2009-05-31
 22:47:39

Umgänge

Nu sitter vi alla uppe i allrummet, har suttit här nästan hela kvällen. Stället är fint och mysigt, det har varit sol hela dagen och vi badade, även jag som brukar vara lite av en badkruka! Jag, Rebecka, Johanna och Louise hade hand om middagen, köttfärsbiffar med rotgrönsaker och sås. Jobbigaste var att diska efteråt då vi inte förstod oss på diskmaskinen. Men det gick bra sen, tack gode gud. Hoppas ni hade en bra dag förresten, vi hörs en annan gång!
2009-05-31
 11:58:29

På bussen nu!

Hej! Nu sitter vi på bussen. SL var så schysta att de utan kostnad skickade oss en abonnerad buss hela vägen till Barnens ö. Riktigt snällt! Det är varmt ute idag igen, slår vad om att jag kommer att bada när vi kommer fram. Vi hörs senare, ska snacka lite med folk nu. Ha det!
2009-05-30
 23:50:49

MOBILBLOGGANDE...

Jag vet inte om mobilblogginlägget kommer fram, men om det gör det så okej. Annars skriver jag här att vi hörs på tisdag när jag är hemma, hoppas jag kan njuta av klassresan nu trots allt.
Nåja, har nästan packat allt och ska färdigställa resten imorrn bitti (tandborste, hårborste, handduk m.m), äta en stor frukost och få skjuts av Fredrik till Tekniska högskolan. Vi hörs på tisdag när jag är hemma, ta hand om er och gör inget dumt. Puss och godnatt.
2009-05-30
 20:49:19

Stockholm Marathon

Usch, jag är rätt dålig på att hålla löften. Men idag har jag varit inne i stan hela dagen för att se när folk sprang Stockholm Marathon. Vissa gjorde på sig i år igen, äckligt när lukten svepte förbi med deras språng. Usch.
Som vanligt var det en kenyan som vann hela grejen, en man. Riktigt bra fart hade han också. Jag fattar inte hur de orkar.
Stod och kollade efter Martin, men jag hittade inte honom bland alla människor, men jag är osäker på om han ens skulle springa? (9c, hjälp mig.) Nåja. Mamma hittade två av sina kompisar som sprang, sen drog vi och åt.

Det har varit en riktigt fin dag idag, eller hur? 28 grader, konstant sol och inga som helst moln på hela himlen. En riktig dröm som man gärna återupplever några gånger.
Ska packa klart efter att jag duschat, sen ska jag sova och så möts alla vid Tekniska Högskolan vid 11.30 imorrn. Hoppas det blir kul.

Jag får se om jag hinner skriva lite mer senare, ska försöka hinna. Puss på er!
2009-05-30
 00:01:10

Veckans låt, v. 22!

Gud, jag är så dålig på att veta vad det är för vecka. Men finns alltid en sida man kan kolla upp det på, och den heter Leta.se! I alla fall är det vecka 22 nu som jag tagit reda på, och veckans låt är en något gammal låt men den har en bra text och är en låt jag kan lyssna på när som helst. Nåja, här kommer den.

LINKIN PARK - NUMB


2009-05-29
 23:54:07

Va' faan... en hockeymålvakt!

Hej! Ledsen att jag inte kunnat skriva på hela dagen, har inte varit hemma och inte orkat blogga, för jag var hemma hos Fredrik, vi slutade tidigare idag så vi gick hem, lämnade våra saker, köpte lite gott på Tempo och solade på Årstafältet. Solade ett bra tag, jag hann bli jättebrun (på en halvtimme ungefär... jag har en grym hudtyp, jag vet att ni är avis, hehe) och efter att vi solat klart drog vi hem och började planera inför middag. Det blev kycklingfilé i ugn med klyftpotatis och sås, som vi tillagade åt oss själva, Michael och Anders. Det blev jättegott som vanligt som när man lagar mat med Fredrik. Jag fattar inte hur han lyckas. Tycker faktiskt att han förtjänar minst VG i hemkunskap, men Lotta vägrar. Det fattar jag inte heller varför.

Jag vet inte vad jag ska skriva. Dagens väder var helt underbart, kvällens likaså, lite kyligt bara men det var mysigt.
Börjat packa lite inför klassresan... eller okej, jag är nästan klar. Lika bra, så man har allt gjort. Ska hjälpa mamma lite med någonting imorrn, minns inte vad men jag får kompensera henne för att vi inte är hemma på Mors Dag. Nåja, vi hörs imorgon. Förlåt återigen för den dåliga uppdateringen, kommer mer imorgon! Lägger dock in veckans låt nu.
Hur ska ni fira mamma på mors dag?
2009-05-28
 22:18:10

JAG ÄR ARG!

... OCH NEJ, JAG TÄNKER INTE KOMMENTERA HIF-AIK-MATCHEN SOM SLUTADE 1-0 TILL RÅTTORNA.
NO COMMENTS. NO F***ING COMMENTS.
GNAGET SUGER FORTFARANDE, OCH DET VET VI OM.


... vi kommer snart igen, Bajen!


2009-05-28
 21:45:49

[ Ingen rubrik ]

Fredag imorgon, är det bara jag som tycker att veckan gått ganska fort? Skönt.
Imorgon börjar jag smått packa lite inför söndagen då vi drar iväg på klassresa. Sen blir nästa vecka något härlig, som jag redan berättat många gånger tidigare.
Tänkte bara skriva lite snabbt nu innan jag fortsätter dregla över Mikael Persbrandt i "Oskyldigt dömd" på fyran, sen ska jag sova. Hoppas ni hade en bra dag.
2009-05-28
 20:07:58

Handsfree schizofrenia

Jag har upptäckt en sak. Att det är så jävla pinsamt att gå ute och prata i headset.
För alla kollar snett och tror att man pratar med sig själv.
Så när jag är ute brukar jag ta upp min telefon och hålla den i handen så att folk fattar någorlunda.
Men fortfarande. Måste det se så dumt ut? Ibland kan jag komma på mig själv med att tycka att folk är ett knippe dumhuvuden när de går och "pratar för sig själva med hörlurar i öronen" när jag inser vad de egentligen gör.
Är vi för vana vid schizofreni och ovana vid teknikens framsteg, är det därför vi blir så?
2009-05-28
 18:43:05

Snodd av Gaybloggen.com

En bög som fick besked om att han var hiv positiv blev knäckt.

Doktorn sa:
-Ät ärtsoppa & bruna bönor i 2 veckor.
-Blir jag frisk då?
-Nej, men du får veta vad man har arslet till.
2009-05-28
 18:25:00

-

Have you ever felt useless, unheard and not understood or supported?
Have you ever felt like the whole world was against you because you for once wanted what's best for you?
Like everybody hated you and blamed you for everything?
Have you ever wished you weren't ever born, because you knew that people didn't want to see you?
Have you ever felt confused, like you never knew what to do?

I have. Believe me, I have.
2009-05-27
 22:57:05

Trefaldiga mästare - Barcelona!

Jaha, vi kan ju bara gissa vilka som vann.
BARCELONA - MANCHESTER UNITED 2-0!
Helt fantastisk match, mycket händelserik. Det var många saker jag tänkte på under matchens gång. Hur orkar Sir Alex Ferguson (Uniteds tränare) tugga samma äckliga tuggummi under dryga 90 minuter? Jag börjar faktiskt tänka nu på hur länge jag själv brukar tugga på samma tuggummi... kanske inte är så fräscht egentligen.
Och när Scholes från Manchester kom in sa pappa: "Vi ser hur länge det dröjer innan bråkmakaren Scholes får ett gult kort." Tre minuter var allt som krävdes innan han bensaxade en Barcelonaspelare. Gult kort!
Cristiano Ronaldo var irriterad, det var ett faktum. Redan innan matchen var han irriterad, svarade kort och irriterat på frågor och himlade med ögonen. Även under matchen förekom denna ögongest flera gånger, irriterade blickar... man undrar om han förutspådde förlusten redan innan matchen. Haha, synd.

Ni som såg matchen såg säkert Messis komiska mål, då han flög in från ingenstans som en lealös docka och nickade in bollen i mål. Inga rörelser alls i kroppen, han flög bara sidledes och träffade bollen med huvudet som störtade in i nätet. Det var det roligaste mål jag någonsin sett, mycket snyggt också.
Själv hade jag tippat 2-1 till Barcelona, men jag insåg snabbt att jag varit lite för snäll. Manchester sög!

Vinnarceremonin var så vacker, så maffig och helt fantastisk. Kul att betrakta Ronaldos ansiktsuttryck, fortfarande irriterad, nästan förbannad. Vad var det med honom? ;) Can't handle some competition?
Jag rös när lagkapten Puyol lyfte pokalen, då hela stadion exploderade i guldkonfetti och publiken blev vild. Ah, helt galet!

Felicidades por la victoria, Barcelona!





Nu skriver jag inget mer för kvällen, vi hörs imorgon istället. Godnatt!
2009-05-27
 20:39:21

Legendarisk fotbollsmatch

Champions League-final alldeles strax! Har laddat upp med godis, läsk och popcorn här. Onsdag = lillfredag!
Självklart hoppas vi på seger till Barcelona och att Manchester United drar hem med svansen mellan benen. Vad skönt det vore! Här hemma är vi rätt eniga om vilka vi hoppas på ska vinna.
Fem minuter till start - hör av mig efter matchen! GO BARCELONA!

2009-05-27
 15:22:00

Hemma!

Kom hem för inte så längesen, nu sitter jag och äter lite, tar det lugnt och är glad att skoldagen är över. Visserligen var den inte så lång men det var skönt att komma hem.
Imorse när vi kom till skolan fick vi oss en mycket trevlig (och god!) överraskning då Lisa bjöd klassen på glass och jordgubbar som tack för att vi hjälpt henne nu när hon gått med kryckor. Tack, älskling - det piggade verkligen upp!

Efteråt fortsatte vi att jobba, men som jag skrev tidigare gick ju inte det så värst bra heller. Jag är ändå klar snart, ska ta mig an sammanfattningen och finslipa det övriga, sen lämnar jag in till Janne.
Dagen förflöt, kemiprovet gick ganska dåligt men jag hoppas att min redovisning blir bättre än själva laborationen.
Senare hade vi slöjd, jag är snart klar med min väska! Gud så skönt.
Det gäller att hålla ut nu sista dryga veckan... aaaah!

Jag längtar inte till klassresan på söndag... På något sätt känns det som att det kommer att bli en hemsk upplevelse med tanke på omständigheterna. Någonting kommer att hända som kommer göra att jag hamnar ännu längre ner i gropen. Vem ska man umgås med när alla redan är för sig själva? Det här funkar inte längre. Jag vill bara bort från allting.
2009-05-27
 10:39:39

Skola

Sitter i skolan och försöker färdigställa min artikel... det går inte alls bra, så jag tror att jag får jobba vidare i fyrtio minuter på fredagslektionen istället. Janne fick mig att skriva en dikt till dikttävlingen, dikterna ska lämnas in senast på fredag och jag har lämnat in min nu. Var inte så peppad på hela idén för jag brukar aldrig vinna något sådant och jag är inte så bra på att skriva dikter heller. Usch och fy.

Just nu kommer jag inte på något mer att skriva, så jag försöker hitta på något annat i stället. Den här lektionen slutar klockan elva och då har vi lunch, varpå vi har NO, sist slöjd. Hoppas jag hinner sy klart väskan!

Vi hörs när jag är hemma, ciao!

2009-05-26
 22:12:30

Desperat kväll (höh)

Såg "Desperate Housewives" nyss, ett bra avsnitt (spoiler på g för er som inte sett!), men vad fasen tänker Dave göra mot Susan nu när han vet att det var hon som körde ihjäl hans fru och dotter? Synd det där med att hon stoppades i bilen med en väska full av knivar och en pistol... klantigt gjort. Alltid lika spännande inför nästa avsnitt!
Nåja, ska sova om ett litet tag, har finslipat lite mer på min artikel i svenska/religion nu, vi kommer säkert att jobba med det imorgon under långpasset på morgonen så nu har jag skickat arbetet till min mail. USB-minnet med underbara 64 GB har slutat fungera - visste att det inte skulle hålla länge, skalet lossnade helatiden, men själva minnet funkade perfekt. Nu gör det inte det helt plötsligt. Usch. Pengarna tillbaka, någon?

Dags att runda av, hörs imorgon igen. Godnatt!
2009-05-26
 18:35:10

Arga tyskar...

Här är något som skrämmer mig och som gör mig ännu mer rädd för tyskar. Varning, höj inte för mycket på volymknappen. Han skriker som en stucken gris...

Angry German Kid VS. Microsoft


2009-05-26
 16:31:53

Jag kan bli gladare pga detta

Jag kan inte sluta tänka på vilken fantastisk vecka vi har nästa vecka.

Först på söndag 31/5 åker vi på klassresa till på tisdag 2/6.
Dagen därpå (3/6) har vi skattjakt.
Den 4/6 drar vi till Rålambshovsparken och har lite trevligt med klassen, samma kväll är det niornas avslutningsfest.

Veckan därpå
:

Den 8/6 spelar niorna fotbollsmatch mot lärarna.
Och sist men inte minst - den 9/6 slutar vi grundskolan.

Snälla låt denna vecka gå fort...

2009-05-26
 16:00:12

Anger management

Ibland kan ilskan ta en till nya höjder, nya outforskade områden man aldrig tänkt på.
Den kan vara svårhanterlig då man kanske sitter där med knutna nävar, darrandes av raseri, och undrar "hur fan ska jag få ur mig det jag känner?". Det kan vara en självklarhet för andra att ta ut det fysiskt. En slagpåse, en människa kanske?, man kanske till och med sliter av sig håret i extrema fall.
Sen kan man alltid prata av sig, skrika av sig snarare, lyssna på arg rockmusik på högsta volym i lurarna tills trumhinnan skriker stopp... man sköter det på många olika sätt.
Men är det tillräckligt alla gånger?
Det är många gånger man gjort allt detta, allt ifrån fysiska till mer psykiska metoder, men känslan av att det inte räckte lyser med sin närvaro. Vad ska man göra då? Hur ska man göra för att få ut alla känslor när man prövat alla möjliga sorters sätt och inte vågar ta det steget längre, till exempel om man börjat med att slå ner folk - ska man behöva ta någons liv då? Om man redan har lyssnat på för hög musik, ska man behöva få tinnitus, ska man behöva skrika sig mer hes?

Vad gör man när man kokar av känslor och inte vet vart eller hur man ska göra av med dem?
2009-05-25
 21:54:39

Småtrött

Dags att sova, ska upp kvart i sju imorgon.
Vi ska städa på hem- och konsumentkunskapen imorrn... vilket innebär ingen mat! Fan också.
Nåja, hörs imorrn i alla fall. Godnatt! :)
2009-05-25
 21:34:18

En liten funderare

När folk frågar oss: "Hur är det/Hur mår du?" svarar vi nio gånger av tio "Bra tack, hur är det själv?", även om det kanske inte är bra. Det är en fras man använder automatiskt. Man kanske inte ens tänker på att man säger det, utan bara säger det för att ge svar på frågan. Varför gör man så? För att slippa berätta om sin livshistoria, eller vadå?
2009-05-25
 19:53:39

Min vecka framöver - sen slutar vi grundskolan för gott

Hej igen.
Sitter här och försöker logga in på Facebook - varför funkar det inte? Det har inte funkat på hela dagen... börjar misstänka intrång på kontot eller något.
Usch, har lite panik, det är mycket som ska lämnas in till skolan och några saker som händer härnäst.
Först och främst, tvättintyg till Ylva (riktigt urlöjligt, men äsch), pengar till Janne för maten vi ska inhandla inför klassresan samt religion/svenska-uppgift.
Något som händer nu härnäst då:

1) Klassresa 31/5-2/6
2) Skolbal / Avslutningsfest
3) Skattjakt (dit ska inhandlas kläder och svart hårfärg som går bort efter någon hårtvätt)
4) Skolavslutning. ANSTRÄNGANDE...

2009-05-25
 15:48:44

Choklad från Belgien - igen!

Tjena mors!
Kom hem vid halv tre någonstans, helt slutkörd! Duschade kallt och nu sitter jag här, skönt.
Grenarna idag var kulstötning, kast med liten boll, längdhopp och 80 meter. Sist men inte minst fick de bästa i klassen springa stafett mot 9a och 9b, kan säga att Niklas Könberg var överlägsen. Helt otroligt hur han orkar.

Bussen på vägen hem var så fuktig av svett att man kunnat dricka skiten med ett sugrör rakt ut i luften. Usch och fy.
Nu har pappa och Jesper kommit hem med en massa choklad!




Unbelievable. Jag är lycklig!
Nåja, nu ska vi umgås lite. Idag har det varit fint väder, underbar värme och sol. Hoppas man kan få lite solbränna! Hoppas ni hade en fin dag, kram på er.
2009-05-25
 00:27:03

Dålig vana = sena söndagskvällar

Det blev en rätt sen kväll... det kanske märks.
Imorrn ska jag upp nio, det borde räcka med ca 8 timmars sömn. Det är ju mer än vad jag brukar få, så det är väl lika bra. Ska hinna med en buss som går ca halv elva, det hinner jag lätt med. Måste upp, klä på mig, värma maten en aning för mycket så att det håller sig varmt tills dess att vi äter (jag kommer att längta dit, tro mig!). Enligt Lisa blir det nog ingen lång dag, runt två-snåret tror hon att vi slutar. Lisa brukar ha rätt, så jag tror på det. ;)

Nåja, hoppas ni hade en bra dag, ute i den varma solen! Själv gick man mest inomhus... men jag får ta igen det någon dag. Godnatt!
2009-05-24
 20:14:46

Funny funny

Två roliga klipp som livar upp stämningen lite. Enjoy!









2009-05-24
 19:52:09

:)

"I did try to kill the world's greatest lover once,
but then I realized that there are laws against suicide.
"
2009-05-24
 17:39:23

Trött, men kommer vara tröttare imorrn...

Kom hem strax innan fem, helt slut i fötter och ben. Fredrik släpade mig in till Hifiklubben först, där vi lyssnade på musik på ett par högtalare, frågade personal angående priser och grejer, sen drog vi till Elgiganten för att göra ungefär samma sak... och sist men inte minst Media Markt. Dock fick jag protestera emot en stund för att gå och köpa något att äta, min mage skrek av hunger. Vi köpte en varsin paj på McDonald's och vatten, sen återvände vi till den sistnämnda butiken.

Nåja, vi stannade inte där länge. Fredrik fick (äntligen?) nog och så gick vi till bussen för att ta oss hem. När vi gick mot bussen såg vi en blå buss som åkte förbi oss, Fredrik frågade mig "Är inte det där vår buss?" "Nää..." svarar jag, men sen när jag tänkte efter började jag springa utav bara fan. Vi hann precis ta bussen, vilken tur man kan ha.
Åkte till Älvsjö där vi skildes åt, jag bytte till 161:an mot Bagarmossen som tog mig till Örby skola, gick hem därifrån och nu sitter jag hemma här med mamma.

Ikväll ska vi äta en slags köttgryta med ris, vars rester jag troligtvis tar med mig imorrn till Kärrtorp. Har de inte fått nog av idrottsdagar på Sjöängsskolan snart?!
2009-05-24
 13:07:44

Teknikdag..

Hej!
Idag gick vi upp vid tolv, har precis ätit frukost med mamma. Fredrik vill att vi ska åka in till Kungens kurva, han vill kolla inne på Media Markt, Elgiganten och Hifiklubben, sen säger han att han ska kolla efter en kavaj till balen. Bravo! Snacka om att jag får en kul dag. Nåja, kavajletandet blir nog höjdpunkten för min del. ;)

Nu ska vi dra, skriver senare ikväll när jag är hemma. Imorrn är det idrottsdag på Kärrtorp, jag har inte lust. Hjälp mig...!
2009-05-23
 23:12:46

Lördag kväll

God kväll!
Idag har jag faktiskt varit på lite bättre humör. Ni som läste min blogg igår kanske märkte av mina ganska irriterade inlägg... även dagen innan. Haha, förlåt!

Idag åkte jag alltså hem till Fredrik, kom dit strax vid halv två och vi övade som planerat på musiken. Det gick ganska bra faktiskt, Marianne hjälpte Fredrik lite med hans ackord. Själv kan jag mitt utantill (stolt).
I alla fall drog vi hit senare, tog tåget som gick kvart över fem från Flemingsberg och var framme i Älvsjö cirka halv.
Vi drog till Vivo och handlade, det blev en kycklinggryta (ungefär) med ris, blev såklart jättegott eftersom jag lagade mat tillsammans med en blivande kock. Haha.

Snart dags att sova, orkar nog inte skriva mer för kvällen. Hörs imorrn. Godnatt!
2009-05-23
 12:42:12

Så går det när man är seg... man missar bussen.

God förmiddag!
Skriver ett snabbt inlägg nu innan jag drar till Visättra. Idag ska vi som sagt träna på musiken som vi ska framföra nu på tisdag, sen ikväll drar vi hit och sover här.
Åh, såg nu att bussen går från mig 12:58, och jag som sa att jag skulle vara hos Fredrik 13... haha. Lycka till!
Nåväl. Igår kväll stannade jag hemma med mamma och gjorde henne sällskap. Vi köpte naturgodis och mango på Vivo, satte oss hemma och såg på Wipeout-specialen och senare gick en film med Heath Ledger på sexan, "Sin Eater". Bra film, synd att han dog bara. Själva skådisen, menar jag. Alla vet vi ju hur det gick för stackars Heath i februari förra året.

Vi gick upp vid tolv ungefär, gjorde äggröra med bacon och åt yoghurt till det. Förut trodde jag ju att jag skulle bli laktosintolerant, då jag inte är så förtjust i mjölk eller ost, äter yoghurt väldigt sällan och smöret på mackan är minimalt. Åt antibiotika förut, som dödar alla bakterier i magen, och eftersom mina laktosbakterier inte får jobba så mycket fanns det en risk att de skulle dö ut, och då hade laktosintoleransen trädit fram. Tydligen hade jag inte sån "tur" så jag kan glatt fortsätta käka mejeriprodukter om jag nu vill det.

Vädret ute behöver jag nog inte ens kommentera. Det är grått, trist och förresten regnade det typ hela natten. Man vill ju bara att solen ska komma tillbaka och ge oss 28 graders värme. Pappa och Jesper är i Belgien nu på en fotbollscup, där är det faktiskt ganska varmt. Jag är avundsjuk! Men när franskagruppen var där nu i början av maj var det ungefär samma väder där som här hemma. Skumt.

Nåja. Det kanske inte blev ett så kort inlägg, men jag har ju all tid i världen nu eftersom jag missade första bussen. Tänkte gå och sociala mig lite med mamsen innan jag drar. Vi hörs senare, hoppas ni får en kanonbra dag!
2009-05-22
 21:59:50

SMALLVILLE = STARGATE OM ETT ÅR...

Hallå.
Känns som att det blev ganska många inlägg redan tidigt på dagen idag. Så går det när man har tråkigt.
Imorrn å andra sidan, ska jag till Visättra och öva lite på musiken tillsammans med Fredrik. Hoppas bara jag kommer ihåg hur jag skulle spela... det löser sig säkert. ;)
Ser på säsongsstarten av "Smallville" - det känns som att serien blivit mer och mer science fiction nu än förr... ganska synd. Nu slutar serien, dags för mig att hoppa in i duschen och sen tror jag att jag ska sova.
Hoppas ni hade en fin dag. Godnatt!
2009-05-22
 16:25:25

Vredesutbrott

Idag blir det nog mycket tanke- och arg-inlägg. Det här inlägget blir ganska aggressivt, so it's filed under the category "ARG".
Okej, till ämnet då. Tjej(skit)snack. Jag är så trött på det att jag skulle kunna sälja min familj för att slippa skiten.
Förhoppningsvis kan man växa ifrån det, men jag har sett och hört äldre tjejer hålla på likadant. Jag längtar inte.
Usch, fy och blä, varför kan man inte bara lägga av? Själv håller jag mig undan det så gott det går, såvida personen i fråga inte förtjänar det rejält. Men även det är ju fel, det vet jag också.

Killar, de är ju inte alls såhär. Jag har pratat med killarna i klassen och de bara garvar åt tjejer som håller på såhär.
Snackar skit bakom ryggen (patetiskt), spelar falska (vet vi många som gör...!) och är idioter. AAAAAAAAH, KAN MAN INTE SLIPPA DET BARA?
Sköt du ditt så sköter jag mitt. Jo, eller hur. Det skulle nog hålla länge.
2009-05-22
 16:03:02

Långt inlägg angående skönhetsideal och kräsenhet

Jag började nästan gråta av ilska när jag läste i Bobbys blogg, ett slags frågor-och-svar-inlägg. Min vän har skrivit alla frågor här, och många av svaren han gav, speciellt dem som handlar om det yttre, upprörde mig rejält.

Fråga 8. "Jag har stor X-näsa, tycker du jag ska behålla den äkta som en stolthet eller operera mindre?"
Svar: "Jag tycker absolut du ska operera din näsa, varför leva med ett komplex som är så enkelt att ta bort och göra dig glad livet ut? lev inte i en bubbla av vad andra säger eller liknande. Mår du inte bra av en sak FIXA DET!"

Fråga 22. "Är kläderna viktiga hos en annan person?"
Svar: "Absolut, då kläder visar stil, personlighet och vilket humör man är på…. I vissa samanhang så är kläder a och O så jag gillar kläder och tycker att man ska klä sig snyggt och prydligt."

Fråga 27. "Om en tjej e riktigt vacker men har gula tänder, förstörs helheten då?"
Svar: "HALLÅ!!!!! Självklart vill igentligen inte ens svara på denna fråga då jag tycker att om man är snygg så borde man veta om att tänder är så viktiga för er alla som har gula tänder gå in på www.brilliantsmile.se på en gång hälsa från Bobby för bättre service och bra pris :-)!"


Ursäkta, men vilken jävla jubelåsna man får vara. Hur kan man uppmuntra någon till att t.ex. operera sin näsa om man inte är nöjd med den? Själv tycker jag att han kunde ha svarat något i stil med att man borde vara stolt över den man är och för hur man ser ut, och kanske också "Om du VILL är det självklart upp till dig om du vill operera din näsa, men jag skulle inte uppmuntra till något sådant". Jag blir så arg.
Samma sak med frågan gällande vita/gula tänder. Vad spelar det för roll? Insidan är det man faller för, utseendet är visserligen det man intresserar sig för. Men om någon har gula tänder tycker jag inte att man ska vända ryggen till direkt.

Det här visar bara hur kräsna vi börjar bli när det gäller hur människor ska se ut. De måsta vara långa, smala, ha vita tänder, perfekt kropp. Spelar tydligen ingen roll vad det är för personlighet, för det är ytan folk bryr sig om.

Släng skönhetsidealen i ett kassaskåp, lås och släng nyckeln. Lär dig älska dig själv som den du är, lär dig älska andra som den de är.
2009-05-22
 15:02:24

Impulser i all ära

Ibland tar impulsen över och gör att man gör saker man vanligtvis inte skulle tänka sig att göra.
Det är först efteråt man ångrar sig och visar sig vara jävligt efterklok, vilket är dumt.
Impuls bygger på att man handlar först och tänker sedan, och det är något vi alla har upplevt någon gång.
Ett impulsköp, en impulsiv handling på en fest som slutat i totalt rabalder, ett yttrande som får folk att höja på ögonbrynen.
Det är inte meningen, men någonting inom oss säger åt oss att det är det rätta att göra för stunden.
Och sedan ångrar man sig.
2009-05-22
 14:58:15

Veckans låt, v. 21

Ännu en vecka har gått, dags för en ny låt alltså.
Tänker fortsätta på spåret jag kallar Kent. Det finns en av deras låtar jag inte kan sluta lyssna på, en låt som gör mig glad och varm inombords. Texten är helt fantastisk!
Det finns en omgjord version av Axel Åkerlund, men jag tycker att den här är mycket bättre.

KENT - UTAN DINA ANDETAG.


2009-05-22
 13:57:30

Sex är gratis! I alla former!

Läkemedelsjätten vill dra sitt strå till stacken genom att hjälpa stackars arbetslösa i USA.
Därför erbjuds nu armerikanarna gratis Viagra och antidepressiva medel.



Snacka om att få sig ett riktigt jobb nu...
2009-05-21
 23:45:15

BLOGGTORKA 2 (jag har säkert haft fler...)

God kväll! Eller ja... god natt nästan.
Tänkte skriva ett sista inlägg innan jag drar mig undan för att sova.
Fast... jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag har redan skrivit allt jag behövde skriva för dagen.
Åh, denna snart välbekanta bloggtorka. Jag hatar att inte veta vad jag ska skriva.
Nej, jag ger mig. Vi hörs imorgon istället (haha). Godnatt!
2009-05-21
 21:48:13

Jobbigt

Jag hatar när jag vet om att jag borde vara arg på någon, men jag kan inte vara arg.
För jag är så dum att jag älskar personen, trots allt denne gjort mot mig.
Jag är så dum som fortfarande hoppas, efter två månader.
Men hur tar man sig ur sånt här?
2009-05-21
 20:28:16

Hej!

Jag har frågat rätt många redan, men jag skriver ut det på bloggen också:

Vilken linje sökte du på gymnasiet?
2009-05-21
 18:27:50

Curlingbarn

Barn/tonåringar som får allt serverat på silverfat är något jag absolut avskyr.
De får precis som de vill och lever ett liv i lyx och utan problem och deppigheter.
Hur ska de senare i livet klara av det vi andra kallar verkligheten?

Jag blir så irriterad när jag är med såna jag själv väljer att benämna som curlingbarn. De är kaxiga, snåla och tror alltid att de ska ha rätt, för det är ju så de alltid har haft det i livet!
Jag kan helt enkelt inte umgås med folk som är för långt ifrån det verkliga livet. Folk som förväntar sig få som de vill och som blir förbannade om inte det händer.
Kan man inte bara acceptera att det är såhär?

Du kan inte alltid få som du vill, det är bara att acceptera läget och bita ihop.
Det kommer att finnas motgångar i livet, lär dig att handskas med det.
Det finns alltid vänner som sviker, tyvärr kan man nästan säga att det är naturligt.
Livet är fullt av jävligheter, det är likadant för oss alla.
2009-05-21
 17:47:56

Skräckscenario och Farsta Centrum

Hej!
Ledsen att jag inte hann uppdatera bloggen tidigare, det blev rätt stressigt.
Fredrik ringde och väckte mig strax vid tolv, bad mig att komma över. Så jag drog på mig lite kläder och fixade mig, sen drog jag dit. Tänkte ta bussen men den vart så sen så jag gick. Duktigt av mig.
På vägen dit upplevde jag årets skräck. På väg från Örby Slott in mot Liseberg såg jag kanske tjugo meter framför mig ett barn på 3-4 år som stod bredvid en barnvagn. Det såg även ut som att det var någon som lutade sig över barnvagnen, kanske satt det något mindre barn i barnvagnen som behövde hjälp med något, så då tänkte jag att kvinnan kanske höll på med något sådant liknande.

I varje fall när jag närmade mig såg det mer och mer konstigt ut med tanke på kvinnans ställning, hon stod väldigt lutad, och lite väl för långt in i barnvagnen, om det nu var så. När jag gick förbi låg kvinnan halvt över en cykel bredvid barnvagnen, troligtvis avsvimmad. I panikögonblicket då jag såg detta tänkte jag att kvinnan kanske legat där en längre tid och kanske varit död. Däremot kändes det lite överdrivet, så jag stannade en bil i närheten och bad dem att ringa SOS. Gud, mitt hjärta slog så fort att jag hade svårt att andas, mina ögon tårades och jag var så rädd. Usch!

I varje fall berättade jag om detta för Fredrik när jag kom dit. Han blev inte lika skärrad som jag blev, mest förvånad och lätt chockad. Hoppas att kvinnan blev omhändertagen sen. Det konstiga var att hennes dotter, åtminstone den lilla flickan som stod bredvid, inte sa ett knyst, hon stod bara och kollade sig omkring. Antingen förstod hon inte vad som hände, eller så var hon djupt chockad. Ingen aning, men det var nog årets läskigaste grej hittills.
Vi lagade wokgrönsaker med ris och chilisås till lunch innan Marianne kom över för att skjutsa oss till Farsta.
Väl där köpte vi först och främst en kockkniv till Fredriks pappa som fyllde år i måndags (18/5). Marianne ansåg att det var otur att ge någon en kniv i present, men vi la vidskepligheterna åt sidan bara för idag och gjorde som Fredrik sa.

Senare åkte Marianne hem, jag och Fredrik letade vidare efter balkläder åt honom. Inne på Dressmann stod jag och dreglade över honom då han tagit på sig en svart kavaj med matchande byxor, som vi till en början faktiskt tänkte köpa, tills vi såg prislappen på kavajen. 1999 :- ! Nej du, aldrig. Då måste han spara barnbidrag i två månader för att få ihop till den summan, och byxorna var nog inte heller så billiga kan jag tänka mig.
Vi gav upp och gick till Jack & Jones och kollade där istället. Hittade en skjorta och två t-shirts, samt ett bälte, för ca 700 :-. Det var rätt okej faktiskt, bra kvalité till ett hyfsat pris. Sen gick vi och fikade på McDonald's och på brickan fann fröken Språkpolis denna irriterande reklam:




Aaaah, jag blev tokig! Det är en reklam för deras nya McSalad Shaker, "omskakade bokstäver" kom vi fram till att det skulle vara. Hmpf. Dyslexiker.
Fredrik kom sedan med mig hem hit ett tag, vi vilade lite, och sen drog han hem. Så vad händer ikväll då?
2009-05-20
 23:51:23

Exhausted

Dags att sova snart, jag är helt slut i kroppen.
Imorrn blir det till att åka in till stan med Fredrik. Vet inte riktigt vad vi ska göra, men jag lär bli rätt deppig, för jag har inga pengar. Absolut ingenting. Tjugo spänn max, nada mas. Och för det kan man ju inte ens köpa ett par stringtrosor.
Får se hur det går, ska tydligen bli väckt tidigt. Great.
Hoppas ni hade en bra dag, det hade inte jag. Godnatt!
2009-05-20
 21:17:07

BP-HIF 0-1

Återigen en vinst för Hammarby som inte alls ligger bra till i allsvenska tabellen. Men det är förhoppningsvis på väg uppåt nu!
Det var en riktigt nagelbitande match, torr och trist till en början men efter första halvlek kom spelet igång på riktigt. Skönt när målet rullade in äntligen i den 82:a minuten. FORZA BAJEN!
2009-05-20
 15:54:26

Grattis lillebror!

Hann inte skriva så mycket imorse då Janne gick runt som en hök i klassrummet medan vi satt vid datorerna. Visserligen gick han kvart i tio, och typ då slutade jag skriva, men nu kommer en till update!

Sprang/gick Sjöängsloppet, vi började en aning senare än schemalagt, kom in vid två ungefär, så jag kom in efter en halvtimme ungefär. Rätt okej. Fast kunde kanske haft bättre kondis så att jag kommit in på mindre än en halvtimme. Äsch. Det var sista gången vi sprang det nu, så det var väl lika bra.

Lillebror fyller 12 idag, så ikväll kommer farmor och farfar över för att fika.
Jag gav Jesper en necessär med små Axe-produkter; duschgel, deospray och deostick. Bra när han ska till Belgien nu på fredag.
Dags att sociala sig lite, vila ut och njuta av lång helg! Hörs senare!
2009-05-20
 10:12:35

GAAAAAAAAAAAAAAH!

God morgon!
Sitter i skolan och funderar över vad jag ska skriva i mitt arbete i svenska/religion. Jag ska skriva en artikel som handlar om kvinnoföraktet i två olika världsreligioner, själv har jag valt islam och kristendom. Jag har skrivit 10 rader hittills, kommer inte på något! Visserligen slutar vi elva här, men det känns ändå som att det är bråttom. Får väl skriva mer på det hemma istället.
Vi har även en dikttävling i nian där man ska skriva en dikt kring temat "Tonårsliv". Hjälp mig!

Om en timme käkar vi lunch, sen har vi lång håltimme innan vi springer. Hoppas jag inte tappar bort mig igen.
Hörs när jag är hemma!

2009-05-19
 22:27:04

JAG SLÅSS OCH HÅLLER KROPPEN VARM...

Såg ni Desperate? Wow. Mina ögon var fan inte torra när jag stängde av teven, kan jag lugnt säga.
Det känns tomt utan Edie, hon var ju den man älskade att garva åt, medan hemmafruarna irriterade sig på henne. Tills hon dog. Well well, man har härliga minnen av henne.

Dags att sova strax, kolla igenom uppsatsen i svenska/religion och put the lights out. Imorrn kör vi på med SO/SV från halv nio till elva, lunch, sen Sjöängsloppet 13.20, som tidigare skrivet. Önska mig lycka till, godnatt på er!
2009-05-19
 18:06:43

Tick tack

Sitter och väntar på mat som vanligt, men pappa och Jesper kommer hem halv åtta som vanligt, så det är långt kvar tills vi får äta.
Imorrn fyller lillkorven 12 år, känns som att det var för någon vecka sen han fyllde tio. Ja, tiden går fort. Han växer, både åldersmässigt och mest i skostorlek. Inte mycket på längden dock, men han lär ju växa om mig ändå snart för även om han inte växer fort, växer han snabbare än mig. Shit, det får inte hända!

Hörde dagens skummaste sak på Top Chef nu: "När ni är sugna på sparris kan ni bara doppa den i såsen"... är det bara jag som tänker snusk? Förlåt, kunde inte låta bli.

Och bara en sak: ååååååh! Kolla in det här klippet från Aftonbladet, tryck här. Hjärtskärande, otroligt gulligt.
2009-05-19
 17:08:09

Yes!

Usch, inser nu att det blev lite mycket skrivet igår. Förlåt, hade ju som sagt tråkigt som behövde sitta hemma hela dagen.
Men idag gick jag till skolan, tro't eller ej. Det känns mycket bättre, men det finns fortfarande där. Jobbigt.
Imorgon springer vi Sjöängsloppet 13.20, satsar på att vara i mål max (verkligen max) inom 40 minuter, vilket är gränsen för G. Jag tror att det kommer gå rätt dåligt, men jag ska göra mitt bästa. Förra året gick det piss, dags att försöka förbättra mig.

Ser på Sex And The City nu, jag hör av mig efteråt!
2009-05-18
 22:37:55

Dags att sova, se morgondagen i vitögat och leva vidare

Så snurra min jord igen
Radion spelar vår sång
Stockholm ligger öde
och världen håller andan
(Vilken färg har själen)

Snurra min jord igen
För allt vi drömde en gång
Allt som du gör blir till pärlor på min panna
(Vilken färg har själen, älskling)

KENT - PÄRLOR




Godnatt, sov gott och låt dagen vara ett minne blott.
2009-05-18
 19:31:29

STEP ASIDE, IT'S TIME FOR US TO TAKE OVER

Vet ni, jag är så förbannat trött på bland annat Elisabet Höglund. Ni vet kärringen som var kvar så in i helvete för länge i Let's Dance, som dansade som en stel katt? Yeah, that's her alright. Såna moralkärringar borde inte få skriva krönikor och göra sig hörda, för de har ändå ingenting bra att framföra! Hon klagar på bloggvärlden och alla dess "patetiska bloggare". Själv är hon ju inte så lysande som inte tagit in tvåtusentalet riktigt ännu. Herregud, släpp medeltiden nu!

40-50-talister som gnäller är det värsta som finns. Jag är så trött på att de fortfarande kör med "jag-är-stor--du-är-liten, jag-har-rätt--du-har-fel" (och det finns ingenting du kan göra åt det)-stilen. They drive me nuts, all of them!

Låt de unga bloggarna få stå lite i rampljuset nu, det vore ganska skönt att rensa fältet från gammalt junk.
Sluta gnäll, acceptera att samhället förändras!
2009-05-18
 16:57:57

I'm bored

Dagens...

... låt: Kent - Utan dina andetag
... tv-program: "The Simpsons" so far
... drog: Musik <3
... roligaste: Någon pervers idiot på 27 bast som snackade snusk om mig MED mig.
... tråkigaste: Gick hem mitt under skoldagen med pissont.
... sociala: Eric :)
... osociala: Typ alla jag inte pratar med just nu. KÄNN DIG TRÄFFAD! *glödlampa över huvet*
... höjdpunkt: Ingenting hittills men ikväll när jag får sova blir ganska skönt.
... godaste: Chips. Haha!
... äckligaste: Tranbärsjuice, inget att rekommendera...
... irritation: Same as always
2009-05-18
 15:32:53

Från min Bilddagboken, riktigt kul

2009-05-18
 15:11:47

HJÄLP SÖKES ANGÅENDE HEADER

Okej, nu behöver jag hjälp. Hjälp från en proffsig läsare därute som kan hjälpa mig att sätta in en header på min blogg.
Jag skulle vara riktigt tacksam om någon kunde hjälpa mig med detta, är inte så teknisk jag själv... Tack på förhand!
2009-05-18
 14:21:03

090518 - ettårsjubileum!



Det har alltså gått ett år sen jag satte mig och raderade min gamla blogg, och typ direkt skapade en ny. Vet inte, det känns som att det var ett bra beslut. Gillar dock inte folk som byter blogg typ varannan månad, man hinner inte lära sig vad bloggen heter och det blir bara rörigt. Okej, ska jag säga som byter namn på Bilddagboken jämt. Höhö.
2009-05-18
 13:35:23

Helgen i text och bild

Såja, bilder från helgen då.
Vi var på Årsta partihallars biltvätt för att tvätta Fredriks... cykel.



Man vill ju definitivt inte stå nära den här, kan jag lugnt påstå. Strålen är så pass stark att om man får för sig att tvätta händerna har man nog inga fingrar kvar efteråt.

På vägen därifrån hittade vi den här något felparkerade bilen. Jag kan bara säga att man får skylla sig själv om man kollar ut på snygga brudar medan man kör bil.






Väl hemma mötte vi Hugo som var på dåligt humör (det är han ofta, tro mig). Lyckades få en ganska cool bild på honom, orkade dock inte omredigera den så ni får nöja er med den som den blev.




Och han fick sig en trevlig present! Produkten är till för att hålla galna katter borta från ställen/möbler/saker man är rädd om, exempelvis soffan som många katter älskar att klösa på... kissa på. Sprutar man Piss Off på saker så håller sig katten borta.




Så jag hade det kul hos Fredrik i varje fall. Inte skönt med måndag igen, kan jag säga. Tisdag imorgon, en helt vanlig skoldag, sen på onsdag springer vi Sjöängsloppet, slutar efter det, sen är vi lediga torsdag och fredag. Skön vecka!
2009-05-18
 13:11:41

HEMMA REDAN? Jaaaa...

Gick till skolan imorse och redan då visste jag att jag skulle behöva gå hem senare. Återkommande problem, vilket resulterar i att jag nu sitter hemma, dricker besk tranbärsjuice (ska tydligen hjälpa... hmpf, hoppas det gör det också, så man inte gör allt detta i onödan) och... bloggar. Heh. Blir nog många inlägg att läsa sen.

Jag försökte verka lite tapper genom att stanna kvar och jobba i cafeterian, men smärtan nådde den gräns man nästan vill kräkas av, och då kände jag att det var lika bra att dra hem, så jag jobbade klart, hämtade mina saker och gick. Jag känner mig alltid så dum när jag går hem mitt under en skoldag, det känns alltid som att folk tror att jag skolkar. Hur lyckas Marcus slippa undan såna känslor? Visst, han är ju redan van, men ändå måste det väl kännas åtminstone lite konstigt.

Tänkte ändå kompensera för min skolfrånvaro, så jag skriver lite på min artikel i religion/svenska. Hoppas den blir bra... det måste den bli. Det är ju trots allt den sista uppgiften vi gör hos Janne, för all framtid. Sorgligt, men jävlar, vad jag ska jobba på den här. Alldeles strax ska vi ta tag i det. Men först lite bilder från helgen.
2009-05-17
 21:06:28

"José has the stick" - Jeff Dunham and José Jalapeño

Skola imorrn, men det blir en kort skolvecka! Torsdag och fredag är vi lediga, tror det är Kristi Himmelsfärdshelgen då. Tre skoldagar är ingenting man tackar nej till. Dock är jag orolig inför Sjöängsloppet på onsdag, har inga ordentliga skor att springa i och då blir det troligtvis så att jag får springa i mina fritidsskor. Katastrof. Hur ska det gå till? Måste mina fötter växa så fort?

Nåja, det löser sig nog. Dags att sova snart, godnatt!
2009-05-17
 19:29:55

It's not always that easy

Det är inte rätt att känna sig otillräcklig.
Det är inte rätt att känna sig ful, äcklig, dum, idiotisk och som ett misstag.
När man själv inte har gjort något fel.
Men det är inte alltid lätt att tänka tvärtom.

Det är rätt att bli förbannad, vända ryggen till.
Det är rätt att göra precis som man känner för stunden, för ingen kan döma en.
Det är synd bara att man inte alltid vill vända ryggen till.

Man hoppas, tror och vill att det ska bli bra igen.
Många säger att det kommer att bli det.
Men även om det inte blir bra på det sätt många menar, finns det andra sätt man ändå mår piss på.

Döm inte förrän du vet hur hela situationen ligger till.
Visa att du finns där och att du stöttar.
Visa att du är bättre än den personen som vållat din vän smärtan hon upplever.
2009-05-17
 18:42:23

Besviket

Hemma igen nu. Vi drog oss ut till Årstafältet vid tre och solade tills solen försvann bakom några moln och lämnade vinden blåsande efter sig. Tråkigt.
Vi drog oss hemåt och det fanns inte mycket kvar att hitta på. Fredrik läste upp sitt tal för mig och så satt vi och snackade ett tag, sen drog jag hemåt.

Och för att återuppta ämnet Eurovision Song Contest igen... Jag är så besviken. Hur kunde Alexander Rybak vinna med sin hemska låt? 387 poäng... hemskt. Sverige kom på plats 21 med 33 ynka poäng, och jag bara undrar varför vi alltid kommer med så kassa bidrag till ESC, vi slutar alltid på så hemska placeringar nuförtiden, det är inte kul att kolla på. Usch nej. Fy skäms, Sverige.
2009-05-17
 12:49:20

Hot night (svettigt som f*n...)

Kom tyvärr inte hem igår kväll för att skriva, jag sov över här istället.
Orkade inte dra hem, ringde pappa och meddelade min frånvaro från huset, stannade över här. Kanske var lika bra det så att jag slapp gå hem hela vägen. Visserligen var det inte mörkt ute, men det var lördag kväll och det finns alltid skumma människor ute då.

Igår kväll såg vi på Eurovision Song Contest-finalen, Sverige fick en pinsam placering - vi kom till och med sämre än Bosnien-Hercegovina! Skamligt. Hoppas Armin är glad.
Det slutade med att Norge vann överlägset, nytt poängrekord för ESC. Kul. Han var inte ens bra!

Nåja. Vi ska laga pasta med köttfärssås nu, hörde från Johan att det kanske blir en FLAJN-inspelning idag. Fint väder är det i varje fall. Fredrik går runt och städar, är irriterad och svär. Kanske dags att sociala sig lite... vad tror ni?
Ha en bra dag!
2009-05-16
 18:15:01

16/5-2009

Hej hopp.
Det blir ingen restaurang ikväll, vi äter hemma istället. Det blir tacos troligtvis. Det kanske är värt det till och med? :)
Vi tog oss en sväng till Coop, jag köpte en glass och Fredrik en munk med någon rosa glasyr på. Amerikanskt! Usch!
Sen satte vi oss på ett berg och såg ut över Årstafältet. Mysigt! Det kunde kanske ha blåst lite mindre... haha. Nej, ska inte klaga. Det börjar åtminstone bli sommar ute nu, snart slutar skolan och snart kan man andas ut.

Efteråt drog vi i alla fall till Årsta Partihallar med hans cykel och tvättade den vid biltvätten. På vägen hem såg vi något riktigt kul, en bil som kört genom ett räcke på väg ner för en sluttande gräskulle. Troligtvis var den snodd. Hm. Bilder kommer in senare. Nu sitter vi och ser på "Family Guy", sen ska vi nog iväg och handla inför middagen. Jag hör av mig när jag är hemma. Ha en trevlig kväll!
2009-05-16
 11:17:06

Good Morning Sunshine

God morgon!
Vaknade vid halv elva någonstans, fick frukost på sängen! Har vaknat till lite nu, ska hoppa in i duschen strax och göra mig i ordning för dagen. Troligtvis blir det så att jag får gå hem till Fredrik, eftersom han fortfarande är på träning nu och cyklar hem efter det. Han vill nog inte komma hit svettig och trött, så jag får väl gå hem till honom efter att han duschat och fixat sig.

Känner mig inte så jätteaktiv, känner faktiskt mest för att bara ligga hemma just nu. Men jag känner själv att jag måste ut och röra på mig. Det är ju helg! Ikväll ska vi ju kanske ut och äta som sagt. Får se om jag kan antingen få ut pengar i förskott eller om jag kan låna lite av pappa. Hörs senare!
2009-05-15
 22:26:18

Sova

Nej, tror inte jag uppdaterar något mer ikväll. Tänker chilla lite framför datorn, sen sova.
Kvällen gick att leva igenom, satt och kollade på Talang med Jesper och hans polare från klassen.
Imorrn ska jag träffa Fredrik, antingen kommer han hit eller jag till honom. På kvällen drar vi ut och äter på restaurang! Får se hur det går ihop med min ekonomiska situation... det löser sig säkert!
Godnatt, sov gott!
2009-05-15
 20:14:04

Panic

Rädda mig! Klockan är bara kvart över åtta och jag har redan tråkigt.
Gud, vad ska jag hitta på ikväll?!
2009-05-15
 17:36:07

Plugg i helgen? Jodå.

Idag slutade vi som sagt 13.20. Janne skulle på möte för att redan nu börja planera inför höstterminen. Han ska tillbaka till sin tjänst där han får "bossa lite på skolan" istället för att undervisa, blir nog jäkligt jobbigt under hans allra sista lektion.
Så jag drog hem efter spanskan, gjorde sällskap med Elin på vägen. Vädret var fint, det blåste visserligen lite, men det kunde man inte klaga på. Har pluggat spanska och glosorna börjar fastna. Ikväll ska jag börja läsa igenom texterna vi ska ha på provet:
- Miguel de Cervantes, biografi
- Don Quijote, den mest berömda delen om slaget med väderkvarnarna
- Dåtidsformer (vi gjorde, jag ringde osv., till skillnad från det vi redan har lärt oss, vi har gjort, jag har ringt)
- Fakta om Påskön och monoliterna

... finns säkert massa annat också. Bara att kolla upp det sen... jag har bara inte lust. Dags att hitta på något annat, börjar bli hungrig redan nu så jag får väl käka något litet. Hörs senare!
2009-05-15
 15:45:31

Tänk till

Vi klagar alltid på hur dåligt vi har det, hur mycket vi bara vill dö och lämna världen.
Men har vi då ens tänkt på att det faktiskt finns folk som har det värre än oss?
Folk som lever på gatan, tigger pengar och letar mat i sopcontainers.
Folk som jobbar tretton timmar i sträck och tjänar 90 kronor i månaden, efter skatt kan det bli 70 kronor.
I alla fall i Indien, där folk som jobbar inom klädindustrin tjänar denna summa. Det räcker inte ens till mat!
Hade du haft det lika dåligt som dem hade du nog inte läst min blogg nu. Du hade nog inte haft råd med en dator, inte ens råd att sitta på ett internetcafé, hur billigt det än må vara många gånger.

Vi klagar över att vi har en finne mitt i pannan som lyser rött, därför vill vi inte vistas bland folk utan bara ligga hemma i sängen, medan barn borta i "tredje världen" arbetar och vistas i ständig fara med hälso- och skaderisker runt hörnet.
Varför klagar vi, när vi vet att det finns folk som har det så mycket sämre?
Det är jobbigt att få inbrott, att huset brinner ner, att man måste ställa in festen till helgen.
Men det kunde ha varit värre.
2009-05-15
 14:28:17

Veckans låt, v. 20

Denna vecka lägger jag upp veckans låt tidigt på fredagen istället. Slutade 13.20, wohoo! Kunde inte hålla mig.
Den här låten är riktigt fin, får mig att tänka och har en gullig text. Ladies and Gentlemen, I give you The Red Jumpsuit Apparatus - Your Guardian Angel.

2009-05-15
 14:22:48

Antidote for your poison

Vi vill få ut alla känslor, ventilera ut dem i något som är så oskyldigt som en blogg.
Men är det verkligen så oskyldigt om det är en blogg, verkligen?
Till skillnad från en personlig dagbok finns det folk som läser en blogg. Utan att man kan gapa om det.
Har man väl skapat en blogg blir det ju automatiskt publikt, och då får man bara ångra det man skriver om det kan vara stötande eller om någon blir ledsen över innehållet som känner sig träffad.
Det kan handla om ledsna eller ilskna texter, texter som vill påpeka, texter som vill såra.
Men man får vara jävla försiktig, för även om man inte tror att den man skriver om/till inte läser bloggen, kan det hända...
2009-05-14
 22:16:07

Time 2 Sleep

Har pluggat lite spanska ikväll, vi har dryga 200 glosor som kan komma med på provet vi har på tisdag. Visserligen finns det ingen risk alls att det blir så, men vilka ska man plugga på om det ändå bara brukar bli 20 glosor på provet? Det är därför det blir så jobbigt. Man pluggar på alla 200 glosor och sen visar det sig att man har en tiondel av dem på provet. Värt mödan? Nä, inte så troligt.

Ska upp halv sju imorgon, ladda för en tre timmar lång lektion i matte och NO på morgonen med start klockan 08.10, slut 11.25. Usch, fredagar...
Vi slutar dock tidigt imorrn, redan tjugo över ett! Tror det var i morgon i alla fall, för Janne ska bort någonstans och vi ska få jobba hemma. Sista lektionen är ju mellan 13.20 och 15.40, så det går bort 140 minuter redan där, skönt att sluta tidigt en fredag för en gångs skull. Men jag vet inte riktigt hur jag ska utnyttja det. :(
På lördag ska jag och F ut och äta på Chendo. Första gången vi gör det tillsammans. Haha, kul! Hoppas bara jag kan få pengar i förskott av mamma... annars blir det svårt.
Nåja, dags att sova. Hoppas ni hade en trevlig kväll! Godnatt. ♥
2009-05-14
 15:42:43

14/5-2009

Every little thing that you say or do
I'm hung up
I'm hung up on you

Waiting for your call
Baby night and day
I'm fed up
I'm tired of waiting on you
2009-05-14
 15:10:50

Skamlösa förslag!

God eftermiddag!
Slutade två idag, väldigt skönt. Fram tills typ nu lyste solen ute, men den har såklart försvunnit, kikar fram lite då och då. Det har även börjat blåsa nu också. Tråkigt! Usch.
Just det, jag höll ju tal idag. Det gick faktiskt åt helvete, grad ett. Stammade, snubblade över orden, men jag försökte. VG+ för besväret. Det var nog värt det, med tanke på att mitt sämsta tal fick G+. Making progress, I guess.

Just det, jag måste visa en lite rolig grej. Kolla här:



Såna förslag får man ju ibland... och folk som ger en komplimanger, vilket är gulligare. Men såna där skamlösa förslag skrattar jag bara åt.
2009-05-13
 22:48:06

Pot of gold

Tänkte sova strax, having a big day ahead of me... ska hålla tal på engelskan, står först på listan och jag kommer att svimma av nervositet. Usch... jag hatar såna här moments när man blir så nervös att man hellre sjunker genom jorden.
Vi alla har våra svagheter, min är att stå och prata inför folk. Och det svåra med det är att inte bryta ihop...

Imorgon är det torsdag. En kort skoldag som innehåller en sak som ger mig en stor klump i magen, men som jag beslutat att... strunta i. Det kommer att ge mig men för livet, ser inte bra ut på pappret och... jag vet att jag kommer att få ångra det. Men ingen kan tvinga mig till något som ger mig totalpanik. Gör jag det, kommer jag inte att klara det, och då får jag gå runt och skämmas istället. Nja... jag vet inte. Beslutsångest. Fan.

Nåja. Som sagt ska jag ju sova. Så det gör jag. Hoppas ni hade en trevlig dag. Godnatt!
2009-05-13
 22:14:51

Peer pressure

Vi alla har säkert fallit för grupptryck någon gång. Någon eller några har sagt åt oss att "det där är coolt att göra" och efter lite övertalning har vi gått med på det, trots att vi vet att det inte var bra att vi gjorde det.
Grupptryck är det värsta jag vet. Den värsta sortens utpressning man kan råka ut för. För gör man inte som alla andra säger åt en, kan det få oanade konsekvenser, man kan nog inte föreställa sig detta många gånger.

Grupptryck kan komma i så många olika former, allt från att ta en godisbit på Lisebergs tobak, till att råna en bank eller döda en människa. Det gäller bara att hamna i rätt sällskap så man slipper såna här obehagliga återvändsgränder.
2009-05-13
 17:02:02

Paralyzed

Slutade 14.35 idag, drog raka vägen hem och mötte min bror utanför som gömde sig bakom en buske för att skrämma mig (han såg mig kliva av bussen). Det blir inte ofta man lär träffa honom nu i maj när han har träningar fyra gånger i veckan och en match i helgen. Nästa vecka har han fem träningar och en match. Gud, hur orkar man?
Ikväll är vi hemma själva då mamma är på middag med klassen och pappa ska iväg någon annanstans. Kul kul.

Imorrn ska jag hålla tal på engelskan, står först på listan och jag har panik. Sh*t! Hur ska jag klara att stå inför 24 personer och hålla tal? Jag avundas inte Rebecka och Ludde som ska hålla tal på avslutningen inför oss elever, lärare - och alla föräldrar...

Vädret ser väldigt skumt ut. Det är sol, men mycket moln och det känns som att solen kommer att försvinna snart igen. Så man vet inte riktigt om man skulle våga sig ut eller inte. Nåja, tänkte att vi kan höras senare i varje fall. Ciao!
2009-05-12
 21:03:52

DHW

Jag tänkte faktiskt sova tidigare ikväll. EFTER DESPERATE HOUSEWIVES SOM HAR BÖRJAT!
Vi hörs imorrn. Ha en trevlig kväll!
2009-05-12
 18:22:22

Otrohet

Ämnet är fortfarande tabu. Och det ska fortsätta att vara tabu. Men jag måste få bryta regeln en enda gång.
Vad är otrohet, vad definerar vi som otrohet? Varje enskild individ har nog sin egen lilla definition, och jag kan gladeligen berätta om min.
Otrohet för mig är när den man är tillsammans/förlovad/gift med har känslor för/gör något kärleksfullt med en annan person. Ja, även känslomässig otrohet. Det spelar ingen roll om det är ömsesidigt, det är fortfarande ens egen partner som tänkt på någon annan. Så länge det finns någon annan i bilden eller ens i tankarna, klassar jag det som otrohet.

Det spelar heller ingen roll vad det är för kön på personen. "MEN DET ÄR JU EN TJEJ VI SNACKAR OM!" kanske din tjej skriker på dig efter den där galna festen då hon hånglat med en annan brud. Ja, grabben, det kan du utan tvekan klassa som otrohet om du vill. Det är dock många som säger att man kanske överdriver, men vi alla tar det på olika sätt. Som jag sa är det en definitionsfråga, var och en har sin egen definition av otrohet.



Och hur ska vi göra för att gå vidare från det? Forgive, but don't forget? Det är inte alltid så enkelt. Tänk om man helt enkelt inte kan förlåta, och dessvärre inte heller glömma? Om det kommer upp i tankarna så fort man är med boven i dramat? Nej, själv skulle jag inte klara av det. Att leva med någon som tänkt sig ett liv med en annan. Han/hon kan lika gärna falla tillbaka, så det kanske inte spelar någon roll vilka krav man än ställer.
Men är man villig att ta risken så kanske det ändå kan bli bättre efteråt.

Otrohet är inte okej. Det är tabu. Det är det verkligen. Så om du funderar på att vänsterprassla, var beredd på att ta konsekvenserna som följer.
2009-05-11
 22:53:57

REMEMBER, REMEMBER, FIFTEENTH OF... WHAT?

Har ni sett min nya underrubrik? Haha, jag diggar den verkligen. Jag är stolt!
Tänkte runda upp dagen och lägga mig strax. Ligger nyduschad i en nybäddad säng... det är en sån härlig känsla.
Det blir en rätt kort skoldag imorrn, hoppas på finare väder så man kan hitta på något efteråt. Åh, det vore så skönt med sommarlov, då man kan ta itu med allt man inte hinner när man går i skolan, då man kan göra precis vad man vill utan att tänka på skola dagen efter. Det är en månad kvar. Hang in there.

Dags att sova, hoppas ni hade en trevlig dag. Godnatt! ♥
2009-05-11
 20:12:04

Härlig slappkväll

I've got another confession to make (Foo Fighters - Best Of You). Det är så jävla skönt i skolan när åttorna är borta på prao. Tyck synd om er själva, ta åt er, men det är faktiskt sant. Mindre ljud i rasthallen, mindre spring och grejer. Så det känns som att både sjuorna och åttorna är borta, faktiskt. Men fortfarande finns sjuorna kvar... tänker mest på Johans fanclub som springer runt till hela klassen och fnissande frågar "går du i Johans klass?". Man kan nog inte ge dem förstapris i diskretion, om jag säger så.

Jag gillar att driva med dem. De brukar kalla honom för Harry Potter eller något liknande, som något kodnamn. Men eftersom att de satte upp en lapp på hans skåp och skrev "Johan Lindberg = Harry "Johan"/James Potter" fattade jag vem de pratade om idag i rasthallen när tjejen med en mössa med kaninöron på huvudet sa till sin andra kompis: "Det gäller Harry Potter", och jag vek in lite snabbt med att ropa: "Snackar du om Johan Lindberg?" Höhö, de är så söta så det blir äckligt. Sliskigt, patetiskt och ändå kul.

Sitter här och äter lite av chokladen jag fick av F när han kommit hem från Bryssel. Tyvärr måste jag äta upp den inom en väldigt snar framtid, eftersom chokladen inte innehåller några konserveringsmedel som gör att den håller längre. Vilket i och för sig är bra, men jag vill inte äta upp chokladen. Då måste jag ju åka tillbaks dit och köpa nytt...!



Haha, jag vet. Chokladen är inslagen i fint guldfärgat papper, men innehållet... åh. Ni förstår nog inte min ångest över att behöva äta upp chokladen. Det gör jag dock inte ikväll, som tur är.
Imorgon har vi nationella prov i kemi. Vi ska ha skrivdelen imorgon, då vi har 150 minuter på oss att skriva (!), mellan 8.20 (eller nja, det är samling då, tror vi börjar skriva 8.30) och 10.50. Jag är inte alls förberedd. Men Martin säger att det här inte är något vi kan plugga till, dessutom kan vi inte bli sänkta i NO, så det ska man nog ha i åtanke medan man sitter där i färd med att bita på naglarna av nervositet.

Nåja, ska läsa igenom mitt tal nu, kanske vore bäst att läsa det för någon. Hörs senare!
2009-05-11
 18:50:43

11/5-2009

Hej hopp.
Hade friidrott ute i det iskalla vädret. Det duggregnade och blåste, var inte trevligt alls. Tur att man tog på sig en jacka i varje fall.
Gick sällskap med F till Älvsjö station, tog bussen hem därifrån när hans tåg kom. Det blir mycket till att gå en viss sträcka och sen åka hem med buss, för min del. Igår kväll och idag, det har hänt många gånger tidigare också. Det visar sig att jag blir lite lat när jag tagit mig dit jag ska och inte orkar gå hem igen. Fy och skam. Den hemska motionsveckan närmar sig!

Ni har säkert hört talas om den nya Rihanna-skandalen. Att bilder på henne naken läckt ut över hela internet. Jodå, det är sant. Och jag tycker att hon är ett rejält klantarsel som skickar dessa bilder till någon som uppenbarligen inte var en äkta vän/pojkvän/något annat. Men... det känns ändå som att det här var planerat. Att hon kanske tycker att hon börjar blekna bland alla kändisar och behöver lite förnyelse. Jo, det kan vara en möjlighet. Men en stämpel som blir svår att tvätta bort.
Desperation leder oss oftast till att göra dumma, impulsiva saker vi lär ångra senare. Och det lovar jag att hon kommer göra. Hon kommer vilja stänga ner varenda sajt på Internet med pornografiskt innehåll, och jag lovar att det blir en stor bomb i världen, då alla kåtbockar kommer att sakna dessa internetsajter. Skyll dig själv, Rihanna.

Veckans problem handlar för mig om pengar. Shit! Jag har verkligen inga pengar. Och jag behöver verkligen pengar. Jag har inte fått tag på något sommarjobb ännu, och det börjar bli för sent för att söka fler nu. Problem problem...




... tänk om plånboken kunde se ut såhär lite oftare... Åtminstone någon gång i livet.
2009-05-10
 22:32:03

Sad face

... och Barcelona var så nära på att bli ligamästare ikväll, men det där jävla Villarreal spräckte hoppet i tredje tilläggsminuten just som man varit på väg att korka upp champagneflaskan. Åh, en sån besvikelse. Jag antar att Barca-spelarna släppte spelet helt i tron om att det var över, att de bara kunde lattja lite... Tydligen inte.

Nej, ska sova nu också, ladda inför måndagens lektioner. Puss och godnatt. ♥
2009-05-10
 22:30:28

Bloggare som förebilder

Vet ni, jag har tänkt på en sak.
Om man skaffar sig en blogg, och som på senare tider börjar bli läst av många, borde man då inte tänka på vad man skriver om, vad som händer i ens liv?

Merparten av bloggarna består av den yngre generationen. 90-talisterna är många, jag är en av dem. Sveriges största blogg ägs av en nittiotalist, Sveriges näst största blogg ägs även den av en sådan. Och de flesta som läser dessa bloggar är också födda någonstans på 90-talet. Vi vill ju läsa någon blogg som kan inspirera. Och inte någon blogg som tar upp allt det där som kanske inte är så nödvändigt för alla att veta om; vilda festnätter (snackar inte om dessa när man drar ut på någon klubb och dansar, utan nu menar jag hemmafester, typiska tonårsgrejer), droger i extrema fall, hur många cigaretter bloggaren röker om dagen, hur hemskt det är att vara tjock... bla bla.

Bloggare som har ett antal läsare borde tänka efter hur de skriver, vad de väljer att skriva om, det är det jag vill få fram.
För bloggarna syns, och det är meningen att man ska få ut någonting positivt av sitt bloggande.
Till exempel kan jag säga att jag känner till en blogg som bara syftar på vilt festande och alkohol. Det finns nog någon i min bekantskapskrets som vet vilken blogg jag menar.

Denna blogg ägs av tre killar, och innehållet består av alkohol, dimmiga festkvällar och skitsnack. Är det såna vi ska kalla för förebilder?
Det finns faktiskt en gräns. Men dessa killar super sig tydligen så pass fulla att de inte ser den.
Och sen skriver de om det.
2009-05-10
 22:04:57

Fått lite motion i alla fall...

Var som sagt hos F idag, gick ner till Robbans och köpte lunch där, sen såg vi teve, jobbade lite på hans engelska.
Fick skjuts hem strax efter sex, pappa var lite sur för att jag kom hem halv sju när jag egentligen skulle varit hemma sex för att äta. Jag var dock inte så hungrig, smällde ju i mig en stor kebabrulle vid tre... Okej, herr Matvrak hjälpte mig lite på traven. Så jag åt inte upp hela själv. Haha.

Gick en promenad med Emilie efter maten. Vi har inte setts på ett tag nu, så det blev en hel del att prata om. Vi gick och gick, pratade och pratade. Till slut insåg vi att vi hamnat i Fruängens centrum. Vi hade varit ute och gått i en timme. Tar det en timme att gå till Fruängen var det nog bra att vi tog bussen hem sen igen. Det var skönt, för det började bli kallt ute, dessutom var mina fötter ganska trötta.

Skulle ha varit hemma åtta för att fika med familjen, men bussen från Fruängens centrum kom 20.27... Vem låg illa till, tror ni? Först kom jag hem en halvtimme för sent, halv sju istället för sex, för att äta mat. Sen kommer jag hem en timme för sent efter min promenad med Emilie. Men när jag pratade med mamma och nämnde att vi gått hela vägen till Fruängen blev hon genast gladare och glömde bort att jag var sen. Hon gillar när jag rör på mig. Haha gullegull.

Ska försöka sova snart, läsa igenom mitt tal någon gång först. Gud, jag ska hålla tal på torsdag... Om fyra dagar! Hjälp!
Jag har sån ångest. Motionsdagar är på g i skolan. Ett, Sjöängsloppet. Två, friidrottsdag på Kärrtorps IP. Aaaah. Jag är aldrig i form för dessa dagar.
2009-05-10
 11:55:36

Beach 09-hets!

God förmiddag!
Somnade runt fyra och vaknade tio, fick mig i alla fall sex timmars sömn... även om jag kanske behövt mer.
Det regnade nyss, verkar dugga fortfarande. Ska dra till F i Flemingsberg/Visättra alldeles strax.

Kollade runt lite på Aftonbladets hemsida, brukar läsa där varje dag. Och jag har insett att beach 09-hetsen börjat märkas på mig också. Jag får ångest när jag ser på mig själv i spegeln och undrar "hur fan ska jag komma i form till sommaren?". Men sen kommer jag på mig själv. Skit samma! Jag får väl se ut som jag gör. Beach 09-grejen stressar bara upp folk, får oss att tro att vi är ur form även om vi faktiskt inte är det. Man ser supersmala bikinimodeller som visar upp badmodet, man ser ännu smalare tjejer som ska försöka visa upp kläder för exempelvis H&M, Gina Tricot eller Kapp Ahl. Supersmalt är inte supersnyggt! Det är hemskt.

Tänk er de där smala tjejerna, vars revben syns genom tröjan, som faktiskt vill ha lite mer kött på benen, lite mer fett. Medan många andra vill se ut som de gör.
Det är dags att lära sig att man ska vara nöjd som man är, om man är av normalvikt. Och man kan väl lika gärna vara stolt över sig själv om man är lite mullig också? Vägen till en "perfekt" kropp går inte genom svält. Ät vad du känner för, men glöm inte att kanske gå en promenad någon gång då och då.
Det är okej att inte ha XS i kläder. Det är okej att bojkotta size 0-idealet.
Det är okej att vara sig själv.

Hoppas ni får en trevlig dag, trots vädret. Vi hörs lite senare. Hej så länge!
2009-05-10
 00:01:46

!"¤#?

Usch, orkar inte skriva något mer nu. Klockan är strax över tolv, ska sova strax.
Hoppas ni hade en bra dag. Godnatt.
2009-05-09
 19:18:49

1 år minus 9 dagar

Om nio dagar har jag haft bloggen i exakt ett år. Vad roligt, det har jag faktiskt inte tänkt på, det känns som om jag har haft den längre.
Men det kanske beror på att jag bloggade en tid innan, men raderade den gamla och skaffade en ny. Nej, jag orkar inte skaffa en ny blogg nu. Det är lika bra att köra på som det är.

Gulligull. Den är fortfarande så liten, men ska bli större. You bet!

2009-05-09
 18:23:27

F*** me? (What the...?!)

Läste i Egoinas blogg om Britney Spears låt "If You Seek Amy", att det låter som att hon sjunger något helt annat.

"Love me, hate me
Say what you want about me
But all of the boys and all of the girls are begging to If U Seek Amy

Love me, hate me
But can't you see what I see?
All of the boys and all of the girls are begging to If U Seek Amy"

Och det låter faktiskt som att hon säger: "All of the boys and all of the girls are begging to F U C K me".
Sök på YouTube. Lyssna.

Läskigt!
2009-05-09
 17:41:08

Lördag tidig kväll

Träffade Sandra inne vid T-centralen. Det blev lite krångel med exakt vart man skulle ses där vid tunnelbanan... men det löste sig till sist. Vi gick upp och satte oss utanför Wayne's Coffee, snackade en hel del om livets problem och händelser, om allt som händer runt omkring och lite annat. Det var skönt att bara få träffas och snacka ett tag.
Sen gick vi in på Gina Tricot, men jag kände verkligen då hur shoppingtrött jag blivit. Hittade ingenting snyggt alls, och i "normala" fall hade jag hittat minst två eller tre plagg jag velat ha. Men ingenting. Kanske berodde på bristen på pengar, men jag tror att det är som sagt, shoppingtrötthet. I sommar hoppas jag att den är borta, för då vill jag köpa lite nya kläder.

Jag har inte så mycket mer att berätta, drog hem vid halv fem ungefär, sitter bara hemma nu och tar det lugnt, innan vi ska börja fixa med mat och grejer. Hörs sen!
2009-05-09
 11:58:21

Väldigt kort inlägg, för jag är väldigt trött

God morgon.
Tog mig en längre sovmorgon än väntat, men är fortfarande trött.
Men idag ska jag träffa Sandra och prata, så det blir man definitivt piggare av. Dock sviker vädret mig, det är grått och trist ute, men vi hoppas att temperaturen inte är alltför låg.
Dags att äta något, fixa mig och ta itu med dagen. Vi får höras senare. Ciao!
2009-05-08
 23:25:42

(nothing)

Ska försöka sova nu. Vi får se hur det går.
Hörs imorrn i varje fall.
Godnatt!
2009-05-08
 23:14:04

Summer couldn't be more far away

Can't stand to see you.
Can't stand to be near you.
Can't stand even saying your name.
I want it all to end, I want you to go away.
You're a ghost that haunts me countless times every day.
I don't want to see you, but I can't do anything about this.
I have to see you several times a week.
But soon I won't have to.
God, I can't wait.
You know why?
Because then I can finally avoid you without anything looking weird.
I won't have to do anything anymore.
And I didn't want all of this to happen.
But it did, and there's nothing to do about it, but to wait.
Wait for it to come, the reason that says that we don't have to see each other anymore.

I can just live my life and finally get better. Summer, where are you?
Please save me.
2009-05-08
 23:04:22

Comforting

Jag undrar varför många blir irriterade över mitt sätt att hantera mina problem och min sorg.
Jag undrar varför de inte kan stötta mig i stället för att klaga på mig.
Det är ju trots allt inte dem det handlar om. För en gångs skull handlar det om mig.
Och jag kan inte rå för att jag är sån här. Att jag mår dåligt såhär länge och att jag hanterar det såhär.
Men det handlar om acceptans, att låta mig ta allt i min takt, på mitt sätt. För det är då jag klarar av det bättre.

Det finns dock en tjej jag vet att jag alltid kan prata med, och det spelar ingen roll vilken tid på dygnet det är.
Tack för att du tog dig tid att lyssna på mitt prat idag, Sandra. Du är verkligen en klippa! Puss gumman.
2009-05-08
 22:35:12

Veckans låt!

Tjena.
Kom ut ur duschen för inte så längesen, ligger i sängen och... bloggar.
Höll nästan på att glömma det igen, men det gjorde jag alltså inte. Här har vi veckans låt.

Låten är helt underbar, med lite roliga, kanske inte menade ljud i början. Det var en nära vän till mig som sjöng den här för mig och han fick mig verkligen att tro på orden han sjöng i texten (speciellt refrängen!).
Därför är den här låten speciell för mig. Europe - I'll Cry For You.

2009-05-08
 18:02:32

-

Dead (inside).
Empty.
Confused.
Angry.
Sad.
Lonely.
Heartbroken.
Fucked up.
Restless.
Everything.
Nothing.
Something.
Lost.
2009-05-08
 16:55:28

Haha



Jag undrar vem som skulle köpa den här... Haha!
2009-05-08
 16:15:16

FACEBOOK I FAMILJEN?

Det är ju ingen som har missat hela Facebook-grejen. Verkligen ingen. Alla från åldrarna 12-100 har Facebook.
Och våra föräldrar. Sen lägger man till dessa som vänner på Facebook, och det är då allting kan avslöjas.
Bilder på vilda festnätter, pinsamma bilder, videoklipp för att inte utelämna något... Då har man verkligen något att prata om vid middagsbordet.

På Facebook utlämnar man mycket mer än man berättar inom familjen. Speciellt som envis, grinig tonåring då man inte gärna berättar om sitt privatliv för familjen men hellre lägger upp det på Facebook. Välkommen till Internet, där ingenting är hemligt. Och på Facebook är det hemligt så länge man inte är vän med sina föräldrar där.
Så passa er för det ni lägger ut. Det kan komma fram på andra sätt än att du själv behöver berätta om det.
2009-05-08
 15:43:03

Invincible

Kom hem för inte så längesen, är helt slut. Fan, jag sov ingenting i natt. Jag orkar inte ha det såhär längre, det funkar inte.
Idag vart det ganska lugnt i skolan. Jobbade med akustik hela förmiddagen på INT, sen var det lunch. Några konstiga, ostsmakande biffar. Blah.

Idag sjöng jag... (suck) Aaaah! Hoppas det inte lät allt för hemskt. Utmanade Fredrik och Niklas på karaoke, 80-talsmusik. Gissa vem som vann, alla låtar?! Vi sjöng till dessa låtar:
1. Soft Cells "Tainted Love"
2. Survivors "Eye of the tiger"
3. Alice Coopers "Poison"

Inga glada låtar där inte. De två sista är ju lite grabbiga måste jag säga. Det var nog en rejäl pungspark att två killar blev slagna av en tjej i dessa låtar.

Ikväll har jag inga planer, tänker antingen ta mig själv ut på en promenad, en stund för mig själv att bara tänka, eller så är jag tråkig och sitter hemma. Wow. Kul.
2009-05-07
 22:32:59

Hjärndöd

Tjena!
Kom hem nio ungefär, mötte på mamma utanför som tagit sig en joggingrunda.
Jag kom till Fredrik efter skolan och mötte på Niklas där också, de åt lunch. Vi satt och pratade ett bra tag om hur de haft det i Bryssel och hur allt varit hemma när franskagruppen varit borta (på många ställen ett rent helvete). Det var skönt att träffa dem igen faktiskt.
När Niklas gått fick jag en överraskning av Fredrik, i form av detta:





Äkta belgisk choklad! Sägs vara världens bästa och lyxigaste choklad, och smaken sade ungefär samma sak. Åh, himmelskt! Tack!

Åh, jag orkar verkligen inte jobba mer. Jag har arbetat sönder min hjärna, är psykiskt nedbruten på andra sätt och jag har verkligen ingen ork. Satt hos Fredrik ett tag och fick prata av mig, gråta ut. Skönt att få göra så ibland.

Nej, dags att återgå till jobbet nu då. Hörs imorgon!
2009-05-07
 10:59:42

Skoljobb

Sitter i skolan och skriver på mitt tal nu... det går inte så bra. Gah, ska hålla tal om en vecka idag! Gissa vem som har panik.
Jag har en massa att jobba på, själva innehållet i talet är jag inte orolig över, men att klara att stå där och tala inför 24 pers... jag blir typ nervös redan nu. Även om jag känner hela klassen sen tre år tillbaka, det är samma sak varje gång. Jag har alltid haft svårt att prata inför folk. Helt galet.

Nåja. Det går ju inte så bra att jobba när man bloggar... Eller hur? ;)
Vi får höras senare. Har möte med balkommittén efter skolan, sen ska jag hem till F och få veta allt om Bryssel. Hoppas ni får en bra dag ute i det fina vädret som äntligen kikar fram. Imorgon blir det till att sola!
2009-05-06
 22:15:10

Fortfarande bara onsdag

Ohlala. Mitt rum ser snyggare ut än igår! (Jag har ju städat här hemma hela dagen.)
Jag borde vara trött men det är jag inte. Ska upp imorgon och återvända till skolan, det känns som att den här dagen hette lördag eller söndag faktiskt, så därför kommer det kännas konstigt att gå till skolan imorrn.

Gah. Vi har idrott/hälsa på morgonen. Jag minns inte vem det var som skulle ha lektion men jag hoppas bara att den inte blir alltför ansträngande. Brysselkålen kommer hem imorgon också! F smsade och sa att de åker hem imorgon bitti, han smög även in tre fina ord som värmde; jag saknar dig. Mmm, ska bli skönt att träffa honom igen.
Tänkte dra till honom efter skolan, då är han ju säkerligen hemma eftersom det tar drygt tre timmar att åka hem. Imorgon slutar vi tidigt också. Perfekt!

Imorrn är det torsdag, 7/5, och näst sista dagen för inlämning av SO:n. Och imorrn är det en vecka kvar tills jag ska hålla tal inför klassen. Panik! Jag är inte på långa vägar klar med talet, dock ligger jag bättre till med SO:n *sucka av lättnad*. Det är skönt att man kommit längre i en uppgift i ett ämne man inte har de bästa betygen i, än att man ligger långt före i ämnet man älskar och har toppbetyg i.
Nåja, tänkte jobba vidare lite smått innan jag somnar. Hoppas ni hade en bra dag, godnatt!
2009-05-06
 19:40:56

-

Usch, jag hatar när jag har bloggtorka. Förlåt.
Måste börja jobba med engelska och SO nu ändå, kanske skriver lite senare. Ciao!
2009-05-06
 16:43:04

Klar!

Hehe, jag känner mig lite elak som sätter mig vid datorn nu. Fast jag är faktiskt klar! Jag har städat och dammsugit hela huset, tagit bort saker som legat på helt fel ställen och ställt på bättre ställen, diskat och dammat. Usch! Det här gör jag inte om igen.
Sitter och kollar runt lite på nätet, läser bloggar och ser samtidigt på en urgammal säsong av "Top Model". Ikväll blir det till att jobba med SO och engelska, sen ska jag sova tidigt.
Undrar när brysselkålen kommer hem igen?
2009-05-06
 10:45:49

Operation Dagsverke

Igår kväll kunde jag inte blogga, för helt plötsligt slutade Internet, hemtelefon och TV att fungera. Det analoga tv-nätverket var det enda som fungerade, så då satt vi och kollade på det istället, men tyvärr missade jag halva "Desperate Housewives" pga detta. Vi läste lite senare om att någon fiberkabel grävts sönder hos Com Hem så det skulle de fixa. Och nu har de gjort det!
Blev helt tokig igår kväll när jag läste det. Det var en hel del som ringt in till Com Hem (ja, från mobilen, eftersom hemtelefonen inte fungerade...) och det funkade att klaga, för hade ingen ringt in hade det nog dröjt ett tag innan de fixat allt.



Idag i alla fall, ska jag vara hemma hela dagen. Men, det finns en hake; jag måste städa hela huset. Tjäna ihop pengar som jag sen ska ge bort till Afghanistan där de ska bygga nya skolor. Vet inte ens om det är värt det. Haha! Jag vill ju ha pengarna för mig själv...
Nej, dags att börja jobba nu. Ha en bra dag - det vet ni att jag inte kommer att ha... ;)
2009-05-05
 17:27:59

Nationella prov

Tjena.
Det nationella provet i matte gick inte så bra, men som vanligt, jag hoppas på godkänt. Fick även veta mitt slutbetyg i engelska NP; det blev en nia, eller MVG-. Ahhh... så nära. Men jävligt bra. Hade faktiskt förväntat mig en åtta (VG), så bättre blev det.

Kom hem strax innan fyra, sitter och tar det lite lugnt nu. Imorrn är det Operation Dagsverke och jag ska städa hela huset. Tvåhundra kronor är rekommenderad inbetalning för privata tjänster (MISSTOLKA INTE MIG NU, jag menar typ hushållsnära tjänster; städning, diskning, trädgårdsarbete...) och fyrahundra för jobb på företag. Synd att man inte fick ett sådant, då kanske man hade fått egen lön också! ;)

Det blev ett lite kort inlägg nu men kompenserar mer än gärna senare. Ha en trevlig kväll!
2009-05-05
 07:21:45

5/5-2009

Usch, jag är så trött! Jag har verkligen svårt att somna i tid, därför blir jag såhär trött om morgonen.
Väckarklockan ringde och väckte mig först halv sju, ställde den på snooze i en halvtimme och så väckte den mig nu igen klockan sju. Idag slutar min skoldag klockan tjugo över två, och det känns som att det är en hel evighet fram tills dess.

Sitter och kollar igenom Webbmatte nu, ursäkta - men jag förstår inte mycket. Hur ska det gå för mig i dag på nationella provet? Tydligen är det en del med blandade uppgifter, och jag känner mig väldigt nervös inför detta. Har alltid haft problem med matten sen i åttan då vi hade Lotta som hatade mig och gjorde allt för att sänka mig. Och hon lyckades. Nu sitter man här, biter på naglarna i hopp om att klara provet, när man i själva verket har haft det bättre innan Lotta satte mitt allra första IG på ett prov. Sen dess har allt bara gått neråt. Hennes fel, inte mitt! (skyller ifrån mig som vanligt)

Nåja. Skoldagen ser precis ut som vanligt. Det är tisdag, vilket betyder fisk, potatis och filsås i lunchväg. Egentligen ska vi ju ha hem- och konsumentkunskap men eftersom det är NP ställer de in den lektionen. Efter NP har vi musik, spanska, lunch och sist men inte minst NO (eller matte, man vet aldrig). Jag vet själv att jag kommer somna direkt när jag kommer hem igen. Åh, min varma, sköna säng...

Nej, dags att ta mig i kragen, gå upp och se dagen i vitögat. Ta dagen som den kommer och ångra inget. Eller jo, kanske matteprovet...
Ha en trevlig dag!
2009-05-04
 22:02:10

4/5-2009

Usch, kom hem efter skolan helt genomsvettig efter idrotten, så det bar av in i duschen direkt. Jag gillar inte att duscha i omklädningsrummets duschar, delvis för att det misstänks finnas mögel i avloppet som gör att det luktar så vidrigt och starkt i hela omklädningsrummet, dessutom är det mycket behagligare att duscha hemma. Därför är det bra att sista lektionen på måndagar är idrott, och inte mitt på dagen. På torsdagar däremot har vi idrott som första lektion och då blir man allt illa tvungen till att ställa sig i duschen och hålla andan. Det låter kanske inte så illa, men när ni väl försätter er i samma situation som vi lever igenom två gånger i veckan, lär ni förstå.

Jaha, så nu är klockan lite efter tio Jag fick ur mig lite mer att skriva i religionsarbetet, men börjar känna mig klar, läskigt nog. Imorgon är det nationella prov i matte, vet inte vilken del men det lär väl gå bra hoppas jag. Vi slipper hem- och konsumentkunskap och får lite sovmorgon på köpet, tjugo minuter tackar man inte nej till. Ska göra det bästa jag kan av min morgon och ändå gå upp den tiden jag vanligtvis gör på tisdagsmorgnar när vi börjar 8:10, jag ska upp sju, blogga lite och gå in på Webbmatte, undersöka sidan och alla grejer man alltid får höra ska hjälpa. Vi får väl se.

Johanna fyller 16 idag! Grattade henne i skolan idag och frågade vad hon fått, hon sade sig ha fått en ny mobiltelefon hittills. Det kanske var på tiden, den gamla vita Sony Ericsson-telefonen hon hade började nog bli lite gammal.

Ska försöka hitta på annat att göra innan jag somnar, hoppas ni hade en trevlig dag trots det konstiga vädret. Puss på er och godnatt!
2009-05-04
 08:50:57

God morgon!

Mitt första morgoninlägg, och det ramlar in efter halv nio på morgonen... Haha, ja morgonpigg är jag inte. Det kanske märks. Många stora bloggare lägger upp inlägg vid halv sju på morgonen då jag inte ens tänkt på att jag ska vakna. Men så extremt lär det inte bli när det gäller mig.
Faktum är att jag i natt har sovit på tok för lite. Somnade först runt halv ett, vaknade mitt i natten av någonting, gick upp för att dricka vatten, somnade om, vaknade till, gick upp. Det var för nästan en timme sen, och jag är fortfarande trött.
Ska försöka få ihop något i religionsarbetet innan jag går till skolan (det är ju därför vi fått sovmorgon), sen bär det av mot att ha NO-lektion i en timme, lunch, matte, engelska och sist gympa. Ser fram emot att sluta fyra idag...

Franskagruppen har åkt. F smsade "Hejdå <3" fem över sju imorse. Gullebulle, han tänkte på mig faktiskt. De kommer hem på torsdag igen, och Janne åkte självklart med dem. Det är därför vi har fått sovmorgon - vi har ingen vikarie. Hoppas det är såhär på onsdag också, för då slutar So/SV-lektionen elva! Vilket betyder att vi börjar efter lunch... typ en timme senare! Hoppas hoppas hoppas...

Nej, dags att jobba lite, äta frukost och gå till skolan. Vi hörs senare, ha en bra dag!
2009-05-03
 22:32:03

SATSARE

Franskgruppen åker till Belgiens huvudstad Bryssel imorgon och jag är sur. Förbannat att de får såna möjligheter som vi aldrig kommer att få. Åka till ett land där de talar samma språk som vi studerar, och då får man ju höra exakt hur man bör använda språket. Nej, det är klart att vi inte får, för att i franskagruppen finns det flest MVG-elever som är skötsamma. Bra argument.
Nåja, de förtjänar kanske att ha fått jobba över åttio minuter en gång i veckan för att gå upp fyra i natt och åka till Bryssel i fyra dagar. Eller... nej.

Loggade precis in på Stockholm Skolwebb och hämtade hem mitt religionsarbete som jag måste skriva klart. Imorrn ska vi ju få jobba hemma från 8.30-10.00, så det kan vara bra att ta vara på den tiden. Fram tills nu trodde jag att jag inte skulle kunna jobba med min religion men när Google finns så är allt möjligt, och i vissa fall är det ganska synd.

Nåja, ska fortsätta jobba lite grann nu, vi hörs imorgon bitti. Godnatt!
2009-05-03
 16:47:21

Godis

Hej hopp!
Idag har jag varit hemma hela dagen och umgåtts med min bror. Sandra hörde inte av sig och det gick inte att få tag på henne då telefonen var avstängd. Men det var ändå skönt att bara sitta hemma idag, ladda upp inför morgondagen då skolan börjar igen. Visst känns det som att helgen varit längre?

Vi har nyss gjort chokladbollar. Ett kladdigt men roligt jobb som nio och en halv gång av tio blir bra resultat. Såhär såg de ut när vi var klara:



Jag vet att du blev lite sugen nu, försök inte lura mig!
Det är alltså söndag idag och ikväll ska jag arbeta lite på mitt tal i engelska. Jag ska hålla tal om elva dagar och för mig är det ett tight tidsschema på grund av en viss scenskräck jag måste komma över. Snart ska betygen sättas och jag måste behålla mitt MVG. Eftersom det är det sista betyget som sätts i nian är det väldigt viktigt att jag klarar den muntliga delen. Pressure, pressure, I feel it.
Vad har ni för er ikväll?
2009-05-03
 00:41:46

Godnatt bloggen

Ja, JAG ska inte sova. Inte än. Men bloggen borde sova. Verkligen.
Ibland skriver jag på tok för mycket om en massa onödiga saker, faktiskt.

Men en sak är det jag stör mig på. Har ni tänkt på att de största och mest lästa bloggarna ägs av innerstadsbor?
Vi tar ett exempel. Blondinbella. Mer behöver vi inte säga, hon bor på Östermalmstorg någonstans och köper nya kläder lika ofta som jag blinkar.
Kenza bor i Nacka-området men fortfarande är inte det någonstans i närheten av den klassiska benämningen på en förort. Det är typ som innerstan när man kommer till Nacka. Så vi räknar väl in henne där också.

Se på mig nu till exempel. En enkel, sextonårig tjej från Örby i Älvsjö någonstans i Stockholm, en av alla äckliga förorter. Hur poppis är jag på en skala? Okej, det var en retorisk fråga.

Men är inte det lite skumt?
Men hörni. Vi hörs imorgon. Ska träffa Sandra troligtvis, ska bli kul att träffa henne igen. Godnatt! ♥
2009-05-02
 23:45:10

Luktar som tonårssjäl

Eftersom det faktiskt inte är söndag idag (som det faktiskt känns som, kusligt nog) så kan jag somna senare och även vakna senare. Hallelujah! Älskar helgdagar.
Ni måste kolla in den här och bedöma; hissa eller dissa? Riktigt vackert, men det känns lite skumt med en så grymt tuff och annars rätt aggressiv låt. Bedöm själva!

2009-05-02
 22:35:58

BARCELONA ♥

Åh gud! Säg inte att ni missade den legendariska matchen mellan Barcelona och Real Madrid?
6-2 till Barcelona! Undrar om Jesper är sur. Min lillebror hejar nämligen på Real Madrid och efter de första två målen satt han mest och tjurade, men när Real sköt in ett mål kunde han inte hålla käft. Och när nästa mål från Barcelona rullade in drog han hem till grannen. Gullebulle. Han är en riktig fotbollsspelare, dålig förlorare.

2009-05-02
 12:46:31

Lördag?!

Det känns verkligen som att det borde vara söndag idag, men eftersom vi fick en ledig fredag blev det genast en extra helgdag, och det tackar man för, det var välbehövt.
Det blir ett inlägg nu innan jag fixar lunch och drar ut, sen skriver jag senare ikväll, eller om vi har tur lite på eftermiddagen.
Det är fint väder och det verkar vara hyfsat varmt ute, så varma kläder är uteslutet! Fast man kanske borde ta med sig en jacka om/när solen försvinner. Men himlen är relativt molnfri så solen lär ju inte gömma sig bakom ett moln direkt. Men man vet aldrig.

Somnade runt tre i natt, jag kände mig trött men jag kunde inte sova innan dess. Lyssnade på musik, läste en bok... till slut hittade jag en bok som var så pass tråkig att jag kunde somna.
Det är fortfarande stökigt här inne. Böcker står på fem högar bredvid teven som även den står lite galet. Det ligger resväskor, övriga väskor och annat på golvet. Skokartonger fulla med en massa skräp... jag blir tokig, vet inte vart jag ska göra av med allt! Men snart får vi upp en hylla samt en tv-bänk med ett skåp, så där kan jag skuffa in lite saker också. Ska bli skönt att få ha gjort om lite här.

Nästa helg ska vi åka till IKEA och köpa några pallar, alternativt en fåtölj, ett litet hopvikbart bord, för att få mitt rum att se lite trevligare ut. Nu när pianot är borta och den stora hemska hyllan framför sängen nyss blev utburen har jag lite extra space att fylla ut. Trevligt!
Nej hörni, dags för lunch och sen utgång. Hörs sen!
2009-05-02
 01:44:58

Ger upp

Klockan är strax två och jag börjar bli ganska trött nu.
Dags att sova, ta igen några timmar och återkomma med nya krafter imorgon.
Igår är historia, imorgon är ett mysterium, men idag är en gåva.
Så se till att du gör något klokt med det du har fått i gåva, gör det bästa av din dag.
Godnatt!
2009-05-02
 00:09:54

Hissa eller dissa?

Söktjänster på nätet gör mig galen.
Söker man på Bertling blir det Berlin, söker man på Nathalie Bertling på Google, blir det Natalie Berlin/Bertling, eller någon helt annan Bertling/Bertlin/Berlin... Blah! Det finns ett eller två resultat som är just jag. Yeehaa, kul.
Usch, kan man inte sålla ut onödiga resultat och få just det man söker efter?

Driving me crazy...!
2009-05-01
 19:34:27

090501

En gång är ingen gång.
Två gånger är en gång för mycket.
Tänk efter innan handling, fundera över dina beslut och ångra inget.
Du står själv för det du gör och ingen annan.
Och tänk på det här; du vinner inget på att ljuga. Säg som det är, och i tid, för att bäst rädda dig själv och kunna hoppas på förlåtelse.
2009-05-01
 18:03:05

Veckans låt

Åh. Jag är så kär. Jag smälter. Jag dör. Jag blir så glad av den här låten!
Ni känner garanterat igen den, pianospelet är magiskt och hans röst gör hela låten komplett.
Låten är så vacker att ingen kan tröttna på den.
Här har vi den, John Lennons "Imagine".

2009-05-01
 18:01:45

Catastrophe

Första maj 2009, och vi har äntligen för första gången på flera år börjat möblera om i mitt rum.
Pianot är sönderslaget och slängt, garderoben är flyttad och ännu ett skåp har flyttat in. Det är ett sånt där skåp man kan snurra på, och på andra sidan hittar man en fullkroppsspegel. Skönt! En sån har jag alltid velat ha, och ännu ett skåp har jag bara nytta av för att jag har så många saker överallt.

Just nu är hela min säng full med böcker, skivor och annat, lite kläder och en söt väska jag saknat ett bra tag - minns ni min Chloé-väska jag köpte för två år sen? Ja, nu är den nästan helt trasig, så jag vågar inte börja använda den igen för att den är så söt. Jag vet inte hur jag ska få undan allt det här, för att hyllan jag tagit alla saker ifrån ska vi slänga nu, och för tillfället har jag ingen plats att lägga alla saker på. Bokhylla, någon?
2009-05-01
 00:39:39

Brasan har slocknat, första maj har vaknat

Och nu är jag hemma. Det har varit en rätt händelserik med många människor.
Gud, vi träffade på så många! Vårt sällskap bestod av mig, Fredrik J och L, Emilie, Armin, Louise, Lisa, Matilda och Rebecka. Sen mötte vi på Antonia, Annita och Zahira ett slag, gick vidare från brasan när majoriteten av folket gick.
Emilie drog hem med Tias och lämnade mig i sticket, jag som trodde att vi skulle åka hem tillsammans...
Vi satt inne hos Lisa en stund, lyssnade på musik och snackade om en hel del djupa ämnen faktiskt.
Sen kom Johan och Sanna efter ett bra tag, någonstans efter elva. Vi stod mitt på den döda gatan och snackade tills Armin gick, och sen kom min buss, och jag trodde att det var den sista så jag blev en liten pussy och tog den.
Nåja, man gör ju ett gott intryck på mina föräldrar åtminstone. Som för i övrigt sover. Så man hade kunnat dra sig hem ännu senare, och fått sällskap på vägen.

Min kväll vart ändå lyckad, vi hade trevligt och skrattade mycket, det blir vår sista valborg ihop som en riktig klass (förutom Sanna, men hon räknas in på något hörn som Johans flickvän). Okej, hela klassen var inte med, men det kanske var lika bra. ;)

Klockan är kvart i ett snart och jag är inte ett dugg trött. Det är ingen inloggad på msn som vill snacka och man vill ju inte gärna dra ett wildcard och ringa någon nu, i värsta fall sover ju folk. Man vet aldrig.
Kanske kör ett maraton med exempelvis "The OC"? Åh, minns ni den serien? Så underbar. Fyra riktigt härliga säsonger. Det är synd att de inte gör någon återförening, typ som Beverly Hills 90210-spinoffen. Fast den vart ju inte lika bra som originalserien.
Jag tror att det blir lite OC i alla fall. Hoppas ni hade en riktigt härlig valborg! Godnatt! ♥