2009-06-29
 22:46:32

¡Hasta luego! (Vi ses senare!)

Gah, jag borde verkligen sova. Men de senaste dagarna har man varit van vid att somna runt den tiden jag ska upp imorrn. Så jag är inte det minsta trött. Men jag ska försöka.
Planet går kvart över åtta imorgon bitti, vi måste vara där minst en och en halv timme innan, med tanke på incheckning, valutaväxling och liknande. Kanske köper något gott att äta på planet också, man vet aldrig.
Tar som sagt med mig min laptop och försöker hitta internetanslutning någonstans där borta. Annars hörs vi när jag kommer hem nästa onsdag! Hoppas ni får det fint här hemma i Sverige, ta hand om er. ♥
2009-06-29
 20:42:54

You set my soul alight

Så imorgon ska man upp halv fem. RIKTIGT SKÖNT! Okej, jag skojade bara. Någon kommer ju sova på planet i alla fall.
Klockan är snart halv nio, funderar på att sova snart faktiskt. Ja, jag vet. Men jag ska ju upp halv fem.
Jag kanske skriver innan jag ska sova. Men nu ska vi se EM i U21-finalen; Tyskland mot England. Givetvis hejar jag på England. Jag vet att målvakten där hånade Sverige och grejade... men hellre England än Tyskland. Ärligt talat.

Hörs sen! Ska göra mitt bästa i att blogga innan jag går och lägger mig, eftersom jag inte hinner imorgon innan vi åker.
2009-06-29
 18:16:07

Besviken

Okej. Så nu har jag lugnat ner mig lite, packningen är praktiskt taget klar.
Pratade med Lisa och enligt henne kunde man faktiskt komma in på flera skolor. Själv kom jag in på en enda. Och hon kom in på alla förutom en skola. Vad dålig jag känner mig. Ingen vill ha mig. Förutom Edicon. It better be a good damn school...
2009-06-29
 16:57:14

Två flugor i en smäll

Åker till Gran Canaria imorgon! Haha, gissa vem som är glad?
Däremot är jag lite orolig för hur mycket man kommer fatta av det de säger där. Saken är den att de pratar så in i helvete fort, och man kan inte be dem att prata "más despácio" helatiden. Vilket förresten betyder "mycket långsammare". Pinsamt. Snacka om att bli utgarvad.
Fredrik och hans familj åker till Gran Canaria på onsdag och kommer att bo på ett hotell som är cirka två-tre mil ifrån vårt. Så det blir nog inte svårt att träffas heller, det ska nog bli kul!

Vet ni vad? Jag fick nyss veta vilket gymnasium jag ska börja på i höst.
*drumroll, please*
Edicons IT-gymnasium i Liljeholmen! Det var mitt andrahandsval, så det är väl inte så illa ändå. Kärrtorp var ju ändå givet att jag inte skulle bli intagen på, med tanke på hur höga betyg alla har som går där, och därför har de ju höga intagningsgränser. Själv var man 30 poäng ifrån gränsen, så... nä. Det gick nog inte. Nåja. Får bara hoppas att man hittar dit sen.

Hör av mig efter att jag packat, tar även med mig min laptop till Gran Canaria så jag kan hitta något internetcafé och blogga därifrån. Men vi hörs om någon timme först och främst. Ha en fin kväll!
2009-06-28
 23:04:13

Trevlig kväll!

Det började med en Emilie-promenad. Den "fortsatte" vid Liseberg med Rebecka, Fredrik och Lisa som vi mötte upp sen, vi gick till babybassängen utanför Sjöängsskolan och satt där ett tag, badade fötterna och grejer.
Emilie och Rebecka drog hem efter det; jag, Fredrik och Lisa drog till Pizza House där jag och Fredrik åt vår middag. Halv tio fick vi maten och började äta, satt och snackade ett himla bra tag.
Jag kom hem för kanske tio minuter sen. Det var lite småkyligt ute, men det är skumt att det faktiskt var varmt fortfarande vid nio, det var ju närmare trettio grader då fortfarande!

Heh. Okej. Jag vet inte vad mer jag ska skriva, håller på med en massa annat också, ser på teve och grejer.
Jag kanske skriver ett inlägg sen. Hoppas ni hade en fin dag!
2009-06-28
 17:45:55

Imorgon, då jävlar

Hej på er därute i den otroliga värmen!
Idag har vi gått inne i stan ett bra tag. De flesta shoppade något, dock inte jag. När jag väl kom på det mot slutet fick jag lite ångest, men det gick över.

Kom hem helt slutkörd nyss, ska hoppa in i duschen och sen får vi se vad som händer. Rebecka smsade om någon utekväll med ett gäng ur klassen, men jag tror inte jag hinner, och dessutom måste jag nog umgås med våra gäster som faktiskt åker hem ikväll också. Så jag hinner nog inte.
Imorgon kanske jag åker med Fredrik då han ska lämna in resterande grejer till telefonen, och sen ska han klippa sig också. Han var lite grinig och verkade inte vilja att jag skulle åka med så jag bryr mig inte - han får göra som han vill. Annars så får jag träffa någon annan, helt enkelt.

Nåja, ska duscha nu då. Imorgon får vi veta vilka gymnasium vi hamnar på. Lycka till, allihopa! Själv hoppas jag på Kärrtorp, men lycka till, va...
Hör av mig senare. Puss!
2009-06-28
 11:12:37

Grabben i etagen bredvid

Kunde inte somna i natt på grund av en grej jag trodde att jag skulle dö av.
Grannen satt på sin balkong och spelade äcklig rapmusik. Och då var klockan vid tre någonstans. Jag gick ut på balkongen och kollade på honom, sen när jag var på väg in så kastade jag ut ett papper som skulle ha riktats mot hans balkong men jag är ju ingen höjdare på att sikta, hehe.
Så nej, jag har inte sovit så lysande mycket i natt. Men jag fick en glad nyhet när alarmet ringde och jag läste ett sms från Lisa på telefonen. "Fisen har landat! xD" Så jag smsade lite tillbaks, vi ska väl ses någon dag snart - om hon inte reser bort igen... ;)

Ska ner och äta frukost nu och bli insmörjd med någon äcklig salva, sen drar vi in till stan och shoppar! Hör av mig senare.
Ha en riktigt fin dag!
2009-06-28
 01:22:19

Tomt på idéer

Kolla vem som hann blogga efter tolvslaget. En timme efter, drygt.
Jag luktar babypuder. Precis som en babyrumpa. Gulligt.
Smörjde in ansiktet med babypuder just for the night, ska få någon salva imorgon som motverkar dessa jäkla soleksem. Kan ju inte sova med någon äcklig kladdsalva då hela lakanen blir fettiga, så det får väl bli lite mjöligt istället. Allt för att jag ska slippa se ut som en jäkla rabiessmittad hund.

Kanske drar och shoppar imorgon, som sagt. Det har väl varit rätt bra, det vi har gjort hittills, med Gröna Lund och allt. Sen om vi ska shoppa imorgon... hehe. Det blir nog kul.
Nåja. Vet inte vad jag ska skriva, det blir mest tomt snack nu annars.
Hoppas ni hade en trevlig dag, godnatt och sov gott!
2009-06-27
 23:52:20

Ingen rubrik. Typ.

Hej hopp!
Dexter-maraton på sexan just nu, försöker komma in lite i serien som jag aldrig riktigt följt. Den är spännande, vidrig dock, men ja - spännande.
Dagen och kvällen har varit otroligt varma, närmare 30 grader faktiskt! 28-29 grader klagar man inte på. Däremot gör man nog det när man går i stan hela dagen och får soleksem. Det händer inte ofta kan jag säga! Måste nog vara första gången någonsin jag får det. Jobbigt är det i varje fall för det kliar... rejält!

På måndag är det som sagt troligt att vi drar till Gröna Lund med några i "gamla" klassen. Vet dock inte om jag har lust, eller nja, det får vi se. Det var väldigt onödigt för min del att köpa åkband idag för jag åkte ju bara saker tre-fyra gånger idag. Man kanske ska köpa ett gäng åkkuponger istället. Träffade ju Rebecka på bussen på vägen till Högdalen idag, glömde berätta det. Vi hann inte snacka så mycket men vi ska höras angående måndag i varje fall, se vilka som åker med eller inte.

Nåja, jag får se om jag skriver när jag ska lägga mig sen. Ska duscha, bli insmörjd med någon salva mot mina jäkla prickar, kanske blogga och sen sova. Imorgon ska vi in till stan och shoppa, eller så drar vi och badar. Hör av mig nån gång då jag har tid. Ciao!
2009-06-27
 20:04:43

1958-2009: Michael Jackson

Igår natt stannade hela världen upp.
Kvällen den 25/6-2009 var en kväll ingen kommer att glömma.
Och då menar jag det verkligen.
Det är förvånansvärt nog större än när Elvis Presley dog. Och varför då?
Jo, hur många där borta i Kina visste vem Elvis var? Inte många, nej.
Hur många visste vem Michael Jackson var?
Alla.

Och för en gångs skull tror jag att vi alla fokuserar på artisten Michael Jackson, och inte den misstänkte pedofilen, inte den upp över öronen skuldsatta stackaren.
Utan för den utomordentligt skickliga dansaren och grymma sångaren han faktiskt var.
Egentligen var det synd om honom. Det kanske inte ens är sant att han förgripit sig på små pojkar. Deras föräldrar kanske var i ekonomisk obalans, behövde pengar, lät deras barn sova hos Michael Jackson på Neverland, och sen hittade på att deras son blivit våldtagen av artisten. Det verkar så i varje fall. Sen att trenden burits vidare är bara ännu mer skam. Inte undra på att Michael blev pank till slut.

Varför kan man inte bara sörja en stor artists död och sedan låta honom vara ifred?
2009-06-27
 18:53:20

Ont i fötterna...

Hallå där.
Hemma nu igen, då jag varit borta sen ungefär halv tolv. Mina fötter är döda och jag håller på att somna här. Inte ska jag få vila för det. Jag och brorsan drog hem en snabbis, ligger och vilar framför teven, men snart ska vi dra till kinarestaurangen och sitta där. Vet inte varför, men alla andra är där och då måste vi också vara där. Well well.

Åkte inte så mycket grejer idag, det överraskade även mig själv. Åkte Popexpressen två gånger och Jetline en gång. Tror inte jag åkte något mer, då jag efter den första gången av Popexpressen och Jetline åt lunch, senare åkte jag Popexpressen en sista gång och sen åkte vi hem vid halv sex. Gick en jäkla lång promenad längs Djurgården, mot Strandvägen (Sveriges äckligaste och dyraste gata, ville bara visa fingret för alla som satt på caféer där och snobbade sig) och senare mot Östermalmstorgs tunnelbana. Hem, ljuva hem.

Nåja. Ska väl dra nu, kanske skriver ikväll. Ha en fin fortsatt kväll allihopa!
2009-06-27
 10:48:26

Gröna Lund, baby!

God morgon! Förvånad att jag är uppe?
Tro mig, det är jag med. Väcktes av mitt alarm klockan nio, men jag och Jesper lyckades somna om i fyrtio minuter tills mamma kom in och väckte oss. Då gick vi upp, duschade och nu har vi precis ätit frukost.
När alla väl är klara åker vi mot Grönan. Det öppnar förvisso nu vid elva, och alla fjortisar lär väl stå köade där redan nu, men man lyckas nog komma in på någon attraktion inom loppet av fem minuters köande. Annars blir det ju rätt hopplöst, för ju längre tid det går, desto fler människor strömmar in.

Så jag skriver väl sen ikväll när vi är hemma, tror inte jag hinner mobilblogga egentligen. Det blir ganska svårt med tanke på att vi lär röra på oss hela tiden. Men ni får ha en superskön dag, så hörs vi senare!
2009-06-26
 23:40:50

Malliga målvakter och myggbett

Snopet det där med Sverige-England. Jag har sån lust att döda målvakten!
För er som inte såg kan jag berätta en grej som gjorde mig riktigt förbannad. Målvakten i England tog emot en straffboll, valde att själv slå en straff mot Sverige - och satte den. Gissa vem som var mallig? Hans attityd och sätt att psyka gjorde mig galen. Inte undra på att vi förlorade.

Har suttit ute på gården med... halva gården, dem som bor där, alltså. Vi grillade, satt och snackade ett himla bra tag. Nu drog vi upp då myggen började käka oss utifrån och in och då det faktiskt börjar bli kallt nu. Så nu sitter jag under en filt med laptopen i knät i soffan. Hehe. Life's good.

Nåja, jag tror inte jag skriver något mer ikväll. Imorgon bär det i varje fall av till Gröna Lund med våra gäster från Göteborg/Trollhättan som vill se lite av Stockholm. Haha, själv drar man till Grönan på måndag också. Life´s even better!
Jag tror ärligt talat inte att jag hinner blogga så mycket under den här tiden, fram till på söndag, men jag gör så gott jag kan för att kunna klämma in ett inlägg då och då.
Hoppas ni hade en fin dag, godnatt på er! ♥
2009-06-26
 20:04:57

Svenska U21 = framtidens hopp?

Aaaah, det är så spännande!
För er som inte ser matchen så gick första halvlek åt helvete. 3-0 till England, varav första målet kom redan i första minuten, och ett mål var självmål från vår sida. Men sen andra halvlek vände allt och vi lyckades kvittera, så nu ligger vi i förlängning på 2 x 15 minuter. Hoppas det inte händer någonting så man kan få se lite spännande straffar istället. :)
2009-06-26
 17:59:43

Fotboll

Tjena! Förlåt för dålig uppdatering, men idag har jag varit ute i det vackra vädret hela dagen.
Emilie kom över med frukost vid elva, vi solade till någonstans vid tolv då även Fredrik kom, när vi var hemma hos Emilie. Vi satt och kollade på medan hon blev tokig och undrade vad hon skulle ha på sig, haha. Det tog väl en halvtimme, sen var hon nöjd. Så jag och Fredrik drog därifrån vid fyra någonstans, gick hem till honom då han skulle packa och dra till morsan i Flemingsberg.
Vi stannade hos hans pappa i mindre än en halvtimme, han skjutsade mig senare till bussen och så drog jag hem.
Nu är det fotboll på teve! Sverige-England. Kom igen nu!
2009-06-26
 01:58:12

Ofattbart

Jag kan inte fatta att Michael Jackson är död.
Mannen vi skämtat om som pedofil, mannen som faktiskt gjort några av tidernas bästa låtar.
Jag gick in på Kenzas blogg och läste nyheten, trodde först inte att det var sant, men då gick jag istället in på Aftonbladet och där blev det inte mycket bättre. Det ÄR sant, han är faktiskt död.

