2009-02-08
 21:37:15

Filmtime

Såg på film idag tillsammans med Fredrik, filmen heter "Changeling", regisserad av självaste Clint Eastwood, med Angelina Jolie i huvudrollen. Man skulle kunna tro att det är en toppenfilm med såna här namn i listan - men inte.
I början blir man mest bara irriterad för att alla är så jävla emot Angelinas rollfigur Christine Collins, vars son har försvunnit och polisen är så lata att de finner en pojke på rymmen som ljuger och säger att han är hennes son bara för att få tak över huvudet. Ingen tror på henne att hennes son faktiskt fortfarande är försvunnen och att den andra luffarungen INTE är hennes son.
Hon blir inspärrad på psyket av polisgubben hon snackat med om detta och allt blir bara jobbigare tills man kommer lite längre än till mitten av filmen då allt börjar lösa sig. Ungefär. Jag kanske inte ska berätta eftersom många brukar gnälla på att jag är en sån spoiler som ser många biofilmer före andra... Så mer säger jag alltså inte.

Ikväll klockan 19:20 satt jag bänkad med TV4 inställd på teven, det var dags för veckans avsnitt av Kalla fakta, där de idag avslöjar den stora dunskandalen och många hemskheter bakom dunföretagens leveranser till stora företag i Sverige såsom IKEA, Fjällräven, Team Sportia och Åhléns (som faktiskt nu har slutat sälja kläder med dun i. Hallelujah!). När reportern ringer till dessa företag som säljer dun plockade från levande fåglar erkänner de att de faktiskt använder dun från just levande fåglar. Dessa är huvudsakligen företag i Kina.
När man väl ringer till IKEA förnekar de att de säljer varor med sånt dun i, tills man berättar om att deras leverantör i egen hög person har bekräftat för TV4 att det är sant, blir de tysta och väljer att avsluta samtalet. Vilka idioter. Falsk marknadsföring är det ju också, på IKEA.se där de skriver att deras dun inte är plockade från levande djur. Tänka sig att alla såna där människor ska ljuga, va?

Nej, nu ska jag läsa lite ur "Svart Elfenben", sen ska jag sova för att få sova ut lite grann inför skoldagen imorrn. Godnatt!



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: