2009-02-28
 23:10:31

Tullen kan kolla igenom din mp3-spelare och laptop

Läste på Aftonbladets hemsida tidigare idag om att tullen kan kolla våra mp3-spelare och laptops i jakten på olagligt nedladdat innehåll. Det är som en blandning mellan FRA och nedladdning. Vart är världen på väg? Ska det behöva se ut så? Att tullarbetare står och kollar igenom innehållet i våra datorer/mp3-spelare... man har ju även personliga och privata filer på datorn som kanske inte alls är nedladdade. Som inte är menat åt tullarbetare, som ändå bara kommer stå där och hånflina oss rakt upp i ansiktet. Är det inte sjukt? Sjukt kanske är fel ord, det är omänskligt.

Vi har gått mot ett nytt skeende som jag väljer att kalla för "Den hårdare och mer orättvisa världen som inte gynnar någon". Om vi inte får ladda ner musik/filmer måste alla gå och köpa dem, vilket också kan leda till att folk snor dem för att de kanske inte har råd eller bara för att hämnas fildelningens dödsstöt. Blir man tagen för att man snor en film hamnar man i fängelse. Och för vad, egentligen? Att man har snott en film? Åh, buhu. Vilken merit vi har där!

Vi behöver faktiskt inte blanda in tullen i det här. Visserligen är tullen till för att förhindra att olagliga föremål/material kommer in i landet. Men det ska väl inte krävas att man blir inkräktad på sina personliga saker för det?
Det kallar jag för att gå över gränsen.

http://aftonbladet.se/nyheter/article4526418.ab



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: