatäpple- och chilifantast. Passar perfekt. 65 kr på Kicks.



En slags massageborste med träknoppar. Fungerar perfekt. 35 kr, även den inköpt på Kicks.



Som jag sa förut tänkte vi slå på stort men våra plånböcker var för smala för detta. Hon blev dock nöjd ändå, vilket är huvudsaken.


Idag är det alltså två dagar kvar tills jag börjar gymnasiet. Inte imorgon... men dagen efter. Magen känner sig orolig. Den här känslan känner jag igen. Dock inte på samma sätt som det brukade vara förut. ÅNGEST...
2009-08-15
 02:42:37

Långt inlägg

Vet ni? För första gången på fem månader kan jag säga att jag faktiskt börjar må bättre. På riktigt.
Känner ingen större saknad, dock finns det alltid en pytteliten gnista någonstans därinne som inte vill slockna.
Det är ungefär som det där som hände mig för tre år sen. Okej, hände inte bara mig utan en massa andra också. Men det betydde mycket, och förlusten vände upp och ner på hela min tillvaro.
Nuförtiden är jag bara arg över det som hände, vilket beslut som togs. Men glad över den tid jag fick innan det hände.


Den här gången är det kanske inte fullt lika allvarligt, dock kändes det så ibland. Nu har jag lärt mig att inse, att det kanske inte händer igen. Och att jag inte ska gå och hoppas på att det ska hända igen. För jag måste ju gå vidare någon gång.
Även om jag önskar innerst inne att det fanns en chans för oss, så är jag även realistisk. Det finns även en risk att det inte händer.


Och hur besviken och ledsen jag än var, så tog jag mig ur det och lyckades någorlunda smälta det, åtminstone lite.
Jag förvånas över två saker, och det är att jag vågar säga det här om mig själv (med risk att låta egoistisk) och att jag vågar tänka det; jag må trilla ner i skiten och det kan ta dagar, veckor, månader - till och med år, men sen tar jag mig upp igen. Jag trodde inte att jag var så stark, snarare mycket mer sårbar och klen.


Och jag är nog inte ensam om att ha varit med om det här. Kärlek är inte alltid så lätt. Man kan inte bli garanterad ensamrätt om sin älskling, man kan inte bli garanterad trohet från hans/hennes sida och sen garantera honom/henne samma sak. Det är väl lättare att säga att man själv alltid är trogen, än att lita på det den andre säger.
Men kärleken är sån, och på ett sätt är det bra att få ha upplevt det, för då känner man igen mönstren till senare och kan förvarna sig själv innan bomben exploderar.



Dags att sova, kära läsare. Klockan är kvart i tre och det är även en dag imorgon. Jag skriver mer då, får se vad jag hittar på. Hoppas ni hade en bra dag respektive kväll. Godnatt.
2009-08-15
 01:31:02

Läskig bild

På bilden håller jag min borste för munnen (nej, det är ingen fjortisgrej) och... kolla avspeglingen på borsten. Ser det inte ut som att det sitter någon läskig typ där?




Probably just me. Det är väl avspeglingen från datorn (tog bilden med min inbyggda webbkamera), men visst såg det lite läskigt ut ändå. Kanske kan bli omslaget till en skräckfilm/-bok?
2009-08-15
 00:22:18

Lite tidsfördriv

Mina mål i livet (hittills) :

  1. Skriva och få en bok publicerad och såld i... minst hundra exemplar i varje fall (kan ju inte kräva mycket mer)
  2. Övervinna en rädsla/fobi (helst två eller flera)
  3. Bli mer driven och optimistisk
  4. Få bättre självförtroende

Lite måste man väl få pusha sig själv, eller? Det vore på tiden. Jag som är så lat...
2009-08-15
 00:07:06

Dumma Bloglovin

Bloglovin är riktigt sega på att uppdatera med nya inlägg. Testade faktiskt bara en snabbis att prenumerera på mig själv och mitt inlägg ploppade upp först 41 minuter efter publicering. Aja baja. Skärpning!
2009-08-14
 23:08:44

Språkpolisen slår till

Ibland när jag läser lite olika bloggar kan jag pinsamt nog inte fokusera på innehållet så länge jag hittar såna där dumma stavfel. Det är en av mina skumma brister som jag skäms över, men som kanske är bra i många fall (och i vissa inte).
De ord man oftast finner i olika bloggar är:

  • "igentligen"
  • "väll"
  • "endå"
  • "alldrig"



Mitt framtida yrke som språkpolis..?




Förlåt, jag vet att det kanske låter lite konstigt. Men jag kan bara inte låta bli.
Och även såna där bloggar där folk bara skriver en massa blaj, ex.: "Heeeeej =) =) <3333 jag gick i stan idag ^^ köpte en kofta, den var jättefin men dyr >.< sen spillde någon sitt kaffe över mig, det var inte kul -.- aja jag träffade Maja i stan också, kul!!! :D :D :D"
Åh, jag står inte ut!


Ursäkta perfektionisten slash språkpolisen. Det var inte meningen att göra er upprörda. Puss och kram.
2009-08-14
 22:22:41

Missbildade kräftor

God kväll!
Ikväll lagade vi en jättegod fisksoppa med potatis och morötter i. Till "efterrätt" blev det kräftor. Tänkte att det var dags, man brukar ju ha kräftkvällar någonstans i mitten av augusti eller kanske till och med mot slutet.




Fick en hel del missbildade kräftor vars ena klo var fyra gånger större än den andra, haha! Undrar om de vart mobbade under livet.
2009-08-14
 19:18:46

Amazing

Den här killen är helt otrolig.
Han använder fyra olika ackord, men spelar 24 olika låtar. Helt otrolig snubbe. Kolla in klippet!


2009-08-14
 15:25:26

Filosofen är igång




Jag har alltid undrat varför man ska vara så otroligt godtrogen och naiv.
Ungefär som så att man umgås med någon man vet inte är bra för en. En sådan som snattar, ljuger, knarkar, kan vara riktigt taskig mot andra. Många fortsätter umgås med personen för att de inte vet hur de ska säga ifrån.
Jag har känt igen mig i dessa situationer en gång i tiden. Och det är inte bra att umgås med någon som inte är bra.
Många föräldrar kan också varna en. "Hon är ingen bra vän, jag tycker att du ska sluta umgås med henne." Oftast har de en anledning, ibland inte. Men när de väl har en anledning borde man lyssna till den, för att man själv inte är benägen att ta beslut pga blindhet. Den som står en närmast kan vara ens sanna fiende många gånger.


Ibland kan folk verka för bra för att vara sanna också. Vi säger att jag träffar på en kille nu på gymnasiet. Han är trevlig, snäll, omtänksam, utåtriktad och mycket kärleksfull. Perfekt, om man skulle våga säga så. Vi går långsamt framåt och han säger att vi inte ska göra något jag inte vill. Åtminstone verkar han vara perfekt, tills något går fel. Vi bråkar över något och det är då det smäller till. Han kanske misshandlar, rånar eller våldtar en, rentav.
Visserligen ska man inte gå och ha förutfattade meningar från början och vara rädd för varje individ man möter, men är det någon som beter sig lite skumt, kan man alltid tänka efter lite extra. Det kanske till och med lönar sig efteråt.

Se filmen "Fear", med Mark Wahlberg och Reese Witherspoon (1996), för att förstå åtminstone lite av det jag menar. Det är ungefär det här som händer i filmen.

Var inte rädd för att möta nya saker, nya människor i livet, men var rädd om vem du släpper helt inpå ditt privatliv.
2009-08-14
 14:48:36

Egoist

Oj då.
Det finns en brud som har en blogg på blogspot.com, och heter "femtondeseptember". Aj aj.
Man kanske borde ha tagit något mer... unikt. Som Kissie? Haha. Nä skojade bara.
Bertling är ju inte heller så jäkla unikt/sällsynt som jag trodde. Finns till och med en del Natalie/Nathalie Bertling's därute. Läskigt! Jag ska byta efternamn. Till mammas efternamn. Då blir jag ensam... he he.
2009-08-14
 14:09:20

Encore, otra vez, one more time

En gammal låt, men en mycket bra sådan kommer här nedan.
Har lite brist på ämnen att skriva om just nu så jag får fylla ut tomrummet med musik istället.

Kent - Dom andra

2009-08-14
 11:51:03

14/8 - tre dagar kvar

God morgon! Vaknade vid elva idag... hyfsat bra. Imorgon ska jag upp en halvtimme tidigare har jag bestämt. Jag måste faktiskt.
Det är fint väder ute idag. Jag tror jag tar mig ut och hittar på något, men jag vet inte riktigt vad. Det får man väl se. Mamma ska till IKEA med Kajsa för att köpa grejer inför festen den 29:e, så då står huset tomt med tanke på att Jesper och pappa åkte vid fyra i natt till Holland. Så jag drar ut. Gillar inte att vara hemma själv när det är fint väder ute.


Det blev inget långt inlägg den här gången, men jag får väl höra av mig lite senare. Ha en bra dag!
2009-08-14
 02:01:29

Meningslöst snack

Jag är fortfarande uppe. Klockan är i skrivande stund lite efter två och jag vet inte riktigt när jag kommer att avsluta detta inlägg med tanke på att jag inte riktigt vet vad jag vill skriva just nu. Men något ska jag allt klämma fram.


Jag har fortfarande inte kommit underfund med varför jag är så rädd för att börja gymnasiet. Alla borde vara minst lika nervösa som jag, med tanke på att det är väldigt liten chans att man hamnar i samma skola och över huvud taget samma klass som någon man känner. Bra, dessutom. Okej, man har kanske turen på sin sida och träffar på någon bekant som man kan ta upp kontakten med. Men kom igen. Bästa kompisen i samma klass/skola... det händer inte.


Så... jag har det ungefär lika jävligt som alla andra förstaårselever där ute. Om det inte är så att man börjar i samma skola som någon äldre, som man kanske inte har världens bästa band till. Hm. Nja, jag vet inte.
Okej, nu började det spåra ur lite, hehe. Vi hörs imorgon istället, mitt försök må ha varit tappert, men dock onödigt, att försöka klämma fram ett vettigt inlägg.
Godnatt!
2009-08-14
 00:44:50

En kväll på McDonald's

Hallå i huset!
Kom hem vid elva ungefär, eller närmare halv tolv snarare. Sandra kom över, sen mötte vi Lisa på McDonald's här i Älvsjö, satt och snackade ett tag. Det blev lite småsent, så man hann inte ses så länge, men man får väl njuta av den lilla stund man får.
Sen väntade vi på bussen tillsammans med Sandra så hon slapp stå själv. Bussen skulle komma 23.05, men efter att ha stått där och väntat ett par minuter insåg vi att vi faktiskt missat bussen, så vi började gå mot Örby skola istället. Halvvägs kommer bussen, och Sandra springer tillbaka till närmsta busshållplats. Jag och Lisa gick sällskap en mycket kort bit till Vivo och så sa vi hejdå. En kort kväll som kändes längre än den varit, och en mycket trevlig sådan!


Nåja. Vad mer ska jag skriva? Jag är sugen på att skriva något men vet inte riktigt vad. Äsch! Kanske skriver ett inlägg om ett litet tag, men jag får se.
2009-08-13
 19:09:38

Skit också

Jag tror att något är fel med min näsa.
Jag blöder i båda mina näsborrar och det forsar. Verkligen.
Måste allt hända just mig?
2009-08-13
 18:13:14

Gymnasieångest/-längtan?

Hallå igen.
Det var ju tänkt att jag skulle vandra hem, till fots, men... det regnade och åskade på en del håll. Så jag hade inte lust. Drar hem ganska snart, det ser ut att klarna upp nu, skönt. Konstigt väder dock.


Just det. För inte så länge sen, vi säger en kvart-tjugo minuter sen, kände jag helt plötsligt att "vad kul det ska bli att börja gymnasiet. Kul att träffa nya människor, få lära känna nya omgivningar... Sen small det till och jag kom på mig själv. Varför skulle jag tycka så? Jag är inte sån. Jag är en nervös människa. Det kanske ska bli kul, men just nu är jag inte så pepp på det.


Okej. Så jag är riktigt utmattad i hela kroppen just nu. Vet inte riktigt varför, men det kan ju bli så ibland, hehe.
Ikväll har jag bestämt att ta tag i mina sovtider på riktigt. Och inte sätta på datorn mitt i natten och blogga pga sömnlöshet/rastlöshet. Jag SKA sova. Och om jag inte somnar så ska jag inte fortsätta att hålla mig pigg. Sen ska jag ställa väckarklockan på tio. Jag lovar! Dags att vänja sig nu, faktiskt. Jag menar allvar.


Nåja, vi hörs väl senare. Ha en fin kväll!
2009-08-13
 12:39:38

God morgon... typ

Hej!
Hinner bara skriva lite snabbt, ska iväg alldeles strax.
Somnade vid tre i natt kanske, men jag satte väckarklockan på elva. Skumt att vakna till en väckarklocka nu för första gången på två månader.
Så efter att ha snoozat i tio minuter tog jag mig upp och åt frukost, duschade och så. Snart ska jag alltså dra ut.
Hoppas ni får en bra dag, försöker blogga under dagen. Hörs!
2009-08-13
 01:04:32

Desirée Nilsson fick gratis tårta

Okej, så angående hela cirkusen kring Dessie och tårtan hon fick i ansiktet på Ung 08, nu kommer ett väldigt långt inlägg. Med två videos i mitten, så det är lugnt.


Många kanske tycker "ha, rätt åt henne". Det kanske jag också hade gjort, bara för att jag hatar hennes blogg och sättet hon skriver på, vilket liknar väldigt mycket vid Kissies stil. Men som jag tidigare skrivit är det just det dessa bloggerskor tjänar på, att skriva elaka och provocerande inlägg. Hur mycket de än säger det själva och hur lite ni än tror på det måste ni inse att det faktiskt är sant. Kommentarer som praktiskt taget manar dem att fortsätta. Oseriösa videobloggar, bilder och annat. Självklart blir det en ond cirkel av allt. Ju fler elaka kommentarer, desto mer provokation. Och ännu mer kommentarer.


Så någon liten tjej kom fram till Desirée och kastade en tårta rätt i ansiktet på henne. Sen gick hon tydligen bara. Otroligt rädd för att stå för det hon gör.
Jag måste säga en sak, och hata mig hur mycket ni vill och allt vad ni vill, men jag tycker det är fel.
Spelar ingen roll vem vi snackar om; Kissie, Dessie eller... kungen. Det är inte okej att kasta en tårta eller någonting alls på någon kändis man aldrig träffat på riktigt och därför inte fått en riktig uppfattning om den personen.
Jag menar, okej. Dessie skriver som en liten fjortis. Hade man däremot kunnat träffa henne, snacka och grejer, så kanske hon inte skulle vara så illa ändå. Jag säger inte att det är så, men man ska aldrig döma hunden efter håren. Vilket troligtvis är det som tjejen har gjort, som kastade prinsesstårtan.


(vrid på huvudet åt vänster, tjejen har filmat från helt fel håll)






(och ja, jag stör mig också på "chilla, chilla, chilla"... vilket ord egentligen, om man tänker efter!)




Och varför, varför kasta något så gott, när man istället kan äta den? En prinsesstårta kostar ju pengar, så kom igen. Spar på krutet och nästa tårtkastare - snälla stå för det du gör och säg att du hatar henne rätt i ansiktet istället för att springa för livet.
Skulle jag vara med någon, som var kompis med Kissie och sa "du, vi drar och träffar Alexandra" (hon heter ju faktiskt så), tror jag att jag skulle kunna säga något i stil med "hörru, jag gillar inte din blogg". Kanske inte kasta en tårta, men man kan väl framföra sin åsikt när man väl står vid personen, istället för att kasta grejer och hålla på.
Inte för att jag tror att jag någonsin skulle träffa Kissie, men det spelar ingen roll för min del.


Visserligen kan man få sig en liten bild av hur personen är via hennes blogg, men tänk på att det ibland också bara kan vara en slags image. En påhittad person som bara finns i bloggen. Man vet aldrig.


Så som jag sa; döm inte hunden efter håren förrän du lärt känna den på riktigt.
2009-08-12
 22:33:56

Svenska landslaget suger

Så matchen slutade alltså 1-0, som man nästan väntat sig. Svårt av svenska landslaget att klämma fram ännu ett mål när de redan ansträngt sig för att få ett.
Så jag ska väl försöka sova om ett tag, om jag kan men det betvivlas starkt från min sida (och säkert många andras). Skumt som det låter men jag måste ju faktiskt börja vänja mig och sova tidigare - på allvar. Det kommer nog gå bra i natt eftersom jag är trött redan nu. Det är väl vid den här tiden jag kommer att lägga mig för att sova när skolan börjat på allvar. Gah, verkligheten är bara fem dagar bort. Jag har verkligen ingen lust och är inte peppad någonstans.
2009-08-12
 20:53:12

Fotboll

Sverige mot Danmark, första halvlek är precis avklarad och det står 1-0 till hemmalaget på Råsunda. Hoppas på minst ett mål till i nästa halvlek, det borde vi väl ändå klara.
Höll faktiskt på att somna när jag låg där i soffan och såg på matchen... Kanske ska sova efter att den slutat, hehe. Vore skönt!
"Imorse" vaknade jag förresten vid ett, då mamma ringde mig. Första gången på en vecka som jag vaknar då jag brukar under loven. Och jag kunde lätt ha sovit längre, men jag hade inte lust. Undrar när jag vaknar imorgon.


Nej, ska ner och se på andra halvlek som börjar alldeles strax. Vi hörs efter matchen!
2009-08-12
 16:39:30

Shopping på g - dock inte kläder

God eftermiddag!
Tog mig en sväng till Högdalen med brorsan för att köpa lite presenter till mamma som fyller 40 på lördag. Tänkte att vi kanske skulle slå på stort, men det tillät tyvärr inte plånboken, så vi fick anpassa oss efter den. Vi lyckades ändå få tag på en del grejer, men eftersom det finns en minimal risk att mamma läser min blogg, så tänkte jag avslöja presenterna efter den femtonde istället. Ni får hålla er, hehe.


Vädret är såklart ostabilt, som det brukar. Först är det fint, sen tror man att det ska regna, sen klarnar det upp lite, och sen tillbaks till halvmolnigt. Skumt.
Så räknat med idag börjar jag skolan om fem dagar. Innan dess måste jag köpa en kalender och ett anteckningsblock. Satsar på dessa två, riktigt söta, från Ordning & Reda.




Hela månadspengen går väl åt dessa två sötnosar. Kalendern kostar hela 249 :-, och anteckningsblocket går väl på ungefär samma summa, kanske lite mindre... Kanske borde tänka lite på att spara pengar, men man hittar inte mycket snyggare kalendrar än såna här. Jag får se hur jag gör, i vilket fall som helst kommer jag nog få ett bra köp.
2009-08-11
 23:43:06

Trött

Jag somnade ett tag, men sen blev jag väckt. Åh, vad jag vill sova.
Så jag tror jag ska göra det snart. Vore ganska skönt.
Hörs imorgon, godnatt!
2009-08-11
 21:28:13

Gaaaaaah

Hallå igen.
Sitter och har ganska tråkigt, är på väldigt, väldigt dåligt humör just nu.
Haha, kanske inte så bra att blogga då.
Vi hörs sen.
2009-08-11
 16:56:43

Alltid lika gott

Såhär blev den! Lite osäkert till en början om den skulle vara sådär härligt kladdig inuti som de ska bli. Men jo det blev den, lite grann åtminstone.







Så såg den ut efter att jag tagit första biten... nu är den lite mindre, hehe. Får äta mer ikväll. :)
2009-08-11
 15:49:06

Kladdkaka

Haha, jag och brorsan bakar kladdkaka! Det var ett tag sen sist men man får ju hoppas att det inte blir brownies den här gången.

Kommer den bli såhär fin?




... eller såhär? Haha.




Ja, det återstår att se. Alldeles strax ska vi ta ut den. Får hoppas att den blir riktigt god och presentabel, ska ju lägga upp en bild på resultatet här såklart.
2009-08-11
 11:27:35

Short

Okej, så jag sov i drygt fem timmar. Det är som att kroppen är på stand by-läge, orkar ingenting. Huvudet är klart, kroppen orkar ingenting. Skumt.
Ska ner och äta frukost strax, men vi hörs väl senare. Ha en bra dag!
2009-08-11
 05:08:48

Tvångssömn

Hahaha oj. Jag sover inte. Kunde inte somna helt enkelt.
Men nu ska jag försöka. Igen. Hostar som tur är inte lika mycket, men lite.
Nej, GODNATT.
2009-08-11
 01:56:06

Bloggkändisar och kommentarer

Hallå hallå. Var trött för inte så längesen, men det vändes efter ett roligt telefonsamtal. Så nu tänker jag skriva ett lite långt inlägg, be prepared.
Emelie och Lisa kom över, vi såg halvt på "Lipstick Jungle" medan vi snackade skit och satt vid datorn. Efter programmet slutat tvingade jag och Emelie med Lisa ut så vi tog oss ut och satte oss på trottoarkanten vid Råbyvägen, lyssnade på musik och Emelie sprang efter en joggare, haha - det var kul.
Gick hem strax vid elva, det mörknade väldigt fort utomhus måste jag säga. Det märks att det börjar bli höst nu. Och om en månad fyller jag år, då är det nästan ett faktum att hösten är här. Det är inte ofta det fortfarande är sommarvärme i mitten av september. Men ja, växthuseffekten... Man vet aldrig.


En sak jag kom att tänka på med alla dessa kända bloggare är att man aldrig får ett svar från dem. Hur mycket man än skriver till dem så kan de ju faktiskt inte svara på alla kommentarer de får. Jag är glad att jag än så länge har så låg kändisstatus att jag gott och väl kan svara på alla mina kommentarer (förutom till er som inte har blogg! Får väl samla ihop ett gäng såna kommentarer och skriva svar i ett inlägg istället).
Därför räknar jag aldrig med ett svar om jag skriver en kommentar i till exempel Kenzas blogg. Kom igen, hennes genomsnitt på kommentarer per inlägg är ju ungefär 80. Mitt genomsnitt ligger väl på -4. Haha. Still small, but getting bigger (?).


Nej okej. Kanske ska sova nu, klockan är ju trots allt två. Imorgon ska jag baka med brorsan. Vi får se vad det blir, har inte riktigt bestämt något än, men något blir det i alla fall. Om det inte blir fint väder. För då vill jag gå ut.
Man kanske kan baka ute?
Nej nu är jag helt ute på fel spår. Hörs om några timmar. (när jag har vaknat, alltså) Godnatt!
2009-08-10
 18:47:24

Going crazy

Ååååh vad det är skönt väder ute! Det är svalt och nästan perfekt kvällsvärme. Perfekt för att vara ute. Men ikväll ska jag tydligen sitta inne igen. Emelie och Lisa ska komma över och se "Lipstick Jungle" som jag aldrig riktigt gillat. Ska bli skönt att få träffa lite folk, men helst hade jag gjort det utomhus. Får väl gå ut själv efter maten en sväng, jag måste komma ut med tanke på att jag suttit inlåst sen jag blev hostig. Jag blir tokig av att sitta inne när det är bra väder. Så nu ska jag ut. Vare sig det blir ett solonummer eller en duett.
2009-08-10
 17:14:00

Beckzilla

Jag har sett en enda bild på Victoria Beckham när hon ler. Här nedan har vi den.





Först till det väldigt, väldigt ansträngda leendet. Det syns ju faktiskt att hon aldrig ler. Det här är en klar ovana för fotbollsfrun. Hon borde väl satsa på att sluta försöka se glad ut, det passar inte henne om hon inte tränar hårt.
Och på tal om träna så är det inte så hon har gått tillväga för att nå sin nuvarande kroppsform. Hon äter ju ingenting.
Här har vi ett klart exempel på någon som har en ätstörning. Det sas förut att hennes diet bestod av ett par russin om dagen, plus en massa vatten. Inget mer, nada más.


Jaha, så det är så vi vill att alla ungdomar ska se ut? Som sina idoler. Som svälter sig sakta men säkert till döds.
Låter som jättebra förebilder, verkligen.
Stoppa size-zero-idealet och all jävla självsvält! Folk har det faktiskt värre ute i världen än vad man kan tro. Skulle de fattiga i världen, som inte har något annat val än att svälta, se vad alla äckliga kändisar sysslar med - så skulle de nog gå i taket. De skulle kunna äta upp sina trosor för att få vara i vår situation, och folk väljer att svälta sig själva? Vad är det för skit? Var nöjd med den du är eller lev hälsosamt - träna regelbundet (inte överdrivet) och ät vad fasen du vill, så går det.
2009-08-10
 14:15:31

Jag blir galen!

God... eftermiddag (för mig känns det mer som förmiddag).
Hostade hela natten och det känns som att jag har träningsvärk i magen just nu. Skumt. Måste väl skaffa någon hostmedicin men jag orkar inte åka till något apotek just nu. Får väl klara mig på halstabletter eller något.
Ska ner och äta, tänkte bara skriva lite snabbt men jag hör av mig alldeles strax, ska äta först. Ha en fin dag!
2009-08-10
 01:08:45

Host host host... host.

Wow, det känns inte som att det var fem timmar sen jag skrev sist. Haha. I alla fall så blir det här mitt sista inlägg för natten. Orkar nog inte skriva så mycket mer med tanke på vad klockan faktiskt är just nu. Måste sluta skriva sådär jättesent mitt i natten vid typ tre. Om precis en vecka (klockan är över tolv och det är faktiskt måndag nu) börjar jag skolan. Gah. Jag vill inte.


Nåja. Har suttit här vid datorn och lyssnat på musik, sett lite halvt på "Casanova" med mamma, som jag skulle sett på bio med Jakob men vi bytte till en mer actionfylld rulle istället, "The Bourne Supremacy". Ganska bra ändå, det var väl bättre än att vi såg smörfilmen "Casanova".
Så ikväll har jag inte gjort mycket alls, med andra ord. Det jobbigaste med kvällarna är att min jäkla torrhosta blir som värst då. Igår natt (blir det väl nu med tanke på vad klockan är) kunde jag ju inte somna eftersom hostan tvingat mina inälvor att spränga sönder sig själva.
Tvättade håret tidigare idag för att försöka få bort hårfärgslukten men nja... det gick inget vidare kan jag erkänna. Försvinner väl snart. Dessutom droppar det grå färg från mitt hår när det är blött. Måste nog vänta ett par dagar med att över huvud taget sova på kudden utan handduk och tvätta håret. This is killing me.


Okej, ska nog sova nu. Åtminstone försöka, det duger ju. Hoppas ni hade en bra dag, min vart väl sådär. Ganska bra.
Godnatt!
2009-08-09
 19:51:42

Nu är det vår tur att vara självsäkra - BAJEN!

Förlåt för urdålig uppdatering under dagen, hade tyvärr inte tid att blogga. Men nu kommer ett inlägg i alla fall! Fotboll i all ära.


Matchen mellan Hammarby och Djurgården avgjordes för ungefär tre timmar sen, eller två och en halv.
Okej. Så vi vann. I och med detta ligger vi fem poäng före Djurgården. So what, big deal.
JA, KLART DET ÄR, FÖR DIF GJORDE ETT SJÄLVMÅL! Hahaha. Kunde inte varit mer skadeglad. Med tanke på att Jan Tauer i Djurgården var så självsäker innan matchen och gnällde om att han skulle göra mål och håna Bajens fans. Nu blev det nog tvärtom. Självmål på köpet. Ha! Synd att det inte var just hans självmål. Men, det spelar ingen roll. Superettan nästa!
2009-08-09
 10:21:36

Konstiga morgonvanor

Usch och fy. Jag vaknade kvart i tio idag... helt otroligt. Jag fattar inte. Visserligen blev jag väckt igår av brorsan, dagen innan av Emilie och innan det vaknade jag nio. Man kanske inte kommer bli så jättetrött när skolan börjar trots allt. Eller jo. Jag känner mig själv.
Så handduken blev inte svart i natt. Kunde inte somna för att min torrhosta vägrar ge med sig. Jag hostade verkligen hela tiden. Tänkte ju somna vid ett åtminstone men efter att ha hostat sönder lungor och revben (det kändes så i alla fall) somnade jag vid tre. Och vaknade knappt sju timmar senare. Det enda som förvånar mig är att påsarna under ögonen faktiskt är frånvarande.
Gick upp och såg mig själv i spegeln. Vad har jag gjort? tänkte jag. Ja, vad har jag gjort. Det blev ju bra, sluta klaga. Och sluta prata med dig själv.


Spotify piggar upp med lite nittiotal, Green Days underbara "When I come around". Ni vet att jag gillar den! Man blir bara så glad.
Ska ner och duscha, tvätta bort den fortfarande mycket starka färgningslukten och äta frukost för en gångs skull. Kanske inte så bra att börja dagen med lunch jämt.
Det är vackert väder idag igen och det känns verkligen som att vi blir gott kompenserade nu för det skumma väder som tidigare varit.
Okej, så vi hörs sen. Ska inte sitta och babbla på för länge. Ciao!
2009-08-09
 00:10:14

Läskigt.

Min statistikmätare hoppade precis över dagen som precis varit (dvs. den 8/8-09) och... ja, det finns inga siffror alls! Som att den åttonde inte har funnits. Skumt. Jag som ville se hur många läsare jag hade under dagen. Tråkigt.




Tänkte att jag skulle sova snart. Måste sova med en handduk under huvudet för det finns risk att det färgar av sig på kudden annars. Kul att somna på en färgglad kudde och vakna på en svart.
Nåja. Jag hör av mig imorgon när jag vaknat, hoppas ni hade en bra dag. Godnatt!
2009-08-08
 21:32:40

Kom igen, Bajen!

Imorgon är det en efterlängtad match mellan Hammarby och Djurgården. Man får ju bara hoppas att Djurgården inte tar hem matchen, det är det man är orolig för, med tanke på att båda lagen ligger långt nere i tabellen. Ja, längst ner. Skratta gärna, AIK:are. Vi kommer igen nästa år. Hammarby, alltså. Djurgården får gärna ligga där nere och blöda, inte mig emot. Synd att man inte fixat biljetter! Jag vill så gärna gå och se en Hammarbymatch någon gång. Född Hammarbyare, så är det bara. Hur mycket folk än driver med oss, tänker jag inte skämmas och heja på något annat lag. Till döden, helt enkelt.



2009-08-08
 20:29:48

Ny hårfärg

Före:





Efter





Egentligen är det svart. Ser mest mörkbrunt ut pga belysningen i rummet, men svart är det. Inte kolsvart, men... ja, svart. Svart som natten.
Vad tycks? Passar jag i ljusare eller mörkare hår?
2009-08-08
 20:27:47

Vuxen vid... 16 års ålder?

Hej på er!
Vi tänkte grilla ikväll, men det blir inte av eftersom ingen orkar. Istället kommer jag äta färdigmat, är inte så sugen på mycket annat. Mamma och pappa ska äta chili con carne, men det har jag tröttnat på, hehe.
Satt ute i solen ett tag men det kändes nästan som att mina soleksem började göra sig närvarande igen så då drog jag och mamma till affären istället. Träffade på Nettan och Emilie som skulle hem till Greken (han kallas så) på hans 20-årsfest. Kul! I september fyller även Nettan 20, medan jag själv fyller fyra år yngre. Vad liten jag känner mig.



Tänker dock inte göra som Blondinbella och växa upp för fort. Tänk er att hon faktiskt "bara" är tre år äldre men beter sig som... nio år äldre än mig. Lite läskigt faktiskt. Man ska väl leva som den ålder man befinner sig i och kanske också umgås med folk i samma ålder. Emilie har nuförtiden väldigt få vänner i hennes egen ålder. Ingen yngre. För det mesta är de runt 20-årsåldern, har bil eller motorcykel och får handla på Systembolaget. Nej, jag känner att jag själv har långt kvar tills det händer mig och behöver inte ha en massa vänner i den åldern. Jag vill inte växa upp för fort, det är inte heller häftigt.
För då lär man väl sakna barndomen senare, och ångra allt man inte gjorde när man var yngre.


Mycket tankar i det här inlägget nu, men det är skönt att kunna skriva av sig lite utan att det blir för mycket.
I nästa inlägg får ni se en liten överraskning. Vet inte om man ser mycket skillnad, men kolla efter!
2009-08-08
 16:28:43

Amazing

Sitter och kollar igenom lite videoklipp på YouTube. Hittade det här som jag fastnade för första gången jag hörde det. Jag har postat en eller två videos med hans musik tidigare, men jag kör på det här ändå.
Det är en kille vid namn Sungha Jung, född i Sydkorea 1996, som spelar gitarr som en gud. Oftast kör han utan noter och endast efter hur han själv tolkar låten "by ear", vilket är helt otroligt.
I denna video kör han sin egen tolkning av Green Days "Wake me up when September ends". Bara att lyssna och njuta.


2009-08-08
 13:20:49

Framtida författare...?

Hallå hallå.
Vaknade strax innan elva idag av att Jesper väckte mig. Det är fint väder, men jag orkar bara inte ta mig utanför dörren. Räcker väl med att sätta sig på balkongen idag. Måste väl ta det lugnt för att hela "sjukdomen" ska försvinna. Hostar lite fortfarande, men halsen gör inte ont längre. Så det är hostandet jag måste bli av med. Och för att det ska försvinna behöver jag hostmedicin. Och jag säger bara, ni får gärna försöka tvinga mig, men det finns inte en chans i världen att jag kommer gå med på det. Försöka duger. Oftast.


Somnade strax innan två i natt, eller kanske halv tre? I natt ska jag i alla fall sova tidigare. Det lovar jag. Ska stänga av datorn innan tolv i alla fall, måste ju faktiskt börja vänja mig snart, vända på dygnet och allt det där. Gah... jag börjar skolan om nio dagar idag. Ångest!


Nu har jag bestämt mig för att i dagarna börja skriva på något igen, jag har några aningar på hur det kommer se ut. Det ska bli skönt att ta tag i det på riktigt. Började skriva på en text för ett tag sen men jag skrotade den eftersom fantasin försvann. Det är nog det jag är mest rädd för när jag skriver, att fantasin försvinner eller att hela historien bara grötar ihop sig och blir totalt osammanhängande. Då är det väl lika bra att skrota eller börja om.


Nåja, ska klä på mig och hitta på något. Vi hörs senare!
2009-08-07
 23:34:48

Strepsils smakar äckligt men gör halsen bättre

Hallå hallå. Någonting som är väldigt konstigt just nu är att jag är trött. Visst är det lite skumt, med tanke på att jag brukar somna ungefär fem timmar senare än den aktuella tidpunkten.
Glott på dumburken och ätit mat, mer har jag egentligen inte gjort ikväll, sen senast jag skrev då.
Jag har knappt ont i halsen längre, skönt. Det lönade sig att äta nudelsoppa hos Emilie, samt ett par Strepsils. Skönt.


Så... Jag har nog inget mer att berätta om dagen. Vi hörs imorgon istället. Godnatt!


(Just det, bloggen slog rekord idag med 34 unika läsare. Hehe, än är jag inte riktigt bland storfräsarna. Långt ifrån. Men det är en bra början, för mig som brukar ha i genomsnitt femton unika läsare om dagen.)
2009-08-07
 20:20:27

Mmmm

Hallå hallå. Bestämde mig för att ta ett bad istället, det är mycket skönare och det var ett tag sen. Jag älskar att sitta i badkaret och lyssna på musik, bara försvinna från verkligheten ett tag. Okej, lät lite skumt men så är det.
Tror det vankas mat här hemma nu... lite sent för vår familj, men som man brukar säga är det väl bättre sent än aldrig, jag känner hur hungrig jag är nu när matlukten når min näsa.


Jaha... Så... Vad ska jag skriva? Haha, jag har fan ingen aning. Jag hör väl av mig senare.
2009-08-07
 17:41:59

Bilder

Hej hopp!
Först måste jag bara visa en sak som förvånade mig.




Aldrig haft så många kommentarer om ett och samma inlägg. Läskigt. Men kul! Fortsätt så. Älskar kommentarer.
Och när jag redan är igång med att lägga upp bilder kan jag visa all glass vi tryckte i oss igår, jag och Emilie.




Överst från vänster: Mandarin, Valnöt, Blåbär, Choklad, ... sista minns jag inte. Tror det är Jordgubb. Nåja. Jag såg nästan gravid ut efteråt. Men gott var det!


Tänkte ta mig ner och duscha - fy så äcklig jag är efter att ha solat hela dagen. Hör av mig senare, ha en fin kväll!
2009-08-07
 15:54:42

Sol hela dagen

Lite halvtaskig uppdatering under dagen. Okej, ingen alls. Men jag har faktiskt solat från elva till två-halv tre, sen gick jag och Emilie in och fixade lunch. Brunare blev man.
Först åt vi frukost i parken; mackor, saft och vattenmelon.  Solade, solade och solade.
Åt sen nudlar till lunch och nu sitter vi bara här och gör ingenting. Ska hem och duscha strax, sen ikväll vet jag inte vad jag hittar på. Hoppas någon är hemma.
Hör av mig senare, ha en fin eftermiddag!

2009-08-07
 01:54:32

Jobbigt, irriterande - men ibland kul

Okej. Just nu är jag med om någonting riktigt skumt på Facebook/Zynga's Texas Hold'Em Poker.
Sitter alltså och spelar poker, snackar lite med mina medspelare, bland annat en kille jag känner sedan tidigare. Helt plötsligt börjar en tjej vid namn Fanny skriva till mig. "Hon" påstår att "hennes" man sitter vid datorn för tillfället och skriver till mig. Så okej, vi antar att det är en kille då (litar inte på folk man snackar med över nätet). Han skriver en massa grejer, frågar saker. "Are you still a virgin?" "Do you like having sex?" "Do you have a boyfriend?"
Antingen så ljuger hon och är lesbisk, eller så talar hon sanning, och hennes man är otrogen. Får hoppas på det senaste, jag vill ju inte ha någon lesbisk brud på halsen...


Alltså... Ibland kan det vara kul. För då kan man driva lite. Men just nu känner jag att jag inte orkar. Kanske borde överdriva det hela och anmäla honom/henne för sexuella trakasserier? Haha. Nej men allvarligt. Jag vet inte vad fasen jag ska göra. Jag borde byta till någon jätteful bild på typ fyllot i The Simpsons, ni vet Barney Gumble. Hade ju den bilden förut, men saken är den att mina vänner kanske får svårare att hitta mig på Facebook då, ifall att de vill bli vän med mig. Dilemma.


Nåja. Där hade vi lite fler klagomål. Kanske borde skaffa en ny kategori, klagomål? Fast den kanske lätt kan relateras till "ARG"-kategorin. Nåja, vi får väl posta det här inlägget där under då.
2009-08-07
 00:29:33

?

Vad är det egentligen för skillnad på "död" och "livlös"? Livlös betyder ju faktiskt att man inte lever. Samma med död. Går inte att återuppliva. Ändå skriver de i media antingen att personen överlevde eller dog sen, men om han var livlös redan innan man kom fram till sjukhuset var han väl i så fall död? Jag fattar inte riktigt det där.
2009-08-06
 23:40:16

Tjalala (ingen fantasi just nu)

Såg precis ännu en film, "Eagle Eye", väldigt spännande och bra actionfilm som handlar om någon slags stor dator som tar kontroll över hela samhället. Skumt, kanske, men faktiskt spännande. Jag var inte så sugen på idén när pappa föreslog att vi skulle se film (som ni läste i förra inlägget såg jag ju film hos Emilie inte så långt före det). Men det slutade bra i alla fall.


Nåja, hade inte så mycket mer att berätta nu. Tänkte kanske skriva senare eller så hörs vi imorgon!
2009-08-06
 20:26:28

Film och glass

Hallå..
Sitter vid Emilies dator nu, vi såg en skitlång film (som än inte är slut, man måste bara byta skiva...), har ätit mat och en massa glass. Usch, jag skojar inte - de hade väl ungefär fem glassorter. Jag tror jag visar bild på det sen, haha!
Ska hem strax, duscha och greja. Man blev ju verkligen dyngvåt av svett när man solade förut. Det var inte länge man solade heller - max en och en halv timme. Sen fick jag typ solsting eller något. Gav upp och gick in ett tag i alla fall, sen gick vi hit.


Nåja, jag skriver senare. Ha en fin kväll!
2009-08-06
 13:58:22

Räddaren i nöden

Yes!
Emilie kommer och räddar min dag genom att sola tillsammans med mig på min balkong.
Då slapp man vara ensam i alla fall.
Måste kila, hör av mig sen. Ciao!
2009-08-06
 12:48:13

Sjukdag 2

Jag har så ont i halsen att jag helst inte ens vill svälja vattnet jag måste dricka. Jag blir tokig!
Och jag siom ville ut idag. Jo, jag ska ut. Men jag fattar inte hur jag ska orka. Just nu är det bara halsen som gör mig tokig. Resten är okej. Jag får väl käka en massa halstabletter.
Men först måste jag äta lunch. Har lyckats sova ungefär sju timmar i natt, vaknade vid tolv och ska väl äta lunch nu.
Hoppas ni får en trevlig dag - min blir nog inte så värst kul. Hörs sen!
2009-08-06
 01:00:26

Lång men bra låttext

Darin - Karma


You were searching for some evidence that I've been cheating
Checking my phone my mail my crib my pockets for no reason
Looking for proof proof proof
But you're only wasting time


You told me you were gon confess if only I came clean
And that's when I gave you your own medicine which you believed in
But it wasn't true true true
Still you think I'm just denying



You can say whatever you want about me
But the truth of the matter is
I never did you wrong
Did you wrong
Did you wrong
And you gon miss me when I'm gone
When I'm gone
When I'm gone
Yeah you gon regret it
Yeah you gon regret it
Regret it


You started playing games
So now you gotta deal with it
And oh it's such a shame
That we couldn't be real 'bout it
Karma karma karma
Yeah you gon regret it
Yeah you gon regret it
Regret it


It's been more than a couple of months
And we ain't even speaking
You don't return my calls
Thinking that you will get even
Why you act a fool fool fool
There is something that ain't right
Maybe you're the one that's been incognito and creeping
If it's so then let me know cause you confuse my feelings
I'm about to lose it lose it lose it
Why you tryin' to switch it 'round


You can say whatever you want about me
But the truth of the matter is
I never did you wrong
Did you wrong
Did you wrong
And you gon miss me when I'm gone
When I'm gone
When I'm gone
Yeah you gon regret it
Yeah you gon regret it
Regret it


You started playing games
So now you gotta deal with it
And oh it's such a shame
That we couldn't be real 'bout it
Karma karma karma
Yeah you gon regret it
Yeah you gon regret it
Regret it


I can't believe you give me this nonsense
How you gonna tell me I let you down
If you got a little bit heart in you can you please explain
Why you flip the coin around
I know I've done a lot of bad
But I never been in bed with another lady
Trust me it's true
And the proof that you claim that you got
Is nothing but a way for you to come up with an excuse

To smooth and slowly get away
Too afraid to tell it straight to my face
Six years I stayed with you
Laid with you
Is this how you gonna play?
It's ok, it's alright
Go ahead and scram
By the night that you wake up
You gon regret that you lost a good man
For sure


You started playing games
So now you gotta deal with it
And oh it's such a shame
That we couldn't be real 'bout it
Karma karma karma
Yeah you gon regret it
Yeah you gon regret it
Regret it



You can say whatever you want about me
But the truth of the matter is
I never did you wrong
Did you wrong
Did you wrong
And you gon miss me when I'm gone
When I'm gone
When I'm gone
Yeah you gon regret it
Yeah you gon regret it
Regret it


You started playing games
So now you gotta deal with it
And oh it's such a shame
That we couldn't be real 'bout it
Karma karma karma
Yeah you gon regret it
Yeah you gon regret it
Regret it
2009-08-06
 00:46:48

Keep your fingers crossed

Hallå.
Under kvällen började jag känna mig lite bättre, tur det. Det enda som ligger kvar är torrhostan och lite halsont. Resten är som kaputt - däribland den envisa huvudvärken. Det lönar sig att leva på tabletter ibland, faktiskt.
Okej, så ikväll har jag mest bara levt som en zombie. Eller nja, hela dagen, i stort sett.


Imorgon ska jag se till att känna mig bättre och ta mig ut. Om det är fint väder, alltså. Annars blir det väl till att se film, eller se Family Guy-maraton. Har hittat en jättebra hemsida där man kan se gratis avsnitt, klicka bara här så kommer du dit. Det finns även en liknande fast för The Simpsons, och den hittar du här. Där kommer jag väl troligtvis hänga om det inte bir så att jag är ute. Hoppas på det senare alternativet, klarar fan inte av att sitta inne något mer.


Nej, tror jag ska försöka sova. Annars bloggar jag. Men räkna inte med det. ;)
2009-08-05
 19:21:12

Beslutsångest

Jag är verkligen en vekling. Eftersom jag inte är sjuk ofta, snarare väldigt sällan, blir det nästan som en chock när jag väl blir sjuk. Här sitter man nu och knaprar Ipren och halstabletter, i hopp om att skiten (med okänt namn) ska försvinna senast imorgon. Troligtvis blir det väl inte så.


Fint väder... Funderar på att trotsa min konstiga kropp och ta mig ut. Jag vill verkligen ut. Men jag vet inte om kroppen pallar det. Kan man inte bara skita i vad kroppen säger och lyssna på hjärnan istället?
Ååååh. Det här gör mig också galen. Jag vill ut i det fina vädret!
2009-08-05
 16:24:45

Orkar inte

Jag tror jag dör snart. Det här är inte kul. Så fort jag äter något eller gäspar eller över huvud taget öppnar munnen för att prata, gör det satans ont. Jag blir helt utmattad när jag ställer mig upp och det tar typ två minuter för mig att gå upp/ner för trappan på femton trappsteg som vanligtvis bara tar ett par sekunder.


Shit, vad sysslar jag med? Jag klagar. Kul blogg det blev idag. Förlåt, jag hör av mig om jag mår bättre.
2009-08-05
 12:08:44

Sick and tired

Ååååååååh. Ursäkta, jag måste bara klaga lite.
MItt liv suger just nu. Jag är sjuk. Och det brukar jag aldrig vara.
Jag har ont i halsen. Jag hostar. Mitt huvud sprängs av huvudvärk. Jag rör mig utomordentligt långsamt. JAG VAKNADE NIO IMORSE, EFTER ATT HA "SOVIT" I FEM TIMMAR. Det här är för fan inte sant.
Och så är det fint väder ute, själv kan man ju inte gå ut utan att nästan svimma. Typiskt!





Okej, så vad ska jag hitta på idag? Jag ska väl sitta hemma. Sitta hemma och ruttna. Förhoppningsvis friskna till snart! Jag hatar att vara sjuk. Speciellt såhär. Jag vet inte ens vad jag ska kalla min "sjukdom". Det är ingen klassisk förkylning med rinnande näsa, hosta (jo det har jag, fast mer torrhosta), nysningar stup i kvarten och feber. Nej, bara torrhosta. Och huvudvärk som inte går över. Gaaah. Rädda mig.
2009-08-04
 23:28:15

Plågsamt

Kvällen har anlänt och jag ligger tidigare till sängs än väntat. Tror jag börjar bli sjuk eller något... det känns i alla fall inte bra.
Har torrhosta, ont i halsen och... känner mig inte som jag borde. Får ont i magen så fort jag äter något. Magen krampar och protesterar. Kanske en vikt-alarmklocka? Nej, det tror jag inte. Men jag får se vad som händer framöver. Såhär kan det ju inte fortsätta.


Vi började kolla på en film som vi tankat ner, tydligen hade Jackie Chan producerat filmen. Under alla förväntningar. Det funkar inte när han inte är med i filmen. Oklar handling och skumma skämt. Nej, ingenting värt att se. Så dålig film att jag inte ens minns vad den hette, och vi såg inte ens halva filmen, haha!


Okej, så jag kommer nog somna tidigare inatt. Skönt, det kan behövas nu när man tydligen börjar bli sjuk. Eller något.
Gah, måste man bli sjuk? Jag hatar det. Även om jag nästan aldrig blir sjuk så är det en pest när jag väl blir det.
2009-08-04
 19:18:10

Fin bild


2009-08-04
 17:35:38

Four walls and a locked door

Glömde berätta om en grej som hände mig igår.
Igår morse vaknade jag ju som känt upp hos familjen Ackerman i Bromma. Gick på toaletten och för mig är det en vana att låsa dörren. Kruxet där är att de använder nyckel som lås till de flesta dörrar, och nyckeln sitter självklart alltid i. Men när jag hade låst, kissat och så, vände jag mig mot dörren för att låsa upp och öppna. Det gick inte. Shit, tänkte jag, nu dör jag.
Ja, jag tänker så när jag inte kommer ut ur ett minimalt utrymme. Ni har säkert läst att jag lider av klaustrofobi och inte kan vistas i trånga utrymmen särskilt länge. Speciellt inte om jag vet att jag inte kan komma ut. Det är jobbigt till och med i stora rum, fast proppfullt med folk. Fungerar på samma sätt.


Nåväl. Så jag står där, rycker i dörren, sparkar på den, skriker, försöker vrida nyckeln som inte ger med sig. Hyperventilerar. Gud, jag har varit med om det förr men kan ändå inte vänja mig. Varför kan man bara inte få vara som "normalt folk" och sluta vara såhär fånig jämt?
Så efter ett tag kommer Oscar och hjälper mig. Han ger mig instruktioner och försöker få mig att dra dörren inåt så mycket som möjligt medan jag vrider nyckeln och vrider handtaget. Funkar efter ett tag, men det lugnade mig inte ändå. Att vara inlåst är det värsta jag vet. Allvarligt talat.


Så... Nu har jag biktat mig. Amen.
2009-08-04
 13:18:47

Walk idiot walk

Jag känner att jag är fast i det här med att blogga.
Jag uppdaterar ganska ofta, så fort jag har tid och lust.
Ibland gör jag det till och med omedvetet.
Vilket kanske inte är så bra om man inte tänker på vad man skriver.


Sitter här och funderar på vad jag ska göra idag. Jag vill åka någonstans, men inte själv.
Jag har ont i halsen på köpet, men det varar förhoppningsvis inte länge.
Kan fan inte sluta tänka på att jag snart börjar skolan. Jag vill inte gå och tänka på det de sista två veckorna jag har kvar i friheten, innan man måste kastas in i verkligheten som innebär ansvar, studerande och tidigare läggningstider. Och tidigare morgnar.


Okej, dags att hitta på något. Först äta lunch. Sen ska jag ut.
Ha en bra dag!
2009-08-04
 02:55:34

Svennebanan? Nej... blattebanan!

Gah. Mitt inlägg försvann. Nåja.


Familjen kom hem efter ett tag och gav mig lite sällskap, så jag slapp äta mig till döds på ostbågar, godis och morötter med dip. Tog slut på en Fanta också. Haha.
Imorgon får jag se vad jag hittar på, beroende på vädret. Men idag hade vi fint väder, så jag hoppas på en repris imorgon/idag.


Dags att sova, vi hörs imorgon. Godnatt!
2009-08-03
 18:40:52

Bokmal eller läslus?

Så på ungefär två timmar lyckades jag läsa ut boken. Jag skojar inte. De är inte så långa, Magenta-böckerna. Den senaste låg på 152 sidor och det är väl det ungefärliga genomsnittet, 150 sidor. Typsnittet i boken är stort, så det kan vara en bidragande faktor till att boken känns kortare än vad sidantalet anger.
Jag vet inte varför jag fortfarande älskar att läsa de här böckerna. Det är något som gör att jag har fastnat för dem, men vet inte riktigt vad. Kanske för att jag redan har läst två och skulle lika gärna kunna läsa ut fortsättningen på tre böcker.




Så jag har 1-3, fjärde boken är på väg hem i posten och sen som sagt saknas den femte och sista boken. Gah! Jag blir verkligen tokig när jag inte hittar något jag letar efter. Och jag tänker inte ge upp.


Okej, så vad ska jag hitta på ikväll? Det är fint väder, så jag kanske tar mig ut en sväng. Emilie är inte hemma som vanligt och alla andra är väl bortresta eller försvunna i ett hål ute i rymden. Det brukar ju faktiskt hända. (?)
Nej men ge dig. Måste jag bli sån? Johnny Deppig. Hej.
2009-08-03
 15:44:54

Ett besök i en "gammal" skola

Hallå igen.
Mötte som sagt Elin utanför Örbyskolan, sen vandrade vi vidare till skolan vi hamnade på efter sexan och som vi nyss slutat i - Sjöängsskolan. Tänkte att jag lika gärna kunde gå upp och be dem fixa ut mina betyg nu så jag slapp ringa senare, så efter att ha träffat på Rebecka och Jonna som sen följde med oss, Jaana (från cafeterian), Lovisa, Ida och två andra snubbar jag inte kände till, så gick vi upp till expeditionen. Gunnel satt självklart där, så jag bad henne att skriva ut mina betyg vilket gick fint. Och som pricken över i kom Janne ut från ett möte och hälsade på oss. Gah, vad man har saknat honom. Det får bli till att man går dit och hälsar på lite grann då och då nu när man börjar i en annan skola.


Så nu behöver jag egentligen inte oroa mig längre! Bara att ta med sig betyget till Edicon måndagen den 17:e, dvs. om två veckor!!!, och se glad ut. Hoppas det går bra där... det är fan inte långt kvar tills vi börjar nu.
Om det är någon som har lust, kan ni gärna kontakta mig via kommentarsboxen eller mailen på [email protected] och berätta om dina första intryck av gymnasiet och lite sådant. Helt enkelt hur första året var. Det skulle verkligen uppskattas! Jag är jättenervös inför skolstarten och för hur det kommer gå med alla i klassen, vad de kommer att tro om mig och så vidare. Det har lyckats bra i Sjöängen, men i Örby gick det verkligen bottendåligt. Vill inte ens minnas den tiden.


Nåja. Ska ta och läsa den tredje boken ur Magenta Orange-serien som jag fick hem idag. Totalt kostar den, med frakt på 22 kr, 62 kr! Det är väl ingenting för en bok, kom igen. För er som undrade vart jag fick tag på boken så kan ni klicka här.
2009-08-03
 14:08:26

Mobilbloggar

Hej! Ledsen att jag inte uppdaterade bloggen igår, vi åkte ju till bromma och där orkade jag inte blogga. Vi grillade och spelade yatzy, vilket var väldigt trevligt. Sen sov vi över för att slippa betala för taxi hela vägen hem. Vaknade strax efter elva idag, sov inte alls bra. Men det får jag väl ta igen i natt. ;) Ska ut och träffa Elin vid Örbyskolan, få tillbaka mina två första säsonger av oc, sen ska hon låna den tredje av mig. Vi hörs sen! Ha en fin dag.
2009-08-02
 13:52:54

Minskat shoppingsug

Tja! Vaknade nyss, ska ner och få i mig något. Idag är det sol, så nu blir det jag som tvingar med mamma till stan igen. Hehe, det kommer väl förvåna henne.
Jag fattar liksom inte, jag vill inte shoppa kläder längre. Så fort jag ser kläder... ser jag ingenting jag vill ha. Det spelar ingen roll vart man går. Jag har tröttnat, antagligen.
Och det var ju inte så längesen jag köpte kläder för en överraskande hög summa, så man kan väl börja shoppa senare.
Många kanske tänker "men guuuud, ska du inte ens köpa nya kläder inför skolstarten?". Nja. Varför? Min nya skola har inte sett min garderob, så jag behöver inte bry mig om att komma i något nytt. Allt är nytt för dem, så ha!


Dags att äta, hör av mig sen!
2009-08-02
 00:24:20

Ännu en reklam

Och en annan reklam som stör mig är den där jävla Apoliva-reklamen med den läskiga bruden som står och sjunger i snöblandat regn, åska och sol.



Modell: Adina Fohlin


Men! Vet ni vem hon liknar? Jo, ingen mindre än den här snyggingen.




Yeah! Om 80 år ser Apoliva-tjejen precis likadan ut. Likheten är nästan slående redan nu, eller hur?


Jag förstår inte varför man gör såna här reklamer. Polly och Apoliva ligger just nu högst upp på min (om jag ändå hade en sådan) diss-lista.
Men ärligt talat, varför gör man dem? Vanligtvis för att försöka sälja sin produkt bättre. Men inte blev jag mer sugen på att köpa något från Apoliva när jag såg den här reklamen inte. Kommer jag se något från dem i affären ser jag bara den där läskiga tjejen inbränd på näthinnan. Jag tror inte jag har lust med det heller. Ingen Apoliva och ingen Polly heller för den delen.
2009-08-01
 23:37:05

Reklam nuförtiden, alltså...

Det går en skum film på femman där den elaka killen i Titanic (Nathan Hockley, som skulle ha gift sig med Rose) är med och någon krullhårig rödtott också. Vet inte vem hon är, har inte kollat vad hon heter heller. Skum film. Väldigt.
Så... tänkte irritera lite. Det tycks ge läsare när man irriterar. Så varsågoda.


Åh, Polly! Vad gott!
Åh, Polly! Vad gott!
Åh, Polly! Vad gott!
Åh, Polly! Vad gott!
Åh, Polly! Vad gott!
Åh, Polly! Vad gott!


Ser jag den reklamen en enda gång till tänker jag fanimej aldrig mer äta en Polly.
Och inte nog med det var jag rädd för att äta Polly när jag var liten pga en reklam som gick då.
Det var en kille som hade köpt en påse Polly och han bjöd sin kompis på en. Så fort snubben ätit en Polly fick han blå öron. Ja, jag var väldigt lättpåverkad av media då. Tur att man inte är det nu, då.






Okej. Jag vill inte ha någon mer Polly i hela mitt liv.
2009-08-01
 20:01:02

Family Guy!

Hallå, kom precis hem efter att ha suttit ute i den överraskande solen med mamma. Ikväll blir det nog till att vara hemma då också, vet inte riktigt vad annars vi ska hitta på.
Så, eh. Det var väl en lång update av mitt liv just nu. Är lite smått irriterad över en sak bara, men äsch.
Dubbelavsnitt av Family Guy på teve nu, holy hour!
Vi hörs senare!
2009-08-01
 16:46:54

Omoget beteende

Jag har kikat runt på lite "mer kända" bloggar, fastnade mest för Amir-Kissie-Paulina-bråket och andra grejer. Har ändrat lite uppfattning om dem faktiskt... Konstigt nog.
Amir och Kissie bråkar. Ingen tvekan om saken. Kissie är sur och begränsar hennes relation/umgänge med Amir för att hon inte gillar en del av hans vänner. Han själv säger att han kan umgås med hennes vänner som han inte heller gillar. Man kan väl acceptera varandras vänner ändå? Behöver väl inte snacka med dem, så länge man är med sin kompis och kan snacka med denne behöver man inte bry sig om dennes andra vänner. Kissie har väl alltid haft svårt med att acceptera folk som inte är som hon själv. Jävligt dumt, hon lär ångra sig i framtiden.


Tycker synd om Paulina (jag vet att det låter skumt) men faktiskt är det ju inte hennes fel att Amir börjat umgås mer med henne än med Kissie. Och Kissie gnäller. Hon har inget att gnälla över. Hon har ju sina restylane-infekterade läppar och snart förstorade bröst. Perfektion är hennes vän. Då behöver man väl ingen annan antar jag.


Kissie är... Sveriges sämsta bloggare. Vet ni vad hon tjänar pengar och läsare på? Provokation. Nyckeln till framgång ligger ju tydligen där i bloggvärlden. Alex Schulman och hans f.d. älskar att provocera och får läsare och elaka kommentarer därefter. Folk älskar ju att hata provocerande människor, och älskar att skriva elaka kommentarer för att försöka såra. Men det lyckas de inte med. De lyckas bara öka inkomsten åt bloggaren. Och det är väl därför Kissie tjänar lite mer pengar på bloggen och får mer läsare/kommentarer. Hon inspireras och blir eggad av det.



Kissie älskar att folk kommenterar allt hon gör.



Okej, jag kan erkänna, jag är lite likadan. Ändå skriver jag inte i närheten av likadant som henne. Jag skriver som jag tycker men vet ändå vart gränsen går. Kom igen, hon är arton år men beter sig som fjorton!
Det jag ville få fram med inlägget är att man kan försöka acceptera varandras vänner även om de inte är som en själv. Visst om man har bråkat eller liknande, då kanske det inte är så lätt att umgås. Men bara för att man är olika till personlighet, i åsikter m.m. betyder det inte att man ska äventyra flera relationer för den sakens skull.


För då lär man väl ångra sig till slut, och det är då det är för sent. Det är då man står ensam kvar.
Med restylane-läppar och silikonbröst.
2009-08-01
 16:03:33

Renoverad design

Ny design igen. Eller, inte helt. Jag har gjort om lite, gjorde en helt ny header och bytte färg på en del grejer. Tror ändå jag kommer ändra mig någon gång snart igen... jag vet bara inte riktigt hur jag vill att bloggen ska se ut, så det får jag också ta och fundera på.
2009-08-01
 13:28:16

Första augusti...

Hej allihop! (Inte riktigt Blondinbellas traditionella hälsning, men man börjar ju närma sig... Tyvärr.)
Sandra drog precis, hon skulle träffa en kompis i stan. Egentligen skulle de ses ett, men vi vaknade tolv heltrötta och orkade knappt gå ur sängen, så hon bestämde sig för att träffa kompisen senare.
Jag och mamma skulle ha åkt till stan idag, men det är inget vidare väder, och dessutom lär det vara proppfullt med folk - det är ju Pridefestivalen. Vi får avvakta och se vad det blir för väder. Blir det bättre så kanske vi åker in igen. Måste ju köpa en kalender och ny plånbok, som sagt.


Gah, det är, räknat med idag, 17 dagar kvar tills jag börjar skolan. Måste ringa Sjöängsskolan vilken dag som helst och be dem skicka hem mina betyg igen. Så typiskt att tappa bort dem, alltså. Och jag är redan tillräckligt nervös inför att börja i en helt ny skola med helt nya människor. Varför kunde jag inte gått i en skola som gick från ettan i grundskolan till sista året i gymnasiet?! (Ja, det finns några få sådana. Vad jobbigt, ändå.)


Ska ner och göra mamma sällskap, hör av mig senare om vi ska till stan eller inte. Ha det!
2009-08-01
 03:27:54

Fadde - en gång utlänning, alltid utlänning




Jag undrar om det var meningen att mobba Fadde för att han är utlänning. Eller så tänker Aftonbladet med... eller, de tänker inte alls. Fan vad pinsamt. Och taskigt.
2009-08-01
 00:51:35

Kärt återseende

Hej hopp!
Kvällen blev trevlig, jag och Sandra gjorde mamma sällskap här nere, vi såg på teve och senare på "Sex and the City"-filmen. Alltid värd att se om. Och om. Och om.
Sandra sover här, vore idiotiskt att låta henne åka hem helt ensam nu mitt i natten vid ett-tiden.


Tänkte höra av mig imorgon istället och vara social nu, hehe. Bloggen kallar ibland, men nu är det väl det sociala livet som får ta plats. Godnatt!