2008-06-30
 12:50:26

It's raining men

Och jag tänker inte säga "hallelujah" för jag njuter INTE av hällregnet utanför mitt fönster. Det åskar och blixtrar, och jag kissar nästan på mig av rädsla. Jag har aldrig gillat sånt här väder, och jag kommer klokt nog aldrig att göra det heller. Idag skulle jag ha åkt och fikat i Farsta med Fredrik. Det blir vår allra första gång ensamma som vi åker och fikar, och det är ju nästan självklart att det ska bli inställt pga det hemska vädret utanför. Åh, bara försvinn! Jag orkar verkligen inte med att jag ska behöva sitta inne hela dagen för mig själv och göra absolut ingenting.
Pappa körde precis vid Essingeleden och han sa att det var flera decimeter djupt vatten på vägarna där, det verkligen öste ner där. Det blev så långa köer för att det är praktiskt taget ingen som kan köra i det här vädret. Men, varför ens åka och jobba då? Låter idiotiskt. Det är ju ingen ursäkt direkt att "vädret var så pass hemskt att jag var tvungen att stanna hemma" - vem som helst skulle nog säga det och vem som helst skulle förstå. För bor man i Stockholm och just de delar där JAG och mina nära och kära befinner oss i, så skulle man förstå situationen.

Och jag och Emilie skulle upp och sola imorse
...

2008-06-28
 13:13:45

Hey there




... här har vi då en annan bild av hur jag brukar se ut på morgonen. Klockan är drygt ett och jag ser väl ungefär ut såhär fortfarande. Tänkte slänga in ett kort inlägg nu på förmiddagen innan jag drar ut på dagens äventyr.
Idag ska jag träffa Fredrik igen och vi ska äntligen dra hem till hans pappa (det känns som att han har bott hos sin mamma i evigheter nu!). Kanske fixa med nya teven och så, men vi får se. Så trött som jag är så tror jag att jag kommer att somna i hans säng. Mohahaha, reserverad i förväg. *fniss*
Det är ju hur som helst lördag i dag, även fast det känns som en helt vanlig dag, och sen imorrn är det söndag. Imorrn har jag inte planerat något än, men jag får se. Det brukar alltid vara så att jag vanligtvis inte har några planer först dagen innan, men sen bestämmer man något med nån vän och det brukar gå rätt fort.
Undrar om Fredrik kommer att gilla deosprayen Axe Dark Temptation?
2008-06-27
 19:00:54

Globen - med en överraskande slutknorr...

Hej hopp!
Här har jag varit idag:



... med min lillebror. Vi strosade runt i Globen City och bara kollade i några affärer. Jag hittade äntligen den där Axe-deodoranten "Dark Temptation" som går på reklam nu - ni vet chokladsnubben som går på gatorna, blir biten i häcken och får armen avsliten (kolla här om du inte har sett den; http://www.youtube.com/watch?v=VT64sfNWEbw. HAHA, minns ni den gamla, med tjejen som drar av kläderna på gamlingen? Här är den! http://www.youtube.com/watch?v=27QP6vJf9KM&feature=related). Ja, jag har inte köpt den till mig själv, utan till Fredrik som vill ha den. Jag får även ut lite av det, jag får lukta på den hur mycket jag vill (åh, himmelska tanke).


 "Bom chicka wah-wah..!"

Sen när jag och min bror stod på tunnelbanestationen hör vi helt plötsligt hur någon full idiot går och gapar på en stackars man; "Jävla turkfitta, svara när jag pratar med dig!" (ursäkta orden, men jag återberättar bara vad gubben skrek). Sen när killen bara går ifrån utan att bry sig skriker gubben igen "VA, LYSSNAR DU INTE PÅ MIG? HALLÅ? TURK PÅ BURK!? Men dra hem till ditt jävla hemland istället då!" Det kommer förbi en man som börjar argumentera emot, men gubben ger sig inte, utan vrålar "Ja, du kan också dra åt helvete" och vevar näven i ansiktet på den ingripande mannen. Jag och Jeppe hann inte se så mycket innan vi klev på tuben, men jag gissar att det kan ha hänt mycket mer efter att vi dragit...

Imorrn har jag nog inga planer. Än så länge. Får försöka ringa runt lite, kanske ut och bada om det är fint väder?
Ha en bra kväll! /N
2008-06-26
 20:20:37

Back to Visättra

Jovisst, jag var där idag igen, sist var i förrgår (jag kunde inte hålla mig). Vi åt lite, var ute och gick. Det var skönt. Jag fick även träffa Fredriks mormor, hon var gullig och trevlig, fast jag pratade inte sådär jättemycket med henne. Jag och Fredrik satt och lekte med katten som äntligen fått sitt fasta namn Hugo. Det var kul att träffas, om så ändå bara för ett par timmar. Vid sex gick jag till Flemingsbergs tågstation och väntade på tåget. Missade precis ett tåg, så jag fick vänta på halv sju-tåget. När jag satte mig på tåget satte jag mig omedvetet mittemot en man som satt och sov. Själv skulle jag aldrig kunna sätta mig på ett tåg eller en buss och bara somna. Jag har en känsla av att jag då bara skulle vakna och gå av vid fel station/hållplats. Nej, jag sover hemma istället (eller hos andra, haha).

Igår var jag med Emilie först och främst. Vi träffades, gick ut och solade i parken. Riktigt skönt, faktiskt. Sen drog vi och handlade en bit vattenmelon, drog in till mig och satte oss på min balkong istället. Det blev en heldag med fröken Borenstål. Vi åt lunch inne hos henne, satt där ett tag. Senare på kvällen träffade vi Fredrik, Niklas och Lisa vid Lisebergs bollplan. På kvällen skulle jag och Emilie ha sett film, men Fredrik (hennes Fredrik, alltså) ville att hon skulle sova över hos honom så vi sköt upp filmkvällen.
Imorgon har jag dock inga planer. Jag ska se om Emilie orkar dra upp och sola på morgonen. Enligt vår lilla överenskommelse så ska den som vaknar först och ser solen ute ringa den andre och säga "NU DRAR VI UT OCH SOLAR!". Sen får vi väl se vem av oss som får mest solbränna... haha.

Ja ja. Tänkte dra mig och se på The Simpsons nu, sen blir det bara avslappnat häng hemma tror jag. Ha en bra kväll! :) /N
2008-06-23
 19:18:56

Trött, men har kvällen kvar...

Idag har jag varit i Farsta Centrum med Emilie. Vi gick runt där och kollade lite, hon skulle köpa sig ett par skor men det slutade med ett linne, två eller tre linnen till Garpen (hennes kille alltså som by the way har samma förnamn som min, Garpen är bara smeknamnet för efternamnet Garphed) och ögonbrynsfärg. Hon skulle ha joinat mig med att köpa en rätt billig mascara idag. Det var rea vart vi än kollade, och det påminner mig om när Emilie förut skojade om att döpa sin dotter till Rea. Mascaran som jag köpte, och som Emilie tänkte köpa men ångrade sig, är från L´oreal och den heter "Telescopic Clean Definition" och ser ut såhär.



Det är uppföljaren till den guldfärgade mascaran som enbart heter "Telescopic" och den ser alltså ut såhär:



Eftersom jag redan har haft den senast visade så tänkte jag prova den nya. Mamma har den, men hon låter mig knappt använda den, och eftersom den bara kostade 98 :- nu så kunde jag lika gärna köpa den. Så att man inte ångrar sig. Dessutom behöver jag också en ny mascara, så det här var inget "another waste of money on something that I wouldn't call an emergency". Lika bra.
Anyway. Dags att äta nu då, sen ska jag ut och träffa Lisa, Ludde och Fredrik. Fredrik ska komma hit först efter att han har ätit, sen drar vi ut och träffar turturduvorna. Ska bli kul att träffa Ludde igen som har varit borta i Grekland i två veckor (eller tre? Det känns som om det var längre än två...), då får man prata lite om hur han har haft det. Ha en bra kväll, allihopa!

2008-06-22
 14:53:33

Midsommarhelgen är över

Jag var i Enköping på besök hos mina kusiner och vi sov över. Under dagen spelade vi lite fotboll, körde badminton och satt ute. Till lunch åt vi köttbullar, potatis, sill, prinskorv, pastrami (fråga mig inte, pappa kallade det för en annan sorts rostbiff) och massa annat. Till fika hade farmor gjort en himmelsk jordgubbstårta som krympte snabbt. Det förvånade mig inte, haha.
Det blev regn senare på dagen, men surprisingly enough tog det slut rätt fort. Sånt väder har vi ofta nuförtiden. I alla fall så åkte vi hem igår efter att ha övernattat en natt, men en natt skulle ha varit två om inte pappa hade velat ha lite längre sovmorgon idag. Whatever, det kommer flera gånger då vi kan träffa dem också. Jag sov inte alls skönt hos familjen Roos heller, må jag säga. Vi hade blåst upp en madrass som jag och Jesper skulle sova på, men när jag vaknade efter att ha sovit på den ovetandes om vad som hänt, så vaknade jag och kom på mig själv med att sniffa damm. Härligt, någon hade glömt att stänga ventilen så luften gick ur snabbare än vi pumpat upp den. Gick och la mig i soffan istället och sov i kanske en knapp timme innan jag gick upp och åt frukost. Hastigt och lustigt, men efteråt packade vi ihop våra saker och var redo att dra. Jag fick träffa Carolines kille Rasmus i alla fall innan vi åkte, han verkar vara en rätt trevlig kille. Måste bara nämna en rolig sak angående honom, hans bror spelar i Djurgårdens IF (Djurgården gillar vi inte, men det är kul med kända människor) och heter Sebastian Rajalakso. Ni fotbollsfantaster som kanske råkar läsa det här inlägget vet nog vem jag menar.
Sen åkte vi hem, åt lunch och resten av dagen tog jag det bara lugnt.
Anyway, dags att avrunda. Ska kanske träffa Sandra sen men vi får se hur det blir, är lite tveksam till om jag orkar. Ha en bra dag!
2008-06-19
 15:00:10

Vad är det som händer med Sverige?

Mållös. Jag är helt mållös. Fast det borde jag kanske inte vara, det är egentligen Sveriges landslag som är mållösa. Sen igår kväll. Inget mål igår under matchen mot Ryssland. Och vad fan var det som hände, egentligen? Ingen kämpade, gick inte hela vägen fram. Varför är de så fega nu, helt plötsligt? Jag såg hela matchen. Den nittiotre minuter långa matchen. Till en början var vi bra, det måste jag säga. Det såg lovande ut så bra som de spelade. Men sen hände något. Redan innan det första målet dundrade in bakom Andreas Isaksson verkade de svenska spelarna ha gett upp. Som om de inte ville komma vidare. Va? Var det inte det vi ville? Sen slutade matchen ändå 2-0 till Ryssland.
Det kom helt oväntat, som ett bombnedslag. Men vad finns det att göra åt saken nu när vi är utslagna ur EM? Mot dessa ryssar som vi trodde att vi så lätt skulle mosa. Åh, vad fel vi hade. Vi har ett gäng alldeles för gamla, för dåliga och för uppblåste spelare i vårt svenska landslag. Och han den där förbundskaptenen är inte heller den där splitternya, superheta och alltid lika glada tjugofemåringen. Ni vet ju själva hur Lagerbäck är. Jag tror inte att jag behöver nämna det.

Well well, vi är borta ur EM nu. Vi kom inte ens till kvartsfinalen. Besviket, hörni. Nej, nu ska jag ta upp nästa sak inom Sveriges gränser som irriterar och förbannar mig. FRA-lagen har gått igenom. Majoriteten röstade JA. Kan ni tro det? Vi ska alltså låta dessa idioter få spionera på oss, avlyssna våra telefonsamtal, både hemtelefon- och mobilsamtal, läsa vår e-post, kolla våra fax, och voilà; Meningen "Storebror ser dig" har fått en ny innebörd. Ett nytt ord har satts in, ett har ersatts med ett annat. Såhär ser det ut nu: "FRA ser dig. Överallt". Ja, jag är förbannad.
Vad ska hända nu, då?
2008-06-16
 14:32:35

This thing drives me crazy.

Det har kommit in ett nytt förslag på en lag, att Försvarets radioanstalt ska få rätt att rent utsagt inkräkta på våra privatliv. De ska få läsa våra mejl, avlyssna våra telefonsamtal, kolla vilka sidor vi surfar på ute på nätet, de ska även kunna kolla våra fax inom Sveriges gränser. Är det såhär Sverige ska se ut?

" Försvarets radioanstalt (FRA) får rätt att spana i kabeltrafiken, det vill säga internet och telefonledningar.

Spaning får bara riktas mot utländska förhållanden som rör Sveriges säkerhet.

Spaningen sker genom sökbegrepp, som organisationsnamn eller kodord, men inte på personer.

Försvarets underrättelsenämnd (FUN) ska ge tillstånd och ha tillsyn över FRA:s spaning. Inom FRA inrättas ett integritetsskyddsråd.


  Mejl

All mejltrafik som passerar Sveriges gränser kan läsas av FRA. Det innebär att alla mejl du skickar och tar emot kan övervakas av FRA.


  Internetvanor

Drygt 2,7 miljoner har tillgång till bredband. Med den nya lagen får FRA möjlighet att kartlägga vilka sidor du besöker.


  Fast telefoni

I fjol ringde svenskarna 215 miljoner samtal utomlands - totalt nästan 1,3 miljarder minuter. Även om du inte ringer samtal utomlands kan inrikessamtalen vid högbelastning på näten dirigeras om till våra grannländer. FRA kan avlyssna allt.


  Mobiltelefoni

FRA kan avlyssna 135 miljoner mobilsamtal som svenskarna ringde utomlands ifjol. Totalt 512 miljoner minuter.


  Fax

Alla fax som skickas från Sverige till utlandet och även alla fax som tas emot från utlandet kan läsas och registreras.

Källa: Aftonbladet, PTS och TT. "


Ärligt talat förstår jag inte vad det är som är så jädrans bra med att de ska kunna avlyssna och kolla allt vi gör. Hur kul är det, på en skala ett till tio? Absolutely outrageous, makes no sense.

2008-06-15
 17:57:25

Sunday evening

Just nu sitter jag hemma hos Fredrik och skriver blogg från hans dator. Känns riktigt schyst, haha.
Tänkte bara droppa några rader för dagen, bara för att fylla ut tomrummet... haha!
Annars kan man vara riktigt söt och läsa bloggen på september.playahead.se/blog
Fick veta för några dagar sedan att Sandra ska flytta... Det känns inte alls kul, hon ska flytta ända till Kungsholmen och byter därmed skola för att slippa åka kommunalt i en timme till skolan och sedan en timme hem. Men man kan ju träffas under helger och så, sen har vi sommaren på oss.
Ja ja. Fredrik är lite otålig (men jag älskar honom ändå) så vi ska dra ut nu. Hoppas att vädret håller i sig. ;)
Ha en bra kväll! /N
2008-06-12
 18:28:23

Hemma igen

Ja, jag hittade något riktigt personligt till Fredrik. Till mig själv köpte jag ett lite häftigt tuggummipaket med stora röda bokstäver som sade mig ordet "HÅNGLA". Mmmm, bra om man ska försöka få ett bra hångel... ;)
Lisa själv köpte en bikiniunderdel, samma hångelpaket som mig och ett lite fräckt Sanning eller Konsekvens-spel. Det stod klart och tydligt "Elaka versionen" på förpackningen, så det lär bli kul att spela någon gång.

 

HÅNGLA-tuggummin går att köpa på Inn & Finn för 29 :- , och "SANNING ELLER KONSEKVENS - Elaka versionen" går att köpa på samma affär för 99 :- . En riktigt fyndig affär inne i stan med många roliga saker att köpa till dig själv, en familjemedlem eller någon du tycker om. Något för alla i alla smaker, helt enkelt.
Nu är klockan alltså ungefär halv sju och jag ska äta middag snart. Imorrn ska jag till Fredrik i Visättra och ge honom hans försenade present. Sen ska vi se på film på hans nya teve som han ska köpa nu ikväll.
Men vi hörs en annan gång då jag har lite mer att skriva om. Ha en bra kväll!
/N
2008-06-12
 12:27:15

Stan med Lisa idag

Min buss går 12.40 så jag hinner skriva lite grann innan jag drar.
Nyduschad och fixad, redan nu. Hade jag inte vaknat vid tio hade jag fortfarande stått i duschen nu.
Idag ska jag alltså till stan med Lisa. Ska äntligen köpa någonting till Fredrik. Funderar på att hitta en mugg med hans namn på, någon mugg han kan dricka sin älskade mjölk slash chokladmjölk i. Det kan nog bli ett bra köp, istället för alla dessa parfymer och tröjor han redan har och inte behöver. Låter mina impulser ta över och köper det bästa jag hittar, helt enkelt. Dock inte för dyrt...

Ikväll har jag inga planer på att hitta på någonting, så det blir väl som vanligt att sitta hemma, haha. Ha en bra dag!

/N
2008-06-10
 09:56:07

Skolavslutning!

Oh yes, it feels so G double-O D. Fast den enda haken är att skolavslutningen strax ska börja. Jag tänkte kika in och skriva lite innan jag drar. Vädret ser lite ostadigt ut men jag kör på den somriga klädstilen ändå. En vit klänning med en slags guldkedja vid urringningen, ett par vita tights, eftersom jag inte hittade mina svarta och ett svart bälte från Kookaï.
Hinner inte skriva mer nu, men vi hörs senare. Ha en bra dag!
/N
2008-06-09
 15:57:51

Sista skoldagen är avklarad!

... för det här året, ja. Men åh, så skönt! Imorgon är det skolavslutning kvart över tio, och sen ska vi tydligen vara tvugna att se niornas avslutning klockan elva, sen slutar vi väl tolv. Förbannat också! Detta är alltså obligatoriskt, så vi får inte gå hem efter vår egen avslutning om vi inte har någon brådskande aktivitet innan eller en bit efter elva. Usch usch. Känner på mig att jag inte kommer att skrika av glädje precis, särskilt intressant kan det ju inte vara.

Fredrik fyller år idag och jag passade på att gratta honom redan i natt klockan tolv. Dessvärre har jag inte hittat något bra att köpa till honom än, men det ska jag fixa under veckan om jag får sällskap till stan eller Farsta. Lyckligtvis är han inte den som läser bloggar och han skulle nog inte ens börja läsa min, så jag kan skriva ner lite förslag jag fått från bland annat Sandra. Egna idéer kommer jag också avslöja:
- Köpa en tröja och skriva något gulligt på den.
- Skriva ett litet brev (redan gjort!) och köpa en ros.
- Kalsonger är alltid bra för killar (men jag har redan köpt det i julas, kan bli lite enformigt?)
- Göra något eget, vilket är lite personligare. Kanske ett kollage med bilder på oss? Lite smågulligt att sätta upp någonstans.
Vad jag än gör eller köper till Fredrik så hoppas jag att han uppskattar det han får av mig... ;)

En rätt kort skoldag idag, med fotbollsmatch imorse mellan niorna och lärarna. Synd för niorna som förlorade, men nästa år tar vi lärarna, helt klart.
Annars gjorde vi inget speciellt idag, det var en kort och tråkig dag som slutade ett, ungefär. Jag gick med Fredrik till Älvsjö station, köpte en bussremsa och åkte hem därifrån (latmask).
Ikväll vet jag inte vad jag hittar på. Måste däremot plocka fram lite kläder till avslutningen imorrn, vad ska jag ha på mig!?

Ha en bra eftermiddag! /N
2008-06-08
 13:49:14

Häpnadsväckande

Lyssnade nyss på en låt, eller nja - låt kan man nog inte kalla det. En slags inspelning där en man sitter och berättar om, pratar om, en massa saker. Och vad han har rätt i vissa saker! Det är nästan så att man ryser, när man känner igen sig själv i det han pratar om. Ärligt talat tror jag att man inser vissa saker hos sig själv som man aldrig tänkt på förut. Vissa saker kanske inte stämmer längre, men de har gjort det.
Han upprepar gång på gång, "yeah, I think I know you".
Och jag tvivlar inte en sekund på att han på något himla sätt gör det.

http://files.playahead.com/inkvisitor/tardudennaraderasdittkonto.mp3
2008-06-07
 18:28:27

Haha

Hoppsan!
Kollade igenom arkivet lite och publicerade gamla opublicerade inlägg. Det visade sig att det där inlägget om våldtäkter som jag skrev alldeles nyss kom före inlägget som jag skrev i måndags... Haha, klumpigt. Hoppas att ni förstår ändå.

Idag har jag varit med Fredrik igen. Vi skulle ha träffat lite andra människor också men jag vet inte vad det var som hände med det. Anyway. Vi drog och handlade lite, satte oss i parken och åt. Jag hade köpt en thai-rätt med kyckling i någon röd currysås med ris, Fredrik hade köpt en slags grekisk pastasallad typ, med kyckling. Sen åt vi jordgubbar som nu under sommaren kostar tio spänn per paket. Som det brukar, varje sommar. Yes!
Sen drog vi dumt nog, med tanke på vädret, in och såg på "The Simpsons Movie" som vi egentligen har sett så många gånger. Men det skadar aldrig att se en bra film flera gånger än en. :)
Sen åkte han hem till Visättra, och sen dess har jag bara slappat. Ska ner och fixa mat nu, hörs en annan dag. Ha en bra kväll ;)

PUSS! /N
2008-06-07
 17:28:46

Måndag

Gympa på morgonen. Faktiskt ingen springrunda som start, vi körde flaggleken hela gympan och slutade sen, vilket var riktigt skönt. Hade tänkt att dra in i cafeterian och köpa en MiniMeal, men på en lapp utanför stod det att de skulle öppna tio. Prick. Vi stod utanför och väntade till tio över, sen gick vi in på kemilektion.
Gick igenom lite i boken en snabbis, snackade om några saker vi skulle jobba med, och sen fick vi tillbaka proven. G(?) stod det på mitt, ordagrant. Men nöj dig inte då, idiot. Får G som slutbetyg i hela NO-ämnet. Gubbjäkel. Inte undra på att ingen gillar honom, så hård som han är i att sätta betyg. Jag hade faktiskt fått bra beröm under... öh, haha - sexualkunskapen. Hade trott på ett VG där, men inte det nej. Äh. Hoppas på bättre betyg i andra ämnen, och där räknar jag ju såklart inte med matten...
Efter plugget drog jag hem till Fredrik, vi solade lite och åt mellis. Sen fick jag skjuts på cykeln ner till Örby slotts busshållplats. Fredrik själv skulle cykla hela vägen hem till Visättra, stackarn. Men han gillar ju att cykla, så... ja, det borde inte ha varit några större problem.

Har faktiskt inte gjort något speciellt ikväll, ätit mat, sett lite på teve och så. Nu glider jag runt på PA och kollar lite. Besök min sida och blogg även där:

September, heter jag där. Här är mina publika sidor:

september.playahead.se - Startsida
september.playahead.se/blog - BLOGGEN
september.playahead.se/albums - Foton
2008-06-07
 17:25:18

Rage against the rape




Yes, nu får det fanimej vara nog med alla dessa våldtäkter.

Det som upprör mig mest är att vi tjejer oftast får ta skiten, skylla oss själva för att vi har blivit våldtagna. Egentligen borde man nästan kunna få gå klädd hur man vill och behagar, det ska inte behöva vara ett problem för oss att vi varje dag ska stå där i garderoben och tänka, "Hm, är den här kjolen lite för utmanande, kommer jag att bli våldtagen om jag har på mig denna?"

Det är MÄNNENS FEL att de är så idiotiska och bestämmer sig för att våldta oss kvinnor för att vi går såhär lättklätt. Det är inte vårt fel att deras penis just växt ett par centimeter för att vi ser lite extra söta ut just idag, för den där lilla kjolens skull. Lägg av, fattar ni inte hur dumt det låter?

I princip varje dag kan man i någon tidning eller på någon nyhetshemsida läsa om någon som har blivit våldtagen. Och det är inte heller jätteofta vi läser om kvinnor som våldtar män.

Fast ändå har man ju hört det, men våldtäkt innebär att man utför sexuella handlingar eller smekningar på någon som inte vill. Det är just det kvinnor fälls för. Men männen fälls oftast för att de utfört samlag med någon som inte velat. Detta är alltså en våldtäkt i grövre form, om jag kan uttrycka det på det sättet. Förstår ni skillnaderna?

Det ska inte behöva vara offrets fel för att man blir våldtagen. Det är ju inte heller alltid offrets fel för att han eller hon har blivit mördad, om man nu inte har eggat upp mördaren, eller i detta fall gärningsmannen i våldtäkten. Såvida vi inte eggar upp gärningsmannen att vålda oss så ska offren inte behöva ta på sig skulden, vara bovarna i dramat.

Var med och stoppa våldtäkter och alla dessa sjuka fördomar.

Skriv på för VeckoRevyn.com här:


www.veckorevyn.com/skrivpa

2008-06-05
 10:53:48

Sista riktiga skoldagen!

... och det känns så härligt med sovmorgon som start.
Idag har jag kvar spanska (som jag funderar på om jag verkligen vill gå på, vi ska bara se film och vi är med i Sergios stökiga grupp... Svårt val? Jag vet inte, det är nog bara det att det kanske är lika bra så att ingen tjafsar.
Fem i elva är klockan strax och nu ska jag dra på mig lite kläder. Ha en bra dag!

/N
2008-06-04
 21:29:50

Hemma igen - slutkörd och svintrött

Vi landade vid Rösjöbadens campingplats vid halv tolv ungefär. Alla började sätta upp sina tält och fixa, så att vi hade det klart inför kvällen. Sen badade vi, och gud vad härligt det var i vattnet! Jag som är lite av en badkruka av mig egentligen tog mig faktiskt årets första riktiga dopp och det var skönt. Det blev ett dopp senare under kvällen, efter att vi grillat och så. Jag och Fredrik grillade fläskkarré med potatissallad (fast jag fick Rebeckas pommesfrites som hon inte orkade äta upp så jag åt dem istället för potatissalladen) och grönsaker.
Senare på kvällen satt vi mest och snackade, körde ett antal misslyckade lekar som bara varade i max tio minuter och bara gick runt, satt vid bryggan. Vi var några som tog ett sista dopp på kvällen också, jag är stolt över mig själv. Eftersom det logiskt nog var kallare på kvällen i vattnet kändes vattnet mycket varmare, vilket var ännu bättre än dagens dopp. Men när jag väl kom upp blev det inte lika skönt...
Jag och Fredrik gick och la oss vid elva redan. Otroligt kallt i tältet, men jag värmde upp mig med en stor Sverige t-shirt, mjukisbyxor OCH tjocktröja. Plus att min älskling höll om mig när jag somnade. Precis så som jag tänkt mig - fast att det skulle vara lite mysigare miljö och mjukare underlag...
Imorse hade vi lite problem med packningen så det tog lite tid innan vi kom iväg. Men vi hann med de andra som verkade vara lite smått otåliga, men jag förstod dem. Värmen tog redan då kol på oss alla och klockan var inte ens elva. För att summera det kort hade vi jättekul trots den ganska korta tiden, men mer kan man väl inte begära av Janne och Britt som faktiskt sov i stugor (no savage prizes for these people, right?) och kanske inte njöt lika mycket av ledighet från skolan som oss andra.

Ikväll har jag packat upp mina saker och tagit det lugnt. Åt hämtmat från en kinesisk restaurang till middag och sen har jag inte haft för mig så mycket annat. Tänkte visa en bild på fyra kändisar som hakat på "rosa hår-trenden". Vet ni vad som INTE förvånar mig? Att Kelly Osbourne finns med bland dem. För att vara riktigt ärlig ser hon ut som en ihoptryckt kossa. Kom igen, vad ÄR hon känd för? Sin pappa? Oj, vilken status. (För er som inte vet hur Kelly Osbourne ser ut, kolla bilden längst till höger.)
Jaha, det här var allt för mig ikväll, hoppas att ni får en fortsatt bra kväll och en bra torsdag. Imorgon har jag varken hemkunskap eller språk på förmiddagen så jag börjar 12.50 efter lunch. *mohaha!*

PUSS! /N

2008-06-02
 18:28:07

Måndag, måndag

Idag har det varit plugg igen, som vanligt. På gympalektionen spelade vi kubb, fotboll och kastade frisbee i Örby slott-parken. Efter det hade vi NO med Raymond, satt ute i det vackra vädret och "pluggade" (alla gick ju runt överallt på skolgården och gjorde annat, vissa satt bara och solade, inte ens Raymond brydde sig!). Sen var det lunch, typ som Juliana fast i gratängform. Det fanns även "kyckling-Juliana", vilket blev min räddning idag. Men Julianas ärkefiende Johan måste nog ändå ha tagit filmjölk och flingor. Stackarn som är så kräsen, haha.
Sen hade vi SO och alla jobbade klart med uppgiften om Israel och Palestina. Jag och Fredrik var däremot klara så vi fick jobba fritt i svenskaboken. Sen hade vi engelska, en himla kort lektion. Vi skulle skriva en utvärdering och sen fick vi gå hem. Jag, Fredrik och Niklas gick hem till Niklas och satte upp tältet för att se om det funka. Jomenvisst, klart att det gjorde. Sen SKULLE jag och Fredrik ha dragit till Älvsjöbadet och badat med några andra, men det blev så sent så vi lagade mat och så istället. Om nån timme ska jag dra hem och packa det sista, sen får vi se vad som händer. Imorrn bär det av till Rösjön med klassen, ska bli jättekul! Vi hörs när jag kommer hem, ha en bra kväll.

PUSS! /N
2008-06-01
 22:09:49

TELEFON-MÅSTE (för mig, alltså)

SONY ERICSSON W910


Walkman®-spelaren gör din telefon till en kraftfull musikspelare. Ordna din favoritmusik med spellistor, lyssna på ljudböcker och hämta poddsändningar.


Byt låt på nya sätt. Med SensMeTM kan du välja låt eller skapa en spellista efter humör. Om du slumpmässigt vill välja en låt genom att skaka handleden använder du skakreglaget.

Horisontellt eller vertikalt - med W910 kan du titta och spela som du vill. Gör ditt val och se resultatet på den ljusstarka, stora och kristallklara skärmen.



Den här telefonen känns verkligen som ett måste för mig. Enlig vad jag kryssade i på hemsidan, www.sonyericsson.se, så var denna en av de telefoner som passade mina behov mest. Musik, kamera, trådlös anslutning med mera. Riktigt härligt. Ska försöka skrapa ihop lite pengar och haffa den här snyggingen. Ha en bra kväll! /N
2008-06-01
 22:05:06

Som ett gift par...

Idag skulle jag och Fredrik ha åkt till Farsta och handlat mat och annat inför campingen. Hans terminskort gäller ju inte under helger så han hade med sig sin bussremsa, och jag lånade mammas månadskort. Busschaffisen påstår att bussremsorna inte gäller längre så vi kliver surt av bussen och går till Willy's vid Stockholmsmässan istället. Vi skriver in en liten inköpslista på min mobil medan vi går runt där i affären, och det gick väl rätt bra trots att det tog sin tid att hitta allt. Anyway. Efteråt drog vi in till mig, åt lunch och såg på en film trots det fina vädret, men vi var rätt trötta efter att ha strosat runt inne på Willy's och sen kånkat hem med allt. Vi såg en rätt ny film "Semi Pro" om ett gäng basketkillar som ska spela en del matcher, ligga i topp och vinna något. Inte så jättebra men rolig på sina ställen.
Vi åt sen tacos ihop, jag och min älskling, till middag och sen satt vi bara och snackade, såg på teve. Vid åtta drog han hem igen och då satte jag mig vid teven igen.

Annars ikväll har det inte hänt sådär jättemycket, ska sova snart tror jag. Imorrn börjar vi med kubb och brännboll i parken på gympan. Skönt! Denna vecka ser ut att bli rätt lugn, åh äntligen.

PUSS! /N