För att hedra denna otroligt stora och fantastiskt bra artisten, skickar jag med en låt jag älskar som han har skrivit tillsammans med Lionel Richie.
Hoppas du får det bra där du är nu, vila i frid, Michael Jackson, The Great King Of Pop. ♥

2009-06-25
 23:53:55

Hoppas på sol!

Skriver sista inlägget nu, så hörs vi imorgon då det är fredag! Fint väder och fredag... är inte det bland det bästa som finns? Får bara hoppas att det ÄR fint väder då också... hehe. Ska ju som sagt träffa Fredrik imorrn, så jag hoppas att vi kan dra ut i solen då.
Puss och godnatt på er!

"Ohana betyder familj.
Familj betyder att ingen lämnas utanför."

Vilken Disney-film? :)
2009-06-25
 20:28:07

Med eller utan dig

Har precis ätit, ska väl bada snart antar jag. Sova tidigt om jag inte hittar på något annat sen, sitter väl vid datorn ett tag i alla fall. Jag får se om jag bloggar senare, ha en fin kväll i varje fall!

2009-06-25
 18:01:20

Paranoia

You were searching for some evidence that I've been cheating
Checking my phone, my mail, my crib, my pockets for no reason
Looking for proof
But you're only wasting time

You can say whatever you want about me
But the truth of the matter is
I never did you wrong
And you gon' miss me when I'm gone
Yeah you gon' regret it
Yeah you gon' regret it
Regret it

You started playing games
So now you've gotta deal with it
Oh it's such a shame
That we couldn't be real 'bout it
Karma, karma, karma
Yeah you gon' regret it
Yeah you gon' regret it
Regret it
2009-06-25
 17:45:16

Sommarstädning (?)

Har städat i rummet lite, vi får besök imorgon som ska sova över... Vi har inget satans hotell här med en massa sovrum och sängar, ändå beter vi oss som att det är helt okej. Nu ska brorsan sova här inne medan några vi knappt känner invaderar hans sovrum. Igen.

Ikväll kommer Fredrik hem, ska dra och träffa honom imorgon. Förhoppningsvis hittar vi på något ute i solen, kanske sola/bada vid Långsjön? Det vore något. Ta med sig något att äta och dricka, bara sitta där i gräset eller vid bryggan. Åh, vem älskar inte sommar?
2009-06-25
 14:06:15

Bortglömda drömmar

Jag känner mig just nu som en sån där som ger upp sina stora drömmar.
Jag har lagt undan skrivandet (besides bloggen) ett bra tag nu, vet inte riktigt varför. Förut kunde jag sitta och skriva i evigheter, det var allt jag gjorde på datorn. Nu när man har internetuppkoppling är det åt internet tiden mest spenderas.
Men varför skulle jag ge upp de drömmar jag haft sen jag lärde mig läsa (och det var väldigt tidigt, tro mig)?
Detta insåg jag faktiskt för en liten stund sen. Satt och tänkte på några jag känner som hade så många drömmar och så mycket de ville göra i livet, som de helt glömt bort nu och inte alls vill göra längre.




Jag tror att jag la hela skrivandet åt sidan då det tjocknade ihop i skolan; proven blev fler och fler, stora inlämningsuppgifter som tog all kraft och tid (fritid) och då hade jag väl helt enkelt inte tid. Sen att jag glömde bort det nu när vi slutade skolan förvånade även mig själv. Kan man glömma bort sina drömmar?

Så nu har jag bestämt mig för att ta upp det igen. Börja skriva nu när jag har tid under lovet, ta mig den tid jag behöver och bara försöka nå dit jag vill komma. För jag vet att det här är någonting jag vill göra. Det här är mitt livs drömmar.
2009-06-25
 01:21:37

Sova

Ska nog sova nu, en ny dag väntar ju imorrn (tekniskt sett idag, men ni vet vad jag menar)! Vet i alla fall inte vad jag ska hitta på men något lär jag klura ut.
Vad ska ni själva hitta på? :)
Godnatt, och sov gott!
2009-06-24
 22:20:33

Busschaffisar...

Wow. När jag skulle logga in här via blogg.se blev jag förvånad. De har gjort om lite där och det var en annorlunda syn. Skönt med förändringar. Det sker förändringar även på Facebook just nu, kul.
Kom hem för ett litet tag sen... busschaffisen i Liljeholmen hade tydligen en egen jävla tidtabell. Vi missade bussen som gick 20.56 så nästa gick 21.26. Men nej, när vi väl stod där och väntade satt han kvar och käkade. Det är ju vi som betalar skatt för att han ska kunna ha råd med sitt käk, då ska han väl visa sin tacksamhet genom att hålla tiden och köra bussen?! Nästa buss gick en kvart senare... vilken idiot.

Nåja. Jag är lite smått upptagen så hinner inte skriva mer, men skriver snart!
2009-06-24
 15:52:12

Stan igen

God eftermiddag!
Fått bra väder idag igen, wohoo!
Jag gick ut vid två idag och mötte Elin vid Vivo. Vi köpte glass, mötte Emelie och hennes kompis vid bussen så vi snackade lite med dem. När deras buss kom gick vi vidare och satte oss sen vid bron och snackade lite. Det var meningen att Elin skulle låna säsong 1 och 2 av "The OC" som jag sa förut, och då trodde jag att jag skulle dra hem sen. Men inte det nej. Det var kul att träffas dock, vi ska ses i nästa vecka igen har vi bestämt.

Snart åker jag och familjen in till stan, hör av mig senare!
2009-06-24
 00:19:44

Kortvarig "hobby"

Okej, nej jag spelade inte alls The Sims 3 tills nu. Slutade väl för lite mer än en timme sen, Jesper tog datorn ett tag också. Nu ska jag sova, imorgon möter jag upp Elin och lånar ut säsong 1 och 2 av "The OC". Sen vid fyra åker vi in till stan och kollar återigen på Volvo Ocean Race, äter middag och sen åker vi väl hem.

Så... ska väl sova om ett litet tag. Godnatt!
2009-06-23
 21:41:52

Ny hobby?

Nu är första halvlek slut, men jag hör inte av mig något mer förrän... kanske en bit efter. Jag ska spela The Sims 3. Haha! Beroendeframkallande spel det där. Men kul som bara den.
2009-06-23
 21:14:01

Armin är nog glad nu, hehe

SERBIEN - SVERIGE 1-3. WOHOOOOOO! KOM IGEN NU!
2009-06-23
 21:07:22

Fjärde Flajn-filmen uppe

Hallå igen!
Nu har ÄNTLIGEN Flajn-gruppen släppt sin fjärde (!) film. Filmen heter "Pennan" och är ett budskap om att man inte ska missbruka droger. Medverkande är Armin och Lukas, Johan filmar. Blev förvånad då man inte hört någonting om en ny film (det senaste nya konceptet vi kom på, vid fyratiden på morgonen under klassresan, slopades...), men fick nyheten via gruppen Flajn Productions på Facebook. Riktigt bra film. Kolla in den här nedanför!


2009-06-23
 16:05:20

Kycklingsallad, fula foton och nya skor

Hej!
Nu har vi varit i Flemingsberg vid polisen där och fixat pass samt legitimation. Vi fick könummer 63, när vi kom dit var det 38 på tur. En kvinna som satt och väntade hade nummer 51 och hon sa att det gått två nummer på 40 minuter. Så vi som hade 63, som sagt, tog bilen till Robbans och åt lunch istället. Det blev den där kycklingsalladen igen, jag kunde inte låta bli, hehe.
Och medan vi satt där på uteserveringen i det vackra vädret hör vi något avlägset som blir starkare och starkare. Ni kan inte gissa vad, jag lovar.
En man går förbi - och joddlar. Haha, jo det är sant! Dagens skratt kom därifrån kan jag lova.

I alla fall kom vi lagom i tid tillbaka till polisen efter lunch, nummer 60 var och fixade sitt så vi bara satte oss och väntade. När det äntligen var vår tur fick jag mäta mig för att skriva in rätt mått i passet. Gissa vad? Jag har vuxit en centimeter! 1,59 baby! Inte långt kvar till 1,60 kan jag säga.
Jag blev inte nöjd med fotot, men det fick väl duga, bättre än det jag tog i Farsta på Fujifoto med två röda prickar på kinderna. Om en vecka får jag pass och legitimation - då kan ni fanimej inte påstå att jag är under 15...

När vi kom hem hade mamma fått paket från LaRedoute, så vi gick och hämtade det på Örbykiosken. När vi öppnade paketet hade mamma varit snäll och beställt dessa kilklackar åt mig:











Riktigt snygga kilklackar mamma lyckats köpa på rea. Jag är lycklig!
Har aldrig varit en sån där sko-människa riktigt, men det är väl på g nu när det äntligen blir dags att köpa sommarskor. Ska ner till tvättstugan med mamma, sen sätter vi oss ute i solen. Har precis varit nere i källaren med en massa grejer, så jobbet är ännu inte slutfört... Hatar att tvätta. Bara så ni vet.
Hörs senare!
2009-06-23
 11:09:28

Pass-a dig (det ska jag göra idag!)

Hallå i huset. Blev väckt tio idag... gissa vem som höll på att somna i duschen? Jag hatar att bli väckt. Men idag var jag ju så illa tvungen att gå upp tidigt då vi som sagt ska fixa leg och pass till mig idag.
Har inte sett brorsan på ett bra tag nu. Han sover hos en kompis, och var där hela dagen igår. Dagen innan var han hos grannen hela dagen, käkade middag där och sov hemma sen. Dagen innan den dagen hände samma sak. Och innan det. Jag undrar varför han är så osocial.
Nåja, ska gå och fixa mig, pappa hämtar oss om tjugo minuter. Ha en bra dag!
2009-06-23
 01:33:27

Nu ska jag faktiskt sova

Haha, jag vet inte vad jag ska skriva. Borde sova snart, allvarligt talat. Lärt mig en läxa sen jag somnade sex imorse och blev väckt tolv. Klockan är just nu i skrivande stund halv två och det är nog lika bra att sova när som helst. Ska upp och fixa pass samt legitimation imorgon, vi åker till Flemingsbergs polis och fixar det där, sen äter vi troligtvis på mitt favoritställe Robbans! Får hoppas på att morgondagens väder är samma som dagens varit, det var riktigt skönt!
Hoppas ni hade en fin dag. Hör av mig imorgon istället. Godnatt och sov gott! ♥

Lägger upp denna som "godnattvisa" (hehe). Den fanns med i "Veckans låt"-kategorin förut men ni får plågas med den igen. Jag älskar låten och texten, den passar faktiskt in i livet och den typiska vardagen många gånger.



2009-06-23
 00:24:34

Förbannad och trött...

Gah. Jag är så förbannad. Jag är bara arg och väldigt irriterad just nu... kanske inte så bra att skriva ut om det i bloggen då jag kanske råkar skriva för mycket, hehe.

Vill bara utfärda en varning. Våga inte snacka med mig om det där igen. För då jävlar får du smaka på stryk.
2009-06-22
 19:16:04

Att ge bort berömmelse omedvetet

Det är en sak jag inte förstår, och det är varför vi inte kan sluta snacka om alla dessa dumma idioter som kallar sig för Sveriges populäraste bloggare. Kissie och Paulina Danielsson hamnar i kategorin "Fjortis, lär aldrig växa upp". Blondinbella hamnar i "Man vet aldrig vart man har henne". Kenza däremot - hon hamnar i "förnuftig när hon inte festar varannan dag". Den blogg jag läser av dessa är den sistnämnda, men sedan hon fyllde 18 har det bara handlat om att dra på krogen och festa. Lite trist, börjar bli lite irriterande. Förhoppningsvis lär hon tröttna och börja skriva så intressant som hon tidigare gjorde.

Nåväl, återgår till ämnet. Vi skriver om dessa bloggare jämt och ständigt, irriterar oss och blir förbannade. "Hon den där jävla Kissie, varför ska hon hålla på så mycket? Hon är patetisk, kan slänga sig i väggen." Tänk på att vi som skriver detta i våra bloggar, vi är också bloggare. Kanske inte lika poppis, men man har väl några läsare i varje fall.
Och det dumma är att vi faktiskt gör reklam för dem när vi sitter och gnäller om dem. Det är så självklart att det inte går att säga något annat. Ändå gör vi det för att de syns så mycket överallt.
Det är som en ond liten cirkel, de gör allt för att synas, vi skriver om detta och de syns ännu mer.
Ganska dumt, faktiskt. Haha.
2009-06-22
 15:14:18

Solsting snart?

Okej. Jag har redan gett upp. För stunden, hehe. Ska ut snart igen, men mamma och jag ska köpa vattenmelon först. Det är det bästa som finns! Fint väder ute och vattenmelon. Livet blir allt bra bättre när det är vackert väder ute.
2009-06-22
 13:13:22

Bloggar från balkongen, wohoo

Diggar rubriken. Men man ser inte så lysande bra här, men det får duga. Måste få lite sol ju.
Som Niclas kommenterade i förra inlägget somnade jag fem timmar senare. Jovisst. Låg och chattade på msn ett jävla bra tag. Haha, somnade vid sex - blev väckt tolv! Typiskt. Egentligen skulle vi åkt och fixat leg till mig nu men det gör vi imorgon istället, då vi samtidigt kan fixa pass. Två flugor i en smäll är inte fel.

Så idag vet jag inte vad jag hittar på om jag nu inte fastnar här på balkongen hela dagen. Vilket vore ett bra alternativ, men då ser jag ut som en bränd pepparkaka när vi kommer in igen. Hehe. Bra. Gäller att inte somna bara, för "Gud" vet hur länge jag kan ligga här och sova, jag som bara fått knappt sex timmars sömn. Haha, nice. Först sju timmar, sen imorse sex. Alltså, jag somnade sex. Det brukar jag inte göra... hmm, börjar vända lite på dygnet nu tror jag. Inte bra.
Okej, det är väl inte lika illa som dem som nattgibbar, kommer hem halv sju på morgonen och somnar då, vaknar upp vid middagstid. Aldrig. Det längsta jag suttit och nördat i ett tv-spel var 21-05 med Emilie. "The Legend of Zelda - Ocarina of Time"! Bästa spelet någonsin.

Nåja. Datorn börjar  bli lite varm nu. Däremot kan den inte bli solbränd som jag, för den är redan svart.
Ha en bra dag, hör av mig senare!
2009-06-22
 00:29:59

Dags att sova! (om ett tag)

Orkar nog inte skriva något mer nu. Ni fick er dagliga dos, det borde räcka, hehe. =)
Hoppas ni hade en lika fin dag som jag hade, godnatt och sov gott! ♥
2009-06-21
 22:54:33

Bilder från dagen

Och här kommer då lite bilder från dagen. Vi hade tur med vädret (eller som filmen heter, "Vi hade i alla fall tur med vädret") men turen var inte med oss så länge.





I Högdalen kunde jag inte låta bli att ta kort på dessa blommor vid tunnelbanestationen.





Vi hade fint väder också! Men det försvann senare, tyvärr.




Visst kan katter också fira midsommar! Gjorde som tjejerna i Teliareklamen gjorde för några år sen och fotade vykort som de senare MMS:ade vidare. Tills den sura kiosktanten kom och sa åt dem att antingen köpa vykorten eller sticka. Men inte kom någon och gnällde på mig nej. Jag är rätt smidig, hehe.
2009-06-21
 21:56:43

Såhär vill jag se ut!

Här har vi en historia med bild jag kommer skratta åt ett bra tag nu. Läs denna del av artikeln så förstår ni nog.





Hahaha, herregud. Kan man inte vänta tills frisören var klar, åtminstone? Så bråttom kan det inte ha varit. Poliserna kunde gott ha suttit och väntat, eller låtit frisören åka med till häktet... hehe.
2009-06-21
 21:09:06

Kom igen nu Italien!

Fotboll! Legendarisk match mellan Brasilien och Italien.

VIVA ITALIA! (även om Brasilien leder med 1-0... Vi får hoppas på att det vänder.)


2009-06-21
 21:02:10

Utrota!

Hej, nu är jag tillbaka. Allvarliga snacket är på g.
Nynazister, huliganer och ni andra av samma sort. Skäms ni inte?
Huliganer som gapar och skriker efter varje fotbollsmatch, bara för att AIK inte vann ska man misshandla motståndarlagets supportrar? Eh. Makes no sense.

Och alla nazister/nynazister. Förut trodde jag att alla nynazister bara rakade huvudet och piercade ögonbrynet. Men det finns nazizter i alla olika former nuförtiden. Vissa ser man det inte på, de bara har sina skumma politiska tankar och rasistiska åsikter. Håll det för er själva, ni tjänar ingenting på att försöka nå upp till att bli som Hitler. Det funkar inte längre. Vare sig man heter Adolf i förnamn eller är avlägsen släkting till Mao Zedong går det inte lika bra som förr att bli galen diktator och döda första bästa människa; jude eller ej.
Varför är man så hatisk av sig? Har man det så illa ställt hemma att man måste ta ut det på andra oskyldiga?

Det finns en kille på 13 bast som bor i närheten av mig. Han skrämmer mig. Han är en av dem som kallar sig för nynazister. HAN ÄR 13... kom igen. Tror inte det funkar att säga "väx upp" till den grabben, för han verkar ju vilja göra det, men alldeles för snabbt - och med fel anledningar.
2009-06-21
 19:14:59

Tight Schedule

Det kanske är bra att ta sig ut till stan ibland, få sig en funderare. Det fick jag nämligen, men jag återkommer till det.
Var i stan med mamma alltså, vi gick av vid Slussen och gick runt lite, kollade runt vid Volvo Ocean Race-stället, just nu är det Stockholm Stop-over här och båtarna stannar här för att sedan åka vidare mot mål, efter att ha åkt runt hela världen...
Emilie kom och mötte oss i Gamla stan sen, hon köpte en glass (jag och mamma var inte så sugna eftersom vi redan ätit en varsin med två respektive tre stora kulor (höhö, sluta) i en strut. Blah, lite för mycket. Vädret höll i sig rätt bra i alla fall! De spelade musik på scenen där och sände liveradio från samma ställe (när de inte sjöng och spelade på scenen, det var så pass hög volym att man fan inte kunde höra sig själv tänka).

Vi drog oss hem vid halv sex, gick och handlade inför middagen som är på g nu.
Okej, jag hinner inte skriva vad det var jag tänkte på, skriver ner ämnet här så jag kommer ihåg (och så att ni ska längta efter att få läsa mina skumma tankar)... nynazister/skinheads och huliganer. Längta på ni, jag skriver efter middagen. Puss!

PS! Bilder kommer sen också. DS.
2009-06-21
 13:11:23

Planer

Mors. Blev väckt idag igen och fick inte sova länge då jag somnade fyra i natt (igen). Jag måste skaffa öronproppar så jag slipper höra när de ropar på mig, behöver få sova ut. Och för att sova ut behöver jag nästan tolv timmar, det kan jag garantera.
Det är soligt ute, men himlen är inte helt molnfri. Man kanske ändå ska passa på medan solen är framme. De senaste dagarna har varit rätt trista, medan det tidigare var strålande fint. Kan det inte bli konstant sol ute någon gång? Skulle vara skönt med typ en vecka i sträck bara sol och 25 grader plus - minst.

Nåja. Det ser ut som att jag och mamma ska in till stan, men jag är osäker på vädret. Solen försvinner helatiden och jag vill gå runt i shorts. Kanske ska ha leggings under... men jag vet inte.
Har räknat ut priser till Gröna Lund, vi ska ju dit några i "gamla" klassen om någon vecka. Min nuvarande budget ligger på drygt 600 kronor, men det kostar 359 kronor totalt att komma in på Gröna Lund och för att kunna åka runt där. 70 kronor för inträde och 289 kronor för åkband. Det kanske inte är så jättefarligt ändå. Om man nu inte ska äta där inne och köpa en massa godis, gå på lotterier och sånt där. Chokladhjul till exempel. Det är kul, men svårt att vinna bra priser på. Som mest har jag vunnit 2000 g (2 kg) Marabou, högsta vinsten, och en 24-grammare, lägsta vinsten. Ingenting  däremellan. Hehe. Grymt.

Nej, ska ta och göra mig i ordning och sen åka in till stan. Jag hör av mig sen, har inte råd att mobilblogga...
2009-06-20
 23:59:42

Bloggtorka igen

Hallå igen. Nu har jag tomt på idéer... haha, det är så typiskt mig.
Kvällen har i alla fall spenderats hemma med pappa och mamma, vi såg bland annat Spanien-matchen som de vann (självklart), vilket gjorde att det blev deras femtonde raka seger. Kul!
Jag... har ingenting att säga. I'm so ashamed. Okej, kanske inte.
Hör av mig imorgon istället. Godnatt!
2009-06-20
 20:46:15

Awesome, dude

Brist på samtalsämnen nu... hehe. Mer musik åt folket!
Grabben i videoklippet är helt fantastisk. Började spela på detta annorlunda men häftiga sätt när han var bara 7-8 år gammal... nu är han tolv. Fortsätter han tills han blir äldre kan ingen slå honom!

Sungha Jung - Billie Jean (Cover)


2009-06-20
 18:12:15

Jag litar på dig (litar du på mig?)

Fortsätter lite på tankespåret, det verkar bubbla av tankar inom mig idag.
Så nu tänker jag ta upp ämnet tillit. Känsligt, ömtåligt, men ack så värt att upprätthålla. Det lönar sig ju för alla i längden.
Men ta inte det här fel nu. Lita endast på dem du känner att du kan lita på. Hamnar din tillit i fel händer kan vad som helst spillas ut till allmänheten och då lönar det sig verkligen inte för dig, kan jag säga.
Lita på de vänner som får dig att må bra och som själva ger sin tillit till dig.
Det handlar om att ge och ta, att lära sig de olika typerna och lära sig vilka man ska lita på och inte lita på.

För gör man fel kan det ibland gå så långt att det till slut är för sent för att göra någonting åt saken. Är man med i leken får man leken tåla, men hoppar man ur tids nog kan man rädda sitt skinn.
Alla gör vi misstaget att lita på fel personer någon gång i livet. Visst, vi har alla bitit i det sura äpplet och känt smaken, men nu är det dags att vi på allvar sätter ner foten och sparar vår tillit till folk vi vet att vi kan lita på. Vi förtjänar bättre.
Man kan bygga upp en tillit genom att lära känna en person, det vet ju alla. Men även om man känner personen (trodde man själv) och har gjort det ett tag och det fortfarande inte går att lita på honom/henne, konfrontera och fråga varför han är som han är eller varför han gör så. Det kan ge stora förändringar, man vet aldrig.

Det gäller vara klok i valet av person man ger sin tillit. Tillit är något som är så ömt att bara man gör ett litet felsteg, kan den rasera fortare än man hunnit bygga upp den.
2009-06-20
 15:02:59

Kent och fördomar

Kom hem strax efter halv två, det blev lite senare än jag faktiskt siktat på. Jag missade precis tåget som gick 12.29, så då tog jag tåget som gick en halvtimme senare istället. Lika bra, bättre det än att behöva stressa.
Så nu sitter jag alltså här, äter jordgubbar, bloggar och lyssnar på musik. Kent, närmare bestämt. Hur blev det så att jag helt plötsligt började lyssna på den grupp jag haft mest fördomar om? Det är väldigt skumt. Man ska inte döma hunden efter håren, antar jag. Det var nog det jag gjorde, utan att ens försöka bekanta mig med den och kunna se om mina fördomar stämde. Nej, det gjorde de inte. Bra texter och sköna melodier är någonting jag tidigare gått miste om här.

Fördomar har vi alla. Den som förnekar att han har fördomar är den med mest fördomar av oss alla. Saken är den att det är många som har fördomar som de själva inte ser som fördomar. Att en liten pojke på stan i trasiga kläder är fattig. Det behöver han inte vara, han kanske bara... brottats med en björn. Okej, dåligt exempel. Men vi säger att vi ser en snubbe på stan, kanske 16-17 år. Han har kolsvart hår, luggen hänger ner i ögonen, han har smink. Oh boy, where does this end?
I alla fall. Killen går runt med såna där hörlurar som alla går och köper nuförtiden. Ni vet säkert vilka jag menar. Det är såna där som går över huvudet och inte såna man stoppar in i öronen. Nu lät det bättre.
Killen har ett armband, ser nästan ut som ett svettband, på vilket det står "My Chemical Romance", svart och vit-randig tröja, svarta byxor som hänger lite, ett nitskärp sticker fram under tröjan.
Vad är han, skulle du säga? Rätt svar: emo.

Mina damer och herrar, här har vi ungdomars största fördom. Emo.
Bara för att man klär sig konstigt, sminkar sig konstigt eller lyssnar på sån där skrikig och arg musik behöver man inte vara emo. Emo-stilen är ungefär som motsvarigheten för rockare som lyssnar på rockmusik. Emos som lyssnar på emo.
Äsch! Han kanske bara gillar att klä sig sådär, den där killen. Frillan kanske var lite cool, tyckte han, och "My Chemical Romance" kanske inte är så pjåkiga ändå. Man vet aldrig förrän man faktiskt lärt känna killen som går där på gatan.
Man vet aldrig förrän man faktiskt har lyssnat på bandet man kallar för emo.


Fördomar och fördomar. Ni fattar väl vad jag menar nu ändå. Säg alltså inte att du inte har några fördomar, för det har faktiskt alla.
2009-06-20
 11:24:13

Bortskämd med för mycket sömn

Morsning.
Fredriks mamma väckte oss tio, vi somnade vid tre och fick... sju timmars sömn. Det borde vara mycket men för mig är det katastrofalt lite under ett sommarlov. Äsch, kanske lika bra att vara uppe nu. Ska hem snart i varje fall, de ska åka in till stan och äta på någon restaurang. Själv vet jag inte vad jag ska göra men det får vi väl se.

Jag har lust att åka någonstans, men vet inte vart och vill nog inte åka själv. Det har jag redan gjort några gånger nu och det är rätt trist. Buhu. Mitt liv är hemskt. (Ironi) Nåja, hör av mig sen, ha en bra dag!
2009-06-19
 23:24:09

Visättra, baby

Mors.
Sitter hemma hos Fredrik i Visättra... det blev lite veligt fram och tillbaka om jag skulle hit eller inte, då Fredrik drar på träning i två timmar imorgon, 10.00-12.00, och kommer hem cirka halv ett. Får sitta kvar här, kanske sova ut lite, och sen umgås lite med hans mamma, bror och mormor. Haha, det låter lite skumt men så får det väl bli.

Vi såg en skum film med Jack Nicholson på ettan nyss. Vad han än spelar i för film ser han alltid ut som en psykotisk mördare. Tänker nog på "The Shining" ("Heeeeeere's Johnny!" *krasch!*) ... hehe.
Nåja, ska väl hitta på något annat nu. I skrivande stund är klockan förresten 23:23, Armin. Bara så du vet.
Godnatt!
2009-06-19
 19:46:04

Upp och ner




Hmm. Ja det ser lite kul ut. Väldigt ojämn statistik, men det är ju kul att folk läser i varje fall.
Det ser inte ut att bli något av. Armin som ville detta från första början kan inte längre, Fredrik är inte så pepp på att åka från Flemingsberg bara för att se film och sedan hela vägen hem igen. Så jag blir ensam. Och då kommer mina föräldrar bli sura för att jag stack hem tidigare och bara satt hemma istället för att gå på bio som ju var planerna först... Nej, det blev inte så lyckat.
Får väl fixa det någon annan gång, och då planera bättre, vilket inte har varit vår starka sida de senaste gångerna.
2009-06-19
 17:57:12

Pärlor

Herregud. Jag ändrar min design jämt nuförtiden. Lägger till mer än jag ändrar kanske. Men det börjar se bra ut! Gillar flikmenyn precis under headern, det tog ett jävla bra tag att fixa in den men som jag skrev tidigare imorse vid fyratiden så går det om man vill, det har jag lärt mig. Hehe, kan vara bra att tänka så på gymnasiet också. Blev ju väldigt uppgiven många gånger under sista tiden i grundskolan, sa att jag inte kunde någonting och ja... hade jag vågat hade jag nog gett upp de saker jag haft motgångar med. Bort med matematiken i så fall. Hmm, kanske var lika bra att man inte gav upp det.

Ska försöka hitta någonting att äta här hemma, skulle kanske stannat där borta till efter middagen i alla fall... Men äh! Jag klarar mig så bra själv. :)
2009-06-19
 17:36:00

Rest in peace

Okej. Nu kommer det historiska.
En kategori försvinner.
Jag sa ju att Veckans låt inte skulle hålla länge. Jag lägger in låtar under kategorin Musik ♥ istället, det sparar plats också. Nu kommer en låt! Den är rätt härlig. Fick höra den via Matti en gång och sen dess har jag verkligen gillat den. Låttiteln är väldigt komplicerad. So be prepared.


ARCTIC MONKEYS - FLUORESCENT ADOLESCENT


2009-06-19
 16:40:09

Äntligen

Lyckades ta mig därifrån efter fyra timmar... som faktiskt kändes som en evighet. Alkohol överallt, folk som blev alltmer berusade för varje burk/flaska de lyckades tömma, skum musik och ännu läskigare människor. Rysningar. Lika bra att man tar sig därifrån innan man löper amok på plats... hehe.

Hörde något om eventuell bio ikväll... hur blir det med den? Det verkar inte vara många som ska med. Armin som föreslog det hela svarar inte heller i telefon. Fredrik vet inte om han vill slösa på hans pengar han ska köpa högtalare för. Jag är peppad, verkligen.
Nej, tänker dra ut dem ändå. Filmkväll hos mig funkar ju också. Jag har ju hela etagen för mig sjäv så varför inte. Hehe. Tro inte att det blir röjfest här inte, så kom inte förbi om festa är ditt syfte. Fått nog av alkoholmänniskor för idag, så jag står över.

Det pluppar mystiskt från badrummet. Låter nästan lite snuskigt. Ska kolla vad det är... beredd med slagträt ifall att det står någon jävla idiot där. Haha! Okej, låter mer som en film nu. Men lite läskigt är det.
2009-06-19
 10:28:43

Trött som f...

Gissa vem som blev väckt halv tio.
Jag!
... glad midsommar. Riktigt glad midsommar.
2009-06-19
 03:41:06

Jag kan om jag vill

Jag måste vara ganska grym på att lära mig när jag väl bestämt mig för att göra det. Ser ni någon skillnad på bloggen nu?
Yes! Fått till en liten presentation vid sidan av, lyckats få bort punktformen på länkarna och dessutom fixat till så att de länkar åt rätt saker. Det tog ett tag... hehe.

  • Kommentarsboxen är nu helt fixad och man kan nu se vad besökaren heter, vad hans/hennes blogg heter, plus tid och datum för skriven kommentar.
  • Presentation! Äntligen kan ni lära känna mig bättre... hehe.
  • Svart punktlinje runt menyn... lite småballt att testa bara.

Ja... Det går om man vill, det har jag lärt mig nu.
Det börjar ljusna ute... lyckades inte somna förut som ni kanske märkte. Så jag satte igång med att få i ordning på min design istället. Och det blev ju ganska bra, efter att ha googlat runt lite och pluggat in de olika koderna i stil- och kodmallen.

Nej, nu ska jag VERKLIGEN sova. Upp om cirka 5 timmar... Rädda mig från midsommarafton, någon.
Godnatt! (och nu menar jag det)
2009-06-18
 23:50:03

HJÄLP!

Okej nu är det allvarligt. Har alltid haft problem med min design men nu är det verkligen någonting som gått riktigt snett.
Ni vet menyn till höger där allting blivit i mindre textstorlek och i punktform? Jo... mer kommer därtill. När man klickar på nån länk där, vilken som helst, länkas man vidare till min presentation på publishme.se istället. Fattar ingenting! Åh... jag vet inte vad det är jag har gjort men en sak jag vet är att det är någonting jag inte kan fixa själv. Så det vore jättesnällt om någon kunde hjälpa mig. Har försökt nå killen som driver designadinblogg.se men det är omöjligt att få hjälp där då det är så många som vänder sig till honom och vill ha hjälp.

Snälla hör av er till mig. Puss och godnatt!
2009-06-18
 20:16:18

Midsommar?!

Vad är midsommar egentligen?
Det första man borde börja tänka på är väl dans kring midsommarstång, sång och umgänge.
Men det är inte vad som kommer upp i mitt huvud angående ämnet i fråga.
För mig verkar midsommar endast handla om sill och nubbe nuförtiden.
Fylla, äckelmänniskor och trista fester. I vanligtvis fint väder... nu verkar det bli dåligt väder, dåligt sällskap och sprit.
Usch, jag är så trött på såna här högtider.
2009-06-18
 18:09:24

Min älskling, my angel

Hej igen.
Klockan är en bit efter sex i skrivande stund och vädret utanför är förjävligt. Det har regnat under dagen och jag fascineras över att Jesper envisades med att stanna på Liseberg och spela fotboll (Fotbollsplanen Liseberg alltså. Inte nöjesparken.). Ska det här kallas sommarlov, fortfarande? Vet ni vad det känns som? Det känns som att det är höstlov. Det blåser, är rätt kallt och det regnar ute. Visserligen är det grönt och inte gult-orange-brunt ute som det är under höstlovet, men vädret i sig är detsamma som det brukar vara under hösten. Usch och fy. Själv fyller man ju år under början av hösten. Tacka för det.

Tänkte ägna min favoritlåt några rader. Jag sitter och lyssnar på den nu, och innan jag började lyssna på den kände jag mig rätt seg, deppig och trött. Men så fort jag tryckte på Play och hörde att det var just den här låten, kunde jag inte låta bi att känna mig lite gladare. Låten jag babblar om är fortfarande Flipsyde - Angel, som ni kan lyssna på här. Åh, ni anar inte hur glad jag blir när jag hör låten. Jag kan lyssna på den hur många gånger som helst utan att tröttna. Det kan man se på mitt iTunes där antal spelningar just nu ligger på 51. Notera att jag haft datorn och biblioteket i ett drygt halvår och att man faktiskt inte brukar lyssna klart på låtarna oftast, då man byter mitt i. Och en spelning räknas bara när man lyssnat från början till slut. Den ligger med andra ord etta på Mest Spelade. Hehe. I'm in love.

Nåja. Det blev inte så få rader, men äsch. Kom på att jag inte lagt upp mycket bilder på sistone, här slänger vi upp en. Hörs senare!





... till någon som borde komma hem nu. Jag saknar dig, syster!
2009-06-18
 14:54:58

Skönheterna och odjuren

Skönhet.
Vad tänker du när jag säger så? Jag slår vad om att 95% tänker på yttre skönhet. En fin liten näsa. Fylliga läppar. Vackra ögon, stora bröst, vältränad... Ni vet vad jag menar. Men varför snackas det så lite om "the inner beauty"? För tänk på dem som kanske inte är så vackra på utsidan. Man borde väl kunna ge även dem en chans för att se om de kanske har en vacker insida.

För vem är man helst tillsammans med? En ful men riktigt snäll och omtänksam, eller en snygg, dum och självisk? Okej, kanske en dum fråga när det finns folk som skulle svara det sistnämnda... ganska dumt svar enligt mig, men det finns ju alltid någon. Någon som inte väljer att försöka se den inre skönheten hos den med mindre yttre skönhet.

Man kommer inte långt om man endast är snygg, och i bagaget har egoism och otrevligt beteende. Man kommer längre om man kanske ändå inte är snygg, men är trevlig, social och omtänksam.

Eller hur?
2009-06-18
 13:18:59

Trist väder igen

Hej hopp!
I natt somnade jag... okej, i morse somnade jag vid fyra. Kunde inte slita mig ifrån The Sims 3... men det är lugnt, för vi har ju ändå sommarlov. Mina föräldrar insisterar dock på att jag inte ska sova bort hela lovet, men det är ingen risk, hehe.

Jag förstår inte vad det är som händer med internetuppkopplingen här hemma. Ena stunden funkar den prima, nästa är den helt borta och allt man skrivit i blogginlägget (som kan vara långt ibland, väldigt långt) försvinner.
Och vad hände med solen?! Två dagar i rad var det fint väder. Och det är så ironiskt, för igår kväll pratade jag med Jesper, han sa att vi kanske åker till Italien i sommar. Och då svarade jag: "Om det är såhär fint väder hemma i Sverige har jag inget emot att stanna hemma." KAN VI ÅKA TILL ITALIEN NU?!

Hm. Så jag antar att man inte kan ta en fin kvällspromenad ikväll. Nåja, filmkväll duger lika bra. Eller hur, Sandra? ;)
Troligtvis ser vi Eva & Adam-filmen som jag laddade ner sist men som vi inte hann se för att det tog så lång tid. Nu SKA vi hinna se den. För nu har jag den i säkert förvar på datorn. Tur det.
Precis ätit lunch också... funderar på vad jag ska göra idag. Igår tog jag mig faktiskt en tur med bussen och tuben (tunnelbanan), åkte en bit tills pappa sa att vi skulle äta, då åkte jag hem. Jag vet inte men det kanske blir något liknande idag om jag inte hittar på något bättre. Ha en bra dag!
2009-06-17
 21:01:37

Bakom flötet

Hej hopp.
Såg precis "The Simpsons" och "Family Guy", härlig tv-kväll. Missade tyvärr "Desperate Housewives"-avsnittet igår kväll och veckan innan det... Surt. Jag får fråga runt lite vad som hänt, det går inte att hitta avsnitten på nätet, åtminstone orkade jag inte leta så länge. Haha.
Lite synd dock att de inte visar fler nya avsnitt av både "Family Guy" och "The Simpsons", det verkade vara en kort period bara... Besviket.
Nu går "Matrix" på sexan. Är det bara jag som inte har sett någon av dem? Är faktiskt inte så intresserad av science-fiction-filmer/serier, så det kanske är därför.
2009-06-17
 19:33:25

Smärta

Det är läskigt, för när jag rör mig och när jag andas har jag ont på höger sida av bröstkorgen, eller precis under nyckelbenet. Jag fattar inte vad det är för något... det är lite läskigt faktiskt. Hoppas det går över till imorgon. Troligtvis har jag sovit konstigt i natt igen, och förhoppningsvis går det över imorgon.
Haha, när jag står upp och andas böjer jag mig framåt automatiskt som om jag skulle buga. Så ont gör det.
2009-06-17
 18:37:36

Videobloggaren Nathalie?

Bloggen verkar för i övrigt rulla igång som vanligt nu. Skönt. Jag vågar inte riktigt skriva långa inlägg nu, av rädsla för att de försvinner. Kanske kan kopiera texten istället och spara till en annan gång... men det blir ju lite fel beroende på vad man skriver om, hehe.
Varje gång jag försökt skriva om videobloggande försvinner inlägget. Nej, inte att lägga upp ett videoinlägg, utan jag skriver om videobloggande. Undrar hur det skulle se ut om jag videobloggade. "Hej. Ska träffa lite folk idag. Det blir väl det gamla vanliga gänget. Solen skiner. Jag är glad. Ha en bra dag." Nja, inte så poppis kanske.
Jämför texten ovan, låtsas att jag nu hade ett videoinlägg uppe, jämför detta med typ Kissie eller Paulina Danielsson (fröken fjortis som kallar sig Paow... när ska hon växa upp?). Jag lär nog inte säga "eh" lika mycket som dem, lär vara lite mer seriös och ändå... definitivt mycket tråkigare. Min vardag är inte så kul. Roligare under sommarloven. Nej, videobloggandet ligger fortfarande i min Kanske-mapp.
2009-06-17
 18:29:05

Skynda & fynda

Wohoooo! Hela veckan ut kan man köpa en Pepsi på en och en halv liter för fem kronor exkl. pant på Vivo i Örby. Är det inte underbart? Man köper fem stycken Pepsi för 25 kr nu, när de vanligtvis kostar 22-23 kr styck. Heaven is a place on earth called Vivo this week.
2009-06-17
 15:04:36

Test

Testar lite försiktigt med att publicera ett inlägg... Hallå?
2009-06-17
 12:31:08

Jag blir galen

Damp. Mina inlägg försvinner!!!
2009-06-17
 00:48:25

Återigen en trevlig kväll

Hej. Det är lite strul med bilduppladdningen, så den enda bilden jag tog ikväll får utebli. Däremot kan jag berätta vad som hänt.
Vi träffades vid Liseberg runt åtta, satte oss och snackade, åt chips och godis. Sen när det väl började bli kallt körde vi lite fotboll, Armin och Fredrik kom ett tag senare än oss andra (cirka en och en halv timme men äh), sen gick vi runt lite och kollade plats att se film på. Det slutade med att vi hamnade hos Fredrik, men jag och Lukas hann se början av filmen, sen var vi tvugna att ta bussen hem. Kom hem vid tolv ungefär, ganska skönt ändå.

Nej, skriver mer snart, ska ringa Sandra och snacka lite.
2009-06-16
 18:50:26

Major confusion

Helt plötsligt nu fick jag veta om en utekväll med "gamla" klassen, träffas och grilla vid Lisebergs bollplan vid sjutiden och sen blir det eventuellt film hemma hos någon. Och hur ska jag hinna till Liseberg vid sju om jag måste äta innan? Det funkar inte. Jag har inte råd att grilla något så då måste jag äta hemma. Onödigt att köpa med sig något när man ändå kan äta gratis hemma också. Det blev som sist, hastigt och lustigt, inte så välplanerat. Men det blir väl ändå en trevlig kväll får vi hoppas på. Det är dessutom bättre väder, så det kan man inte klaga på!
Nåja, hör av mig senare. Ha en fin kväll!
2009-06-16
 18:08:52

Jag är stolt över mig själv (just nu)

Åh, har jag inte världens snyggaste rubriksbakgrund just nu?
Jag är stolt över mig själv. Börjar få lite pejl på hur allt funkar i designläget. So far so good.
Vet inte om det är något mer jag vågar försöka ändra på... bland annat behöver jag få bort de där satans punktformerna i menyn till höger, vill också kunna lägga till en ruta som många har, en slags "presentationsruta"... hur gör man?
Än är vägen lång till att fatta ordentligt hur man gör det här. Men med lite hjälp skulle det nog funka. Hör av er till mig om ni kan hjälpa mig med ovanstående önskemål! Puss på er.
2009-06-16
 16:03:27

Uttråkad

Usch vad tråkigt jag har.
2009-06-16
 15:07:05

Jävla Spotify...

Hallå där!
Nu är det äntligen sol ute, och tro mig - jag har varit ute.
Emilie ringde och väckte mig halv elva, då kom hon hit och så åt vi frukost och solade på balkongen, det var skönt. Sen tog vi oss ut i parken och solade istället, för att kunna sola både rygg och mage på ett bekvämt sätt. Det var inte så skönt att försöka sola rygg på balkongen när man sitter i en stol som inte är byggd för att man ska kunna sola i den.

Sen skulle hon i varje fall träffa Patrik och nu är jag själv. Jag har ångest, jag vill ut! Men jag har ingen att träffa heller. Alla är ju bortresta, så vad ska man göra åt saken. Äsch, kan lika gärna ta mig ut själv, det kan vara skönt. Vet dock inte vart jag ska. Men med mitt sommarlovskort är allt möjligt.

Och förresten, är inte Spotify lite sega med att skicka inbjudningskoder? Jag skrev upp mig på listan för en månad sen och det kommer ingen.
Nej, jag har inte Spotify. Tänkte testa det och se vad det är och hur det funkar nu, men jag börjar redan tröttna. Blah, kan man inte bara skaffa sig ett konto? Det låter så snofsigt med inbjudningskoder och grejer. Dessutom tar det längre tid.
What's the point?
2009-06-16
 02:18:13

:$

Ojdå. Glömde säga godnatt. Hehe.

Godnatt!
2009-06-15
 22:11:57

Behandla andra som du själv vill bli behandlad

Varför ska man alltid nedvärdera asiater?
Är vi så mycket sämre än svenskar, amerikanare eller andra?
"Jag ser ut som en jävla kines." Det är nog det värsta jag hört.
"Jag ser ut som en jävla svenne." Känn på den du.
2009-06-15
 18:27:04

Urk

Jag har egentligen ingen lust att blogga, men jag gör det ändå.
Gah, kan det inte bli sol ute? Jag vill ut. Det var svinkallt ute idag... jag och Fredrik gick till Pizza House och åt lunch, det var en pina att gå dit trots att det ligger knappt hundra meter hemifrån.

Det är så konstigt, ibland kan jag vara helt pigg och glad, och sen i nästa sekund är jag som uttömd på energi. Död, tyst, slapp och typ deprimerad.
Jag känner mig så just nu och jag lider av det. Varför händer det så ofta? Jag orkar inte.
2009-06-15
 14:33:02

15/6

Vaknade efter elva idag, det är ett mirakel. Och det sjuka är att jag bara sovit i sju timmar. You get the picture. Jag somnade vid fyra ungefär, efter att ha legat och chattat med Fredrik och spelat Bloons Tower Defense 3 - i fem timmar! Tiden flyger när man har roligt. Hehe.
Så jag är vaken nu i alla fall. Råkade väcka Fredrik nyss men nu är det väl dags att han pallar sig upp och tar sig hit. Vädret är väl lite bättre än igår, fortfarande inte bra, men det kommer väl snart hoppas vi.
Nu är Fredrik här så jag ska väl vara lite social. Hörs senare!
2009-06-14
 23:27:53

Uppskjutna planer

Tjena. Tänkte skriva lite snabbt innan jag lägger mig.
Det blir nog inte till att sova lika länge som imorse, haha. Ni vet ju själva när jag gick upp... "The Geek Radar" borde man kalla mig. Eller något liknande.
Imorgon hoppas jag på lite bättre väder. Åh, jag har verkligen lust att bussluffa, men Fredrik vill inte. Så jag får göra det en annan dag, jag har hela lovet på mig! :)

Nåja. Det blev inte så kort som mina kvällsinlägg brukar bli. Jag gör framsteg, för första gången på något år. Haha.
Hör av mig imorgon, sov gott!
2009-06-14
 21:40:23

Så går det när man har tråkigt




... ja, så går det ibland.
2009-06-14
 21:01:49

HTML-djungel

Herrejävlar. Jag måste bara fråga hur alla designnissar lyckas hålla reda på alla koder och grejer när man gör om bloggdesignen. Nu är det så att min nya design blev lite skum. Ni ser i menyn på sidan att textstorleken är minimal och att allting hamnat i punktform. Det skulle jag mer än gärna ta emot hjälp om, så om du vet hur man gör är det bara att kontakta mig. I'm in desperate need for help!

Vad sägs om designen hittills då? ;)
2009-06-14
 17:53:59

Failure

... inte.

Jag hann åka till Högdalen då Fredrik räddade mig från bussluffandet och erbjöd mig att komma över. Så sen jag kom hit för nästan två timmar sen har vi spelat en massa kort och sett på "The Boondocks". Någon dag har jag bestämt att jag ska åka längre. Definitivt!
Hör av mig när jag är hemma och har ätit, ha det!
2009-06-14
 15:03:33

Bussluffar!

Jag åker med bussen som går 15.28 utanför mig till Farsta Centrum, sen åker jag med Liljeholmenbussen hela vägen till Liljeholmen. Och sen hemåt. Om jag inte orkar ta tunnelbanan någonstans, men det får vi se. Vädret inbjuder ju inte för någon promenad ute i alla fall, så det kanske blir så att jag tar mig hem sen. Men vad ska jag göra idag egentligen? När jag kommer hem är klockan säkert efter fem i och för sig... så det blir väl mest till att äta middag och sen kanske se film eller "The OC".

Gosh, I'm so lonely that it scares me.
Ha en bra dag!
2009-06-14
 14:08:57

Geekradar

Jag måste ha någon geekradar inom mig. Jag vaknade och kollade på klockan. Vet ni vad den visar?
13:37.

Idag tänkte jag bussluffa! Haha. Är det någon som är med mig?! Jag har verkligen tråkigt, och tänker utnyttja mitt busskort till max, så då tar jag bussen och åker runt hela Stockholm. I regnet. Haha! Jag är allt bra skum ibland.
Hör av mig efter lunch och så, sen får jag se om mina skumma planer sätts i verket.
2009-06-13
 23:13:41

öh

Hej. Jag orkar inte skriva mer idag. Hoppas ni hade en fin dag trots vädret. Ciao!
2009-06-13
 20:38:25

With or without you

Hela världen ligger framför mina fötter.
Men jag vågar inte ta ett steg utan dig.

Hela världen väntar på mig.
Men jag går ingenstans utan dig.

Hela världen ler mot mig.
Men jag kan inte vara glad utan dig.

Hela världen håller andan.
Och jag bara väntar på dig.
2009-06-13
 18:48:05

13/6

Usch jag har så tråkigt. Lika bra att man gör en sån här då.

KÄRLEK...

1. Är du singel nu? Köttbullar är också gott
2. Föredrar du långa förhållanden istället för korta? Långa
3. Är du redo o satsa på ett seriöst förhållande nu? Beror på med vem
4. När hade du sex senast? He he.
5. Har du kört oskyddat nån gång? Ja
7. Har du dumpat någon och sedan ångrat dig? Det har jag nog
8. Har du någon gång varit riktigt svartsjuk? Jo då
9. Har du hållt på med någon för att göra någon annan svartsjuk? Nä inte riktigt
10. Haft sex på fyllan? -.-
11. Sagt jag älskar dig till någon utan att mena det? Nej
12. Sagt jag älskar dig till någon och verkligen menat det? Ja
13. Sparat något från ett gammalt förhållande? Jag sparar allt
14. Somnat gråtande pga kärleken? Jaaaaaaaaaaaaaaa
15. Varit otrogen? Käften
16. Ångrade du dig? Men ja!...
17. Hur länge har du varit tillsammans med någon som längst? Totalt tre år
18. Har du någonsinn varit kär? Skulle jag svara nej på den frågan?
19. Har någon du varit tillsammans med ljugit för dig? Ja


VÄNSKAP

21. Har du nån bästa vän? Ja
22. Är du ofta med dina vänner? Ja (nej jag sitter ensam och glor in i väggen)
23. Vad brukar ni hitta på? Vi brukar kidnappa små apor och klä dem i läderjackor och -byxor
24. Bästa minnet med nån vän? Orkar inte välja, det finns många med andra ord
25. Säg namnen på några riktigt bra vänner? Men lägg av
26. Kan du vara dig själv med dina kompisar? Självklart
27. Har du hatat din bästa vän? Aldrig
28. Litar du på din bästa vän? Annars hade hon inte varit min bästa vän, idiot
29. Har någon av dina närmaste vänner någonsin svikit dig? Ja...
30. Har någon av dina närmaste vänner fått dig att gråta? Många gånger av glädje, men också åt det negativa hållet
31. Vart bor din bästa vän? På gatan i en kartong
32. Snackar du och dina vänner mycket skit om andra? Mycket skvaller, minimalt med skitsnack
33. Har du ljugit för någon kompis någongång? Småsaker, aldrig något stort
34. Har någon kompis ljugit för dig någongång? Ja
35. Ljuger du för dina vänner ofta? Nej
36. Vilken kompis var du senast med? Det var många det
37. Har du många kompisar i din klass? Har slutat nian nu men i den förra klassen var jag väl kompis med nästan alla
38. Vilka/Vem är du mest med i din klass på skolan? Lisa, Fredrik, Johan m.m.
39. Två stycken vänner som du känt sen du var liten? Sen dagis så Malena, Sarah och en massa andra

SISTA SOM...

40. Du fick en puss av? :)
41. Sov med dig i samma säng? Jesper
42. Du delade ett riktigt skratt med? Samma där
43. Du gick på bio med? Fredrik
44. Du höll i handen? :)
45. Du gick på stan med? Familjen
46. Delade en pizza med dig? Fredrik
47. Du ringde? Jesper
48. Skickade ett sms till dig? Fredrik
49. Du kramade? Lillebror
50. Gjorde dig lite besviken? Vet inte
51. Gjorde dig mycket besviken? Skjut dig själv
52. Du skrev med på msn? Johan H
53. Du snackade skit om? Dig
54. Du åkte bil med? Fredrik, hans pappa och bror
55. Gav dig en komplimang? Piss off, jag vet inte
56. Du kollade på film med? Pappa och Jesper
57. Du åt med på resturang? Fredrik
58. Betalade något åt dig? Minns inte
59. Grät inför dig? Ingen aning
2009-06-13
 17:26:13

This time

What am I?
What are you?
What are we?

What are you waiting for?
What's taking you so long?
What do you feel?

What are you thinking?
When is it going to happen?
Is it ever going to happen?

What are you waiting for?
What's taking you so long?
What do you feel?
Do you feel anything at all?
2009-06-13
 16:47:06

Mina älsklingar

Ååååååååååååååååååååååh herre gud! Jag vill verkligen ha den här datorn och tillbehören!









Jag blir tokig varje gång jag ser den här datorn. Jag vill ha den! Men den kostar ca 12.000 kronor, och med alla tillbehör landar det på närmare 13.000! VARFÖR SKA ALLT VACKERT VARA SÅ DYRT?
2009-06-13
 15:26:03

Hahahahahaha

Det är en kille på Facebook som skriver en massa grejer till mig. Vet inte hur jag ska reagera riktigt.

"I was just wondering if you could take off your clothes."
"No, why?"
"Because I want to know where angels hide their wings."


Sånt händer inte ofta, jag blir faktiskt glad när det väl händer. Men man vet inte riktigt vad man ska svara ibland... haha. Speciellt när det går överstyr, och när man får veta mer saker om personen som skriver.

"I think I'm already falling in love with you. I can't stop thinking about you."
Notera att det här är en helt främmande man på 21 år. Och det ironiska är att det på hans profil står att han är i ett förhållande. Gift, snarare, om man kollar igenom hans foton, där hittar jag en bild på en tjej och bilden heter "My beautiful wife". Är han trött på henne, eller vadå? Haha! Förvirrande.
2009-06-13
 15:15:16

Varför snoka när man kan fråga?

Hej. Tänkte dra till Farsta idag men just nu när jag ser ut genom fönstret har jag inte någon vidare lust. Usch.
Dagen spenderas hemma med lillebror, vi ska i alla fall vara miljövänliga idag och panta burkar och flaskor. Sen köper vi godis för pengarna. Haha!

Jag läser igenom avdelningen Wendela på Aftonbladets hemsida just nu och fastnade för en artikel där man uppmuntrar föräldrar till att snoka igenom sina barns liv på nätet. Bli vän med dem på Facebook, Bilddagboken, Lunarstorm, Playahead, you name it. Vart som helst, bara de får ha 100% koll. Är det verkligen rätt? Nej.
Vad är det med er? Skärp till er lite! Räcker det inte med att man får veta det mesta genom skolan och snack hemma? Måste föräldrar ha koll även på nätet?

Lycka till med att försöka bli kompis med din son/dotter på dessa communitys. Om det nu blir så, är det inte heller säkert Det finns även en funktion som heter blockera. Din son/dotter kanske lägger till dig som vän på någon av dessa communitys som han/hon är medlem på. Men sen kanske han/hon ångrar sig och blockerar dig. Då kan du inget göra. Alla dessa ovan nämnda communitys har denna funktion för användarnas egen säkerhet.

Det räcker med att fråga sitt barn istället för att snoka och leta efter något man är orolig över. Frågar man kan man bygga upp en tillit, snokar man så drar man ner den alldeles själv. Så tänk efter lite.
2009-06-12
 23:31:38

Godnatt!

Tror inte jag orkar skriva någonting mer ikväll, men jag hör av mig imorrn då det är lördag!
Förresten cirkulerade det ett obehagligt rykte här i Örby fram tills nyligen, som inte alls var sant utan bara överdrivet några hundra gånger. Förstår inte varför folk älskar att livnära sig på att överdriva saker. Pathetic.

I alla fall. Godnatt!
2009-06-12
 22:00:07

Woho

I nya amerikanska filmen "Taken" spelas låten "Tick Tick Boom" av The Hives. Ballt.
2009-06-12
 19:16:19

Veckans låt, v. 24!

Wohoo, fredag! Som alltid betyder det veckans låt som jag ska lägga upp då, men ibland hinner jag inte och så kommer den upp dagen efter istället. Men nu har jag tid. Så nu kommer veckans låt.
Kom på nu att jag haft detta något flummiga koncept i tio veckor. Vet inte ens om jag kommer ha kvar det länge till men vi får se.
Jag vet en tjej som kommer hånflina och säga att jag fick den här låten från Twilight-filmen bara för att filmen var bra. Nej, Lisa, filmen var skum. Men låten är skön. Puss på dig ändå!

Muse - Supermassive Black Hole



2009-06-12
 19:02:18

Taskigt

Tjena tjena, nu är jag hemma igen. Egentligen skulle jag ha ätit middag hos Fredrik men jag fick så dåligt samvete över att brorsan satt hemma själv så jag skyndade hem. Vad hittar jag då? Ett tomt hus, minsann. Han var tydligen inte så ensam. Och jag som kunde fått tacos ikväll igen. Livet är hårt, sa bonden. Grymt, sa grisen.

Vi såg på teve hela dagen. Smallville, The Simpsons, Family Guy och den utomordentligt tråkiga serien Just Shoot Me. Varför ser man ens på den serien som inte ens har roliga skämt? Jag fattar inte det själv.
Den serien och Våra värsta år, de två serierna kan man lika gärna sluta sända för det är inte många som gillar dem. Sen störde Fredriks brorsa oss och ville ut och köra basket i regnet. Idiot. Vad förväntar han sig för svar egentligen? IQ fiskpinne.
2009-06-12
 11:17:29

Nya tankebanor

God morgon! Egentligen vaknade jag vid halv tio, men jag har legat och lyssnat på musik och spelat det beroendeframkallande spelet The Sims 3 ett tag, så därav inget blogginlägg förrän nu.

Jag har förstört mina drömmar med ännu en fundering. Tänk om jag kanske skulle ta och bli jurist? Jag älskar ju själva grejen med "vad är rätt och fel", så det vore någonting för mig. Kanske jobbar som advokat och på min fritid skriver jag böcker som blir världskända och sålda i miljontals exemplar... Haha, usch vad jag svamlar. Men det vore något. Men jag tänker fortfarande gå min linje sam/media på gymnasiet och inte ändra mig i något. Det kan ju faktiskt ändå bli så att man hamnar inom juridik när man blir äldre. Läste om en tjej som gick naturlinje på gymnasiet och ändå blev journalist/krönikör. Så varför inte?

Ska ner och äta lunch nu, sen drar jag till Fredrik. Jag hör av mig senare. Ha en bra dag!
2009-06-11
 23:59:29

Torsdagskväll

Tänkte avsluta kvällen med detta inlägg. Jag såg precis klart ett väldigt bra avsnitt av "Sex and the City", där det händer ganska mycket, bland annat att Samantha får reda på att hon har bröstcancer och Miranda gifter sig med Steve. Det närmar sig slutet för serien nu som sänds för miljonte gången på TV3. Sen följde ju filmen. Det kommer en uppföljare också, det har jag säkert nämnt här i bloggen. Jag vet inte om det lär bli en sån höjdare med tanke på att alla personer praktiskt taget redan stadgat sig och skaffat familj, förutom Samantha. Är det henne hela filmen kommer att handla om, istället för Carrie som nu har gift sig och glömt allt vad "Sex and the City"-grejen egentligen handlar om? Mja, känner beslutsångest. Jag vill se filmen, men ändå inte. Jobbigt.

Hoppas ni hade en fin dag, vi hörs imorgon!
2009-06-11
 21:09:49

Dagens i-landsproblem

Grejen med att ladda in bilder på bloggen för mig är något jag helst skulle sluppit om jag hade chansen. Men en blogg är roligare med bild och video, så det får man väl ge till folket.
Hela proceduren jag måste gå igenom när jag ska ladda in bilder (från mobilen nio gånger av tio) är en pina. Usch och fy.

1. Hitta mappen med bilderna på telefonen.
2. Hitta rätt bild, kan ta ett tag att ladda också, eftersom jag har ca 250 bilder i Kameraalbum.
3. Printa bilden.
4. Klistra in i Paint.
5. Redigera.
6. Spara i min mapp.
7. Hitta bilden i mappen.
8. Ladda upp i bloggen.
9. Skapa nytt inlägg, skriv text.
10. Välj plats åt bilden.
11. Klistra in bilden/BILDERNA...
12. Avsluta inlägget.

Jag kan alltså inte påstå att jag har någon vidare ork ibland, därför blir det väldigt lite bilder ibland, och många gånger när jag har både tid och lust kommer det för mycket bilder.
Så hemskt är mitt liv.





Bara för att folk älskar bilder, haha!
2009-06-11
 20:51:25

FINT VÄDER IMORGON ELLER?!

God kväll!
Sitter och äter krokantglass med familjen, vi har precis ätit och nu ser vi på "Cold Case" på Kanal 9.
Vädret klarnade upp rejält under kvällen, det ser ut att hålla i sig till morgondagen så då hittar jag och Fredrik på något ute i solen. Vad skönt att det äntligen börjar se bra ut, nu när man faktiskt har sommarlov. Hoppas att det håller i sig också. Jag är så trött på regn, blåst och kyla nu, det börjar bli dags för värme konstant i några veckor nu.

För visst längtar man till de dagarna då man kan ligga och såsa på stranden med solbrillor, bikini, en glass och musik?
Jämför, att gå ute i blåst och regn, med att ligga ute i solen och bränna på. Vilket är egentligen bäst?
2009-06-11
 16:11:23

11/6-2009

Hej hopp!
Nej jag vaknade inte nyss. Jag vaknade vid tolv, men min dator har varit ockuperad sen lunch. Idag blir det nog mest till att sitta hemma för mig. Jesper ska på träning nu så jag sitter inne själv.
Usch, jag är så seg idag! Känner inte för att göra något, men ändå gör jag det. Bara för att jag ska piggna till lite.
Korten kom inte idag, som ni kanske förstod. Annars hade jag inte varit hemma nu. Då hade jag tagit mig någonstans, vart som helst, bara någonstans utomhus. Jag älskar att ha busskort. Slippa köpa en bussremsa för 110 kr i veckan, och bara ha ett och samma busskort i någon månad. Skönt.

Nåja, ska försöka hitta på något, man kommer nog ingenstans om man bara sitter här hela dagen. Ha det så bra!
2009-06-11
 00:46:30

Detta lär väl bli en vana nu

Jag kan fortfarande inte fatta att jag sitter uppe en onsdagskväll/torsdagsnatt och bloggar, klockan är snart ett! Men det är ju lov nu och det blir väl en vana att göra såhär. Haha.
Imorrn kanske sommarkorten kommer till mig och Jesper, så då kan vi åka till Farsta eller något. Om inte hoppas vi att vädret är dåligt så man har en ursäkt att sitta inne och se på film.

Hör av mig imorgon när jag fått sova ut och så, sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Sov gott!
2009-06-10
 22:14:48

Snacka om att behöva sova

Det här är lite läskigt. Jag somnade direkt efter första halvlek av matchen mellan Sverige och Malta. Sen vaknade jag upp för en kvart sen och mamma berättade då att Sverige vann med 4-0 och det kändes verkligen som jag varit borta i sju år.
Jag kände mig lite som Izzie i "Grey's Anatomy" som fick världens minnesförlust nu i kvällens avsnitt och glömde bort allt inom fem minuter. Usch.
2009-06-10
 19:21:38

!

Varför kan man aldrig bli accepterad för de val man gör i livet?
För de saker man kämpat för och lyckats genomföra?
Varför får man skit och förolämpningar för något man inte kan göra något åt?
När man gjort sitt bästa kan man inte göra bättre, trots att det är så, fortsätter folk tjata.
Ingen är perfekt, och ingen kan bli perfekt, hur pressad man än blir till att försöka.
Det handlar om att acceptera varandras brister och inte bara acceptera, utan lära sig leva med dem.
2009-06-10
 16:08:04

Bilder från gårdagskvällen!

Hej! Kom hem för en timme sen ungefär, jag verkligen led när jag skulle hem i det här vädret. Men det får man ta. Imorrn får jag sommarkort i varje fall, så då kan jag ta bussen vart som helst. Fan vad skönt.
Nåja, lovade ju faktiskt att lägga upp lite bilder från gårdagskvällen. Så här kommer de.




Vi satt vid en grillplats utanför Johnson och det var planerat att vi skulle grilla hamburgare och senare marshmallows, men eftersom ingen hade tändvätska blev det inte av, utan vi satt mest och snackade och hade kul. Ovanför ser ni Rebecka, Linnéa, Lukas och Johan.




Vissa hittade nya talanger, däribland Niklas.




Medans vissa bara njöt av sällskapet.




Här är alla förutom mig och Sanna som kom senare. Jag hade en riktigt trevlig kväll tillsammans med er, och jag hoppas att vi gör om det här snart igen för det sista jag vill är att vi tappar kontakten. En minnesvärd kväll, tack!
2009-06-10
 11:21:56

Trevlig tisdagskväll

Tjena mors. Sov hos Fredrik så jag har inte kunnat lägga upp några bilder från gårdagens mycket lyckade kväll. Vi (jag, Fredrik, Johnson, Lisa som kom senare, Johan, Emelie, Antonia, Annita, Zahira, Niklas, Louise, Lukas, Armin och Rebecka) träffades först vid Liseberg som planerat, senare drog vi till grillplatsen utanför Johnson och det var menat att vi skulle grilla hamburgare och marshmallows men eftersom vi inte hade tändvätska och tändpappret brann upp fort så att kolen inte hann börja glöda, blev det inte mycket av med det. Så vi satt kvar där ett tag och snackade, tills det började bli lite småkyligt. Vi drog in till Linnéa och körde charader, jättekul. Sen kom Sanna som Johan mötte upp och till en början ville hon inte vara med i våra lite smått barnsliga lekar, men sen gav hon med sig mot slutet.

Vid ett skulle Lukas ta bussen hemåt så då drog Sanna och Johan med honom. Jag, Fredrik och Johnson gick tillsammans senare från Linnéa och sen drog vi, jag och Fredrik, hem till honom och somnade kort därpå.
Snart ska vi till grillen och äta lunch, jag bjuder honom som en lite försenad födelsedagspresent.
Lägger upp bilder och så lite senare, ha en bra dag!
2009-06-09
 17:02:11

Osäkert

Hej igen. Det är dags att dra snart, Fredrik och hans pappa är på väg hit för att hämta mig så jag åker med dem till Marianne i Flemingsberg och fikar snart. Sen ikväll är det fortfarande väldigt osäkert vart alla ska ses. Sju är tidpunkten, men platsen är fortfarande inte bestämd. Väldigt konstigt. Det är många som funderar på att hoppa av nu...

Jag är faktiskt inte heller sugen på att bara sitta ute ikväll och göra ingenting. Känns rätt meningslöst, trots att det är Fredriks födelsedag och allt, man kunde åtminstone ha hittat någonstans man kunde vara inomhus. Verkar bli ett litet fiasko.
Hör av mig ikväll, ha det!
2009-06-09
 15:05:30

Grundskolan är över

Fy satan vilken jobbig skolavslutning! Aldrig varit så ledsen över att behöva skiljas från min klass, men det kan nog bero på att den klassen i Sjöängen var så mycket bättre än den tidigare i Örby, man hade mer sammanhållning här. Jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag kommer att sakna allihopa.




Såhär såg jag ut idag!
Klänning, Sisters (jag vet att Sofia hade en likadan på sig idag!).
Tights, Gina Tricot.
Kofta, privat
Väska, Italien

Till det skulle jag ha mina asballa rosa kilklackar, men jag orkade inte, så jag tråkade ihop det med ett par vita Puma-skor istället, så att man pallar gå någonstans.

Rektorn höll tal, två killar i åttan stod och rappade två låtar (jag led!), kören sjöng, Sara sjöng "Wonderwall" och ett antal andra nummer genomfördes. Fick ett kort på dessa två härliga lärare jag kommer att sakna.




Janne och Martin har definitivt två av de mycket få bra lärare jag någonsin haft. Kommer att sakna er massor!

Efter den olidligt långa skolavslutningen ute på skolgården som började strax efter elva och slutade vid halv ett (!) gick vi upp i klassrummet och hade vår egna lilla skolavslutning.




... där Rebecka och Ludde höll ett mycket fint tal till klassen och om hur tiden varit under alla deras tio år i Sjöängsskolan. Själv gick man ju "bara" där i tre år, så jag har inte upplevt lika mycket.
Vi fick tårta och dricka i klassrummet, det var mycket trevligt fram tills Janne och Britt höll sina tal och alla började gråta. Åh, varför ska man bli en sån lipsill just , när man lyckats hålla sig genom hela skolavslutningen annars?





Lisa och Emelie lyckades hålla tårarna borta ungefär lika länge som jag, hittills ser de ju lika glada och söta ut som alltid!





Sen har vi till sist Armin och Johan i bakgrunden, precis som man alltid kommer att minnas dem; Armin som är lite småknasig av sig, och Johan med mobiltelefonen i högsta hugg! ;) Två grabbar jag kommer sakna lite extra mycket.
Där var de bilderna jag orkar lägga upp nu. Ska fixa mig lite och försöka se lite fräsch ut, torka bort mascaran i ansiktet. Senare ikväll åker jag hem till Fredrik för fika med hans familj, eftersom han som sagt fyller år idag blir det lite extra firande. Sen drar vi ut och träffar lite vänner ur den nu gamla klassen (vad konstigt det kommer kännas att säga så!) och bara umgås lite. Man får verkligen hålla kontakten nu när man inte går i samma klass längre, för det är inte värt att slösa bort en sån fin vänskap man lyckats gräva fram ur klass 9C.

Äsch, jag ska inte bli så mycket mer sentimental eftersom jag tycker att jag gråtit klart för dagen nu. Jag hör av mig lite senare, ha en trevlig eftermiddag!





Höhö, gladare kunde man ju inte vara... Puss!
2009-06-09
 08:37:12

Allting har en baksida som bara innehåller skit (haha)

Kunde inte sova så jag startade datorn istället. Jag börjar ju elva idag och vaknade nu vid åtta... vad är det med mig?
Ja, sista gången man sätter sin fot på Sjöängsskolan nu då (om man inte hälsar på), sista gången jag ser min härliga klass samlad. Jag kommer att gråta floder idag och jag har ingen vattenfast mascara hemma som kan rädda mig. Äsch, det löser sig säkert (av tårar... hmpf).

Jag är faktiskt smått avis på Blondinbella som får spela in en film tillsammans med bland andra Fortesa Hoti (Roxana Nilsson i Andra Avenyn) och Filip Berg (Jesper "Dildo" Dillström i Andra Avenyn)! Gah, måste de få så bra  grejer?!



Honom skulle jag kunna amputera ett ben för att få träffa!


En sak jag däremot läste i Kenzas blogg var att det faktiskt finns månag baksidor med att vara kändis. Tydligen kom det några tjejer och ringde på hemma hos henne, berömde henne för bloggen och lite grejer. Just att ringa på hemma hos henne tyckte Kenza var att gå över gränsen. Ja, hade jag varit i samma sits skulle jag nog känna likadant. Att man kommer fram och hälsar, ber om ett foto på stan kan vara okej, men att komma hem till en... Man vet aldrig vad nästa steg kan bli.

Jag vet inte vad mer jag ska skriva. Jag har ju all tid i världen nu, är inte riktigt den som tar två timmar att sminka och klä på mig, det går väl på max en halvtimme. Och håret behöver jag inte tänka mycket på, jag hittar på något. Ser ni hur mycket jag bryr mig? Det är nästan farligt.

Nej, hör av mig senare. Ha en trevlig dag alla ni som slutar skolan och grejer. Och till alla avgående nior - snart börjar gymnasiet, men först slutar vi grundskolan!
2009-06-08
 21:51:54

Buttscratchers and tubas

Sitter och ser på "Two and a Half Men" på sexan nu, men märkligt nog garvar jag fortfarande åt "Family Guy"-avsnittet som slutade för... nästan en timme sen. Det här är det jag garvar åt.




Många tycker att det är för tråkig humor, men själv älskar jag det. Det är nog Fredriks "fel", haha.
Snart ska jag dra och göra mig i ordning och sova, så jag får en ordentlig sovmorgon. Det kan jag behöva!
Så ni får ha en fortsatt trevlig kväll, så hörs vi imorrn efter att jag lämnat grundskolan för all framtid. Hahaha. Godnatt!
2009-06-08
 19:14:07

"Älskling, är det en plastpåse som prasslar?" "Nä..." (Vänsterprassel)

Vänsterprassel.
Jag kan inte beskriva hur fel det är, hur arg jag blir på folk som går bakom ryggen på sina älskade.
Som bryter ett löfte och kastar bort tilliten.
Det är så fel men kan många gånger kännas så rätt. Varför gör man det?
För spänningens skull, självklart. Varför annars?
Bara för att det är så fel vill man göra det, tänja på gränserna och löpa risk för att bli påkommen.
Och när man väl blir det kan man inte ångra sig. Och nästa gång man möter frestelsen, vad gör man då?
2009-06-08
 15:16:23

Gud vad jag är trött på politik

Jag är så glad att vi slutar skolan imorrn.
Det finns några man kommer att slippa, som man inte kan vara omkring. Alla som leker något, som irriterar omgivningen och de som är falska. Jag är så glad att jag kommer få en helt ny start i höst, slippa tänka på all skit som hänt tidigare och bara börja om. Lämna det gamla bakom sig, glömma och gå vidare.

Idag var en rätt skön dag i skolan. Vi började med att förlora matchen i fotboll mot lärarna med 4-8 (eller något liknande). Sen gick vi tillbaka till skolan och städade ute i korridorerna och i klassrummet, samt städade ur våra skåp och lämnade dem helt tomma, innan det var dags för niornas lunch.
Den sista lunchen i grundskolan bestod av rostbiff och potatissallad med grönsallad till. Efterrätt blev en smaskig jordgubb och vaniljglass. Under lunchen hörde vi roliga tal från lärarna, Janne och Britt sjöng en sång tillägnad vår härliga klass och priser delades ut i orienteringen, Sjöängsloppet och senaste dikttävlingen, där 9C dominerade stort. Vi är klart bäst!

Nåja, vi gick hem efter lunchen och nu sitter jag hemma, tar det lugnt. Känner mig definitivt bättre än igår, men det lär ändå bli jobbigt att dra på skolavslutning imorrn. Skönt att ha det överstökat sen så man kan ligga hemma och bli frisk istället för att behöva gå upp tidigt varje morgon, göra sig i ordning och smälta hjärnan i fem timmar. Skönt att ha tio veckor bort från det i varje fall!

Någonting annat jag är riktigt trött på förresten, det är allt politiksnack. Usch, jag orkar inte höra mer. Center hit, vänster dit, moderat här och socialdemokrat där... bla bla. Nu är EU-valet över. Kan vi inte bara släppa det nu?
Alltid är det folk i min klass som älskar att snacka om politik. Sverigedemokraterna är även de ett hett ämne, trots sina idiotiska budskap och sin skumma propaganda som många anser vara glasklar och inte alls rasistisk, medan vi andra säger tvärtom.

Okej, jag ville bara få min röst hörd/läst, jag tänker inte själv börja snacka politik, jag som inte alls är intresserad.
Och nej, det är inte alls på grund av "såna som mig" som världen är så galen och konstig. Det är inte på grund av "såna som mig", det är på grund av att "folk som ni" bryr er för mycket! Låt livet gå i sin egen takt istället. Och sitt inte och snacka om politik som om ni vore 55+, ni i min ålder är ju faktiskt bara 16... tagga ner lite. Ni är inte politiker än. Inte än.
Det är kul att ni bryr er, men det finns en gräns.
2009-06-07
 21:46:49

Save me, cure me

Det är inte kul att gå runt och känna sig helt och hållet bombad. Just nu är jag väldigt irriterad, snorig och har ont i huvudet.
Skola imorgon igen, niorna kör ju som sagt match mot lärarna, sen har vi niornas lunch och städning. Sen slutar vi och sista skoldagen är avklarad i Sjöängsskolan, sen nästa dag är det skolavslutning! Kan inte fatta att det redan är slut. Det är ungefär som alla som tagit studenten nu. Vad tomt det kommer att bli... nu splittras vi alla och kommer gå åt helt olika håll. Man får väl se till att hålla kontakten ändå, det är ju inte så svårt.

Jag orkar verkligen inte skriva mer. Ska försöka sova nu och kurera mig något inför morgondagen, vi hörs imorgon. Puss och godnatt. ♥
2009-06-07
 18:50:20

Sick and tired

Usch, jag har verkligen inte orkat skriva idag. Dessutom träffade jag Emilie så vi satt ute och solade, åkte och hälsade på Nettan  på ICA i Högdalen också. Det var fint väder först, sen blev det trist. Vi har suttit och snackat skit hela eftermiddagen sen, varit hos henne och fixat en massa saker. Snart ska vi äta här hemma, sitter bara och umgås med brorsan.

En sak till... jag är snorig och hes. Hur kul är det på en skala? Inte alls kul. Precis till skolavslutningen också. Kan det bli "mer perfekt"? Orkar inte. Det här är inte kul. Sitta och låta som en förkyld gris och nysa varannan minut, ögonen kliar och man känner bara att man vill sova helatiden. Kill me, säger jag bara. Eller åtminstone nästan.

Nåja, hör av mig innan jag ska sova, ska nog sova tidigt ikväll. Imorrn är det match mellan niorna och lärarna, sen niornas lunch och städning av skolan och skåpen. Ser fram emot förmiddagen åtminstone. Ciao!
2009-06-06
 22:12:34

Sverige förlorar mot Danmark på självaste nationaldagen...

Jävla Danmark! Kim Källström, Zlatan och Henke, tre vanligtvis grymma spelare, gjorde bort sig totalt ikväll. Usch vilken pinsam match... jag bleknade direkt efter målet, det var det nog många som gjorde.
Nej, det här går inte. Sverige ska tydligen inte spela fotboll längre. Spelarna gav upp. Hemskt.
Undrar om de inte har någon slags ålderskris som rubbar deras koncentration på matchen?
2009-06-06
 21:53:57

Veckans låt, v. 23!

Jaha, otursveckan då (Armin vet vad jag snackar om). Men inte blir det en dålig låt för det! Inte enligt mig i varje fall...
Många gillar honom inte, men den senaste skivan har bjudit på några bra låtar, faktiskt. Särskilt den här som jag inte kan sluta lyssna på, bra text och härlig rytm. Lyssna och njut.

DARIN - KARMA


2009-06-06
 21:28:52

Skamligt

Det går piss för Sverige mot Danmark. Nu är andra halvlek igång och vi ligger under med 1-0. Skäms!
Jag tycker att svenska landslaget ska sparka Kim Källström för hans helt värdelösa insats ikväll, missade straffen och är helt frånvarande. Han är hemsk!
2009-06-06
 17:57:30

Blä

Jag skrev ett inlägg tidigare imorse men det försvann. Konstigt nog.
Min dag har varit rent utsagt skit. Allting har gått emot mig, ingenting har varit bra. Det är helt otroligt.
Ska hem strax, göra brorsan sällskap. Mamma och pappa drar hem till min farbror på 50-årsskiva och då stannar vi hemma eftersom Jesper ska upp tidigt och spela match imorrn bitti.

Igår kväll var ju som sagt Sandra här. Vi pratar alltid om allt mellan himmel och jord, skrattar och har trevligt. Dessutom såg vi ett slumpmässigt valt avsnitt ur serien "The OC", en serie man nog aldrig kan tröttna på. När vi såg det där avsnittet igår kväll insåg jag hur mycket jag saknar att kolla på serien, så jag lär nog börja kolla på den igen, haha!

Okej, blev på liiite bättre humör nu när jag skrev. Det kan funka ibland... jag älskar att skriva av mig.
Snart går jag mot pendeltågsstationen i varje fall, tåget går 18.29. Vi får höras senare. Ciao!

2009-06-06
 13:47:41

Fortfarande irriterad

Det är inte min dag idag! Usch. Det räcker tydligen inte med att jag var irriterad imorse och hade ont i huvudet. Allting går åt skogen! Internet lägger ner, maten blir konstig och jag missade bussen så nästa går tjugo minuter senare... helvete.
Nej, jag borde verkligen inte blogga idag. Jag kommer nog vara irriterad hela dagen, förlåt att ni får läsa det här. Ciao!
2009-06-05
 23:45:41

Ännu ett kort inlägg

Nu drar Sandra hem, ska säga hejdå och greja, sen drar jag och lägger mig... förlåt, men jag är så trött och behöver verkligen sova. Vi hörs imorgon, får se vad jag har för planer då. Godnatt!
2009-06-05
 19:16:56

Tja

Nu är Sandra på väg hit, ikväll ska vi snacka skit, äta godis och bara slappa. Vi hörs senare!
2009-06-05
 16:28:13

Skattjakt!

Dagens väder var inte det bästa då man skulle ut på skattjakt ute på Sjöängsskolans skolgård (och lite längre än så...). Men vi stod ut, vi som var sminkade från topp till tå och hade roliga kläder på oss. Vi skrek våra hejaramsor och vår sång hela tiden, krigade mot de andra klasserna som även de ville bli hörda.
Vi körde lekar som "jaga ettor" (haha, visst låter det kul?) då man skulle stå runt en ring av hopprep och försöka hålla ettorna innanför denna ring medan de själva försöker ta sig ut.
En annan lek var snörleken då man ska stå några ur varje klass på rad och försöka dra igenom ett snöre genom kläderna på alla i ledet, och sedan ut igen. Hoppa säck var även med här, en traditionell lek.

En lek som en klass fuskade i (nämner inte, ni vet väl själva, höhö) var när tre elever från varje klass ska stå i samma ring som i "jaga ettor"-leken med ögonbindel och försöka plocka upp ärtpåsar från marken med hjälp av klasskompisarnas guidningar. I den klassen där det fuskades hade en av eleverna dragit upp sin ögonbindel lite så att han såg nedanför sig och på så sätt kunde han se vart ärtpåsarna låg. Det ironiska var att deras klass vann själva skattjakten.

Men vi fick pris för bästa fana, och fjortisarna i 9A fick pris för bästa kampsång. Jag hörde inte ens vad de sjöng, om jag ska vara ärlig. Vi var bäst!
Är lite småhes nu, men jag fattar inte hur jag inte kan bli ännu mer hes så mycket som jag skrek igår kväll och idag. Jag är immun. Tråkigt.




Hade inte vi en skitsnygg flagga?
2009-06-05
 16:08:31

Gårdagens avslutningsfest

Wow, idag blir det nog ett långt inlägg.
Orkade inte skriva när jag kom hem igår kväll. Jag hade så ont i fötterna att det var rena himmelriket att ta av sig skorna när man kom hem. Kvällen var helt fantastisk, med Rebecka, Jakob, Matti och Sara som höll tal (och Erik höll ett spontant tal när han ställde sig upp på stolen och snackade), Robert, Andrej och Simon spelade några låtar uppe på scenen, och maten vart utomordentligt god. För att få det att vattnas i munnen på er som inte var där tänker jag skriva ner.

Förrätt: Bruchetta med parmaskinka, soltorkade tomater och parmesanost.
Varmrätt: Baconlindad kycklingfilé med klyftpotatis, balsamicosås och sallad.
Efterrätt: Chokladmousse dekorerad med physalis.

Okej, nu kan du sluta dregla, för här kommer några bilder från kvällen!




Ett gäng glada människor i början av festen. Fr. v: Malena, Linnéa, Fredrik, Armin, Fredrik och Niklas.



... men här blev vi fler som ville vara med på bild!
Ståendes fr. v: Jag, Lisa, Zahira, Malena i bakgrunden, Fredrik J, Fredrik L, Niklas, Lukas, Christopher.

Sittandes, fr. v: Elin, Linnéa, Armin och Annita.



Erik höll ett tal till sin klass för att kontra dem som stått på scenen och haft tal om sina klasser. Tycker att han gjorde riktigt bra ifrån sig som inte hade manus, och som kanske hade druckit lite mer än de andra...




Grabbarna hade utan tvekan kul på dansgolvet mot slutet av kvällen.

Hela festen slutade vid tolv då alla började strömma ut ur matsalen. En riktigt trevlig kväll med härliga människor, något man lär minnas för hela livet.

Skriver snart om dagens skattjakt!
2009-06-04
 17:45:13

Fixad och klar med ömma fötter (redan)

Klart att jag hann skriva igen. Jag är typ helt färdig nu, klar med lösnaglar, kläder, smink och frisyr. Hittade även ett par rosa kilklackar i mammas garderob, så de får åka på ikväll om jag kan gå med dem... jag går aldrig i höga skor. Just nu försöker jag vänja mig vid dem, men det gör så ont i fötterna. Lycka till att gå runt i dem 18.30-00.00...

Jaha, så det är i det här vädret vi ska stå och snacka (eller som det så fint heter i festligare sammanhang; mingla) i några timmar. Lyckat. Börjar det regna springer jag fan hem, jag lovar.
Usch, jag kan inte skriva med de här lösnaglarna på. Hur lyckas folk?

Nu kommer jag definitivt inte skriva mer ikväll, för det hinner jag inte innan vi åker. Så ni får ha det så bra, så hörs vi imorgon!
2009-06-04
 14:20:30

Dags att fixa sig lite

Hej hopp, nu är jag hemma igen. Åkte till Högdalen en snabbis efter jag lämnat av alla saker och köpte Depends lösnaglar inne på Kicks. Mina naglar går ju av jämt och ständigt, tänkte att jag åtminstone kunde vara lite fin ikväll, och naglarna kan göra mycket - om de nu inte går av, vill säga.

Tänkte bara uppdatera lite snabbt innan jag hoppar in i duschen, sen blir det full fart med att försöka fixa mitt hår (tro mig, det går fan inte, jag har så tungt hår att ingenting funkar), sminka mig och greja. Det blir väl kul.
Om jag hinner skriver jag innan vi drar, annars hörs vi imorrn, eftersom vi kommer hem så sent ikväll (strax efter tolv) och då måste jag verkligen sova! Skattjakt imorrn, man måste ju vara pigg nog att skrika hela dagen och springa runt över hela skolan. Ta hand om er. Vi hörs!
2009-06-04
 08:13:21

Filmdags i plugget

God morgon! Det blev ett morgoninlägg trots allt.
Vaknade faktiskt av mig själv nu, eller mest av att pappa ringde och frågade när han ska skjutsa mig ikväll, och efteråt kunde jag inte somna. Det var väl lika bra att vakna till lite, även om jag ligger kvar i sängen nu, hehe.

Så idag blir det en kort "skoldag", där vi ser på film och har trevligt. Sen får vi gå hem och fixa oss inför kvällen. Testade klänningen igår som sagt, den sitter bra och är jättesöt. Får försöka hitta ett par skor att ha till också, annars blir det svårt. Kanske ska testa att gå barfota, det är det säkert ingen som har gjort hittills? Fast det gör nog ont förresten, med tanke på allt som ligger på marken.

Nej nu tänkte jag ta och dra mig upp alldeles strax, ni får ha en fin dag idag, så hörs vi senare om jag hinner skriva. Puss på er!
2009-06-03
 22:12:26

Klassens dag + "bal" imorgon

Jag insåg nu att i många inlägg har jag bara text och det kan vara i flera dagar. Sen helt plötsligt kan jag lägga upp tusen bilder i ett enda inlägg och då ser det riktigt skumt ut. Nåja, så blir det väl ibland.
Prövade nyss min balklänning som jag får användning för imorgon kväll och först var det en riktig pina att få på mig den tills jag upptäckte att dragkedjan på sidan gick att dra ner ännu längre. Den sitter bra och är skitfin, så den duger mer än väl. Däremot har jag inga skor att använda men till skillnad från alla andra tänker jag inte slösa tusentals kronor på att köpa några, utan jag tar några snygga jag har hemma. Lika bra, det är ekonomiskt också.

Jag blir rätt irriterad på folk som spenderar flera tusen spänn bara på en enda balkväll. Visst att det blir ett minne för livet, men det är just för såna här grejer som vi egentligen inte får kalla det "bal" längre, utan nu ska det tydligen kallas för "niornas avslutningsfest", just för att folk tar detta på alldeles för stort allvar och att man istället för att tänka det som en stor och fin bal ska tänka det som lite mingel på skolgården, mat och dans. Vilket det är, till punkt och pricka. Slår vad om att någon kommer i limousin också, bara för att hon eller han missat hela grejen med namnbytet på grejen.

Jag har ont i halsen och är smått hes. Kul, älskar att få en "ny röst", det låter så kul. Jag minns en gång då jag hade en så hes röst att min killkompis tyckte att jag lät sexig i telefon, men när jag fick höra min egen röst inspelad tyckte jag att jag lät som Fran Drescher, eller Fran Fine i "Nanny". Nåja, alltid något. Än så länge är det inte jättejobbigt.

Sitter och läser igenom sångtexten till vår kampsång vi ska skrika ut över skolgården nu på fredag. Det ska bli kul! Dock har jag två saker kvar att fixa; "Mulan-byxor" och svart hårfärg. Jag vet inte ens om jag orkar lägga pengar på någonting som ändå försvinner om någon dag (hårfärgen alltså). Kanske bara kör med en typisk kinesknut med en pinne på huvet och ett par småsäckiga brallor till min bruna kimono med en massa grejer på. Det borde väl ändå fungera, det är sminket folk mest kommer känna igen stilen på.

Klass 9A kommer att ha tema... (laugh all you want, I just did) fjortisar. Förstå själva vilka idioter! Ska jag vara ärlig kommer jag inte se skillnad på vissa. Haha.
9B har jag ingen aning om, jag hörde något häromdagen men minns inte vad det var för något. Det ska bli kul att se hur alla ser ut på fredag i alla fall.

Nåja, det är redan torsdag imorrn, först klassens dag då vi ska se film och äta lite godis, sen ska vi få gå hem och fixa oss inför kvällen. Ganska skönt! Tror jag bloggar lite imorgon bitti om jag orkar, annars hör jag av mig när jag kommit hem. Hoppas ni hade en fin dag. Puss och kram, godnatt!
2009-06-03
 16:01:24

Flajn Stories - Klassresan

Hej hopp!
Dagen började ostadigt vädervis, men det klarnade upp när man gick hem. Skönt!
Idag började vi dagen med att planera inför skattjakten; vi målade flaggan, kom på melodi (snodde en, snarare) och skrev text till vår kampsång vi ska skrika ut när vi går och letar efter skatten.
Sen vart det lunch, sista skollunchen i Sjöängsskolan som var... fisk, potatis och sås. Är vi förvånade? Nej, det är vi inte.

Efter lunchen vart det dissektion av kalvögon, jag och några totalvägrade och körde en torrdissektion istället. Gick rätt bra med tanke på att IQ-befriade lärarn (?!) Raymond gav oss alla svar när vi tänkte frågan högt. Lika bra att slippa jobba, betygen är ju ändå satta så vad ska man göra åt saken?
Sen vart det avslutningsfika i cafeterian där vi fick detta...





Coca Cola och Daimtårta, garnerad med grädde och hallon. Och senare fick vi nior en annan present, bortsett från biobiljetten som man alltid får vid terminsslut. Såhär såg presenten ut.





Klockren tröja i storlek S som ändå var väldigt stor, men de säger att den kommer att krympa något i tvätten. Visst, men jag ska ändå bara sova i den eller ha som myströja hemma.
Så såg förmiddagen ut, sen vart det en kortare syslöjdslektion där jag hann sy klart min väska som jag jobbat riktigt hårt med de senaste två-tre månaderna. Såhär blev resultatet, även om bilden inte är så kanonbra:





Egentligen skulle det svartvita varit inuti och på utsidan skulle den ha blivit svart. Men det var väl lika bra, för den vart mycket häftigare såhär, eller hur? Lite tråkigt med helsvart kanske, speciellt när man kan sy en egen!



Tänkte göra lite reklam för filmgruppen Flajn här igen. Nu har en ny film släppts med ett nytt koncept, fortfarande osammanhängande humor men i en helt annan form. Hoppas ni gillar den, och att ni har förståelse för att man inte hör Lukas röst speciellt bra för att vi inte hade den bästa utrustningen. Men njut av filmen i varje fall!



2009-06-02
 22:18:05

Dags att knoppa/knyta sig/SLUTA BRY SIG/slagga/sova

Dags att sova nu, ta igen några timmars sömn och ladda inför morgondagen som i och för sig blir rätt lugn.
Hoppas på bättre väder imorrn och roliga händelser, det skulle fan behövas.
Godnatt, vi hörs imorrn.

By the way. Hur lyckas man ha en läsare en dag, och nästa dag 17 fler? Kul.







Hur mycket man än vill kan man inte tvinga sig till att känna något man inte känner.
Tvinga sig till något som skulle kunna göra en gladare och lättare om hjärtat.
Bara för att man vill slippa vara ensam.
Ibland måste man bara stå ut och acceptera läget, se ut över horisonten, dra ett djupt andetag, och tänka på att det finns en morgondag även imorgon.
2009-06-02
 17:39:01

Skrota "Våra värsta år"!

Sitter och ser lite på teve... det finns en serie jag absolut hatar och vill ska sluta sändas på TV6. Den hter "Våra värsta år" eller på engelska originaltitel "Married With Children". Så trött på den här serien där folk bara gnäller och inte har någon klok åsikt alls om samhällsfrågor. Ingenting. Det är tydligen menat att det ska vara kul men det är allt annat än just det.
Vet att många inte håller med mig här, och att skämten är roliga för att det mestadels skämtas om nedvärdering av kvinnor, men tänk om det vore tvärtom? Då skulle det bli ganska tyst, antar jag.
2009-06-02
 12:43:48

Hemma

Kom hem för inte så längesen, är hungrig, smutsig och trött, låter som en stackars hemlös som lever på gatan.
Vädret är idag tråkigt men tur nog har det varit fint under hela klassresan. Vi har badat, solat och umgåtts en hel del. Här nedan följer lite bilder från resan.

Vid grillen satt killarna och spelade gitarr, medan vi försökte sjunga med så gott vi kunde.




Och här hade Fredrik kontroll. Maten blev självklart jättegod, vi åt detta fläskkött med potatissallad, mozzarella och tomater.




Hade här förut en bild på Fredrik och mig men han ville inte ha kvar den för att han såg "ful" ut. Så jag tog bort den. Synd för er som inte såg! Haha.

Var tvungen att ta kort på Johans roliga tröja. Visserligen har han haft den ett tag nu, men har aldrig förevigat den på bild, så här har vi den.




Såhär har det ungefär sett ut. Kunde tyvärr inte fortsätta blogga via mobilen då det kostade drygt tio kronor varje gång, och jag är ju en sån som fortfarande kör på kontantkort. Lika bra så man har kontroll.
Kunde inte heller ta med mobilen ner till bryggan då det faktiskt finns klantiga människor som kan råka få ner värdesaker i vattnet. Jag tänkte inte vara den som skulle få dyka efter dem, kan jag säga. Så ni får bli utan härliga badbilder.

Nåja, ska dra och duscha nu, sen ska jag hitta något att äta. Vi hörs sen!