2009-04-19
 13:45:59

Vad tycker DU?

Vet ni, jag läste om en artikel på Aftonbladets hemsida om att en åklagare vill att barnmorskor ska bli åtalade för att de skriver ut p-piller till flickor under 15, för medhjälp till våldtäkt. Men visst, så det ska vara okej för små tjejer under 15 att bli våldtagna, och sen får de inte ta p-piller utan måste bli gravida? Tänk lite! Det är inte medhjälp till våldtäkt om man skriver ut p-piller till minderåriga, utan det är medhjälp till att de inte ska bli gravida! För det är ju det de inte vill, därför skaffar de sig p-piller. Och om de inte får p-piller av någon barnmorska på ungdomsmottagningen lär de fixa pillren på annat håll.
Och vem vet vad det kan leda till och hur säkert det egentligen är.

Låt flickor, oavsett ålder, få hjälp till att inte behöva bli gravida! Det finns ju faktiskt flickor nuförtiden som är sexuellt aktiva redan innan de fyllt 15, och bara för det ska vi inte frånta dem rätten att bestämma om de vill bli med barn eller inte.
Det är inte Sverige och dess hemska politik som ska få bestämma detta, utan det är upp till var och en själv att bestämma om man vill ha tillgång till p-piller även som fjortonåring (eller yngre?).



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: