2008-10-03
 21:40:58

shalala

TRÖTT!






Idag var jag i skolan, som vanligt. Dock hände ingenting speciellt... fick tillbaka svenskauppgiften, inkluderat Ivan Denisovitj-uppsatsen, novellen, Shooting dogs och människovärde-uppsats. Allt detta gav mig ett jävla G+. Är inte det lite uppretande? Allt man slitit för får man ett "lite bättre än bra" för. Skitschysst. Jag börjar tröttna på alla lärare som alltid ger en samma betyg. Se på dem som alltid får MVG. Visst, de klagar ju inte. Men vi andra som aldrig får synas, vi får alltid G hur hårt vi än jobbar.
Det är någonting som alltid har stört mig. Att många lärare tar för givet att några elever "kommer att få MVG hur det än går" och läser knappt uppgiften innan de skriver betyget. Andra måste de läsa i evigheter för att begrunda, tänka och till slut ändå bara stämpla G på. Usch. Tröttnat på såna favoriserande lärare. Jag menar, vad ska det behöva krävas för att få ett litet VG?! Måste man kyssa varenda jävla lärares arsle bara för det? The effort for your work ain't never enough. It never was, it never will.
Lärarna kan inte alltid gå och skylla på att man inte kan behandla alla elever precis likadant, men det ska ju inte vara så stor skillnad heller. Eller hur? Jag menar; ta det här som ett exempel:
"A får ett MVG på svenskaprovet, där man får poäng och sedan vägs det över i ett betyg. A är rätt van vid att få MVG på proven, han är hyfsad i skolan, är aktiv muntligt på lektionerna och är en trevlig prick som lärarna tycker om. Nu var det så att A fick 90 poäng av 90 möjliga på det här senaste provet. Alla rätt, alltså. A och B jämför sina prov. B ser att han har skrivit i princip precis likadant som A på alla frågor, men B fick bara 85 poäng, och ett VG+. B går fram till läraren och frågar varför han inte fick fullpott när A fick det för samma svar. Läraren kliar sig fundersamt i huvudet, rättar sina fel och skriver sedan MVG efter ett tag. Ska det vara så? Ska lärare få vara så överseende med "konstanta MVG-elever"? Är inte det orättvist?"

Tänk efter, och säg sedan vad du tycker.
Ha en bra kväll!



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: