2009-03-31
 22:49:55

(?)

Jag bara undrar vart fan världen är på väg.
Alla gör så konstiga saker, beter sig ännu dummare och man känner sig så vilse.
Onormal, som att man är svarta fåret, femte hjulet.
Ändå är man en av de få som lyckats hålla sig mentalt friska.
Folk får för sig att "den stilen" (det finns många olika men jag orkar inte dra upp dem nu) är bra för att några andra har åtagit sig den. Vi säger att de börjar testa droger, tar hål i ögonbryn, har tusen hål i öron, navel, näsan, läppen... Själv har man inte ens hål i öronen! Och visst, det passar på några med t.ex. hål i läppen, näsan, och i naveln kan vara snyggt. Men nu snackar jag om dem som lever för att ta så många hål överallt på kroppen som möjligt. De har på sig konstiga kläder som folk bara kollar snett åt, deras attityd går inte riktigt att förklara med alla upp- och nergångar... Vad är det för något?

Jag vet med mig att min förklaring var ganska luddig. Men det är väl ändå en bra beskrivning på hur folk är.
2009-03-31
 20:25:37

En aning lättare

Det gick ganska bra på utvecklingssamtalet. Jag sa faktiskt till Janne att det känns som att han har en tendens till att ibland underskatta sina elevers kunskaper, och i vissa fall överskatta. Han sa att han endast utgår efter betygskriterierna när han sätter betyg. Han försökte göra det klart att han inte drog förhastade slutsatser, men det har jag fortfarande svårt att tro.
Och vad jag kände mig kränkt! Mitt favoritämne har ju alltid, verkligen alltid, varit svenska. Jag älskar att skriva, prata, låta folk få höra mina åsikter och tankar, jag älskar att läsa... ändå säger han det som att svenska kanske inte är mitt starkaste ämne. Jag har inget tillräckligt bra vokabulär för honom, och han har mage att jämföra mig med andra elever som jag inte tänker nämna här. "Den här eleven läser ju lite svårare böcker och på så vis får eleven ett lite bredare ordförråd, och jag tycker att du borde göra samma sak." Jag tänker inte kopiera någon annan för att få högsta betyg, jag gör på mitt eget sätt och om inte det är nog tänker jag överklaga när mina betyg har kommit. Punkt slut.

Okej. Nu ska jag ta upp ett helt annat ämne, försöka lugna ner mig lite åtminstone.
Har ni tänkt på hur community-flugan ändras på nätet? Vi tar ett exempel.
När jag var yngre och började hänga på nätet var den första community jag besökte spel.tv4.se som sedan några år tillbaka har hetat blip.se och jag tror till och med att jag har mitt konto kvar där. Detta var i slutet av 2003. Sen introducerade en vän till mig Playahead, och den sajten var väl kul i några år, fram tills för något år sen då jag skaffade mig Facebook. Med tiden har jag insett att man har sökt sig till så mycket mognare communitys. Först, Blip.se. Då ville man spela spel, men samtidigt kunna snacka med sina vänner. Sen slutade man spela spel, men ville ändå kunna chatta med vänner, sen spelade även musiken stor roll, så då hängde man på Playahead.
Nu är det Facebook som gäller, då man har insett att man inte behöver en community för att bara ha kul och lyssna på musik, utan man kan snacka med vänner, kolla på bilder, filmer och annat. Musiken finns på iTunes.

Förstår ni vad jag menar? Man ändras så lätt efter vad andra gör på nätet. Och vad blir nästa stora community? Snälla, säg för fan inte Twitter...
2009-03-31
 16:07:09

Utvecklingssamtal 16:30

AAAAAAAAAAAAAAAAH! Jag är jättenervös! Märks det, kanske?

Jag fick hem nya VeckoRevyn idag, ska läsa den senare. Nu ska jag bara skriva ett snabbt inlägg innan jag drar iväg på utvecklingssamtal.
Jag har haft en riktig otursdag. På morgonen skulle jag hacka lök på hemkunskapen (jag vet att du vet men låt mig få berätta klart) och löken rullar undan, jag skär rakt igenom halva nageln och pyttelite in i huden. Gissa vem som skrek? Ylva gnällde och blev sarkastisk, frågade om vi skulle åka till sjukhuset och grejer. Men jag är ju livrädd för blod och grejer, så jag förstår inte anledningen till hennes lilla utbrott. Det löste sig i alla fall med att jag fick ett plåster. SCHYST! Hoppas det läker sig bra för mina naglar växer så långsamt...

Jag får skjuts av pappa till plugget igen, mamma kommer att möta oss där och det lär bli ett historiskt utvecklingssamtal. Mamma OCH pappa kommer, det var längesen det hände. Och jag funderar fortfarande på om jag bör säga det där till Janne. Kanske i mild uttryckelse? Ja. Så får det bli. Vi hörs efteråt!
2009-03-30
 22:07:51

God kväll!

Mmmmm, smakade på kvällen. Nä, den var inte så god. Jag har haft en okej kväll utan minsta tanke på plugg alls. Det är ovanligt, då man vanligtvis har saker att plugga till. "Åh nej, prov imorrn." "Åh nej, ska lämna in X imorrn." Skönt, nu har man ingetdera att tänka på! Nåja, den egna religionen har man knappt börjat med och jag minns inte deadline på detta, men det är nog ganska lång tid kvar.

Försöker skriva blogg med nymålade blodröda naglar, det funkar inte så bra. Mamma tyckte att jag passar i rött nagellack, jag har aldrig haft det förr så själv tycker jag att jag påminner om en vilsen clown. Och skiten vägrar torka på köpet! Vet ni vad som vore bra för såna här tillfällen? Trådlösa minihårfönar (vilket ord! Det hoppas jag kommer med i svenska ordlistan om några år), vilket fynd! Har ni sett den där annonsen som brukar smyga runt på olika sidor, om en blåsapa som sitter framför en platta där man lägger fingrarna, varpå apan börjar blåsa och på detta sätt torkar nagellacket snabbare! Jättesöt, ska visa en bild här nedan. Here we go.Sen lägger man fingret på plattan framför med bananmotivet på, och trycker till på plattan, så börjar apan blåsa. Hur gulligt som helst! Denna finns att köpa på bland annat nätbutiken Megastore. Den drivs av 2 st (ej inkluderade) AAA-batterier och priset landar på 79:-. Perfekt för dem som inte har tid att sitta och vänta på att nagellacket ska torka.

Visst blev ni förvånade över att jag la upp en bild? Jag vet att jag är lat, jag orkar liksom inte alltid lägga upp bilder här, det sköter jag så snyggt på Bilddagboken istället. Nej, snart ska jag sova, vi hörs imorgon. Godnatt! ♥
2009-03-30
 18:07:21

Tjockholmen nästa stopp

Fan, vad tjocka vi kommer att bli, jag och min fikapolare Emilie. Vi äter som grisar, pratar strunt, äter, äter och snackar. Helt otroligt. Det slutar med att vi lägger upp benen på hennes säng och kör 40 situps. Haha! Jag skojar inte. Man får lite ångest när man äter rulltårta och muffins. Höhö. Och så är man mätt nu, när man vet att vi ska äta revbensspjäll till middag. Blä. Jag har ännu mer ångest nu.

Imorrn är det tisdag, vi börjar med hemkunskap och jag har ingen aning om vad vi ska göra för mat då, sen har vi musik, spanska (NEJ!), lunch, NO. Slut! Hey hey, en kort dag, vad skönt! 14.20, det säger man inte nej till. Men sista lektionen är dock jävligt onödig. 40 minuters NO då man hinner sätta sig ner och slå upp böckerna, resa sig upp och gå därifrån. Helt åt skogen. Lika bra att få sluta vid lunch, då kan man ju dra hem och äta istället, LYSANDE! Speciellt eftersom det blir fisk imorrn. Det vill man inte alltid ha, och vi får alltid stekt fisk, potatis och filsås. Det kanske låter gott, men för oss som går i Sjöängsskolan och har gjort det ett tag vet om att det inte blir gott efter att man får det praktiskt taget varje vecka i flera år.

Nej, jag skriver kanske senare ikväll. Ciao!
2009-03-30
 15:16:48

Fel fel fel

Jag gick hem vid halv tolv idag, gav upp för jag höll delvis på att somna, dels spy av smärta, i skolan. Så för att bespara alla detta gick jag hem. Ni tjejer/kvinnor därute vet nog vad för smärta jag snackar om. Usch, jag trodde verkligen att jag skulle dö när jag satt och väntade på bussen. Jag bor med tio minuters gångavstånd från skolan, ändå tar jag bussen. Förstå vilken smärta man får utstå en gång i månaden. Inte undra på att många brudar byter kön senare i livet...

Vet ni, jag tänkte köpa mig en datorväska till min bärbara snygging. Vet inte riktigt vilken färg jag vill ha, antingen så att den är matchande svart eller att jag bryter av helt med någon söt rosa färg eller en vit väska. Har faktiskt ingen aning än, men det är inte så bråttom heller. Ska sociala mig lite, fika med Emilie snart. Ha en bra eftermiddag!
2009-03-29
 22:43:07

Sleep

Dags att sova snart, tänkte klämma fram ett sista inlägg för dagen.
Det blir till att träffa Emilie imorrn och fika istället, vi båda slutar fyra så det är bara att hoppa på bussen och ta sig till Farsta direkt. Vi tog en promenad till Willy's idag och handlade lite, pratade på vägen. Jag tog ut en hundring på automaten utanför affären ifall att den lär behövas (som imorgon när vi faktiskt ska fika), känns skönt att ha pengar igen.
Sen satt vi ett tag hos henne och tog det lugnt, såg på teve. Jag drog hem vid halv sju och senare blev det mat. Skönt att ha gjort något idag i alla fall, tagit en skön promenad fram och tillbaka till Willy's. Som egentligen inte är mycket att skryta om, men det är bättre än ingenting.

Det blir något inlägg imorgon kväll när jag kommer hem (måndag igen! NEJ..!) och sen på tisdag får vi se... måste förbereda mig inför utvecklingssamtal! Jag har ju tidigare sagt att jag ska säga till Janne att det känns som att han underskattar mig. Saken är den att när jag säger att jag ska göra något så är jag hundraprocentigt pepp på det. Men när det väl ska ske ryggar jag tillbaka och fegar ur. Så jag får se hur det går med Janne-konfrontationen. Mamma kanske kan hjälpa mig på traven.
Det är ju meningen att lärarna ska kunna ta emot kritik eftersom vi elever ständigt får det. Och de ska ju kunna lyssna och kanske till och med ta åt sig av det vi har att säga. Det vore ganska skönt om Janne faktiskt gjorde det.

Vi får se vart ödet tar mig. Det gäller många situationer just nu. Godnatt på er. ♥
2009-03-29
 20:58:17

Irritation

Många säger att jag har tagit det här för hårt.
"Du är inte van, det har gått två år och du reagerar såhär nu, get over it!"
Hur lätt är det, på en skala 1-10?
Jag skulle nog säga 0.
Jag blir tokig.

Det bästa sättet för att kunna släppa taget är att få sörja och älta om och om igen så många gånger som man själv tycker känns bäst. De rätta vännerna orkar alltid lyssna och säger inte åt en att sluta tänka på det. För hur mycket de än säger det kommer man inte sluta tänka på saken förrän man själv vill det. Och förrän man själv vet att man kan.
Det är bara en fråga om tid, alltihop. Vi tror oss alltid veta att vi har all tid i världen, men det har vi inte.
Ändå har man tydligen all tid till att sörja och må dåligt, sen kan man skratta och må bra igen.

Det tar tid. Det är bara att låta tiden gå, och försöka läka alla djupa sår den orsakat.
2009-03-29
 14:56:56

Idag ska vi gå i kyrkan! Eller... det kanske är för sent nu.

Det blir tydligen ingen fika med Emilie idag. Snopet. Hon är kvar i Västerhaninge hos Tias och jag sitter hemma själv. Äsch. Det kan vara skönt att bara ligga hemma och slappa också, ladda upp inför måndagen.

Vi ska börja med ett nytt projekt imorgon på SO:n. Vi ska skapa en egen religion. Haha, tänk hur det skulle se ut. "Bertling-religionen - för alla dem som ger blanka fan i om det finns en Gud eller inte." Och vad ska man tro på i min religion, i såna fall? Ja... att man helt enkelt får leva efter sina egna begär, behov och sin ork. Vi tar ett exempel, Islam. Där är det vanligt att folk går och ber fem gånger om dagen. De behöver inte gå till någon moské, det kan ske inne i badrummet om så önskas. Förresten, det verkar ju vara ett måste för dem... Nåja. Så fem gånger om dagen verkar alltså nödvändigt för att nå ett bra och härligt liv efter döden. Räck upp handen om du tror på ett liv efter döden.
Tystnad.
Någon räcker upp handen, jag tycker synd om honom.
Alla andra sitter stilla, tysta, någon hostar som vanligt i den otroligt stora salen. Det ekar. Han hostar igen.
Nej, majoriteten tror att när man dör, så dör man. Man reser sig inte ur kistan och förvandlas till en hund, alltså. Hundar har vi redan gott om, det behövs inte komma några fler som varit människor tidigare.

I alla fall. Jag har ingen aning om hur jag ska gå tillväga för att skriva om en egen religion. Vad ska man ha för mål i sin religion, vad ska det stå i de heliga skrifterna, vad bör man göra, vad ska man absolut inte göra?
Jag har uppenbarligen jättesvårt för sånt här. Det är med största säkerhet för att jag själv inte tror på något som stavas religion eller GUD. Det finns inte i mitt vardagliga vokabulär. Jag går inte och säger "OH MY GOD!!!!" eller "Herre min skapare!". Nej, det funkar inte. Det skär sig som mjölk och juice, för att citera Snook och Organism 12 ("Lejonhjärta", sök på Youtube, det är för i övrigt en bra text!).

Klockan är tre, kom ni ihåg att ställa fram klockan en timme? Det blir sommar snart! Jag vet, det är inte troligt med tanke på dagens väder, men... dags att tänka framåt. Det kommer snart, ska vi se. Dags att sudda bort söndagsstämpeln från den här dagen nu. Ciao!
2009-03-29
 00:32:43

Sömntuta

Hur gick det för folk under Earth Hour?
Här gick det bra faktiskt, det var bara någon som tände lampan fem i halv, men äsch. Vi levde på ljus i 55 minuter, det är starkt gjort. Tur att man inte gick runt i totalt mörker. Haha.

Det var ju Sverigematch ikväll! Snopet bara att det skulle bli en mållös match. Fast egentligen hade jag trott mer på Portugal, delvis för att det är på hemmaplan och de är generellt ett bättre lag. Och inte för att den homosexuelle Cristiano Ronaldo spelar där, utan i allmänhet bland alla spelare. Okej, han ÄR inte homosexuell. Han SER så ut. Bara så ni vet.

Ja, dags att sova nu i alla fall. Imorrn ska jag troligtvis träffa Emilie och fika. Hör av mig då, nu håller jag på att säcka ihop. Godnatt!
2009-03-28
 20:27:45

Earth Hour

Snart är det dags att släcka överallt. Släck alla lampor och tänd lite ljus. Men, varför är det ingen som säger något om att man inte ska se på teve och ha på datorn? Det handlar bara om att släcka alla lampor i reklamerna. Men huvudsaken är ju att vi ska spara el, trots att folk säger "släck alla lampor"? Skumt. Själv ska jag dra ur alla proppar här i huset och skita fullständigt i alla andra som inte är lika pepp som jag på hela den här idén. Eller okej. Jag lär nog inte vara så elak. Men man måste ju kunna spara lite el. Och vara rädd om miljön! Varför är det ingen som tänker på den stackars planet vi bor på?

EARTH HOUR BÖRJAR NU!
2009-03-28
 19:15:05

090328

Kom hem för ett tag sen, har varit i stan med Sandra, Settan och Maria. Vi har gått runt och kollat i en massa affärer, suttit inne på Hötorgshallen och ätit lunch (okej, det var bara Maria och Settan som åt) och jag har fått ångest angående balen i juni. Vi var nämligen inne på Bianco och testade lite skor, jag upptäckte hur mycket fina skor det fanns, dessutom såna där små väskor som man brukar ha på skolbalen... så insåg jag att, "fan, jag har ju inte beställt några balkläder! Och jag har inga skor heller!", så jag ska väl försöka hitta något nu i nästa vecka.

Ikväll har jag lovat att stanna hemma och hålla min bror sällskap. Det blir väl till att äta en massa godis och chips... gud, det känns som att jag inte har ätit sådant på flera veckor! Fast det vet jag inte om det är sant... haha.
Ska försöka sova ut lite mer inatt, sova till åtminstone EFTER tio. Elva skulle se fint ut.
Så det är söndag imorgon. Har inte direkt slösat bort min dag, eller pengar! (Eller vänta... jo... 185 kronor på telefonen och bussremsa... fan!) Så det har varit rätt bra ändå. Imorrn ska jag träffa Emilie, fika och snacka skit, som hon själv väljer att uttrycka det. Det är så skönt att träffa folk och bara prata av sig. Så det längtar jag efter! :) Dessutom är Emilie så lätt att prata med, och hon förstår typ allting man säger. Vilket vore ganska underlättande om man nu vill dela med sig av lite problem och saker man bara måste få ur sig.
Ska dra mig undan datorn ett tag nu, hörs kanske senare!
2009-03-28
 10:26:51

Jag är vaken! Det är helt otroligt!

Hann inte skriva igår, det blev ett rätt hetsigt schema.
Först på dagen hade vi matte, efter det NO-arbete med bilen. Vi blev klara och skickade in vårt bidrag till designtävlingen på FuturEnergias hemsida.
Sen hade vi en kille på besök som berättade om olika brott och straff. Han frågade några av oss som kom först om vi kunde driva lite med någon av dem som kom sent, så alla väljer ju klart Armin.
Resultatet blev så att när Armin kom in började den här mannen att prata med Armin, som att de kände varandra sen tidigare. Och han kallade Armin för serb. Det är det värsta man kan kalla honom. Du kan kalla honom alla fula ord du kommer på, utan att se en enda muskel röra sig i hans ansikte. Men säger man "serb" blir han skogstokig. (Han är från Bosnien.)

Efter brottsmannens besök hade vi prov i andra världskriget (= världen gick under) och under de närmaste två timmarna hade jag valt att skriva G-provet. Förlåt, men jag tar nog hellre det säkra före det osäkra. Det gick bra faktiskt, förutom att jag lämnade en fråga obesvarad. Det går nog bra ändå, jag skrev ganska mycket på alla frågor.
Satt kvar ett bra tag efter jag skrivit klart, väntade på några, drog hem. Senare drog jag till Östbergagrillen för att träffa några där och äta, sen blev det film hemma hos F.

"1408" var en konstig, obehaglig film. Det var ett under att jag lyckades somna i natt, faktiskt. Den liknar lite "The Shining" med allt det psykiska överallt. Den handlar om en man som vill komma in i ett rum på ett hotell i New York, trots att hotellpersonalen avråder honom, är han fast besluten att försöka bevisa för folk att rummet inte är så jävla farligt. Men det sägs att ingen har överlevt mer än en timme, vilket han självklart ser som skitsnack. Se den själv om du vill veta resten. Jag tänker då inte se den igen...

Idag blir det till att träffa Settan och Sandra inne i stan. Det ska bli en mysig dag vädret till trots, vi lär hitta på någonting som inte kräver fint väder ute.
Ikväll ska jag kompensera min stackars bror för att jag inte var hemma igår kväll, vi ska väl se på teve ett tag, sen blir det till att släcka ner för Earth Hour 20.30 i en timme, missa en del av Sveriges VM-kvalmatch, och sen 21.30 får vi slå på teven och se om Sverige gjort bort sig totalt.
Ha en bra dag så hörs vi senare!
2009-03-26
 20:12:36

Torsdag - fetprov imorgon!

Och jag har pluggat i 80 minuter i sträck nu... Tänkte att jag förtjänar en paus efter mitt hjärnsmältande, så man gör ju som vanligt när man slår på datorn.

1. Bloggen
2. Facebook
3. Bilddagboken
4. iTunes (som är mitt hem, det klarar jag mig inte utan!)

Sen bara tar man det lugnt och låter det ta sin tid. Jag har lyckats planera min kväll hyfsat bra. Ska försöka börja plugga igen till halv nio, i en halvtimme, sen ska jag duscha och sova tidigt. För imorgon börjar vi tio över åtta, ska möta Lisa 07.55 vid bron så jag måste gå hemifrån 07.50. Alltså måste jag upp hyfsat tidigt, så det är väl bara bra att försöka somna tidigare.

Det är fredag imorgon, och efter plugget har jag nog ingenting planerat. Det blir kanske filmkväll hos Fredrik med några i klassen. Får se om jag orkar, och om jag vill...
Hoppas ni har haft en bra dag. Min var väl som vanligt, ingenting att minnas.
2009-03-25
 19:36:38

Up and down (Dag 5)

Träffade Fredrik efter skolan. Vi hann inte snacka så mycket dock, pluggade på Andra Världskriget och sen fick vi skjuts av hans pappa in till Globen. Vi skulle lämna in min telefon för att lagas på The Phone House, men killen i kassan sa att om jag gör det måste jag betala en avgift på 249 kronor för att stället man skickar in telefonen till kräver en avgift och den tänker inte The Phone House betala själva. Synd. Så ja, det får man väl göra då, inte blev det idag i alla fall. Får ringa till Sony Ericsson igen och be dem skicka mig ett sånt där kuvert där man kan stoppa i telefonen och skicka till dem. Fy skäms, Phone House!

... fortfarande känns det jobbigt att inte längre kunna kalla dig för min älskling.
2009-03-24
 20:18:13

:(

Det känns verkligen som att alla är tillsammans med någon nu.
Bara för att man själv inte är det.
2009-03-24
 16:38:21

TISDAG, en vecka sen idag.

Vad heter du? Nathalie Linnéa Bertling
Vilket år och datum är du född? 15 september 1993
Har du kysst någon inom de två senaste veckorna? Ja.
Är du kär? Ja...
Gjort nåt du ångrar? Släppt taget.
Velat bli tillsammans med ditt ex igen? Ja...
Är du blyg? Ibland
Vilken årstid gillar du mest? Sommaren.
Har du haft sex? Ja.
Favoritdjur? Katter eller hundar, jävligt svårt.
Vad består din garderob av? Grönsaker, kött, potatis och andra råvaror. Nej, det var ju kylen.
Hur mycket pengar har du varje månad? 500... Fattig!
Vad köpte du senast? Tuggummipaket
Den bästa filmen? Ingen aning
Vad är klockan just nu? 16.29
Hur mår du? Fråga mig inte.
Vem kysste du senast? Fredrik.
Har du åkt moped någon gång? Ja?
Är du mörkrädd? Ibland så.
Vart skulle du helst vilja ha piercing? Rakt igenom hjärtat.
Saft eller alkohol? Beror på tillfället.
Största svaghet? Många.
Röker du? Nej.
Bästa bok? Bok? Vad fan är en bok? Går det att äta? (Marcus Perlborg)
Blivit rånad? Nej tack gud för det.
Humör just nu? Försöker vara glad, men det misslyckas.
Vilka internetsidor besöker du varje dag? Olika bloggar, Facebook och Bilddagboken.
Vad slösar du mest pengar på? Mobilen.
Vad dricker du för alkohol? Olika.
Kan man vara vän med sitt ex? Det beror väl på.
Favoritchoklad? Marabou Digestive.
Varit kär i en kändis? Neeeeeej.
Har du lätt för att kunna lita på folk? Hade förr, inte längre.
Är du lycklig? NEJ.
Använder du smink? Ja men jag är sparsam.
Hur ofta motionerar du? Går till och från skolan totalt tjugo minuter per dag fem dagar i veckan, går upp och ner i trappan hemma på 15 trappsteg... Vilken jävla bedrift!
Vad har du för drömmar? Att må bra och bli älskad igen.
Blivit tagen/hämtad av polis? Faktiskt inte!
Blivit förföljd? Ja...!
Tycker du det är kul att svara på frågor? Nej, gjorde allt i onödan (?)
2009-03-23
 22:23:26

Te amo, mi corazon. Siempre.

This Julia is bleeding
But you can't see her blood
It's nothing but some feelings
That this old dog kicked up.

It's been raining since you left me
Now I'm drowning in the flood
You see I've always been a fighter
But without you I give up.

Now I can't sing a love song
Like the way it's meant to be
Well I guess I'm not that good anymore
But baby that's just me.

And I will love you baby always
And I'll be there forever and a day always
I'll be there till the stars don't shine
Till the heavens burst and the words don't rhyme
And I know when I die you'll be on my mind
And I'll love you always.

Now your pictures that you left behind
Are just memories of a different life
Some that made us laugh
Some that made us cry
One that made you have to say good bye.

What I'd give to run my fingers through your hair
To touch your lips, to hold you near
When you say your prayers try to understand
I've made mistakes, I'm just a girl.

When she holds you close
When she pulls you near
When she says the words
You've been needing to hear
I'll wish I was her, that her words were mine
To say to you till the end of time.

That I will love you baby always
And I'll be there forever and a day always

If you told me to cry for you I could
If you told me to die for you I would
Take a look at my face
There's no price I won't pay
To say these words to you.

Well there ain't no luck in these loaded dice
But baby if you give me just one more try
We can pack up our old dreams and our old lives
We'll find a place where the sun still shines.

And I will love you baby always
And I'll be there forever and a day always
I'll be there till the stars don't shine
Till the heavens burst and the words don't rhyme
And I know when I die you'll be on my mind
And I'll love you always.
2009-03-23
 20:36:02

-

Jag vet inte vad jag ska säga.
Jag är så jävla sårad, besviken och ensam.
Det känns som allt fler bara... går.
Lämnar mig i sticket, allt efter det här.
Och jag har inte gjort ett piss.
2009-03-22
 20:43:02

Making this clear for everyone (långt)

Jag måste få säga en sak, angående allt som har hänt.
Ni som brukar läsa min blogg vet nog vad jag pratar om.
Och det är till er jag vänder mig.

Jag vill inte att ni dömer mig eller honom, snackar skit.
Nu vill vi gå vidare, om så inte med varandra, så som vänner.
Ja, det är svårt, klart att det är. Men jag måste ta mig samman.
Det finns en liten strimma hopp inom mig, det kan bli vi igen.
Och jag skulle gå tillbaka om allt blev bra igen.
Ja, det skulle jag, så se inte ut sådär.

Jag vet hur ni tänker, och jag vill inte höra något skitsnack.
Jag älskar honom och jag vet att han finns här för mig.
Det har jag märkt nu, han finns här för att gottgöra mig, för all smärta jag har upplevt nu de senaste dagarna.
Jag vet det, för jag har träffat honom och vi har pratat ut.

Han säger till mig att han litar på mig och att jag är hans bästa vän.
Det värmer mig, men det som värmer mest är när han säger "jag älskar dig, jag litar på dig mest av alla".
Säg inte att han ljuger, jag ser ju på honom när han ljuger och INTE ljuger.

Visst har han dragit vita lögner för mig om det här, men han vill inte såra mig.
Tro inte att jag är hjärntvättad av allt det här, jag vet själv att det kanske inte låter sunt.
Men jag är kär och jag älskar honom så mycket, att det är logiskt för mig, det här.

Jag hoppas fortfarande, men jag vet inom mig att det finns en risk att det inte blir vi igen.
Men också chansen att det faktiskt blir vi.
Man vet aldrig, snart börjar vi gymnasiet och alla splittras åt nya klasser.
Man kanske börjar sakna varandra och värdera vänskapen och umgänget mer.
Som kanske leder tillbaks till det underbara liv vi haft.

Jag är självklart jätteglad att jag haft sånt stöd från mina vänner under de här senaste dagarna. Det hade nog inte gått om jag fått ta mig igenom det här själv. Så det är inte att jag är otacksam, det är jag verkligen inte.

För att sammanfatta allt; livnär er inte på att gå och prata bakom våra ryggar. Ge oss inte de där blickarna som säger att det här är fel, som säger att han är största boven i dramat och att allt är hans fel. Det må vara han som har gjort slut med mig, men han kan inte styra över sina känslor. Tänk er själva in i situationen, skulle ni fortsätta leva med någon när ni gillar en annan och inte har känslor kvar för er partner? Döm inte hunden efter håren.

Tack.
2009-03-21
 23:54:34

Don't go wasting your emotions, Lay ALL your love on me...

Vet ni, jag hittar så många låtar jag inte kan lyssna på utan att tänka på honom. Självklart börjar det med "våra" låtar.

1. Ooh Aah - Grits
2. Milla & Mark - FejkeN
3. Right here waiting - Richard Marx
4. Always - Bon Jovi

Och sen låtar som bara påminner om kärlek, och om honom.

5. YOU AND ME - Uniting Nations
6. WHERE IS THE LOVE - Black Eyed Peas
7. LOVE IS GONE - David Guetta (Bra frågeställning. -Where is the love? -The love is gone...)
8. Hope and Glory - Måns Zelmerlöw

För er som inte förstår varför jag tänker på honom när jag hör den sistnämnda låten, ska jag förklara det här.

"I'll be standing for hope and glory
I'll be fighting for my love story
I'll be standing for hope and glory, now
All the battles I lost, and the battles I won
This will be the one,
This wil be the one
"Här är dock en sång för alla kärleksfulla och Mario Kart-älskande människor därute.
Det är en kille som har skrivit en sång i Mario Kart-tema, men som en kärlekssång istället. Lyssna!
(Själv höll jag på att gråta på fläcken alldeles nyss, så rolig och vacker låt)

2009-03-21
 21:34:17

Till dig

Kom ihåg att åtminstone jag älskar dig..


2009-03-21
 19:33:13

Besvikelse

Jag blev så glad när det var den 17/3, jag hade verkligen längtat till den dagen.
Magen stormades av fjärilar, jag var helt upprymd och förväntansfull.
Det vart en fin dag, med händelser som blir fina minnen.
Som sedan krossas av besvikelsen två dagar senare.
Jag trodde inte att det var sant.
Varför sa du ingenting tidigare, utan väntade till efter den 17:e med att släppa bomben?
Du krossade mig, du bröt ner mig bit för bit, och det är bara du som kan göra mig hel igen.

Men jag tror inte att du vill det.
Du vet inte vilken smärta du har orsakat mig, hur du har brutit ner mig.
Ändå älskar jag dig, och vill ha tillbaks dig.
Många tycker att det är idiotiskt, någon har sagt att det är logiskt. Det är ju kärlek.
Kärleken gör mig blind, den gör mig blind för allt du har gjort, jag vill bara ha tillbaks allt som det var förr.
Om du väljer att glömma, så kan jag också glömma, och förlåta.
För jag älskar dig.
2009-03-21
 14:37:25

Ångest

När jag ser på mig själv i spegeln vill jag bara gå och lägga mig.
Jag ser en trött, utsliten och rödögd liten äckelboll.
Vad hände med mig, egentligen?
Vad hände med oss?
Varför ska jag må dåligt när du mår som en gud?
Varför vill jag ha dig, och du... ja, du kanske inte vill ha mig.
Jag behöver ett mirakel som säger att du vill bli min igen.
Ett mirakel som gör allt bra igen.
Snälla, ge mig ett mirakel.
2009-03-20
 23:12:42

Att gråta gör mig tjock

Jag vet inte men helt plötsligt är jag tom på ord.
Jag är tom på allt; tom i magen, tom på tårar, tom på ord, helt enkelt tom.
Jag vill bara spola tillbaka tiden, ändra på allt.
Ändra på saker så att allt blev bra, bekymmerslöst.

Synd att man inte kan trolla..
2009-03-20
 18:53:54

Långt inlägg

Min dag har inte varit bra. Jag fattar liksom inte, hur orkar folk med sånt här?
Fick veta en massa saker idag, pratade med honom och vi sågs även efter skolan för att reda ut allt.
Men det hjälper inte för vad han känner.
Han må ha känslor för mig, men han är kär i en annan.
Och jag fattar inte vad jag gjorde som var så fel.
Varför jag inte duger och räcker till.

Det hjälper inte att folk säger en massa positiva saker, försöker att blicka framåt.
Jag försöker att uppskatta deras omtanke, men jag har svårt att se det från den ljusa sidan.
"Det kommer att bli bra."
"Du kommer att kunna gå vidare."
"Det löser sig."

Så som jag ser det nu kan jag faktiskt ge svar direkt.
"Nej det kommer inte att bli bra."
"Jag kommer inte att gå vidare."
"Det löser sig INTE."

Jag är så jävla beroende av honom, hans kramar, hans kyssar, hans omtanke, hans kärlek.
Jag fattar inte hur det kunde bli såhär.
Varför just hon, varför inte jag?
Trodde vi skulle komma längre än såhär.
För jag har så mycket att ge, så mycket att dela med mig av.

Jag behöver ett mirakel...
2009-03-20
 08:21:39

Empty

Jag kan inte äta.
Jag kan inte sova.
Jag kan inte le, inte heller skratta.
Vad har kärleken gjort med mig?

Jag känner mig tom, deprimerad, ensam.
Jag saknar redan värmen, saknar omtanken.
Jag vet att jag inte kan gå vidare utan honom.
Det spelar ingen roll vad folk säger, jag kan inte.
Jag vill inte heller.

Jag trodde vi skulle komma längre än såhär.
Jag har så mycket kvar att ge, så mycket att visa.
Så mycket kärlek kvar, men den är inte besvarad längre.

Jag kan bara vänta på ett mirakel, och hoppas.
Hoppas att han tar mig tillbaka, glömmer henne.
Hoppas att allt kan bli bra igen, och att allt kan börja om på nytt.
2009-03-19
 23:14:00

Mission impossible: El amor

Okej. Glöm det där om att jag inte skriver... för jag måste.
Det är lika bra, dessutom läser han inte min blogg, så det kvittar.
Jag vet inte hur jag ska kunna gå vidare om han lämnar mig helt.
Det känns liksom... onaturligt, att det kanske inte är jag och han något mer.
Vi kunde ju ta oss igenom allt, vi har haft värre kriser.
Men nu när han ändå inte älskar mig och känner något, kanske det inte spelar roll hur stor krisen är och hur stora alla har varit genom åren.
Två år har vi varit tillsammans.
Två år och två dagar, idag.

Jag borde ha fattat att han aldrig skulle kunna sluta tänka på henne.
Det är ju ganska självklart, egentligen. Om han ändå har älskat henne sen fyran, fram tills nu... Självklart.
Jag kommer inte kunna somna nu, med vetskapen om att det inte är en mardröm, med vetskapen om att det här faktiskt händer och att det inte är bättre imorrn när jag går upp ur sängen.

Jag kan inte klara det här ensam. Och jag vet att jag har några få vänner som hjälper mig.
Men ändå fattas något.
Han fattas.

"I'd walk a thousand miles, just to see you smile.
I'd swim across the ocean, just to hear you laugh.
I'd go all across Europe to feel your warmth.
I'd do anything - just to hear you say the three words, and feel that you mean it.
"
2009-03-19
 21:13:57

-

Jag kommer inte att skriva här på ett tag.
Jag orkar helt enkelt inte, jag mår så dåligt att jag inte har lust.
Det finns inget att skriva om heller.
Så nu hör ni inget från mig på ett tag.
Om jag inte får för mig att skriva av mig.
Vilket kanske vissa hoppas på.
2009-03-18
 22:04:37

All the time in the world (in my dreams)

OM JUST DIG..

namn: Nathalie Bertling
bor: Älvsjö
smeknamn: Natha
intressen: Vänner, pojkvän, umgänge
skola: Sjöängsskolan

HAR DU UNDER DENNA MÅNAD..

saknat någon: Ja
ljugit för någon: Vet inte
ångrat något: Ja
svikit någon: Nej
känt dig sämst: Ja
gråtit: Ja
skrattat: Massor
varit sjuk: Nej
varit utomlands: Nej
träffat någon som du chattat med på datorn: Nej

KÄNSLOR..

gråter du ofta: Ganska
skrattar du ofta: Nja
hur känner du dig just nu: Borta
hur har du mått den senaste tiden: Sådär
tänkt på självmord: Njae
har du någon/några hemligheter för dina föräldrar: Ja

KÄRLEK!

ska en kille vara lång eller kort: Lång
funnit kärleken denna månad?: Nej, vi har varit tillsammans mycket längre än så
blir du lätt förälskad: Nej, kan jag inte påstå
är du kär i kärleken: Ja, lätt
tror du på ett föralltid: Inte längre
är du förälskad just nu: Ja
hur många har du varit tillsammans med denna månad: Bara en
har du blivit sårad av kärleken: Ja...
vilken sorts killar gillar du: Roliga, generösa, kärleksfulla, rakryggade och självsäkra
ska en kille vara söt eller het: Både och :$
ska en kille vara blond eller brunett: Brunett helst
får du många killar: Nej

UTSEENDET PÅ DIG..

brunett eller blondin: Brunett
ögonfärg: Mörkbrun
långt eller kort hår: Halvlångt
snygg eller ful: Ingen kommentar
nöjd över dig och ditt utseende: Nä
har du långa naglar: Ganska
sminkar du dig: Ja
varför, är du inte vacker utan: Jag ser faktiskt yngre ut...
2009-03-17
 23:17:52

Faith, hope and love

När vi förlorar någon gör vi uppoffringar, vi förändras.
Inte bara när någon närstående dör, utan när vi blir lämnade, dumpade.
Vi säger att vi kan förändras för att göra det bättre, men de tror oss inte.
Så då blir vi lämnade, och detta påverkar oss så mycket att vi faktiskt förändras.
Kanske inte på det sätt vi lovat, utan kanske bättre.
Det är synd att folk inte stannar kvar för att faktiskt se den förändringen.
2009-03-17
 16:00:43

Två år idag!

Fredrik kom hit vid halv tolv idag och han kramade om mig länge, sa "Hej älskling". Det kändes så skönt och mitt hjärta slog i 360, jag lovar. Jag vet inte varför det skulle vara så speciellt just idag, ja förutom att det idag är två år sedan vi blev ihop. Det kanske ger en annan slags känsla.
Vi gick efter ett tag och åt lunch på Santorini Kolgrill, satt där ett tag och pratade innan vi gick och köpte sex liter läsk på Vivo som vi ska hinka i oss idag... Haha, nej oroa er inte! Vi köpte tre flaskor 1,5-litersflaskor för att det var extrapris, typ 3 för 25 kronor plus 6 kronor pant. Annars kostar en flaska ungefär 21-22 kronor. Ganska bra då att köpa tre flaskor för tre kronor billigare än vad det skulle ha kostat. Hehe.

Nu ser vi på "Smallville" och sen blir det "Simpsons". Idag är det ju tisdag och det är världens filmkväll ikväll!
Som vanligt sänds först och främst "The Simpsons" klockan 19.00-20.00, sen är det "Andra Avenyn" och "Desperate Housewives" 21.00-21.45 (AA) eller 21.55 (DHW).
Nåja, ska inte vara för osocial mot lillgrabben (hehe märk ordet väl). Vi hörs ikväll!
2009-03-17
 00:10:16

Godnatt

Klockan är över tolv vilket betyder att det nu är den 17/3-2009.

1. Louise fyller år.
2. Jag och Fredrik har varit tillsammans i 2 år.
3. Hörde att Sara och Björn varit tillsammans i 10 månader samma dag.
4. Kul.

Och nu är jag trött. Vilket är bra för klockan är ju "bara" strax efter tolv och det är bättre förr än senare. Så jag ska sova nu, ja. Sen imorrn ska jag vakna sent. Och väck mig inte! ;)
Godnatt pussgurkor. ♥
2009-03-16
 22:57:08

Hey you

Åh jag är så LYCKLIG. Vi är lediga imorrn och jag kan bara chilla, ska inte tänka alls på skolan imorrn utan bara koppla bort allt och fokusera på annat. Försöka går ju, får bara se om det faktiskt funkar.
För fortfarande känner jag magsmärtan smygandes ibland. Och jag vill inte ha den kvar. Den har ju funnits så jävla länge, så varför kan den inte bara försvinna? Alltså, det har gått flera år utan att den gått bort. Jag borde uppsöka psykolog eller nåt.

Ska försöka sova ut imorrn och slippa somna under dagarna (haha, Axel somnade under filmen idag... visst var den seg men han kunde varit lite mer diskret... hoppas man inte råkar göra samma misstag!). Så jag ska läsa lite i den där Anne Frank-boken innan jag somnar. Nu är jag i alla fall nära slutet, och jag har varit duktig att inte hoppa över alltför mycket. Jag har väl bara hoppat över några stycken hit och dit som bara handlar om hennes familj, det tycker jag inte är jätteviktigt att läsa, speciellt när det fyller ut ett helt uppslag.

Jag har faktiskt märkt av några similarities mellan mig och Anne Frank. Hennes stora dröm var att få skriva en bok, åtminstone få jobba med att skriva, dessutom hatar hon allt med matematik och det kallar jag för att likna mig på bästa sätt.
Nej dags att läsa, sen ska jag sova lite tidigare för att dra nytta av min überlånga sovmorgon :) Ha det bra så hörs vi imorrn! Eller vem vet om jag inte smyger in ett inlägg senare ikväll?
2009-03-16
 20:16:36

En dag kvar :)

Ja, för imorgon är vi lediga, och inte nog med det, så fyller Louise 16, och jag och Fredrik har varit tillsammans i 2 år! Helt otroligt, jag kan själv inte fatta att det gått så lång tid. Och jag ska ge honom något riktigt personligt, nämligen en text. Den ska heta "Varför jag tycker att du är min förebild". Och på det sättet får man lyfta fram endast hans bra sidor och inte babbla om allt jag redan har sagt förr, "jag är så glad att jag har dig, du vet att jag älskar dig, du är mitt allt" yeah... men han vet det redan. Så jag tänkte byta ämne och skriva i den stilen istället. Låter kanske lite löjligt, men själv gillar jag det.

Så idag började återigen en temavecka som behandlar "Andra Världskriget". Vi såg återigen filmen "Sophie Scholl" och den är ju bra men alltför lång och på vissa håll långtråkig. Skulle sedan rita en slags affisch/poster med temat Andra Världskriget. Vilket är det första man tänker på? Jo. Hakkorset. Såklart att det är det stora alla har på sina affischer. Haha, det ser lite kul ut, för nu hänger det lite affischer i trappan, så vår skola ser ut som en jävla nazistskola nu. Men det försvinner nog efter temaveckan.

Herrejävlar! Vet ni vad jag läste om i tidningen? Det var en man som bråkat med sin granne ett bra tag, detta hände för ett år sen, och det brukade vara ganska så allvarliga bråk, så pass allvarliga att polisen ibland inte ens vågade åka ner till byn för att det var typ samma stämning som i Tensta, Rinkeby eller Rosengård. Ni fattar poängen. Somalia Junior.
Så mannen stod en dag i trädgården, fullständigt ovetandes om vad som kom bakom honom... och pang! Grannjäveln slog honom allt vad han kunde med en hammare, och mannen överlever mirakulöst. Det enda som inte är HELT återställt är hans huvud, eftersom skallbenet krossades så ser han ut som en mosad potatis i pannan nu, och ibland rann det hjärnsubstans ur näsan på honom förut. SNUSK. Snacka om kul, när man snyter sig så tappar man bokstavligen fem IQ... låt oss säga att sensmoralen i det hela är att man inte ska bruka våld när man bråkar med grannen, utan skäll bara ut honom istället, så slipper vi se ut som mosade potatisar hela bunten.

Ikväll läser jag ut Anne Frank. YES!
2009-03-15
 15:13:08

God morgon! (he he)

Klockan är strax efter tre och jag gick upp för ett litet tag sen, käkade och duschade, så nu är jag redo för dagens härliga händelser. Vilket betyder att jag ska sitta inburad och läsa ut "Anne Franks dagbok" hela dagen och lite imorrn för att jag ska få vara ledig på tisdag. Åh, om någon ändå kunde rädda mig och komma över ett tag eller be mig komma ut. Blah, jag blir tokig.
2009-03-15
 02:27:15

Sleepless

Jag är inte GALET trött, jag är bara trött.
Men klockan är kvart över två nu, borde jag inte ta och lägga mig då? Haha, jo.
Men jag vet inte... kan liksom inte sova. Har inte lust.
Så jag ska sitta uppe hela natten?
Det har jag inget emot faktiskt, sitter och pratar med Sandra på msn och det är alltid trevligt. :)
Imorrn... blir det inte av med det jag tänkte göra. Jag vet, jag är feg. Men det är väl för mitt eget bästa.

Jag är så utmattad i hela kroppen men den vill ändå inte sova. Jag fattar inte. Varför vill den inte bara slockna och vakna upp om tio timmar? Gud så skönt det vore att slippa bli väckt halv tio. Det är faktiskt söndag och det är min sista dag i frihet på en vecka. Jag borde låsa rumsdörren... så folk inte kommer dundrande in och gapar om frukost sådär übertidigt som bara vissa människor har en tendens att göra (och det är min familj). Haha!

Hjälp mig. Jag har ju fan sömnproblem. Det här är inte första gången jag inte kan sova. Det är varje natt! Och på Apoteket erbjuder de sömnhjälp och man kan få pengarna tillbaka om man inte är nöjd... men 400 kronor vet jag inte om det är värt. Eller? Jo fan det är det. Jag ska söka sömnhjälp i tabletter. Haha nej. Men något måste man kunna fixa...

Godnatt. Om jag nu ska sova.
2009-03-14
 22:48:27

Malena Ernman till Moskva

Men själv tyckte jag att Måns skulle ha vunnit med sin härliga låt. Och jag har hört från Sarah att hon ville att EMD skulle vinna men de är inte riktigt min smak så... nja.

Så ikväll blev det inget med Emilie. Hon skulle ut och åka bil med Nettan och grejer, så jag satt hemma. Ja, själv.
Men jag satt och snackade med Settan typ hela kvällen på msn så lite sällskap har man haft. :)
Imorrn har jag nog inga planer. Men vet ni vad? Jag tror jag ska göra något jag inte har gjort på länge. Och jag är själv förvånad att jag ens vågar tänka tanken. Men det är nog dags nu. Dags att reda ut gammal skit.
2009-03-14
 19:16:17

Sms

1.Ta fram din mobil.
2. Bläddra igenom din inkorg.
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et.
4. Gör likadant på varje fråga

1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig? "Haha oj, till farsta xD<3"
2. Vad säger du alltid till din bästa kompis? "Nej hos tias i väster haninge med putte och Nettan;) <3"
3. Vad är de första du säger när en kompis blir påkörd av en buss? "Låter bra:p"
4. Vilket sms blev du mest berörd av? "Jag kanske ska en snabbis, vill du hänka? :)<3"
5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig? "Javisst. Ju fler desto bättre:)<3"
6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor? "Okej. Tråkigt:) <3"
7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom? "Kan hända;) <3"
8. Vad vill du höra mest av allt? "Hur länge kan ja stanna?:)"
9. Vad skulle du säga om du fick MVG i allt? "På väg"
10. Din romantiska replik? "Härligt! Gör det<3"
11. Vad skulle du säga om du blev bestulen? "Jag e nog där 2200"


... obs, jag har en jävligt liten sms-inkorg just nu så de flesta sms:en här är från Sandra igår kväll. :$
2009-03-14
 17:57:20

Dagen räddad, kvällen kvar...

Trodde för ett tag att jag skulle få vara ensam idag, då Fredrik drog tidigare för att träffa Johan och Niklas. Jag smsade runt till lite folk och slutligen dök Lisa upp och frågade om vi inte kunde åka in till Farsta. Så det gjorde vi, och vi köpte presenter till Louise som fyller år på tisdag (försök inte, jag skriver vad vi köpte efter att hon fått presenten. Ryktet går fort...) och vi hälsade på hennes mamma Rodhe som jobbar på Triumph. Det blev till att stå där och prata ett bra tag, sen tog vi oss hemåt och jag blir den som får slå in Lollos present. Inte mig emot, haha.

Ikväll kanske jag träffar Emilie, annars blir jag själv. Det är ingen hemma här ikväll så det vore trist att behöva sitta själv och ruttna. Man blir så deprimerad när man är helt ensam. Skillnad är det ju om familjen är hemma... men annars känner man sig bara så tragisk. Nej jag får se till att hitta på något! Ska ner och laga mat snart, sen får jag tjata lite på Emilie. Hörs senare!
2009-03-14
 12:47:36

14/3...

Jag har ont i magen. Fråga mig inte varför men det är den där fruktansvärt obehagliga känslan som finns där nu. Och jag vet inte varför. Eller typ inte, i alla fall.

Igår kväll kom Fredrik över efter att jag föreslagit, "kan inte du komma hit och sova över? Det var ett tag sen", så han kom vid halv tio kanske, sen kom Sandra vid tio och vi satt och snackade ett jävla bra tag. Sandra blev jagad av sin mamma hela kvällen på telefon men Sandra hade sagt att hon var på tjejmiddag hos Olivia någonstans och jag fick spela någon kompis som bodde inne i stan (yeah.. right. Haha!) och som skulle hem halv tolv och då skulle Sandra gå med "henne"... det var lite invecklat. Ja men det löste sig nog sen. Hon drog vid kvart i tolv, jag och Fredrik gjorde oss i ordning, var inne på datorn lite och somnade sen.

Idag skulle han dra och träffa Johan och Niklas, själv vet jag inte vad jag ska göra. Kanske bara sitter hemma och tycker synd om mig själv. Såna här dagar är det inte ofta man stöter på.
2009-03-13
 18:25:52

Fredagen den trettonde (igen!)

Två månader i rad har vi lyckats få ett datum som heter fredag den trettonde. Det är ganska skumt.
Idag hade jag nog ingen otur. Fick VG på krönikan angående kvinnoförakt, vilket kändes ganska bra, min våg går uppåt igen. Men fortfarande tänker jag ta upp det där på utvecklingssamtalet, för det räcker inte med endast ett betyg utan jag måste få feedback på vad jag kan förbättra. Det vore inte fel med lite "det här är du jättebra på"-snack också. Sånt blir man glad och motiverad av, och det är ju det lärarna vill, men detta har de inte ens tänkt på. :(

Ikväll är det fritt fram att bara göra vad man vill. Jag kanske ska träffa Sandra och Lisa, alternativt bara Sandra. Ska bli skönt att slippa sitta hemma själv. Emilie är borta hos Tias med Jeanette så henne träffar man inte... det var ett tag sen nu.
Snart ska jag dra och äta, vi hörs kanske senare eller så hör jag av mig imorrn!
2009-03-12
 22:43:11

Still Shitday

Februari-Mars har varit två månader man kan kalla för Two Months of Breaking Up. Det är så många som gör slut nuförtiden. Det slog mig faktiskt nyligen... det är så jävla läskigt. Jag har några bekanta som avslutat sina kärleksrelationer, och det har inte varit korta förhållanden det heller.

I kändisvärlden brakar även helvetet löst sakta men säkert. Lindsay Lohan och Samantha Ronson bråkade häromkvällen då Samantha dj:ade på en fest. Lindsay kom in som en överraskning vilket ska ha gjort Samantha rasande på något jävla sätt, då det slutade med att Samantha drog ut och gasade iväg i sin svarta Porsche och Lindsay satte av efter Samantha i sin Mercedes. Ganska packad. Jag undrar hur det slutade.
Brad Pitt blev örfilad i ansiktet av Angelina Jolie efter att ha setts ihop en snabb sekund av Angelina. Han flyr på sin MC och återvänder inte hem förrän fyra timmar senare. Då Angelina Jolie skrikit åt barnflickan att rentav dra åt helvete. Vad är det med folk och barnflickor?
Det som startade hela bråket mellan Rihanna och Chris Brown var att han under en kortare tid haft en romans med sin 40-årige (!) manager. De ska ha stött på varandra då han var sexton och sedan fortsatt nu nyligen, fram tills Rihanna avslöjade dem.

Förstår ni vad jag menar? Det känns som att mars månad kommer att sega sig fram för att se vilka fler par som kommer att hamna i blåsväder eller helt enkelt gå skilda vägar.

I'm so worried.
2009-03-12
 20:41:08

Shitday

Hade ont som satan idag, det var inte kul att gå runt i skolan då. Drog till vårdcentralen med Fredrik vid fyra, sen köpte jag antibiotika och grejer, drog hem. Det är jobbigt att ha ont. Dock är det bättre nu, och läkaren tror att jag är fri från skiten redan om någon dag. YES!

Ganska jobbig dag, okej bortsett från smärtan så okej, men vi slutade tidigt i alla fall. :)
Imorrn har vi nationella prov i engelska. Tror ni att vi får otur eftersom det är fredag den trettonde? Inte jag. Ju mer man tänker på det, desto mer risk har man att skapa sin egen otur för att man är så pass försiktig att det till slut händer något.

Okej... jag har återigen bloggtorka. Ganska trist när man väl tänker efter... ni har säkert läst de där stora bloggarna där de skriver flera A4 långa inlägg. Kan det hända så mycket på en dag? Hur kan man komma på ett ämne som är så stort...? Äsch, det kommer väl en sån tid för mig med. Haha, inte.

2009-03-11
 21:56:48

Onsdag

Fick veta många betygsrelaterade grejer idag.
Krönikan vi lämnade in IGÅR fick vi tillbaka idag och jag fick såklart ett G eftersom det är det Janne förväntar sig av mig och han läser inte ens mina uppsatser utan skriver bara ett G. Förutfattade meningar, heter det nog. Ja jag är ganska besviken. Rev skiten i några hundra delar och kastade resterna av min ilska i papperskorgen. Synd att han inte såg det.
Vet ni, jag tänker nog vara så brutalt ärlig på nästa utvecklingssamtal, att jag kommer se honom i ögonen och säga: "Du underskattar mig. Och det är inte bara jag själv som tycker det, jag har hört från många andra av dem i klassen, att det verkar som att du faktiskt underskattar mina kunskaper i dina ämnen. Vilket känns ganska ruttet." Vad sägs? Ganska stolt är jag över att ha kommit på något så bra.

Sen fick jag VG på uppfinningen vi lämnat in, detta i ämnet teknik (som jag aldrig fått VG i!), och sist men inte minst fick vi veta vad vi fick för betyg på nationella proven i svenska. Även där har vi KÄRE JANNE... och jag fick en ynklig 5.2-poäng. 4 på uppsatsdelen (att skriva är mitt liv och mitt framtida levebröd, att jag får en så låg siffra på det här är fan ironi), 6 eller 5 på läsförståelsen och 4 på muntliga delen. Av detta får han fram 5.2 poäng. Vilken jävel. Jag borde gå till andra svenskalärare och be dem bedöma mina G-arbeten som jag fått tillbaka av Janne. Säger de att jag skulle fått ett högre betyg än G lär jag sparka min svenska- och SO-lärare i skrevet. Så det så. Jag måste våga säga något, jag kan inte låta mig själv bli undanschasad och undervärderad jämt. Time to change.

Drog hem till Fredrik efter plugget, det blev The Simpsons och senare middag köpt från Östbergagrillen. Drog hem vid tjugo i, tog bussen och var hemma till åtta ungefär. Det blir till att börja läsa Anne Franks dagbok innan man somnar. Vi ska egentligen stanna hemma hela dagen på tisdag och läsa ut den för att diskutera boken i grupper, men jag väljer att göra det tidigare så man kan spendera dagen med att göra något annat.
På tisdag är det nämligen två år sedan jag och Fredrik blev tillsammans, så vi ska hitta på något under dagen som blir så lysande perfekt när man kan åka in till stan och grejer. Ganska kul. Hihi.

Nej, ska dra mig undan och göra nyttigare saker. Ha det så bra. Ciao!

2009-03-10
 22:29:17

Uppsatsskrivning

Det går inte så bra för jag är inte lysande på alla religioner. Saken är den att vi ska skriva en krönika med huvudfrågan:
"Är världsreligionerna kvinnofientliga, eller är det utövarna själva som är det?" Det beror väl på... jag kan tänka mig att typ islam är ganska kvinnofientlig... ja det är en lång historia men något ska jag få ner. Hjälp.

Bloggtorka har jag också. Vet liksom inte vad jag ska skriva... det var ingen lång dag idag i skolan i alla fall. Slutade fem i halv ett, jag och Fredrik drog hem till Niklas och vi gräddade våfflor till lunch, sen lekte vi med hans kylskåpsmagneter och bildade ord. Slutligen såg vi på videoklipp på Youtube och spelade spel. Sen drog vi hem, jag käkade mat och började smått tampas med uppsatsen. Ganska trist faktiskt.
Nej, nu är det dags att dra sig härifrån. Ciao!
2009-03-09
 22:55:40

85 %

Vi ska ganska säkert flytta till Hägersten. Tillbaks till Hägersten, där jag föddes, och där jag spenderade ett år tills jag dedikerade femton år åt Örby och Älvsjö. Nu ska vi flytta tillbaks, dock inte till samma ställe, men samma område, samma ortsnamn. Det är konstigt att jag har problem med det eftersom jag inte minns ett skit av hur det var när jag bodde där sist. Men det är mest för att jag inte vill lämna mitt hem, här. Skumt. Men så är det.
Det blir nog bra när man börjar gymnasiet, då man har nära till tunnelbana och buss med endast några minuters gångavstånd, dessutom är det inte så farligt långt bort till Liljeholmen, och därifrån kan man ta sig vart som helst. Till och med hit hem. Ah, nostalgi. Vilken hemsk känsla.

Och nu till något helt annat (jag vet att någon brukar säga den engelska motsvarigheten...), nämligen den fantastiskt roliga mediacirkusen kring Chris Brown och Rihanna. Jag förstår inte vad det svåra är.
Chris Brown har misshandlat sin tjej. That's it. Hon har berättat, han har (typ) erkänt, de säger sig ha DNA-bevis i bilen... kan man inte bara slänga honom i finkan då? När allt ändå ligger på bordet framför näsan på en?
Nej. Klart inte. Folk därute vill ju veta mer smaskiga detaljer. Men nej tack, det är lugnt. Låt dem sköta sitt eget.
Hörde att Oprah (crazy kvinna som har en egen talkshow och löser snyftproblem? Ja, precis) också lagt sig i detta och tänker göra ett helt program om kvinnor som blir misshandlade i hemmet. "Jag vill göra detta program för att stödja alla 'Rihannor' därute", och hon tillägger även ett varningens ord: "Gå inte tillbaks till honom, för han kommer bara slå dig igen. Det ser då ut som att han tror att det är okej, att du ändå förlåter honom. Stanna inte kvar hos Chris!" Oh boy, is she crazy or what.

Ska hinna plugga lite inför konsumentkunskapsprovet som vi har imorrn, sen ska jag sova. Och inte somna vid ett som i natt. Vilken hemsk natt det var! Usch. Att man inte vänjer sig snart.
Godnatt på er!
2009-03-09
 21:01:30

Måndag

En trött stackare lunkade in i klassrummet nästan för sent idag. Ja, jag. Tycker nästan synd om mig själv... sov så lite i natt.
Vi jobbade med andra världskriget och det var en riktigt seg lektion. Sen hade vi NO och det gick inte mycket bättre.
Någonstans efter lunch började man piggna till, vi hade matte, engelska och slutligen gympa. Linnéa höll i lektionen och idag körde vi volleyboll. Det gick ganska bra, men mitt lag förlorade med fyra poäng. Man var ju inte så lysande heller... he he.

Drog hem efteråt, har pluggat lite och nu är det snart dags för Two and a half men. Prov i konsumentkunskap imorrn... Wish me luck!
2009-03-08
 22:01:20

Ångest

Söndag idag igen. Det är ofta man frågar sig själv hur helgen kunnat kännas kortare än den faktiskt varit.
Fast helgen har inte varit helt bortkastad ändå. Idag promenerade jag hem till Fredrik. Egentligen skulle jag ha tagit bussen men eftersom jag missade den orkade jag inte stå kvar och vänta, så jag gick. Hela vägen. Vilken bedrift! (Hörde du ironin? Vad konstigt! Jag också.)
Vi lagade mat efter ett tag, det blev kyckling i ugn med ris eller pommes frites. Jag som praktiskt taget är uppvuxen på ris och äter det några gånger i veckan valde det fetare alternativet, medan bröderna Larsson valde det alternativ de påstår sig äta två gånger om året. Ris. Så visst, det gjorde inte mig något.
Senare gjorde vi efterrätt, chokladpudding. Gjorde så att jag mådde lite illa men det blev okej ändå, vi gjorde en liten vanilj-twist; hade vaniljsocker i grädden. Det var något, du.

Åkte hem vid kvart i sex, käkade middag, vi såg på "Jeff Dunham: Arguing with myself" ikväll och sen har det väl inte hänt så mycket mer, antar jag. Imorrn börjar vi med SO/SV och då måste jag köra järnet nu sista kapitlet om Andra världskriget. Det är gympa imorrn, och jag skäms för att säga det - men jag tror jag glömde Emilies mjukisbrallor i omklädningsrummet sist. Hoppas det är någon vänlig själ som har lagt dem i hitteskåpet, annars efterlyser jag de jävlarna på expeditionen. Lika bra.

Har ni haft en bra kväll? Det hade jag. Men inte nu längre... *biter på naglarna* Ciao!
2009-03-07
 16:56:06

Ruttna och dö

Mamma har sålt våra saker på loppis. Okej, inte allt. Det lät ganska hemskt. Men många saker. Jag och brorsan fick en hundring var som tack. Hur billigt säljer man så många saker? Vi sålde kläder, skor, videofilmer, leksaker... och får ihop några hundra? Det var ungefär tre-fyra IKEA-kassar fyllda med saker. Varje sak kostar ju inte precis fem kr/styck. Snopet.
2009-03-07
 00:18:25

Funny

Det är många killar (mest spanjorer) som raggar på en när man spelar poker på Facebook.
Frågar om man har pojkvän, om man vill gifta sig med dem... det slutar inte. Jag tycker dock bara att det är kul för det brukade inte hända så ofta förr. Nåja, det kommer väl igen. Haha!
2009-03-06
 17:58:10

Say, isn't this called DUBBELMORAL in swedish?

Förra året stämdes The Hives av The Roofies, anklagade för låtstöld för låten Hives' "Tick Tick Boom" som liknade alltför mycket The Roofies "Why You?" The Hives släppte sin låt 2007, alltså ett år tidigare då stämningen hade nått The Hives. Och The Roofies hade gjort sin låt tio år tidigare. Var det ändå inte lite sent att komma och gnälla 2008 om detta? The Hives frontfigur Howlin' Pelle säger att de inte har hört The Roofies "Why You?" tidigare och att det inte var menat att deras låt skulle låta som den.

Här har vi båda låtarna:

THE HIVES - TICK TICK BOOMTHE ROOFIES - WHY YOU?


Det är inte första gången man stöter på likheter i många låtar. Många blir anklagade för att deras låtar påstås vara plagiat, några kommer undan, några slipper anklagningar och några får det hett om öronen.

Här har vi ett annat exempel på något som jag tycker är lite mer av låtstöld än jämförelsen mellan The Hives och The Roofies. I den här ronden slåss Darin och Lady Gaga.

LADY GAGA - JUST DANCEDARIN - GIRL NEXT DOOR


Och om hans låt har det inte sagts ett knyst. Det är lite skumt, det är väl nästan som att det är meningen att han ska ha tagit typ halva hennes låt (han har ju tagit hela melodin men texten har han i alla fall orkat skriva själv).

Utan att bli stämd för "citatstöld" skulle jag vilja citera en reklam för Henrik Dorsins DVD: "Moral. moral, moral... det är så mycket moral att det blir dubbelmoral!"
2009-03-05
 23:02:34

Quick notice

Bara ett snabbt inlägg såhär innan man... gör det man borde.
Jag såg ett videoklipp på Youtube nyss och det chockade mig verkligen.
Se själva, ni förstår nog vad jag menar.

"The Megan Meier Story"2009-03-05
 22:28:02

Ensam är stark(ast)

Idag började vi dagen med gympa. Linnéa skulle ha haft lektion men hon har sin lektion på måndag istället. Så idag körde vi lite lekar, började med pansarvagnskull och sedan körde vi kryssarkungen (mitt förslag som faktiskt gick igenom). Det gick ganska bra faktiskt. Faktum är att sista omgången slutade med att hela mitt lag slagits ut - förutom jag... Det var en skum känsla att försöka slå ut alla killar när man är ensam tjej. Pinsamt.
Killarna fuskade ett antal gånger förresten, det var riktigt taskigt. Men jag var bäst. Haha. Skojar bara. Men det var nåt nytt.

Efter plugget drog jag och Fredrik hem till honom. Vi satt och snackade med hans pappa ett tag, sen satt vi vid hans älskade dator, lyssnade på musik och sen efter ett tag drog jag hem.

Jag borde skriva fackuppsats, och den ligger här i bakgrunden på datorn... men det går inte så bra för jag har hjärnsläpp. Det kanske också beror på att jag sitter och skriver blogg samtidigt. Det är nog inte så bra, haha.
Så jag ska nog ta och ägna mig åt lite skolarbete nu. Vi hörs imorrn!
2009-03-04
 17:34:58

4/3-09

Sovmorgon till 11:55 idag, ganska skönt! Fast jag sov bara till halv nio för att jag senare skulle till Fredrik för att äta lunch där innan vi drog till skolan.
Landade utanför hans dörr tio, och efter några hundra år öppnade han dörren (han låg i badet och påstod sig inte höra...) och jag fick stå och beuuuuuundra hans nya högtalare. Han köper ju nya hela tiden så det spelar ingen roll. Man kommer ju inte in storögd och säger "VA, ÄR DE DÄR NYA?!?!?!" för det vet man redan att de är. Han är lite av en tekniknörd.

Vet ni vad jag stör mig på? Att man under dagen kommer på något jättebra att skriva om i bloggen, men sen när man väl är där så... har man glömt det! Helt sjukt. Det är så irriterande. Och det brukar vara ganska bra saker, så det är ju synd att man ska glömma det.

I alla fall, ikväll ska jag plugga till spanskaprovet som är imorrn och det kommer nog gå bra *tänker positivt*. Hoppas på minst VG, det är i alla fall det jag tror att jag kommer kunna prestera. Jag kan INGENTING om Argentina, Nicaragua eller något annat land som vi ska kunna. Fast ikväll ska jag kriga, som Armin säger. Fast han ska kriga för sin fackuppsats och jag för spanskaprovet. Jag däremot måste skicka min fackuppsats från skolan till min mail imorrn så att jag kan jobba med den hemma och lämna in på fredag. Och om inte... får jag väl lämna in den absolut senast på måndag. Men Janne lär inte bli glad.
2009-03-03
 18:16:56

Tisdag - tv-kväll!

Musikprovet idag gick inget vidare. Snarare åt helvete. Blir ju överlycklig om jag klarar godkänt, det har man ju inte förväntat sig riktigt. Men jag tror att det ska gå. Hoppas det i alla fall.

Hey, det är ju tisdag idag! Haha jag vet, det är en vardag men det är bra teve ikväll.

1. The Simpsons & Family Guy 19.00-21.00
2. Andra Avenyn 21.00-21.45.
3. Desperate Housewives 21.00-21.55.

Jag vet att Desperate Housewives och Andra Avenyn krockar brutalt med varandra men jag är nöjd ändå för jag kan se Andra Avenyn senare på kvällen via SVT Play på svt.se :) Hihi, det ser ljusare ut nu.
På tal om att det ser ljusare ut så börjar det bli ljusare ute och det mörknar senare än vad det gjorde för någon månad sen. Våren är på väg, wohoo!
2009-03-02
 23:16:53

Måndag igen

Det var nog inte så farligt som jag hade trott. Eller jo, under matten höll jag på att gå under. Men det är väl alltid så, inget nytt.
Tisdag imorrn i alla fall, några saker att se fram emot, bland annat att träffa Fredrik efter plugget, sen klockan 21.00 är det säsongspremiär för Desperate Housewives! Åh, dagens höjdpunkt! :)

Jaha ja. "Magkänslan" som spökade hos mig igår finns inte kvar, det kanske bara var tillfälligt? Usch, jag vet inte vad det är för något. Kanske beror på allt som har hänt på sistone, på alla tankar, all ängslighet man går och bär på. Det är ju inte bra att gå och hålla det inne, men jag föredrar att inte dela med mig till hela världen, haha. Ganska dumt.

Imorgon har vi prov i musik. På torsdag har vi prov i spanska. På fredag ska vi lämna in en fackuppsats i svenska. Nästa vecka börjar nationella prov i engelska. Snart är det andra världskriget-prov. Andra nationella prov väntar...
Visst suger det att ha mycket att tänka på?!
2009-03-01
 20:24:55

Ångesten kommer krypande

Det är ju måndag imorgon! Gud vilken härlig känsla! Jag kan knappt bärga mig tills jag får slå mig ner på stolen i klassrummet, slå upp böckerna, sätta pennudden mot pappret - och börja arbeta. Åh, det är så spännande! Jag fattar inte hur jag har kunnat klara mig utan skolan i en hel vecka, det känns helt ofattbart. Jag har missat så många timmar av möjligheter att lära mig, så nu är det dags att ta igen. Dags att ta i med hårdhandskarna... och rycka på axlarna.

För vem längtar egentligen efter skolan?
Tystnad. Någon hostar, det ekar. Oj, vad pinsamt det blev. Rektorn kliar sig lite i huvudet, av nervositet, eller har han löss igen? Han ser sig omkring. Ser på eleverna som några blänger på honom, några sover på borden, några sitter och ser förväntansfulla ut. Jaha. Så det här är de som blir mobbade.
Han låter blicken vandra längs alla elever, och tanken slår honom. Maybe this wasn't a good idea.

Ge oss en vecka till! När man väl har vant sig vid ledigheten slår bomben ner och så måste man tillbaks till verkligheten igen. Gnugga sömnen ur ögonen, tvinga sig ur sängen (redan här vill jag dö) och göra sig i ordning för att släpa sig till plugget.

Men kom igen nu, du går sista terminen! Yeah, som om det skulle hjälpa. Snarare få mig att vilja hoppa av. Man har sån press på sig när man går sista året. Sista året på högstadiet eller gymnasiet, det spelar nog ingen roll. Det allra sista provet måste vara en lättnad, men fortfarande något som avgör om man kommer att klassas som en idiot nästa år, eller om man kommer att lyckas. Och slippa undan.

Jaha. Skola imorrn.
Fan också.