2008-10-31
 16:58:14

Music is our drug, ain't that true?

Vi lyssnar på musik när vi är glada. Höjer volymen, dansar och hoppar runt som galna.
Vi lyssnar på musik när vi är ledsna. Helst i hörlurar, från en bärbar mediespelare, så att andra ska slippa medryckas i ens egna depression av den depressiva musikstilen.
Vi lyssnar på musik när vi är arga. Höjer volymen till max, spränger öronen och bara försöker få ut ilskan på ett bättre sätt än att slå ihjäl någon.
Många klarar sig inte utan musik, utan de lyssnar på musik från stunden då de öppnar ögonen om morgonen och tills dess att ögonen faller ihop i utmattning i dagens slut. Vi kan somna till musik, vare sig det är lugn eller fartfylld musik, många känner sig mer avslappnade efter en stunds musik om kvällen innan man somnar.
Vi blir lyckliga av musik, när vi väl fått ut våra känslor; sorg, ilska eller förvirring.
Man blir ännu lyckligare av musik, när man redan har varit glad innan.
Hittar man bara sin egen musikstil kan man bli lycklig av bara musiken, och inget annat spelar roll.
Music is our drug.

2008-10-30
 21:04:15

Hmpf

Det går tyvärr inte att ladda upp bilderna från min telefon till bloggen (bilderna från gårdagens trevliga kväll med tjejerna) eftersom filformatet inte stöds. Jag får väl försöka förklara med text istället vad vi hade för oss.
Jo, vi såg såklart "Sex and the City"-filmen. Lika bra som alltid, lika rolig, romantisk och sorlig (på vissa ställen) som den har varit alla andra gånger jag har sett filmen. Innan vi satte på filmen och under filmen snackade vi en hel del. Sandra, som vi inte träffat på ett bra tag, kom ju över och det var kul att få träffas igen.
Vid halv tolv gick jag och Sandra till busshållplatsen och skulle åka hem, men sista bussen för kvällen hade gått så vi började gå hem mot mig, för jag vägrade låta henne gå hela vägen till Älvsjö station själv och sen åka kommunalt hem mitt i natten in till stan. Vi mötte Dai på vägen, han hade varit på fest i Odenplan hos "någon tjej" och nu var han alltså på väg hem. Full var han inte, vilket var tur.

Vi snackade lite med honom, men fortsatte sedan hemåt. Vi låg och pratade i dryga två timmar innan vi somnade, båda jättetrötta. Men sen vid halv elva på morgonen väcktes jag (dock inte Sandra, blev förvånad över hur hon kunde sova) av att hemtelefonen ringde. Jesper ringde och frågade efter mamma eller pappa, men jag svarade att de jobbar under dagarna så han sa att han skulle ringa senare ikväll. Så gick jag in och sov igen, men sen ringde Emilie och väckte oss. Hon kom över ett litet tag senare med brownies till oss att äta som frukost (höhö, nyttigt) och senare åkte vi till Farsta och köpte underkläder bland annat, käkade middag på McDonald's och sen följde vi Sandra till tunnelbanan.

Jag och Emilie gick runt i Farsta ett litet tag efteråt men tog sedan bussen hemåt, eller nja - Emilie skulle till Farsta IP och möta hennes Fredrik där efter hans träning och sen åka hem till honom. Jag åkte däremot med bussen hela vägen hem och nu sitter jag alltså här. Det händer ingenting ikväll tror jag, ska nog bara vara hemma och ta det lugnt.
Här nedan hittade jag en rolig skylt som Vägverket vill förbjuda för att man kan misstolka den. Hur då, kanske ni tänker när ni ser den här:

Det krävs fantasi för att förstå varför Vägverket tyckte den

Den ser väl rätt oskyldig ut, varför vill man förbjuda den här skylten? Jo, men såklart att Vägverket har använt sig av en backspegel och kollat på ordet spegelvänt. Kolla här.
I backspegeln kan texten uppfattas som om det står ORALSEX,

Ja. Nu förstår ni vad jag menar. Visst, om man är så pass långsökt kan det se dumt ut, men jag tror inte att det är många som går och tänker på det. Så lite fånigt var det allt, haha.

Det var väl allt för mig, vi kanske hörs imorgon eller nåt. Ska till Fredrik under kvällen, plugga inför musikhistorieprovet och matteprovet, sen ska jag sova där, så det ser jag fram emot.
Avslutar inlägget med att lägga in den sköna låten "Tick Tick Boom" av The Hives. Förresten stäms de för låtstöld av denna låt, helsjukt. Ja ja, hoppas ni gillar den. Ciao bello!

2008-10-29
 19:34:32

Onsdag kväll fortfarande

Ikväll ska jag till Louise för en härlig tjejkväll med film, skvaller och annat snack. Blir även att se "Sex and the City"-filmen (igen), sen får vi se vad för annat vi kan hitta på. Hoppas på en trevlig kväll med tjejerna nu, dags att dra, vi hörs!

Dagens humör: Trött
Dagens borde:  Ha sovit längre
Dagens frisyr:  Utsläppt
Dagens smink: Under dagen ingenting, kvällsmakeup mascara, kajal
Dagens klädsel: Jeans, T-shirt och cardigan
Dagens materiella vill ha: Som alltid en egen dator
Dagens köp: Tuggummi och lunch.
Dagens längtan: Min älskling (som jag redan har träffat)
Dagens planer: Träffa Fredrik, ha tjejkväll
Dagens fundering: Ingen speciell
Dagens tråkigaste: Humor, alltid
Dagens personer: Mamma, pappa, Fredrik, tyvärr Anders också...
Dagens låt; Fields of gold - Eva Cassidy
2008-10-29
 17:53:47

Onsdag kväll

Har faktiskt inte tänk på att min blogg alltmer börjar likna en sån där videoblogg. Fast inte egna inlägg, förstås. Ni vet de där som filmar sig själva, pratar lite om vad som händer och har hänt och sedan lägger upp klipp dagligen på bloggen. Nej, jag lägger upp musikklipp istället. Eller något roligt, till exempel lilltjockisen som sjöng på "The Cupcake song".
Anledningen till att jag lägger upp dessa videoklipp mer och mer nu är väl för att jag nyligen lärde mig hur man gör. Vilket tog sin tid, jag förstod ingenting alls förrän Youtube kom ut på svenska, då jag fattade allt mer vilken kod man skulle klistra in vart. Jag har faktiskt en video som ni måste se, sjukt rolig för oss som har tråkig och torr humor. Krävs att man kan lite engelska, förresten, eftersom klippet är på engelska utan text. Enjoy.

2008-10-28
 13:26:32

28/10-2008.

If you count two years and two days back from this day, you'll come to the date of 26/10-2006, the absolute devastating day that terrified me, that broke my heart again, crushed it into a million pieces, made me insecure and left me alone with all the pain. But only for a week or so, and then my happiness came back to me. All the light that had gone out came back. And why?
I guess I'll never know.


2008-10-27
 12:15:12

Herre... gud... min... skapare

2008-10-27
 11:41:23

Måndag - fortfarande höstlov

Idag ska jag träffa Fredrik, vet inte precis när han kommer hit men han sa för ett tag sen att han skulle börja gå alldeles strax så det lär väl bli snart. Senare idag kommer Armin och Olivia förbi för att låna en skräckfilm att se på idag (det låter ju som en perfekt romantisk grej... eller?) och det ska väl bli kul att träffa lite folk, om det så ändå bara blir en liten stund.
Tänkte bara uppdatera bloggen lite snabbt med dagens händelser och något smaskigt skvaller. Check this out.

"PARIS OCH BENJI FÖRNEKAR OTROHET.
Paris Hilton, 27, blev bedragen av den rockande pojkvännen Benji Madden, 29, och började dejta en engelsman, skriver tidningar i både England och USA.

Nu förnekar kändisparet uppgifterna och att deras förhållande skulle vara över.

- Paris är mitt livs kärlek. Det existerar ingen annan. Jag är den mest pålitliga killen i världen och skulle inte ens titta åt någon annan, säger Madden i Life & Style Weekly.

Paris Hilton fyller i:

- Vi har ett fantastiskt förhållande. Jag vet att han aldrig skulle skada mig, och det är ömsesidigt."

Alla vi som gillar Paris klappar nu.
(ekot hörs genom hela rummet, någon hostar, någon tappar en nål i golvet. Vänta här nu, wow. Man kunde till och med höra en nål falla till golvet, så pinsamt tyst blev det)
Nej. Majoriteten skulle nog säga nej, med tanke på hennes vilda festande, hennes upprepade försök att få uppmärksamhet i media (troslös kliver ut ur bilen på väg till/från fest, gör något pinsamt som folk bara älskar att skriva om, you name it) och alla dessa porrfilmer man hör talas om jämt. "Paris senaste sexvideo läckte ut på nätet i natt". Wow. Am I surprised? Det gör väl inte henne något, ju mer uppmärksamhet desto bättre, visst?
Och så mycket som Paris har hånglat/legat runt med andra förr tycker jag nästan att Benji förtjänar en biljett till otrohetens land. Så varför inte? Go for it.

Now you have a nice day. Puss på er!



2008-10-24
 20:43:06

Min & Fredriks låt, i love you <3

2008-10-24
 15:21:27

Höstlov!



Den här underbara varelsen fick jag syn på idag och jag var tvungen att ta kort. Puss på dig, Anders.
Det var tydligen halloween-tema bland några årskurser i skolan, så många hade klätt ut sig och i cafeterian hade de släckt ner och dekorerat lite grann. Kul kul, det var även FN-firande i matsalen så musikklasserna sjöng och hade sig. Vilket vad mindre roligt, förresten. Ja ja.
Så nu är praoperioden över och jag kan inte säga mer än att jag är lättad och lycklig. YES! HÖSTLOV!
Ska förbi Fredrik nu, tar bussen som går halv prick från Örby skola. Ha en trevlig kväll, så hörs vi!
2008-10-22
 15:17:44

blah

-Vet du varför norrmän inte behöver använda flytväst?
-Nä.
-Jo, de är så korkade så de flyter ändå.

2008-10-21
 17:12:28

Tisdag - trött och har ont

Nu börjar jag låta som dessa idioter som bara klagar men så illa är det egentligen inte. Jag mår lite illa bara, jag vet inte om det går över tills imorrn men jag hoppas det.
Idag har jag alltså varit i skolan (drar ner mungiporna till tårna) och jobbat med småbarnen. Visst, det var väl okej men det sista, fritids utomhus i två timmar, det var inte alls kul. Det är som tur är bara tills på fredag och sen har vi höstlov, så jag lär väl hålla ut.

Nåja, det blev lite kort om min dag idag. Vad mer ska jag skriva om... har ni förslag förresten så är det okej att ge förslag i kommentarsboxen där nere. Ciao!
2008-10-20
 14:56:47

Måndag igen, då...

Usch, vad jobbigt. Hela förmiddagen höll jag på att somna i skolan (!) med småbarnen och det var inte alls lika kul som i fredags. Och inte nog med det skulle de vara ute i två timmar (12-14) och sen dra på mellis. Lucky me som fick gå kvart i två, ha ha. Det var ett antal människor som kom och frågade "är inte du på prao?" och så svarade jag "jo, här i skolan med FB (förskoleklass B)" och fick några asgarv i ansiktet. Skönt. Kul.
I alla fall. På onsdag ska vi vara ute hela dagen i det skitkalla vädret och jag ska få ta hand om småbarnen. Åh, känn hur glad jag är (ironin flödar)...
Nej nu ska jag se på Andra Avenyn, ha en bra eftermiddag. :)
2008-10-19
 21:19:59

Söndag - en veckas prao kvar...

Igår var jag med Emilie, gjorde lite mer än hälften av hennes NO-uppsats klar att lämnas in imorrn. Som utbyte fick jag lunch (potatis, köttbullar och hemgjord brunsås med lingonsylt) och senare åkte vi in till Farsta och fikade. I kassan stod det en blåst idiot (praoelev troligtvis) som tog tio härliga minuter på sig att fråga hur fan han skulle göra för att ge mig en bit kladdkaka till hans chef eller whatever. Till slut kom den andra snubben och frågade om jag skulle ha grädde på (ja) och sen när han väl öppnade burken och sprutade på kom det en liten klick med samma mängd som en matsked, och så sa han "vad tur du har, sista droppen!" och jag bara tog mina grejer och gick därifrån. Idiot. Bra jobbat.
Efter att vi fikat åkte vi hem, gud vad trött jag var! Jag och Jesper gick och köpte godis under kvällen och så träffade vi Emilie igen som kom över för att spela tevespel med oss, Mariokart på Gamecube, en rätt kul kväll.

Idag åkte jag med Fredrik och Jesper till Farsta och vi åt lunch på Burger King. Sen gick vi runt lite, kollade i affärer och åkte hem till Fredrik. Innan vi klev på bussen träffade vi på Erik, Armin och Johan som hade spelat fotboll på Liseberg. Vi snackade lite och sen kom bussen, så då gick vi på och åkte till Farsta.
Efter att vi ätit och gått runt i Farsta åkte vi hem till Fredrik och gick ut och smällde en del smällare en bit från hans hus. Sen kom Jesper och jag på att vi måste hem och äta nån gång så då drog vi därifrån med bussen igen.
Ska ner och duscha nu, men ha en bra kväll i alla fall. : )

2008-10-17
 16:07:10

Åh, freeeeedag!

Jag började alltså jobba i skolan med sexåringarna på FB (Förskoleklass B) idag. Bland dem hittade jag Marcus syrra, berättade det för honom att jag hade träffat henne och han svarade "stackare". Hm. Schyst.
Jag fick hjälpa dem att skriva lite när de skulle berätta vad de hade gjort nu i veckan och sen på fritids satt jag och hjälpte till lite med olika saker, städade undan och så. Det var rätt okej, bättre än ICA i varje fall.
Började nio idag men vanligtvis ska jag börja tio över åtta, och sen slutar jag två. Gud, vad skönt!
Ikväll ska Fredrik komma över, vi ska laga mat ihop, kanske se film och sen sova. Ska bli så skönt att få sova ut nu, det behöver han också, så han lär inte vakna klockan nio och bara ligga och stirra på mig, ha.
Så nu ska jag dra och se på "The SImpsons" och sen kommer Fredrik hit. Ha en bra kväll!
2008-10-16
 17:25:52

*sad face*

http://www.youtube.com/watch?v=ZyFQbqopfpk


It was our song, I loved to listen to it and think about you.
Everything's changed now, we have two completely different lives.
Different people, other significants.
It wasn't the right thing, you and I.
At least that's what it turned out to be in the end.
In the end we couldn't even say two words without an argument.
The song still reminds me of you.
You and your lovely personality.
Now you're all changed.
Like a stranger.
Who are you?
I don't know anymore.
I miss you.
I can't deny it.
Even though I know you aren't ever going to listen to me if I want to tell you this in person.
Even though we aren't even friends anymore.
I still have hope.
A little spark of hope still glows inside my heart.
A spark that says "hey, you can still become friends again, start to hang out again as before".
But still there's also that little part of my heart, the part I prefer to call Reality.
This part of my heart says that you probably hate me now.
Don't you see?
I love u...

" I wanted...
I wanted you to stay
'Cause I needed
I need to hear you say
That I love you
I have loved you all along
And I forgive you
For being away for far too long
So keep breathing
'Cause I'm not leaving
Hold on to me and
Never let me go
Keep breathing
'Cause I'm not leaving you anymore
Believe it
Hold on to me and
Never let me go "
2008-10-16
 15:01:07

Nytt jobb

Igår var jag arbetslös. Det var jag idag också. Men imorrn börjar det igen.
Som förskolelärare på prao.
Visst, bättre än det där förbannade ICA, men småbarn har aldrig varit min starka sida.
Nåja, hoppas det går bra, det lär väl bli roligare än mitt förra jobb i alla fall. Dessutom får jag lunch. Haha, i skolan.
Jag fick ett samtal från Janne idag och det var i det samtalet han förkunnade att jag ska jobba med förskoleeleverna från och med imorgon till fredag nästa vecka. Senare smsar Britt mig och hon sa att hon skulle besöka mig på ICA idag, men så frågade hon om jag bytt prao. Jag svarade att jag fått ny praoplats på skolan och att hon fick hälsa på mig då, så nästa vecka ska hon komma och kika förbi. Trevligt, trevligt. Hoppas det här blir kul!
Så idag fick jag vara hemma och bara vila. Riktigt skön morgon, vaknade vid tio, gick upp, dissade samtalen från Tony på ICA och satte mig framför teven och satte på "Sex and the City"-filmen och tryckte i mig popcorn. Gud vad skönt. Filmen är faktiskt helt fantastisk. Rolig, romantisk, lite sorglig på vissa ställen att man börjar gråta och bara vill ha någon att kramas med (dum idé att se filmen själv kanske... hmpf) men en av mina favoriter, tveklöst.





Filmen handlar såklart om tjejerna Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Samantha Jones (Kim Cattrall), Charlotte York (Kristin Davis) och Miranda Hobbes (Cynthia Nixon), om deras förhållanden, sexliv, jobb och helt enkelt hur det går för dem, nu fyra år senare efter att serien slutade med att Mr John "Big", som han oftast kallas av tjejerna, kommer till Carries hotell efter att hon gjort slut med sin franske pojkvän, och han säger till henne att hon är den rätta, och då de kysser varandra slutar såklart serien. Och filmen tar upp fyra år efter seriens slut, och filmen behandlar det mesta om tjejernas liv.
Charlotte, min favorit - hon är så otroligt söt i sättet, och hennes man Harry har äntligen fått adoptera en flicka från Kina som de döpt till Lilly. Hon har en liten förmåga att upprepa det folk säger och ofta blir det rätt snuskiga och opassande ord, så bra är det väl inte...
Carrie och Big bestämmer sig någonstans i filmen för att hastigt och lustigt gifta sig. Carrie blir såklart helt exalterad och bjuder in först 75 gäster som blir 200 allteftersom nyheterna sprids via tidningar och rykten, och just som de ska gifta sig backar Big ur. Carrie blir helt förstörd och vet inte hur hon ska ta sig ur situationen... Kommer hon och Big någonsin att gifta sig?
Samantha å andra sidan är, sedan seriens slut, tillsammans med Smith Jerrod som hon känner att hon finner både kärlek och sex hos. Nu i filmen verkar hon alltmer inse att det fasta förhållandet inte är hennes typ, och som tröst hittar hon en annan form av jämlike - en hund. Och med jämlike menar jag då att hunden är som henne - maximalt sexdriven och juckar mot alla föremål den stöter på.
Miranda är fortfarande tillsammans med Steve, och de har sonen Brady ihop. Lyckliga på utsidan, men vad döljer sig på insidan, tro? Miranda får veta en hemsk sak om Steve vilket förstör hennes tillit till honom, men senare är det väl självklart att allt löser sig. Filmen får en tia av mig, på en skala 1-10. Absolut. Rekommenderas!

Om ett tag ska jag gå förbi Fredrik och hämta telefonen han lånade. Kom på nyligen att den är operatörslåst på Telenor så det vore meningslöst för honom att försöka använda telefonen med Tele2Comviq, haha. Vem vet, han kanske är så desperat att han väljer att låna min andra telefon? Kolla nedan så förstår ni vad jag menar.

Den han lånade nu:

 

Den andra som han kanske kan låna:




Och den sista hoppas jag nästan att han lånar. Just därför att den 1) inte är operatörslåst och 2) är en typisk tjejtelefon.
Så det skulle se lite roligare ut, bara. Ja, man vet aldrig, haha.
Nej, nu blev det ett långt inlägg igen. What's happening? Jag börjar bli fantasirik! Yeehaa. Dags att äta lite försenad lunch nu, vi hörs. Imorrn återtar jag förresten praobloggandet, så om du är intresserad kan du läsa den här. Ha en bra dag!

2008-10-15
 11:06:10

Så det är såhär det känns när man är arbetslös...

Sitter hemma, klockan är i skrivande stund kvart i tio och jag borde vara och jobba idag. Gissa varför jag inte är där. Stället är verkligen inte okej, personalen är otrevliga och korkade, det finns i och för sig bara en där man kan prata med och det är ju synd att det ska behöva vara så.
Så idag kan jag få vara hemma och slappa lite, ta igen förlorad sömn och bara ta det lugnt. Kan försöka trycka ihop ett lite längre inlägg idag eftersom jag har all tid i världen - åtminstone känns det så.
När Fredrik har slutat ska han komma hit och så ska vi träffas lite, det var ett tag sen vi träffades (?). Vi kanske hänger med Emilie och Fredrik (Garpen) till The Phone House i Farsta för att lämna in telefonerna. Emilie ska lämna in sin och då kanske jag lika gärna kan göra det jag också. Min garanti har definitivt inte gått ut efter två månader, haha. Lite synd att kameran pajade så fort. Det är därför jag inte kan lägga upp så mycket egentagna bilder här på bloggen, men när kameran funkar igen kommer jag att fota som en galning. Så vänta bara. ;)

Har lite småskvaller att snacka om och fundera över. Ni vet Nils Grundberg, alias Storstadspojken? Nähä. Inte det. Nej det förvånade mig inte. Han är väl ingenting om man inte nämner att han är Isabella Blondinbella Löwengrips pojkvän. Aha. Just det. NU trillade poletten ner, va? Jag har luskat runt lite under denna uttråkande morgon. Kollat i hans blogg och man tror nästan att han utnyttjar Bella. Stackaren (usch ja, så ironin bara glöder) fattar inte att hennes älskling bloggar galet mer nu när hon själv har lagt ner sitt bloggande ett tag framöver. Och så sitter han och skriver "det här får jag egentligen inte skriva, men..." och skriver ett inlägg om att han tröstade en ledsen Bella med att bjuda på kebab (var det den delen han skulle ha hemlighållt, kanske?) och trösta henne för att hon var ledsen, just efter att ha lagt ner bloggen. Sen har han tydligen skrivit andra inlägg, såsom "När Bella fiser" och "När Bella blir nervös". Jodå, kolla själv. Det är som att han verkligen vill vara taskig. Jag menar, hade Fredrik skrivit så i sin blogg (tror inte han gör det i praobloggen, haha) om mig hade jag blivit rätt så ledsen och på nåt sätt brutit mig in och raderat inlägget/inläggen. Förstår inte hur Bella kan låta honom skriva så, så att allmänheten får veta hur hon fiser och vad för skämt som flyger i luften då tillsammans med den gröna röken. Hmhm. Det känns ju kul att få läsa om sånt, eller?
Just det, "Bella blir nervös". Han påminner oss om att Bella vid nervösa tillfällen blir kraftigt nödig (nummer två, obs!!!) och så påpekar han det vid en bild då Blondinbella var med i Debatt på SVT, och skriver "Ser hon inte lite nödig ut där?" ungefär, ja i stil med det i alla fall. Varför gör han så? Jag menar, det är ju knappast något att skoja om sådär ofta. En gång, okej visst. Men två, tre... det känns lite som att han driver med henne. Seriöst förhållande my ass.

Äsch, det är väl lika bra att låta dem sköta sitt nu. Och om Nils går och blir singel (= becoming a nobody in two seconds) är det bara hans driverier man kan skylla på, och sen om det kommer fram annat blir det bara roligare.

Blev det långt nog nu? Ja gud. Förlåt. Upp med hakan, nu hittar vi på nåt annat.
2008-10-12
 12:45:33

Snart invigs praobloggen!

Adressen till min praoblogg är http://nathalie9c.bloggagratis.se/ så om du har lust kan du väl läsa den också. Intro-inlägget är publicerat och jag ska egentligen skriva tisdag och torsdag dessa två veckor. Janne sa att han kommer att läsa just dessa inlägg, men att man gärna får skriva oftare, så vi får se hur det blir med det, och om jag hinner.
Ska till Fredrik strax, sen ikväll ska jag väl sova tidigt för att orka åka till ICA tidigt. De öppnar väl troligtvis åtta, och man kanske ska vara där då. Usch, jag som bor så långt bort...

2008-10-11
 20:08:13

Lördag kväll

Fått göra lite grann idag istället för att bara sitta hemma, tummen upp. Sov till åtta imorse ungefär vilket gjorde att jag började undra om jag inte börjar bli sjuk. Min morgon börjar elva då jag vaknar vanligtvis, och åtta är ju en bra bit ifrån elva. Så jag gick upp, gjorde Jesper sällskap vid tevespelet och sen efter frukost bestämde vi oss för att resa på arslet och dra till Farsta C. Köpte dock ingenting, Jesper kollade på ett par Lee-jeans inne på JC för 600, sen gick vi och åt thaimat på "Thai Take Away"-restaurangen på nedre våningen. Rekommenderas varmt! Trevlig personal, men det kan man delvis gissa varför, haha.
Sen gick vi runt och kollade lite grann, fikade på Wayne's och sen åkte vi hem.
Nu ikväll ska jag ha en liten ladies night del 2 med Lisa och Louise, vi ska väl kanske se Sverige-Portugal-matchen och äta ihjäl oss på onyttigheter. Ha en bra kväll, och så hoppas vi alla på att Sverige inte skämmer ut sig (igen)!
2008-10-09
 18:53:32

Torsdag - spanskaprov

Jaha, så var det torsdag då. Äntligen! Imorrn är det fredag, och the främlings are going home. Tack. Äntligen får man sova själv. Äntligen kan man få gå runt naken i huset (haha, u wish) och helt enkelt leva som vanligt igen. Skönt.
Idag hade vi spanskaprov, och det gick rätt bra. Hörde från Johanna att Sergio hade sagt "men Nathalie har ju redan MVG", i sammanhanget att Sergio hade läst igenom mitt prov och sagt att jag fick gå. Så var det tydligen någon annan som frågade om man fick gå och då svarade han "nej". "Varför inte? Hon fick ju gå" (vissa ska vara allt bra avis). Och svaret blev "jamen... hon har ju redan MVG så..". Ha, då vet man vart man ligger ^.
Efter plugget drog jag, Niklas, Fredrik och Johan hem till Johan och pluggade matte. Johan är lite orolig över sitt tal som han ska hålla på svenskan imorrn, argumenten funkar inte och så vidare. Själv är jag mest orolig för att göra bort mig totalt vilket skulle vara en självklarhet med tanke på hur nervös jag alltid är när jag pratar inför många människor.
Anyway, kvällen kommer mest att innefatta plugg och sånt, sen ska jag sova tidigt för att gå upp tidigt. Usch, jag måste verkligen få sova ut i helgen.
Imorrn kväll ska jag och Emilie ha en liten "ladies night" när Fredrik:arna drar till landet och på födelsedagskalas. Vi ska dra på bio, äta middag och ha lite skoj, så det ser man fram emot. Slipper gympa imorrn igen! GUD VAD SKÖNT!
2008-10-06
 20:07:42

Monday at school

Ah, inget går upp mot en härlig dag i skolan!
... haha. Gud, det kändes så fel. Okej, det var inte alls en härlig dag idag. Snarare plågsam. Det är i och för sig aldrig kul att gå i skolan, så den här dagen var väl inte så galet olik alla andra.
Vi hade teori i idrott/hälsa idag med Jöran, det tog cirka en och en halv timme för honom att berätta om doping, träning, rätt kost och såna saker, det var kul att få lära sig nåt på gympan istället för att bara springa runt som ett gäng jävla Duracellkaniner och inte åstadkomma något alls.

Ikväll ska jag ta det lite lugnt innan jag imorrn tar tag i pluggandet med hårdhandskarna. Usch, ser inte fram emot det.
Nu är det "The Simpsons" på teve, tänkte kila undan och se på det. Ha en bra kväll!
2008-10-05
 18:47:54

Det regnar här i Stockholm

Gud, så jobbigt. Det har verkligen regnat hela dagen idag.
Jag gick till Fredrik idag under ett paraply som inte hjälpte så mycket i det blåsiga regnet. Skitkul.
Vi åt mat, såg på "American Pie" och den sög. Ännu roligare.
Nu ska jag ner och äta, sen blir det tokskrivning om diskriminering och rasism. Puss på er.
2008-10-04
 17:57:54

Hey handsome

Kort inlägg nu innan jag drar.
Idag har jag varit i Farsta med familjen och främlingarna i huset. Köpte en svart cardigan på Gina Tricot och en kajalpennvässare, mer hade jag inte lust att köpa idag. Mina shoppingplaner är att inhandla nya tjocktröjor och lite nya tröjor, garderoben börjar se så trist ut nu.
Annars har jag bara varit hemma idag och tagit det lugnt, ska hem till Kajsa och fira hennes födelsedag ikväll, äta middag och umgås lite. Imorrn ska jag hem till Fredrik under dagen, och sen är min helg slut. På måndag slipper vi gympa i alla fall, det är teori med Göran om muskler och sådant. Skönt att slippa! Jag hatar gympa, haha.
Förresten, innan jag pyser ut; kolla här!
http://www.1000apor.se/files/uploads/wysiwyg/D9QEnuQFoe2mcvpbm23FGa0uo1_500.jpg

Ursäkta, men grabben måste ju ha IQ-befriade föräldrar. Schyst att döpa sin son till det där.
2008-10-03
 21:40:58

shalala

TRÖTT!






Idag var jag i skolan, som vanligt. Dock hände ingenting speciellt... fick tillbaka svenskauppgiften, inkluderat Ivan Denisovitj-uppsatsen, novellen, Shooting dogs och människovärde-uppsats. Allt detta gav mig ett jävla G+. Är inte det lite uppretande? Allt man slitit för får man ett "lite bättre än bra" för. Skitschysst. Jag börjar tröttna på alla lärare som alltid ger en samma betyg. Se på dem som alltid får MVG. Visst, de klagar ju inte. Men vi andra som aldrig får synas, vi får alltid G hur hårt vi än jobbar.
Det är någonting som alltid har stört mig. Att många lärare tar för givet att några elever "kommer att få MVG hur det än går" och läser knappt uppgiften innan de skriver betyget. Andra måste de läsa i evigheter för att begrunda, tänka och till slut ändå bara stämpla G på. Usch. Tröttnat på såna favoriserande lärare. Jag menar, vad ska det behöva krävas för att få ett litet VG?! Måste man kyssa varenda jävla lärares arsle bara för det? The effort for your work ain't never enough. It never was, it never will.
Lärarna kan inte alltid gå och skylla på att man inte kan behandla alla elever precis likadant, men det ska ju inte vara så stor skillnad heller. Eller hur? Jag menar; ta det här som ett exempel:
"A får ett MVG på svenskaprovet, där man får poäng och sedan vägs det över i ett betyg. A är rätt van vid att få MVG på proven, han är hyfsad i skolan, är aktiv muntligt på lektionerna och är en trevlig prick som lärarna tycker om. Nu var det så att A fick 90 poäng av 90 möjliga på det här senaste provet. Alla rätt, alltså. A och B jämför sina prov. B ser att han har skrivit i princip precis likadant som A på alla frågor, men B fick bara 85 poäng, och ett VG+. B går fram till läraren och frågar varför han inte fick fullpott när A fick det för samma svar. Läraren kliar sig fundersamt i huvudet, rättar sina fel och skriver sedan MVG efter ett tag. Ska det vara så? Ska lärare få vara så överseende med "konstanta MVG-elever"? Är inte det orättvist?"

Tänk efter, och säg sedan vad du tycker.
Ha en bra kväll!

2008-10-01
 20:23:25

Statist i kommande tv-serie

Vid inspelningen av tv-serien

Tjena!
Idag har jag jobbat i nio timmar med att vara statist i en kommande tv-serie. Den heter "Guds tre flickor" och kommer att visas nästa höst, 2009, i SVT. Serien handlar om tre tjejer som har varit bästa vänner ända sedan dagis. Nu är de uppe i tonåren bland en massa kärleksbekymmer och andra problem i livet, och det är väl det som blir huvudämnet i serien. Vi syns dock inte sådär jättemycket, ni ser oss mest i avsnitt 1, 3 och 4, så glöm inte att kolla då! Haha, visst - det är om ett år, men har jag kvar bloggen så kanske jag påminner (om jag också kommer ihåg det...).
Vi blev lite sena, och slutade därför ungefär en halvtimme senare än planerat, 17:15. Kom hem helt utmattad (efter att även ha kommit på att jag glömde nycklarna hos Fredrik igår, fick ringa honom och så kom han och hans mamma och lämnade av dem utanför Jet-macken vid McDonalds och sen skjutsade de hem mig därifrån, jättesnällt!) och nu har jag precis ätit, ska skriva bokrecension om den engelska deckaren nu.
Hoppas ni hade en bra dag. :)