2009-06-13
 15:15:16

Varför snoka när man kan fråga?

Hej. Tänkte dra till Farsta idag men just nu när jag ser ut genom fönstret har jag inte någon vidare lust. Usch.
Dagen spenderas hemma med lillebror, vi ska i alla fall vara miljövänliga idag och panta burkar och flaskor. Sen köper vi godis för pengarna. Haha!

Jag läser igenom avdelningen Wendela på Aftonbladets hemsida just nu och fastnade för en artikel där man uppmuntrar föräldrar till att snoka igenom sina barns liv på nätet. Bli vän med dem på Facebook, Bilddagboken, Lunarstorm, Playahead, you name it. Vart som helst, bara de får ha 100% koll. Är det verkligen rätt? Nej.
Vad är det med er? Skärp till er lite! Räcker det inte med att man får veta det mesta genom skolan och snack hemma? Måste föräldrar ha koll även på nätet?

Lycka till med att försöka bli kompis med din son/dotter på dessa communitys. Om det nu blir så, är det inte heller säkert Det finns även en funktion som heter blockera. Din son/dotter kanske lägger till dig som vän på någon av dessa communitys som han/hon är medlem på. Men sen kanske han/hon ångrar sig och blockerar dig. Då kan du inget göra. Alla dessa ovan nämnda communitys har denna funktion för användarnas egen säkerhet.

Det räcker med att fråga sitt barn istället för att snoka och leta efter något man är orolig över. Frågar man kan man bygga upp en tillit, snokar man så drar man ner den alldeles själv. Så tänk efter lite.



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

« NAMN Spara info?

« E-POST (publiceras ej)

« URL

Kommentar: