2009-02-28
 23:10:31

Tullen kan kolla igenom din mp3-spelare och laptop

Läste på Aftonbladets hemsida tidigare idag om att tullen kan kolla våra mp3-spelare och laptops i jakten på olagligt nedladdat innehåll. Det är som en blandning mellan FRA och nedladdning. Vart är världen på väg? Ska det behöva se ut så? Att tullarbetare står och kollar igenom innehållet i våra datorer/mp3-spelare... man har ju även personliga och privata filer på datorn som kanske inte alls är nedladdade. Som inte är menat åt tullarbetare, som ändå bara kommer stå där och hånflina oss rakt upp i ansiktet. Är det inte sjukt? Sjukt kanske är fel ord, det är omänskligt.

Vi har gått mot ett nytt skeende som jag väljer att kalla för "Den hårdare och mer orättvisa världen som inte gynnar någon". Om vi inte får ladda ner musik/filmer måste alla gå och köpa dem, vilket också kan leda till att folk snor dem för att de kanske inte har råd eller bara för att hämnas fildelningens dödsstöt. Blir man tagen för att man snor en film hamnar man i fängelse. Och för vad, egentligen? Att man har snott en film? Åh, buhu. Vilken merit vi har där!

Vi behöver faktiskt inte blanda in tullen i det här. Visserligen är tullen till för att förhindra att olagliga föremål/material kommer in i landet. Men det ska väl inte krävas att man blir inkräktad på sina personliga saker för det?
Det kallar jag för att gå över gränsen.

http://aftonbladet.se/nyheter/article4526418.ab
2009-02-28
 14:03:24

Sött USB-minne från The Random ShopDen här vill jag köpa, tyvärr finns den inte i Sverige så man måste beställa den via internet från hemsidan www.therandomshop.co.uk. Bilen är min favorit, en bubbla som vi kallar den här i Sverige, och att det här USB-minnet är rosa gör bara saken bättre. Denna kanske blir min någon gång i framtiden...?
2009-02-28
 13:47:26

Lördag

Snart bär det av till de gamla vanliga rutinerna igen. Sova vid elva, gå upp sju, gå i skolan från åtta till tre-fyra... Bara att skriva ner det får mig att vilja stanna hemma. Vi har ju ingen mjukstart heller, sånt existerar inte i Jannes ordförråd - eller handlingar. Pang på rödbetan direkt och bara ge järnet, ungefär.
På måndag fyller Emilie år och jag måste köpa något till henne. Det vore taskigt att inte göra det när vi nu ändå har känt varandra så länge. Så något ska hon väl ändå få, dessutom så fyller hon 16. Det är stort! :)

Så idag har jag nog inga planer. Kanske ska inviga det nya löpbandet som kom hem igår, det vore på tiden att jag började träna lite... he he.
I sommar kommer vi ju springa en massa; mässvarvet och Sjöängsloppet till exempel. Så det är väl lika bra att börja träna nu när man har möjlighet. Dessutom när man har ett löpband. Skönare att springa inomhus än ute när det är kallt och halt.

Klockan har i alla fall inte passerat två än, så någon chans finns det ju att jag träffar någon. Imorrn ska jag till Fredrik och plugga inför musikprovet, glömde alla grejer i skolan så jag ligger risigt till, provet är på tisdag...!
Wish me luck. Ha en bra dag!
2009-02-27
 15:05:06

Tja.

1. Om ditt hus brinner, vilka 3 saker skulle du tycka var viktigast att rädda? Alla saker som gett mig bra minnen.
2. Vilken kvinna skulle du kunna ha sex med? Vet inte.
3. Vad skulle du vilja vara bäst i världen på? Samma där - ingen aning.
4. Hur vill du att andra ska uppfatta dig? Som den jag är.
5. Ärligt talat - bryr dig dig om barnen i Afrika? Inte så mycket att jag skulle kunna GÖRA något åt saken.
6. Bryr du dig om vad andra tycker om dig? Ja delvis.
7. Tar du åt dig av vad folk säger? Ja. Oftast.
8. Finns det någon egenskap hos dig själv som du brukar dölja bland andra? Jodå.
9. Vad skäms du över? ...
10. Prioriterar du dig själv, dina händelser, känslor och behov före dina vänners? Nej.
11. Vad brukar du säga när du kommer försent? Eeeh... förlåt.
12. Vad ångrar du? Att jag inte tog vara på många vänner/pojkvänner, att jag öppnat mig för lätt för folk för att sedan bli sviken.
13. Tycker du att du är modig? Nej.
14. Vad anser du som mognad? Att man står för det man gör/säger och att man är ärlig.
15. Vilken sorts humor skrattar du åt? Olika.
16. Vem vill du krama just nu? Någon som vill kramas tillbaks.
17. Vill du vara känd, i så fall för vad? Ingen aning. Det finns ju en baksida med att vara känd, så nej troligtvis inte.
18. Vad skulle du välja bort, datorn, tv:n eller mobilen? TV:n.
19. Under hur lång tid är den längsta du klarat dig utan mat? Haha, no idea.
20. Får du ångest efter att ha unnat dig sötsaker? Ja.
21. Om du tränar, tränar du för din egen skull eller för att andra ska uppskatta dig? Både och.
22. Hur ofta går du på toaletten under en dag? 2-3.
23. Vad gör du för att imponera? Inget speciellt.
24. Sämsta raggningsrepliken du hört? Så poppis är jag inte.
25. Blir du nervös när du pratar med motsatta könet? Det beror på.
26. Vad gör du när du är ledsen? Sover, lyssnar på hög musik, pratar med någon.
27. Vilken kroppsdel är du mest/minst nöjd med? Mest... inget. Minst... det mesta.
28. Har du givit bort något och sedan tagit tillbaks det? Mycket möjligt.
29. När var det senast du gick på bio? Någon vecka sen.
30. Vad gör du när du vill hämnas? Secret.
31. Planerar du vad du ska säga till vissa personer? Det händer ibland.
32. Har du eller skriver du dagbok? Ibland.
33. Vad är det viktigaste hos motsatta könet? Trygghet, värme och omtanke.
34. Vilken blogg är bäst? Hey, you're reading it.
35. Lever du det liv du verkligen vill leva? Inte än.
36. Har du intresse för fest/alkohol/dans? Njae.
37. Anser du dig själv som en bra kompis, isåfall varför? Ja för jag säger vad jag tycker och står för mina handlingar, stöttar och finns där.
38. Ärligt talat, är du pålitlig? Jodå. Med rätt personer.
39. Bevarar du Alltid hemligheter? Eh.
40. Tror du verkligen på att en människa totalt kan förändras? Nej. Har trott på det förr men det är jävligt dumt.
41. Vilken hårfärg skulle du vilja ha? Osäkert.
42. Läser du horoskop, tror du på stjärntecken? Ja, det gör jag nog.
43. Finns Gud? Nej, inte vad jag tror.
44. Tror du att du någon gång under din livstid kommer använda dig av plastikkirurgi? Hoppas det.
45. Isåfall, tycker du det är något man inte ska prata om med andra? Det är väl upp till var och en.
46. Tycker du att vissa är mer värda än andra? Det beror på hur man ser det.
47. Existerar perfektion? Nej, men några är väl ganska nära..
48. Om du har pojk/flickvän, vad önskar du att han/hon gjorde bättre? Visade känslor.
49. Har du bra självförtroende? Nej.
50.Bra självkänsla? Vet inte... sådär.
51. Beskriv din klädstil? Varierar.
52. Beskriv dig själv med bara 3 ord? Det blir nog bara negativt, så vi skippar det.
53. Önskar du att du levde en annan tid än nu? Kanske inte.
54. Har du fått en önskan inslagen? Jodå.
54. Att man är snål, betyder det att man är självisk? Inte nödvändigtvis. Ekonomisk är ett alternativ.
55. Vad står du inte ut med? Falska människor.
56. Vad tyckte du om det här testet? Rätt okej.
2009-02-26
 22:31:41

In a hurry

Idag träffade jag Fredrik vid Älvsjö station. Vi åkte gemensamt till hem till hans mamma i Flemingsberg. Han gick och köpte en pizza till lunch, men jag var så smart att jag ätit hemma innan. Smart och billigt.

Fredrik och jag såg på teve och spelade kort ett tag. Sen vid sex drog jag hem, käkade middag och ikväll har jag bara suttit hemma. Pratade i telefon med Lisa som kom hem från Sälen. Imorrn har jag inga planer. Panik! Skulle ju träffa Settan någon gång... När blir det av? (HÖR AV DIG OM DU LÄSER! :) )

Ha en fortsatt bra kväll!
2009-02-24
 21:18:45

Blondinbella mörkar

Fröken Löwengrip har gjort det igen! Ja det är väl vissa skandaler hon skriver om i sin blogg som hon själv orsakat, men en har hon inte nämnt alls. Den-flådda-minken-skandalen! Jag tyckte att det var rätt åt henne. Som offentlig person ska man inte gå och skryta om att man köper pälskläder för flera tusen spänn. Det som kostar är ju arbetet för att döda djuret och flå det, för att sedan sy fast det på kläder och sälja. Vad är det som är så fel på fuskpälsar? Om man ändå måste bära päls är väl ändå det bättre. Många kanske tänker, "men herregud, djuret ska ju ändå dö", ja visst - men inte än kanske? Låt djuret leva klart innan ni börjar experimentera. Det är som att djuren skulle döda och flå oss människor. Lät inte det lite vidrigt? Men det är ju samma sak med det människor gör med djuren!

Blondinbella är stolt över sina pälskläder. Jo det kan hon gott vara, de som har kostat uppemot 12.000 kronor. Som man kunnat köpa en begagnad men okej moppe för. Och inte nåt jävla plagg som hon ändå bara använder en gång.

Jag är en sån galen djurvän att jag knappt kan se på när Fredrik skjuter hundar i "Call of Duty 4". Förstår ni vad jag menar? Jag blev helt tokig när jag såg bilderna på Blondinbella iförd sin pälsjacka med en död säl på.
Skäms!
2009-02-24
 19:03:11

Short

Träffade Fredrik idag, vi såg på "Spark of Insanity" med Jeff Dunham (som förresten kommer till Kista den 8/4! Fast biljetterna är redan slutsålda... :| ), sen ville han se skräckfilm men det ville inte jag. Så vi spelade Finns i sjön och gick och handlade mat till stackaren som inte ätit lunch.
Imorrn ska jag och Jesper in till Hötorget om det inte är jättefult väder ute. Ska förhoppningsvis köpa ett par jeans, det kan behövas.
Ska käka nu, vi hörs senare!
2009-02-22
 18:52:34

Irriterad

Jag kan inte ladda upp bilder här till bloggen från min mobiltelefon för att filformatet inte stöds. Vad är det för skitsnack, det är ju för fasiken JPEG-filer, som praktiskt taget alla program kan läsa av. Så varför ska det inte funka här?

Emilie sov här från igår, vi låg och spelade tevespel hela natten fram till sex då vi dog. Vaknade vid elva och var helt förstörd över att klockan inte blivit mer än så lite, försökte somna om men Emilie satte igång sitt spelande igen och då kunde jag inte sova.
Låg och slöade till ett, käkade lunch, slöade igen till tre, halv fyra då hon drog hem. Jag har precis ätit och av kvällen återstår bara slapp och teve.
Imorrn ska jag till Farsta med Emilie och Fredrik. Jag och Emilie ska ta foton till legitimation, vilket är ganska efterlängtat nu som vi båda skulle ha gjort för ett bra tag sen. Så imorrn fixar vi det troligtvis, annars hittar vi nog annat att göra i Farsta. Det är måndag imorrn - men no worries, det är SPORTLOV! :)
Ha en bra kväll!... ge mig sommar nu.
2009-02-19
 22:10:44

:)

Här har vi en låt som jag jämt blir glad av, det spelar ingen roll hur många gånger jag lyssnar på den, jag tröttnar aldrig.
Kopiera följande URL och klistra in i någon mediaspelare eller här i fönstret för att höra Flipsyde - Angel.

http://femtondeseptember.diinoweb.com/files/Flipsyde%20-%20%20Angel.mp3
2009-02-19
 15:16:48

Tjena

Det finns så många saker på Facebook som kan göra en deprimerad. Som "Most Lovable Person-Contest" eller "Friend Facts". Jag ligger på sjuttonde plats bland mina vänner på Most Lovable Person. Inte så lovande.
Och sen är det ju folk som svarar lite brutalt ärligt på Friend Facts-frågorna, då blir man ledsen i ögat.

Ja ja. Kom hem för ett tag sen, känner bara för att ligga och slöa, det förtjänar man väl ändå när man går i skolan hela dagarna. Snart är det lov i alla fall, vi har "bara" en lång fredag kvar som börjar åtta på morgonen och slutar fyra på eftermiddagen. Skitkul. Dessutom går halva skoldagen åt att sitta och jobba med matte eller NO. Så är det att gå i en mobbad profilklass...

Ska i alla fall sova tidigare ikväll så jag pallar gå upp. Det är ganska jobbigt att somna runt ett och gå upp vid sjutiden. :(

2009-02-18
 22:13:36

S..

Det är EN knapp på mitt tangentbord som är seg. Den knappen heter S. Det är ganska irriterande för man skriver ju med den bokstaven ganska ofta. Kolla själv!
Idag har det varit en ganska okej dag. Okej, bortsett från det jobbiga Janne-passet på morgonen. Eftersom cafeterian var stängd kunde vi inte gå och handla frukost och alla blev bara mer griniga och hinkade i sig te istället. Synd för mig som inte dricker te.
Ja så efter skolan gick jag hem, träffade Emilie och vi gjorde varm majs med curry, grillkrydda och salt. Låter det inte gott? Testa själv! Jag var också skeptisk, men älskar det nu. Det är ungefär som "Majs I Mugg" som de säljer bl.a. på Heron CIty i Kungens Kurva.
Vi såg på The Simpsons, jag hjälpte henne återigen med en NO-uppgift som senare blir prov och så gjorde vi en ansiktsmask som blev rätt lyckad. Len som en babyrumpa i ansiktet nu! I alla fall nästan.
Gick hem vid sex, gjorde mat till ljudet av en kurrande mage. Jag hatar att vara överdrivet hungrig. :(

Gympa som start på dagen imorrn, vi har vår käre SO/SV-lärare som vikarie och det lär bli mest lekar och gymmet. Skönt. Jag orkar bara inte ha en massa ansträngande grejer på morgonen. Vi slutar dessutom tidigt (14:05) så man kanske hinner göra något trevligt då. På fredag är det filmkväll hos Fredrik, sen sover jag över. Så det kanske inte blir ett inlägg då, men det får vi väl se.

Hoppas ni haft en bra dag förresten! Ska krypa ner och sova strax, ligger och snackar med Lisa över msn för tillfället. Äsch, behöver inte gå upp så jättetidigt. Det löser sig. Ciao!
2009-02-17
 21:25:08

SEG DAG!

Ibland vill man bara gräva ner sig under jorden och sova.
Speciellt under typ... spanskan. Som idag.
Herregud, jag trodde jag skulle somna! Sergio gick igenom några grejer till provet som vi har veckan efter lovet, typ hur man böjer verb i  nu-, då- och framtidsform, vi översatte meningar... och alla typ såg på klockan lite då och då. Diskret tog upp telefonen ur fickan och såg på klockan. Eftersom Sergio inte har en klocka på väggen. Och ändå blir han sur för att vi ser på klockan, han tror typ att vi tänker RINGA någon mitt under lektionen eller nåt. Så dum är man väl inte. Eller... vissa är nog det.

I alla fall, vi slutade faktiskt tjugo över två vilket är rätt tidigt men fortfarande kändes dagen jättelång. Imorrn slutar vi också ganska tidigt har jag för mig. Jo... fem över halv tre, det är inte så farligt. Skönt! På torsdag slutar vi 14:05 och... på fredag 15:40. Det är väl som ett slags straff för att vi får gå hem så tidigt de tre föregående dagarna. Pff... snacka om straff. Dessutom har vi en 2:20-lektion i slutet, vilket kommer kännas ännu mer lidande. Två timmar med andra världskriget. Hell yeah!

Jag försöker se "House" på fyran men just den kanalen hackar och bilden blir sådär konstig som att den delar på sig åt alla olika håll. Just fyran. Typiskt! Annars går "The Mentalist" på trean men jag har inte följt det från början så det kanske är lite dumt att hoppa in nu.

Nu kom grabbarna i familjen hem, dags att umgås lite. Ha en trevlig kväll! :)
2009-02-16
 20:44:52

Last night

Det händer ganska mycket under dagarna, men man vet liksom inte hur man ska få ner det i skrift.
Och jag som älskar att skriva. Är inte det lite ironiskt?

Jag har ont i mina käkar för jag tuggar tuggummi hela dagarna, men det är väl som ett slags "sluta-äta-så-överdrivet-mycket"-medel för mig. För om jag är rastlös så äter jag, vilket inte är bra om jag nu inte är hungrig. Pinsamt, men så är det. Så jag sitter och knaprar tuggummi istället... inte för att det är så jättemycket bättre med alla sötningsmedel och sånt, men det är i alla fall bättre än fet äcklig mat. Visst?

Ska gå ner och sociala mig lite med mamma, det är sista kvällen vi är ensamma brudar i huset innan pappa och Jesper kommer hem imorrn kväll från det kalla Polen. Idag hade de tydligen varit på studiebesök vid ett gammalt koncentrationsläger... undrar hur det måste ha sett ut där. Får man väl fråga imorrn kväll om man är uppe så sent som de kommer hem. Ha en trevlig kväll!
2009-02-15
 18:43:43

090215

Jag är ett litet mobbat barn som sitter i min hörna, med en dator och skriver blogg, där typ två stycken läser den.
Vad fasen, jag hade fjorton läsare som mest på alla hjärtans dag, igår, sen idag... vill jag inte veta. Vad liten jag känner mig!

Vem i din klass, klass 9C...

har längst hår? Linnéa
har finast ögon? Ingen aning.
är längst? Fredrik
är kortast? Lisa? :)
har störst fötter? Johnson
är rikast? Haha någon jag redan rånat... Skoja. Vet inte.
är bäst? Jag?!
är roligast? Svårt val, alla har ju sån jävla torr humor. Men om jag måste välja, så säger jag Armin. Förlåt.
bor närmst mej? Lisa hos hennes mamma.
är blondast? I hårfärgem så Linnéa, Louise eller någon. Till sättet... ska vi inte nämna några namn.
är smartast?
Niklas K.
har tjej/kille? Jag, Fredrik, Lisa, Ludde, Erika.
har coolast mamma? LISA!
har coolast pappa? Armins, för hans pappa ger honom toffla.
är latast? Johan. Hahaha ta inte illa upp. ;)
använder mest smink? Vet inte, men jag ligger farligt nära toppen tror jag.
är äldst? Niklas K.
sportar mest? Mustafa Mohammed den vite eller någon av fotbollskillarna.
2009-02-15
 00:43:04

Kvällsmys

Träffade Fredrik idag, vi lagade en sen lunch som bestod av fläskfilé, klyftpotatis och sås. Efterrätt blev en Almondy Daim-tårta, det blev en rätt påkostad Alla Hjärtans Dag-lunch. Som egentligen var planerad som en middag, men eftersom Fredrik inte fick stanna längre än till fem så bestämde vi oss för en lunch som lite hastigt och lustigt efter många problem blev senare än vi tänkt.
Men mysigt blev det i alla fall. Vi hann se lite film och mysa innan han drog också, så helt dumt var det ju inte. Fredrik hade gärna fått sova över om det nu inte vore för hans mamma (Lisa, sluta skratta nu.. ;) ) och hennes förskräckligt strikta regler. Nåja, bättre det här än ingenting, eller hur!

Dags att sova snart kanske, måste upp tidigt för att fixa mig, vi ska åka till Caroline och fira att hon blev arton igår, det är stort det! För att fira det med sina polare gick hon självklart ut på krogen. Mer om det får man väl höra imorgon antar jag. :)
Så nu är det nog strax dags att krypa ner under täcket och sova. Tänker lite på hur pappa och Jesper måste ha det i Polen nu, de har ju knappast kommit till ett bättre land än Sverige, där är det om möjligt kallare än här! Stackare. Men på tisdag är de hemma igen och jag kan tänka mig att de lär vara glada över att det är aningen varmare här hemma.

Se på mig, jag börjar dra igång ett nytt ämne när jag egentligen ska sova. Vad f-n, det går inte att få stopp på idémaskinen i huvudet nu tydligen. Funkar bäst på natten antar jag. Säger godnatt nu då, innan jag börjar med något nytt...

2009-02-14
 18:21:18

Freaky

http://www.youtube.com/watch?v=iRXKkc3fqd0 - en docka på WalMart som säger "ISLAM IS THE LIGHT" istället för vad den egentligen ska säga, "mama"... dubbla budskap?
2009-02-14
 13:00:37

14/2-2009, det ser ut att bli en rätt bra dag idag.
Många trodde att det skulle vara en katastrofdag igår med tanke på att det var samma datum som skräckfilmstiteln "Fredag den trettonde". Jag är lite smått superstitious men fredag den trettonde går lite väl för långt för mig. Samma som med "otur om man lägger nycklarna på bordet". Men inget mer om det nu, vi återgår till... något annat ämne.

Såg ni Let's Dance igår? Det var lite lamt på många ställen, men det var en sak jag faktiskt fick upp ögonen för. Bokstavligt talat. The moment var när George Scott, ni vet boxaren med de stela rörelserna, fick frågan av programledaren: "Skulle du kunna tänka dig att köra några ronder med Tony?" och svarar lite elakt: "Här är det ju män vi talar om. Och inte fjollor."

Allvarligt, hur kan man ens tänka sig att säga något sådant i tv? Hans bortförklaring är att han borde ha rätt till att få säga något sådant när han varje vecka får stå ut med hård kritik från Tony och de andra jurymedlemmarna. Jo visst. Skillnaden här är ju att Tony inte bedömer George personligen, utan för hans dans. George själv går ju på personliga angrepp, så det är väl självklart att han inte har rätt till att göra så. Vilken knäppskalle, va?

Jaha, så den härliga Kitty fick lämna tävlingen igår. Vilket för många kanske känns rätt eftersom hon hängt löst många gånger nu, men jag tycker att hennes insats var en riktigt bra sådan. Hon är en allmänt härlig tjej tycker jag, så det var tråkigt att se henne lämna Let's Dance.

Glad alla hjärtans dag på er, så hörs vi kanske ikväll eller imorgon. Puss!

2009-02-12
 20:51:01

FLAJN - Lukten

Tredje FLAJN-filmen är uppe nu äntligen, efter mångas otåliga väntan.
Hoppas ni gillar den, själv skrattade jag som aldrig förr. Bäst av alla tre!

2009-02-12
 15:02:27

12/2-2009

Jag är så tom, men ändå känner jag en storm av känslor inom mig.
Vet inte hur jag ska få ut dem, vet inte ens vad jag känner.
Allt det här tar kål på mig, jag vet inte om jag orkar mer.
Jag kan inte nå fram till dig, göra dig lycklig, kommunicera med dig.
Det har dött, alltihop.
Än har vi inte riktigt gett upp. Men jag överlåter allt till dig nu.
För jag orkar inte bli nekad jämt och ständigt.
Trött på det här nu... fattar du inte?
Skitbra trailer till Andra Avenyn. Josefin Björn/Tegebrandt (Alicia Vikander) är för er som inte ser på Andra Avenyn inte med i serien längre. Detta är en trailer från säsongsstarten av säsong 1 den 23/9-2007, så det är ett tag sen.
2009-02-11
 20:16:17

F

Har du mer än 20 st sms i inkorgen?
Ja faktiskt.
Vad står det i ditt tredje?
"Lycka till gumman, jag finns här för dig <3"
Vem var det ifrån?
Lisa Calá
Smsar ni ofta?
Ja
Vad står det i ditt 18:e sms?
"Okej. Skulle kolla vilken lisa jag hade på listan:)"
Är han/hon farlig?
Emilie är skitfarlig, real dangerous.
Hur farlig?
Otroligt farlig.
Om du kollar igenom hela din inkorg, vilka har skrivit till dig då?
Lisa, Emilie, Fredrik, Jesper, Rebecka, Johan, Armin
Smsar du ofta?
Varje dag
Hur många sms har du skickat sen du fick mobilen?
6192, sen den 8/8-08.
Hur många mms?
9
Är du beroende?
Nja. Eller jo.
Vem ringde du senast?
Emilie
Vem ringde senast dig?
Lisa
Snyggast på din kontaktlista?
Finns bara en.
Om du går in på dina bilder i mobilen, vad är det första du ser?
En kossa med Sverigeflaggan på sig (?!)
Hur många bilder har du på mobilen?
200-ish.
Vilken är din favoritbild?
Vet inte.
Nu ska du beskriva din mobil samt berätta vad det är för modell:
Sony Ericsson W910i svart.
Har du varit helt ärlig nu?
JA.
2009-02-11
 18:38:34

Make it or break it.

Vilken lättnad jag känner.
Att jag fick det gjort.
Vilken lättnad jag känner.
Att vi klarade det.
Men oron, den kvarstår.
För än är det inte över.
Förrän vi gått över bron.
Bron är vårt hinder, andra sidan är vårt mål.
Men om du vill ta min hand,
Lovar jag att vi kan klara det tillsammans.
2009-02-10
 15:59:33

First with the hottest news

Haha, nej inte riktigt. Men jag läste något som kanske inte många vet.
Ni som gillar Green Day bör särskilt läsa vidare till nästa mening. Dessa ska nämligen släppa en ny skiva vid namn "21st Century Breakdown", och den kommer till USA i maj, så här lär den väl vara ungefär två år senare. Skojade bara. Kanske någon månad senare, det kan vara rätt segt ibland.

Idag hade vi nationella prov i svenska, den sista delen!, som var muntlig och som jag sa förut den mest nervösa delen för mig. Men det var faktiskt inte så farligt som jag hade tänkt mig tidigare. De som var i den tidigare gruppen sa till mig senare att det faktiskt inte var så farligt, att det nästan var lättare än när vi gjorde det på övning på svenskalektionerna. Och det var faktiskt sant. Det var förvånansvärt lätt att förstå texten, kunna läsa mellan raderna och sedan prata inför klassen, det kändes ingenting! Jag som alltid varit så nervös för att stå inför en klass och prata om något. Visserligen var jag inte själv nu men med Niklas förut kände jag lite pirr i magen, men med Fredrik kände jag absolut ingenting. Jag tänkte inte ens på att det satt folk där. Okej, det var en riktigt liten grupp på sju pers med oss,l men ska man börja med något kan man lika gärna börja med en mindre grupp och sedan avancera till större för att till slut våga prata inför hela klassen utan att få ett nervsammanbrott. Härligt, va? Jag kanske kan få mitt MVG i svenska också om jag har riktig tur.

Ikväll blir det chill med lite läsning ur boken i svenska som jag fortfarande inte läst ut, men den är ju så himla seg! Jag måste hinna skriva tankeskriften också, fast så bråttom är det inte ändå. Jag kommer att hinna. Hallelujah!
2009-02-09
 22:12:55

INSOMNIA

Skola idag då (nähä??), det kändes inte så roligt när man höll på att somna under varenda lektion. Borde sova längre, gå och lägga mig tidigare. Men jag ligger ju för fan redan i sängen, när ska man behöva gå och lägga sig? Efter Simpsons?! (som slutar åtta, för de som inte visste om det) Nej, jag tror jag står över det, va. Men hur ska jag lyckas somna tidigare? Man kanske kan ta hjälp av Apotekets sömnhjälp som går på reklam nu. Ni vet när det flyger en massa får över sängen och det är alldeles mörkt i rummet... Sen garanterar de ju även pengarna tillbaka om metoderna/tabletterna inte funkar, så det kanske kan vara värt att betala 400 kronor... eller nä. Never mind.
Men det gör mig faktiskt galen! Imorrn ska jag upp kvart över sju. För många är det katastrofalt sent, för mig är det snarare katastrofalt bedrövligt tidigt. Jag är ju van vid att sova till tolv på helger, och visserligen har vi bara två dagars helg så det borde inte påverka mig så mycket, men eftersom det är positivt är det klart att det påverkar mig. Och jag har ganska svårt för att anpassa mig. Tycker man inte att jag borde ha vant mig nu som har gått mer än halva livet i skolan? Jo.

Den obehagliga känslan i magen vill inte försvinna heller. Fan, ska man gå och ha det såhär flera veckor i sträck? Jag orkar verkligen inte. Det blir nog nästan värre för varje dag. Kanske för att jag känner på mig att något ska hända.
Men jag hoppas verkligen inte att det är så.
2009-02-08
 21:37:15

Filmtime

Såg på film idag tillsammans med Fredrik, filmen heter "Changeling", regisserad av självaste Clint Eastwood, med Angelina Jolie i huvudrollen. Man skulle kunna tro att det är en toppenfilm med såna här namn i listan - men inte.
I början blir man mest bara irriterad för att alla är så jävla emot Angelinas rollfigur Christine Collins, vars son har försvunnit och polisen är så lata att de finner en pojke på rymmen som ljuger och säger att han är hennes son bara för att få tak över huvudet. Ingen tror på henne att hennes son faktiskt fortfarande är försvunnen och att den andra luffarungen INTE är hennes son.
Hon blir inspärrad på psyket av polisgubben hon snackat med om detta och allt blir bara jobbigare tills man kommer lite längre än till mitten av filmen då allt börjar lösa sig. Ungefär. Jag kanske inte ska berätta eftersom många brukar gnälla på att jag är en sån spoiler som ser många biofilmer före andra... Så mer säger jag alltså inte.

Ikväll klockan 19:20 satt jag bänkad med TV4 inställd på teven, det var dags för veckans avsnitt av Kalla fakta, där de idag avslöjar den stora dunskandalen och många hemskheter bakom dunföretagens leveranser till stora företag i Sverige såsom IKEA, Fjällräven, Team Sportia och Åhléns (som faktiskt nu har slutat sälja kläder med dun i. Hallelujah!). När reportern ringer till dessa företag som säljer dun plockade från levande fåglar erkänner de att de faktiskt använder dun från just levande fåglar. Dessa är huvudsakligen företag i Kina.
När man väl ringer till IKEA förnekar de att de säljer varor med sånt dun i, tills man berättar om att deras leverantör i egen hög person har bekräftat för TV4 att det är sant, blir de tysta och väljer att avsluta samtalet. Vilka idioter. Falsk marknadsföring är det ju också, på IKEA.se där de skriver att deras dun inte är plockade från levande djur. Tänka sig att alla såna där människor ska ljuga, va?

Nej, nu ska jag läsa lite ur "Svart Elfenben", sen ska jag sova för att få sova ut lite grann inför skoldagen imorrn. Godnatt!
2009-02-08
 00:21:53

20090207

Min älskade,
Du är så nära men ändå så långt borta.
Varför gjorde vi det så komplicerat?
Vi byggde upp en mur, en som ingen kan riva, en som inte ens de starkaste vågor kan överkomma.
Den muren har vi byggt upp tillsammans genom åren.
Men är den mellan dig och mig, eller mellan oss och världen?Hur ofta är det man hör talas om Niklas Schulman?
Alex och Calle. Punkt.
Niklas!?!?! What the hell... när kom han till jorden?
Rättare sagt, när började han synas i mediasammanhang?
Jag är lite förvirrad. Hur många är de i den där familjen?
Sköna verkar de vara allihop. Fyllda med mat i magsäcken, och ironi i blodet.
Men vi backar tillbaka till herr Niklas. Hej. Vem är du? Ny här? Jo... det syns.
Men välkommen ska du vara. Hjärtligt välkommen.
2009-02-07
 17:19:59

Tomt

Vi tog bort mitt skrivbord nyss, rensade bort alla grejer som fanns i skrivbordet och monterade ner det, bit för bit, slängde alltihop och nu är det en enda stor tom hörna i rummet. Skönt dock, men det känns lite sorgligt. Det har ju stått där i några år och samlat damm, men nu försvinner dammet eftersom pappa är så snäll och dammsuger bort det.

Vi ska fixa en liten myshörna i den där tomma hörnan, jag ska spara pengar och köpa en liten soffa eller fåtölj och ett litet bord. Kommer nog bli ganska snyggt, dessutom behövde jag inte skrivbordet längre eftersom det bara stod en klumpig stor stationär dator där förut men inte längre. Skönt! Jag hatar stationära datorer. Det är skönare med laptops som man kan ta med sig överallt.

Idag har det inte hänt så mycket annat än att vi har tagit bort skrivbordshyllan och allt som fanns på den. Imorrn kanske jag ska träffa Fredrik eller någon, får se hur det blir. Ha en bra kväll!
2009-02-06
 18:09:19

Fredag den 6/2-2009.

En snabb notis bara, visste ni om att ni kan hitta min blogg på www.bloggportalen.se? Registrerade mig faktiskt för några dagar sen, jag hoppas på att allt fler börjar läsa min blogg, kommenterar och så. Skulle faktiskt vara ganska kul. Kanske inte bli lika populär som exempelvis Blondinbella, för berömmelsen kan lätt stiga en åt huvudet (vilket det kanske har gjort för henne...?) och det är nog inte kul.

Tänkte berätta lite om dagen i korta drag, vi fick tillbaka matteproven och jag är glad att jag klarade mig. Vi började jobba med andra världskriget under Jannes långa pass på slutet och fick lite info om nästa vecka, med ett nationellt prov kvar i svenska att avklara (även det svåraste - MUNTLIGA DELEN..) vilket kommer bli ganska nervöst men vi är en grupp som kommer att prata ihop. Dessutom har vi provet i slutet av dagen när alla lärare slutligen har tappat alla förväntningar och ändå ger oss högsta betyg. Så det är nog en fördel. Dessutom hinner man skaka av sig all nervositet, vilket är bra för mig som alltid blir ett nervvrak när man ska stå och snacka inför en grupp...

Snart är det dags för mat och ikväll blir det fredagsmys. Helgen är fri hittills, men något lär jag hitta på. Ha en bra kväll!

PS! Har ni också märkt att Fox On Demand på www.fox.com bara funkar i USA? Synd, för annars hade vi i Sverige också kunnat se serier som The Simpsons på nätet...
2009-02-05
 20:56:43

Kort skoldag!

Nationella provet i svenska var vår enda lektion idag, eftersom vi hade lunch efter NP, sen skulle vi haft spanska när vi hade lunch så den blev inställd, sen skulle vi haft två timmars lunchrast och sen matte, sen sluta, så Martin sa att vi fick gå hem! Så praktiskt taget hade man kunnat komma till skolan, göra nationella provet och gå hem! Men så nödvändigt var det tydligen inte. Maten var ganska okej ändå.
Sen var jag hos Fredrik, vi installerade en massa saker på hans dator (som jag inte fattade någonting om), spelade spel och såg på "The Boondocks" innan jag gick hem och träffade Emilie, som är överlycklig över att få åka till Romme imorrn och åka snowboard. Lycka till! (bryt inte benen)

Ikväll har jag lovat mig själv att sova tidigt, och jag hoppas att det ska gå att uppfylla för jag behöver verkligen sova.

PS! Jag känner ett mobboffer som borde leka på E4:an oftare... (och bli påkörd? Haha! Bara en person som fattar ;) )
2009-02-04
 22:44:03

Nationella prov i svenska imorrn

Känns lite smånervöst, men vi ska skriva uppsats om ett visst ämne - och jag älskar att skriva. Dessutom behöver vi inte komma ihåg något speciellt, utan det är bara att skriva precis det man vill.

Idag hade vi dock en helt vanlig skoldag. Långt pass i SO/SV på morgonen med Janne, gick rätt segt. Vi hade endast tre lektioner idag men slutade ändå fem över halv tre. Unbelievable. En lektion varade mellan 08:30-11:00 och en annan lång lektion varade mellan 13:15-14:35. USCH, DET ÄR SÅ DEPRIMERANDE! Men äsch, det är en termin kvar, sen har vi ett långt sommarlov att vila ut oss och förbereda oss över, sen börjar vi ettan igen. Fast på gymnasiet.
Det känns också lite nervöst, man vet liksom inte än vart man hamnar när man har fem olika val, man har en chans på fem att få den man mest vill ha och med mina betyg har jag en ganska liten chans att komma in någonstans alls. Har ju fått höra att jag kommer börja jobba på ICA efter gymnasiet med mina betyg, vilket känns ganska taskigt och man blir lite ledsen, men äsch. Jag ska jobba upp mig nu sista terminen! Få minst 200 poäng i alla fall...
2009-02-03
 22:31:19

Short notice

Varför ska man egentligen leva efter skrivna regler när man kan leva som man själv vill?
Visst har jag inget emot religiösa, men varför följa "Guds regler" när man kan skapa egna?
Ät fläsk- och nötkött - det är inte farligt. Varför äter ni då i så fall kyckling om inte ko eller gris?
Det är inte en synd att ha sex före äktenskapet - det är en naturlig handling om det inte heter våldtäkt.
Det är inte en synd att visa håret eller hud för andra människor, det är naturligt och vi föddes ju faktiskt nakna!

Ser ni vad jag menar? Av naturen är det meningen att allt detta ska vara normalt för människan att göra. Det är inte meningen att man ska sitta och läsa i en Bibel, som även i detta sammanhang kan kallas för en handbok, och lära sig från den hur man ska leva. Man lever bäst som man själv väljer och inte som andra väljer.
2009-02-03
 22:09:39

What is wrong?

Jag vet inte. Jag får rätt ofta en obehaglig känsla i magen, känner mig nedstämd, vilsen och främmande i mig själv.
Jag känner inte mig själv längre, jag vet inte vad det är jag känner inombords.
Vad är det som händer med mig, vad är det som pågår inom mig?
Fattar ingenting.
Eller jo, jag har mina föraningar, bland annat att det är så jävla jobbigt i skolan och så nu.
Och lite andra småsaker, men ändå...
Det känns inte riktigt rätt, och jag vet inte vad jag ska/kan göra åt saken.

2009-02-02
 15:09:10

Studiedag - en extra dag att sova ut

Det känns inte riktigt som att jag utnyttjar ledigheten, jag skulle ju ha spelat in filmen med FLAJN-gänget idag men tydligen visste inte Johan om det så det blir inte av eftersom han inte är hemma, och eftersom de inte verkar ha snackat ihop sig så mycket bestämde vi att snacka mer om det i skolan och sen bestämma tid och plats då istället. Så nu återstår det bara att träffa Emilie och troligen lär vi spela The Sims 2 igen. Det är som att vi har blivit småbarn igen och totalt beroende av det. Men det är kul och dessutom umgås man. Typ. Haha.
Nu är hon på väg hit, och jag ska gå ner och hitta något att äta för jag är redan hungrig... Ciao!
2009-02-01
 23:33:55

Sen kväll med Luuk... inte riktigt.

Det blir sen kväll med mig istället, men det är väl minst lika dötrist som det programmet var.
Sov hos Fredrik från igår kväll, det var lite problem hit och dit med det men det gick bra till sist. Åt middag med honom och hans familj, såg på finalen av Körslaget (och jag är nog inte ensam om att vara besviken över vem som vann...) och lite andra program på teve. Stack därifrån ganska sent idag - halv fyra - och var hemma en timme senare. Emilie kom över ett tag, vi spelade Texas Hold'Em och annat på datorn, sen drog hon vid sex ungefär, dags för middag och sen läste jag lite i svenskaboken "Svart Elfenben". Än så länge inte alls spännande/intressant men jag antar att det kommer, jag har inte ens läst halva boken än. Ligger nog risigt till, men än så länge har vi ingen deadline, Janne säger att den ska in "när man är klar med tankeskrivandet". Så det lär vara klart ganska snart ändå.

Nej, tänkte bara uppdatera mig lite, hörs imorrn kanske. Godnatt!