2009-03-06
 17:58:10

Say, isn't this called DUBBELMORAL in swedish?

Förra året stämdes The Hives av The Roofies, anklagade för låtstöld för låten Hives' "Tick Tick Boom" som liknade alltför mycket The Roofies "Why You?" The Hives släppte sin låt 2007, alltså ett år tidigare då stämningen hade nått The Hives. Och The Roofies hade gjort sin låt tio år tidigare. Var det ändå inte lite sent att komma och gnälla 2008 om detta? The Hives frontfigur Howlin' Pelle säger att de inte har hört The Roofies "Why You?" tidigare och att det inte var menat att deras låt skulle låta som den.

Här har vi båda låtarna:

THE HIVES - TICK TICK BOOM



THE ROOFIES - WHY YOU?






Det är inte första gången man stöter på likheter i många låtar. Många blir anklagade för att deras låtar påstås vara plagiat, några kommer undan, några slipper anklagningar och några får det hett om öronen.

Här har vi ett annat exempel på något som jag tycker är lite mer av låtstöld än jämförelsen mellan The Hives och The Roofies. I den här ronden slåss Darin och Lady Gaga.

LADY GAGA - JUST DANCE



DARIN - GIRL NEXT DOOR






Och om hans låt har det inte sagts ett knyst. Det är lite skumt, det är väl nästan som att det är meningen att han ska ha tagit typ halva hennes låt (han har ju tagit hela melodin men texten har han i alla fall orkat skriva själv).

Utan att bli stämd för "citatstöld" skulle jag vilja citera en reklam för Henrik Dorsins DVD: "Moral. moral, moral... det är så mycket moral att det blir dubbelmoral!"



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: